A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
A termőföldréteg alatti kőzetek mágnesessége könnyűszerrel végezhető a föld felszínéről is, de még 1*űbb, ha megfúrják, és a rétegeket helyszinen szondázzák.
Ha nem tapossátok, hanem szakember fekteti hajnalban a nedves búzaszálakat, nem törik, hajlixépen, és úgy marad.
Naná, hogy bemutatja a különbséget az amatőr és a profi munka között. Különben hunnan lenne olyan balek csoport, aki ilyesmiért fizet a Tower látogatása helyett?
Engem is ez érdekelne de szerintem elég körülményes lenne a vizsgálatuk ha mélyen a termőföld alatt vannak.
De talán annyit meg lehetne tenni hogyha tudjuk a már valamikor nagy valószínűséggel nem hamisítással keletkezett körök koordinátáit hogy megnézzük és összehasonlítjuk a termőföld alatti rétegeket.
Amúgy érdekelne hogy milyen módszereket tanultál a közetek vizsgálatára s van e olyan köztük amit egy amatőr is elvégezhet tehát amihez nem kell nehezen beszerezhető müszer.
Engem érdekelne hogy erről az előadó mit is mondott pontosabban ha visszaemlékszel rá .
"2 dologra emlékszem, ami szerintem érdekes lehet: az egyik az, hogy voltak olyan gabonakörök, ahol különböző növési fázisban lévő gabonák alkottak köröket, ezzel színes köröket alkottak... a másik pedig az volt, hogy érett, száraz, törékeny búzában, néhány gabonakör esetében, hogy lehet az, hogy nem eltörve voltak a szárak, hanem meghajlítva 90 fokban..."
Szerintem tán még látott is a barátunk egy kis zöld ufoanautát beszaladni a susogó gabonák közé, aki hanyat-homlok menekült utolsóként elhagyva a tett színhelyét. Tán még fotó is van róla...
Teljesen logikus és elvárható: bujkáló intergalaktikus civilizáció... Ja? Vagy nem azok csinálták? Hanem intelligens láthatatlan plazmagömbök? Rendben!
8-D
Einsteint idézném ismételten:
Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság. Bár az elsőben nem vagyok biztos...
Hát igen a naiv, tudatlan ember pénztárcája így is megnyitható szépen. Gabonakör turizmus....pff döbbenet...
Eredeti gabonakör. 8-D
Bocs de mosoly nélkül ezt nehéz volt leírnom. Persze lehetséges, ki tudja. Sietek megjegyezni, hogy én speciel nem zárom ki, hogy létezik ez az abszurd fogalom, hogy eredeti, igazi gabonakör. Miért ne? Felőlem csinálhatják mikroszkópikus űrlények, vagy éppen földi- velünk paralel létező mikro civilizáció, de űrböl jött nagy gyíklények is. Ki tudja? Annyi csak a gond, hogy a természet eddig több ezer éves megfigyelése során, kéne legyenek bizonyítékok, vagy legalább jelek ezek létezésére. De nincsenek és sajnos a racionalitás, a logika, a statisztika és a valószínűség sem igazán támogatja eme teóriákat... Amikor szóba jönnek, az emberi fantázia az, ahová minduntalan eljutunk; és azon túl sajnos soha semmi konkrét, érdemi "info"...
Akár mennyire is nem romantikus; de a józan ész szerint nyilvánvaló, hogy immár nem is vicces kedvű emberek, hanem egy komoly üzlet, komoly bevételeit kasszírozó professzionális team (vagy több), gyártja az "igaziakat". Csodálatos figyelemelterelés, hogy csinálnak egy gagyit előtte. Ehhez csak gratulálni tudok nekik. Príma trükk! És sok naiv mafla meg fizet mint a katonatiszt... Ehhez is csak gratulálni tudok...
A világon semmiféle bizonyítékot nem sikerült még senkinek felmutatnia arra vonatkozólag, hogy az "igazi gabonaköröket" lehetetlen, kizárt hogy emberek csinálják...
David Copperfield eltüntette a Szabadság Szobrot, az Eiffel tornyot, vonatmozdonyt is és átment a Kínai Nagyfalon többek közt. Tudjuk hogy? Nem! Szemtanúk voltak, kézzel tapinthattak mindent! Jó a trükk. Költséges high-end a trükk. Igaz? Költséges bizony. És nézzük csak azt - amire már utaltam itt párszor - melyik is a világ egyik leggazdagabb országa? Hoppá! Anglia. Jé? Véletlenül pont ott van a legtöbb gabonakör.. Nahát.. Ugandában miért nincs vagy Albániában?
Mi a valószínűbb és józan, ésszerű értelmemmel beláthatóbb reális lehetőség? Rejtélyes idegen lények csinálják vagy egy Copperfield-éhez hasonló emberi high-end trükk-el állunk szemben? (melynek immár másik motivációját is neked köszönhetően látjuk: biznisz és nem csak mókázás...)
Persze lehet hogy David Copperfield-nek is földönkívüliek segítenek vagy éppen maga a Jóisten, a trükkjeiben... Ki tudja...
A kolibrik előre, hátra, oldal irányban, egyenesen, felfelé vagy lefelé, vagy akár fejjel lefelé is tudnak repülni. Nagy sebességgel veszik üldözőbe a rovarokat, és képesek egy helyben lebegni, amíg nektárt szívnak egy-egy virágból. Mindez azért lehetséges, mert a kolibrik vállizületei, ahol a szárnyak a madár testéhez kapcsolódnak, minden irányban mozgathatók. Míg a legtöbb madár szárnya fel-le mozog, és lefelé csapáskor hoz létre felhajtóerőt, a kolibri előre-hátra mozgatja a szárnyát, így mindkét irányban képződik felhajtóerő. A szárnyak elképesztő gyorsasággal verdesnek: egyenletes repüléskor másodpercenként nyolcvanszor, az udvarlás célját szolgáló légtornász-bemutatók alkalmával pedig kétszázszor. A kolibrik abban különböznek a többi madártól, hogy felszállás után azonnal elérik a maximális sebességüket.
A kolibrit a gyorsaság és a repülés tökélye jellemez.A nazcai mondanivalót ez kinálja !
A Biblia szó könxveket jelent amiképpen a LIBRI is a KO pedig közismert.Hát melyik a Biblia KO könyve ,bizony a JELENÉSEK vagyis az APOKALIPSZIS afféle világvégés ijedelem.Ennek kulcstémája az EMBERI SZÁM a 666 . És ebben nincsen semmi erölködés....magam is a logika alapján jutottam el ide. A kolibri és a 666-os szimbolum olyan emberi karmát, MAGAS SZÁRNYALÓ LENDÜLETES teljesitményt jelez amelyikre nem igazán gondolnak a Biblia értelmezői....hiszen konkrét embert kerestek,valami nagyon gonoszat....nos dolgozni kell még a megfejtésen :)))))
Egyébként látott már bármelyőtök saját szemével gabonakört? Mert én igen. Angliában volt szerencsém egy ilyen turistacsoportban rész venni ahol előttünk mutatták be az egyik variációt... a saját kezüleg lábilag elkészített kört amit 3 fő készített el előttünk kb 30 perc alatt. Ezt megvitathattuk lehetett fényképezni meg minden majd eztkövetően elvittek egy helyre ahol már nem mondták meg hogy hamisítványt láttunk mindenki fényképezett el voltak ájulva... És a legvégén ez már a nap vége volt... Elvittek egy 3. hoz amiről elárulták hogy eredeti.... Háát nagyon sokan csak szó nélkül álltak.. Nem lehet leírni a tökéletességet.. Ahogy a gabonaszálak a földön feküdtek és gyönyörűen egyvonalban nem állt fel szinte egy sem félig meg itt ott egy egy darab magasabbra mint a többi... Ez egész más volt. Mintha le lettek volna ragasztva és gyönyörűen csillogott a felületük egységesen egymás mellett feküdtek.. A széleken mintha pengével elválasztották volna a még álló és a fekvő szálakat (ami az első esetben egy nagyjából sikerült dolog volt csak kicsit letaposták a mellette lévőket is amik így csak félig hajoltak el stb) SZóval leírhatatlan élmény volt... És mindez egy 43 db ból álló rajz volt. De ami a legfontosabb hogy a végén volt egy előadás az igazi gabonakör mellett és a prof aki egyébként semmiféle állást nem foglalt hogy kik készíthették de azt megmutatta amiről más sokszor olvashattunk hogy a szálak nem törnek el hanem elhajolnak. Az első esetben azok a szálak amiket letapostak kivétel nélkül eltörtek.. de volt egynéhány amelyik nem tört el azok voltak amelyek rendszertelenül álltak félig fekve félig állva és már bocsánat a kifejezésért de ettől volt "gagyi" Még mindig megvan itthon az a 3 búzaszál amit ott kaptunk ajándékba... :) és valóban úgy néz ki mintha görbén nőtt volna mint egy üveg amit elhajlítottak... Szóval nem tudom, nem akarok sugallni semmit de nem hinném hogy néhány vicces ember műve lenne...
Hiszekegy gabonakörgyártó atyában, és a gabonára ható brigádjában, gabonakörök, ábrák, rajzok teremtőjében, az ő titkos tudásában, amely megfogant az ő elméjében és továbbadva tudását a gabonakörgyártó titkos társaságok globális hálózatának, szent esküvel fogadtatta meg a hallgatást, mely a titkot a beavatottakévá tette mindörökre. Hiszek a módszerben, mely által a beavatottak kivitelezik érthetetlen jeleiket, hiszem a katolikus gabonakörgyártók globális anyaszentegyházát, az ő titkos üzeneteik megfejthetetlenségét, a mezőgazdászok haragját, a módszer misztériumát és az örök leplezettséget. Ámen.
Amíg a titkok kulcsának gabonaőrző csősze rá nem pirít a bandára. Ámen.
ja, és még valami. én természettudományokat tanulok. tanultam olyan módszereket, melyek nem a gabona mágneses erőterét, erőterének megváltozását, stb. mérik, hanem a kőzetek paramétereit, a kőzetek ill. a kőzetekben lévő ásványok változásait tudja vizsgálni. nem tudom, hogy voltak-e ilyen irányú, hiteles (ha egyáltalán van ilyen), hivatalos, és nem eltitkolt, módosított kutatások ill. eredmények. ha valaki tud ilyenről, kérem írja be.
sajnos a TV-műsorról lemaradtam, pedig megnéztem volna.
szerintem egyszerűen vannak egyértelműen ember alkotta alakzatok, gabonakörök és vannak olyanok, amiket nem tudunk, hogy hogyan csinálták. a Nazca vonalak, stb. azért érdekesek, mert túl nagyok ahhoz, hogy emberi tevékenység csinálja, hogy ilyen egyenes, szabályos alakzatokat vonalakat csináljanak. legalábbis nehezen elképzelhető. szerintem. persze, ha már az építészet teli van ilyenekkel (dél-amerikában végképp), akkor lehet, h képesek voltak rá emberek is.
én hallottam egy előadást a gabonakörökről, és ott 2 dologra emlékszem, ami szerintem érdekes lehet: az egyik az, hogy voltak olyan gabonakörök, ahol különböző növési fázisban lévő gabonák alkottak köröket, ezzel színes köröket alkottak... a másik pedig az volt, hogy érett, száraz, törékeny búzában, néhány gabonakör esetében, hogy lehet az, hogy nem eltörve voltak a szárak, hanem meghajlítva 90 fokban...
tudom, hogy nagyon sok jelenség, gabonakör, stb. bizonyítottan emberi tevékenység eredménye, hiszen teli van a világ fanatikusokkal, vagy hívőkkel vagy ellenzőkkel (hiszen anti-gabonakörösök is csinálhatják ezeket...), de azok az érdekesek, amiket nem tudunk, hogy ki, mikor, hogyan csinálta. és ezek izgalmasak. és nagyon sokra nincsen magyarázat.
szerintem érdemes ilyenekről szóló műsort nézni, és persze mindenki eldöntheti, hogy elhiszi-e vagy sem, illetve h minek hiszi. én mindig azzal szembesülök, hogy semmi sem elég bizonyíték a szekptikusoknak ahhoz, hogy belássák, hogy VALÓSZÍNŰLEG nem emberi tevékenység eredménye valami. hiszen nem láttuk, nem voltunk ott, stb. - így nincsen kézzel fogható bizonyíték. el kéne menni megnézni pl. ezeket a köröket, hogy valóban ilyenek-e vagy olyanok, stb.
most hogy így mondod...sőt én mást is látok a madárban: van 1 csőre + 6 szárnytolla + 6 lábbúja + 5 farktolla, ez így együtt kiadja a nagy londoni pestisjárvány dátumát ami 1665 és ahol több mint százezer ember halt meg. Nem voltak hülyegyerekek ezek az indiánok : D
Igazad van.Még a valóban hamísítással készítetteknek is lehet mondanivalója s még az is lehet hogy valójában ez s nem a hamísitás volt a cél.Az önleleplezéssel talán éppen erre akarják felhívni felkelteni a háttérben figyelmet.