nem kevés... szokás szeint. ahogy annak idején GYSEV meccseken pl Sopronban.. és akkor akik "hivatalos kötelezettségük miatt" voltak ott, azokat nem számolom. igaz ők ketten eredetileh zalaiak. na mind1. ugrálás alap. szerintem a soproniaknak egy szavuk se lehet...
félig off... tegnap a BSE megverte a Sopront... és nem női eredmény született.. 93-86 :) szóval nyitva van a lehetőség a playoffban egy esetleges Farkas vs P.Nagy párharchoz, mivel most a Szeged akár első is lehet az alapszakaszban. nem kevés fehérvári volt tegnap a meccsen.. :)
Székesfehérvár - Az Albacomp kosárlabdacsapata a kupadöntő és az alapszakasz hajrája előtt áll. Az elmúlt hetekben a csapat legjobbjává lett hátvéddel, Kenneth Lowe-val beszélgettünk.
Kenneth Lowe jó ajánlólevéllel érkezezett a Bundesligából. De az első három hónapban - a műtétjét követően - nem lépett parkettre, majd amikor játszott, a védőmunkája megfelelő volt, ám ugyanezt nem lehetett elmondani a dobott pontjairól. Aztán az elmúlt hat mérkőzésen Kenny jeleskedett a játék eme kategóriájában is, sőt, az Albacomp gólkitrálya lett, hiszen 18 pontos átlagot mondhatott magáénak több triplával az elmúlt hetekben.
- Az őszi szakaszban a műtétemet követően sokáig nem ment a visszailleszkedés, az elmúlt másfél hónapban találtam haza a csapatban. Most már jól érzem magam a társak között, és ennek nagy szerepe van a teljesítményemben is. Korábban is próbáltam a csapat hasznára lenni, ha a védekezésben volt erre szükség, akkor abban, ha a támadásban, akkor pedig abban. Ősszel itt volt Banks, ő jól dobott, nem volt szükség az én pontjaimra, most azzal tudok segíteni, hogy többet kell vállalnom a támadásokból, ezért igyekszem elől is megfelelni - mondta a hátvéd.
- Több bosszantó vereségben volt részük. Miben látta ennek fő okát?
- Az idegenbeli meccseken három negyeden át vezettünk, aztán mégis kikaptunk. Ezt az magyarázza, hogy nem tudtunk 40 percen át koncentrálni. Hiába kérte az edző, hogy végig százszázalékos koncentráltsággal figyeljünk, ezt sajnos nem tudtuk megtenni.
- Talán itt vannak a legjobb játékosok e honban. És talán a legkevésbé fegyelmezettek. Így van ez?
- Nem a fegyelmezetlenséggel van a gond. Banks távozása után sok új játékos érkezett, át kellett alakítani a csapatot. A hullámvölgyeket az összeszokottság hiánya okozza elsősorban. Sok a jó játékos itt, de nehéz eredményesnek lenni, hogy úgy kell megszokniuk egymást a kosárlabdázóknak, miközben mennek a meccsek, és mindenki (el)várja a sikert.
- De a nehézségek valójában most következnek. Az alapszakasz négy meccse, az MK-döntő és a play-off még előttük áll. Mi lesz? Második vagy hetedik lesz az alapszakasz végén az Albacomp?
- Úgy gondolom, jó esélyünk van arra, hogy előkelő helyen végezzünk e négy találkozó után. Igaz, ehhez hallatlanul keményen és koncentráltan kell játszanunk, hogy a Szolnok és a Pécs, e két nagyon jó csapat ellen idegenben nyerni tudjunk. De a figyelemnek nem szabad lankadnia a Kecskemét és a Paks elleni hazai összecsapásokon sem. Ehhez egymásért is küzdenünk kell, és erre képesnek tartom a keret összes tagját.
- Vannak még magyar arany álmai...?
- Az álmaim mit sem változtak, miért is változnának, eddig is mindent megtettem ezek valóra válásáért.
- Az álom és a valóság miképpen viszonyul egymáshoz az ön és az Albacomp esetében?
- Hú...! Maradjunk annyiban, és ezt őszintén hiszem: mindenre megvan az esély, a kupában és a bajnokságban is. Ne feledjük: akárhol végzünk az alapszakaszban, még ott a play-off, ahol bármit el lehet érni. Ha addig összeérünk a kényszerű változások után, a legmagasabbra is eljuthatunk.
Na akkor tételesen: Sejtettem, hogy nem előírás, de szerintem pont a klub érdeke lenne, hogy a találgatásokat megelőzze, kizárja. Edzésre nem megyek, mert filmkészítésre se járok, csak moziba.
Baráti jótanácsként mondom Neked, hogy amiért máshol megfizetnek, azt senkinek se csináld ingyér, főleg ne egy gazdag klubnál. (Példa: Újságíróként szedhetsz labdát az edzéseken, ha az a hobbid, de cikkeket csak pénzért írj.)
Semmilyen prekoncepcióm nincs. Elképzeléseim vannak a honlapon megjelent hírek alapján, ui. szerintem ha egy játékost véglegesen leszerződtet egy klub, akkor azt elküldésekor a szezon végéig ki kell fizetni, tehát érdemesebb lenne tartaléknak megtartani. Lehet, hogy tévedek, de mivel nincs hivatalos verzió, megint csak az alapkérdéshez pottyantunk vissza. Egyébként figyelmetlenül olvastál, mert pont azt írtam "Ezt a szurkolók tudomásul fogják venni. " Nyilván mások, máshogy gondolják, különben még itt lenne. Szóval nem, nem tökmidegy, hogy nincs kommunikáció. Ha bajnokságot és kupát nyerünk, akkor is az lesz a véleményem, hogy főleg a klub érdekében kéne tájékoztatni a szurkolókat.
Az utolsó előtti bekezdésre viszont az a válaszom, hogy ennyi erővel Forbest is megtarthattuk volna, Ő sem amcsi.
De pl. megoldás lett volna, ha Zujovicsot kérdezed meg (lehet, hogy még most is elérhető), akár az NS-nek is eladható cikk kerekedik belőle. ;-)
Hát igen, akkor még tán nem is Albacompnak hívták a csapatot, hanem Alba Régia Építők SC.-nek.
Ő volt az első légiósunk, az ő segítségével kapaszkodtunk fel az alsó házból az első 12 közé. Kivételes játékintelligenciája volt. Nekem máig Zdenek a kedvenc játékosom az itt megfordult légiósok közül.
Debrecenben sajnos egy este lehetett ingyen is mezt, labdákat kapni...
Akik ott voltak, azok azt mondták, hogy felnőtt ember létükre majdnem sírtak.
Mondjuk mi a múltkor csináltattunk tök fasza mezt 5000 volt pestről postaköltséggel.
Ha vagy 9000-10000-ért adnák még lehet meg is vennék egy páran. Vagy legalább lehessen rendelni ha nem akarnak fölöslegesen legyártani eladhatatlan méretekben.
Ez minősíti a klubok menedzsmentjét. A legtöbb helyen szoros kapcsolat kialakítására törekednek a szurkolókkal, de a kosárban itt ez egyelőre nem áll.
Úgy ahogy a marketing sem nagyon. Nemtom merre hogy van, de nálam alap lenne, hogy vennék egy Scott mezt, elvégre nyíregyi vagyok, meg hasonlóak a képességeink is :) de nem tehetem meg, mert NINCS. Emellett egyéb ajándékokat is tolhatnának, ezzel is népszerűsödnének a klubok.
Papinak teljesen igaza van abban hogy nulla kommunikáció zajlik a klub részéről bizonyos esetekben. (najó, nem teljesen nulla de kovergál oda..) a sajtó és a közvélemény szerepét mintha lebecsülné a klub. és ennek rengeteg megnyilvánulása van. világos hogy ez nem a Barcelona ahol ha Puyol fingik egyet akkor arról azonnal élőben nyomat egy kis bejátszást a TVE de azért néha nem ártana kommunikálni dolgokat... és kicsit túlzottan is funny hogy a fórumból meg emailekből, sms-ekből az ember többet tud meg mint akár a honlapról akár bármelyik újságból...
Nem biztos, hogy pont annyit, ui. a szerződések között vannak különbségek. Tehát leginkább azok a kérdések foglalkoztatnak, hogy Szezon végéig ki kellet-e fizetni? Ha igen, miért küldtük el? Miben nem felelt meg? stb. Igazándiból nem is tudom, hogy kérdezés nélkül miért nem ad a klub tájékoztatást ilyen esetekben. Normálisan nálam ez úgy nézne ki, hogy ha elküldök egy játékost, akkor pár soros írásban tájékoztatom az embereket, legalább az okokról. Ezt a szurkolók tudomásul fogják venni. Hogy jó döntés volt-e, az csak a bajnokság végén fog kiderülni.
Banks és Zujovics esete különböző, míg az előbbi lelépett, Vladimirt elküldték, legalábbis ezt hallani, mivel hivatalos info nincs. Nem akarom az ördögöt a falra festeni (mert seggbe rúg a házmester), de egy sérülés esetén Zujovics is nagyon hiányozhat.
valóban nem az a liberális nevelési módszer, de mégis mintha olimpiai bajnok lenne a kiscsaj nem?? ok. kosárlabdában nálunk ez a veszély egyelőre nem fenyeget... :((
Lapov bingo. nem is tudom innen a topicból ki volt az aki borzongva ment haza azután hogy látta az első edzését.. :))) (fúúúúj ez a szőrős csak pincért dob), ha jól emlékszem még Sanyi sem esett tőle hanyatt a szezon elején, de nem volt más. aztán bejött. van ilyen.
Walker a nem 100%-kal is nyomta a 20 feletti pontot meg 7-8 körüli lepattanót 3as poszton, Flowers meg a beilleszkedési problémái ellenére is 20/10es meccseket nyomatott csendben, és nagyon jól dolgozott a palánknak háttal.