Keresés

Részletes keresés

Sborisz Creative Commons License 2015.05.22 0 1 3171

Vagy eso es ho eccccere vagy valtakozva . :) Jovo het vegen megyunk haza,majd jelentkezem egy rovidebb es kesobb majd egy hosszabb infoaradattal. Tegnap es ma is sututt a nap, 3fok van de vegre nem esik.... :)

SHope Creative Commons License 2015.05.14 0 0 3170

Szia SBorisz! Én nagyon örülni fogok, ha tényleg ellátsz minket infóval, ha hazajöttök, mert mi nyárra tervezünk egy hasonló hosszúságú utat. Úgyhogy minden érdekel. Jó utat.

Előzmény: Sborisz (3168)
kishatos Creative Commons License 2015.05.13 0 3 3169

Pedig van ám olyan, hogy nem esik egy hétig eső ..... de csak azért, mert hó esik helyette :)

Előzmény: bm613 (3167)
Sborisz Creative Commons License 2015.05.13 0 0 3168

Sziasztok!

Köszönöm a fórumon leírt sok hasznos infót! 2015. május 19-28-ig leszünk Izlandon, ha hazajöttünk természetesen megpróbálom hasznos infókkal ellátni a nyájas utazni vágyókat!! :)

A kint eltölthető idő rövidsége miatt csak a déli és kelti részt tervezzük bejárni( Myvatn-tó-ig)...

bm613 Creative Commons License 2015.05.05 0 2 3167

Nem lehet, hogy házban nézik? Másképp nem tudok elképzelni Izlandon egy hetet eső nélkül :-)

Előzmény: rumos14 (3166)
rumos14 Creative Commons License 2015.05.05 0 0 3166

http://en.vedur.is/weather/forecasts/areas/

itt azt írják hogy a következő egy hétben semmi eső nem lesz, szóval ne panaszkodjunk! (én el sem hiszem :D)

sőt, Thorsmork felé már meg is nyílt az út!

Előzmény: dombigabor (3165)
dombigabor Creative Commons License 2015.05.04 0 0 3165

Sziasztok. Még egy hét és kiköt a kompunk Izlandon. Van/ járt mostanában kint valaki? Milyen az idöjárás? Az interneten nézegetve eléggé elszomoritóak ezek a -3, -5C-ok hidegek, motorral, sátorral.... :o  

Petra & Molly Creative Commons License 2015.04.07 0 0 3164

Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni... :) Az öcsém kint dolgozik Izlandon, és a laptopját szeretnénk neki kiküldeni, de fogalmunk sincs arról, hogy mekkora az esélye, hogy megvámolják, és ha igen, akkor kb milyen költségekkel lehet számolni.
Ha a vámáru nyilatkozaton jelölve van, hogy nem kereskedelmi céllal megy, hanem ajándék, az számít bármit?

Costy-ii Creative Commons License 2015.04.05 0 0 3163

Ott leszünk! 😃

Előzmény: rumos14 (3161)
and0626 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 3162

De jó lenne, ha hétvégén is lenne ilyen...

Előzmény: rumos14 (3161)
rumos14 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 3161

ha van kedvetek meghallgatni az izlandi élményeimet, akkor gyertek el: https://www.facebook.com/events/890118687706455/892100834174907/

dombigabor Creative Commons License 2015.04.02 0 0 3160

Üdv mindenkinek!

Május 09-én indulunk párommal Dániából Izlandra (komppal + saját motorral) Elég sokat olvastam már vissza a fórumban, illetve 2010töl elörefelé de még nem találtam választ a kérdéseimre:  Volt már esetleg vki. motorral? Kompon biztositanak kötözögurtnit a motor rögzitéséhez, vagy nekem kell vinnem? Motorostáskában vihetünk ki itthonról ételt (konzervek, levespor, száraz kolbász és hasonlók...) vagy mindent ott kell beszereznünk? 

antalov1 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 3159

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy minimum mennyi pénz kell a megélhetéshez havonta Izlandon? Melyek a legolcsóbb szálláslehetőségek, havi kiadások egy főre? 70 000 koronából ki lehet jönni? Milyen munkák vannak? Hosszabb időre tervezem a kint tartózkodást.

Köszi a válaszokat!

fish70 Creative Commons License 2015.03.10 0 0 3158

Izland rajongók!

S. László Katalin: Izland útikönyvét (Pallas Stúdió, 2002) keresem megvételre!

Van valaki, aki megválna tőle?

Köszi

f

Sj Creative Commons License 2015.03.05 0 0 3157

Izland Schengeni övezet része, szóval elvileg nincs vám egyebek, elvileg még határellenőrzés sem...

Előzmény: fish70 (3156)
fish70 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 3156

Hi!

Kimondottan tapasztalatok érdekelnének!

Komp:

- volt-e valakinek sikeres jegyvásárlása fekvőhely nélkül az elmúlt idényben, vagy idén (szem+autó ágy nélkül)?

- engedik-e a fedélzeten (nem szabad ég alatt) alvást?

- a becsekkolásra tartják-e a min. 2 órás időt, amivel korábban ott kell lenni?

Vám:

- Izlandon a kikötés után mennyire néznek meg mindenkit? Vagy csak szúrópróbaszerűen emelnek ki egy-egy delikvenst a sorból?

- piát elég részletesen leírták, mit és mennyit lehet. Kaja nekem még nem teljesen tiszta, még értelmezem a hivatalos álláspontot. Aki vitt kompon, mit és hogyan tette?

Köszi

f

bm613 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 3155

Valószínűleg nem sokan, de ettől még írd be a kérdést, hátha tud valaki válaszolni.

Előzmény: fish70 (3154)
fish70 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 3154

Sziasztok!

Jó két éve nem nagyon látok olyan bejegyzést, ahol kompos, saját autós utazásról lenne szó.

Tavaly, netán idén nem járt még senki arrafelé saját kocsival?

Komp, vám kérdésben lenne/lehetne segítségemre.

f

margitka64 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3153

Vittük magunkkal az idehaza kinyomtatott foglalási papírt, de ott nyomtattak egy másikat is a sofőrök adataival. Ennek mindig a kocsiban kellett lennie, kéznél. Mi is mentünk egyből tovább Reykjavikig. Szerencsére még az érkezésünkkor jó időnk volt, csak bő egy hét múlva jött a viharos hófergeteg Vik és Höfn környékén), de akkor nagyon. Március végén talán nagyobb szerencsétek lesz, mint nekünk február végén, bár Izlandon semmi sem biztos, pláne nem az időjárás!

Mondjuk mi azért a helyetekben ragaszkodnánk legalább a négykerék meghajtáshoz, ha terepjárót nem béreltek!

Előzmény: and0626 (3151)
and0626 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3152

Az utolsó mondatodat akár én is írhattam volna...

Előzmény: Costy-ii (3147)
and0626 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3151

Én is pont így érkezem, csak nem Luton, hanem Gatwick: ) 

Ez lett volna még a másik kérdésem, hogy hol van a papíralapú szerződés, ezek szerint ti egy irodában kötöttétek. 

Én is a citycarrental-nál maradtam, korrekt áraik voltak, a legalapabb kisautót választottam. Csak az 1-esen jövök megyek, meg egy-két engedélyezett úton. Az irodájuk a fővárosban van, szóval szerintem itt nem lesz éjfélkor irodázás. Ha aláírjuk a kocsi motorháztetején, nekem az is jó. 

A nemzetközi jogsi mintha említve lenne a honlapjukon, hogy nem kell... 

Viszont az egyórás átadás-átvétel mókás lesz, ugyanis a szállásom még vagy 40 km-re Reykjavíktól van, ráadásul másnap hajnali kelés vár rám, szóval húzós nap lesz. 

Most azon izgulok, hogy ez a folyton viharos időjárás szelídüljön kicsit és megenyhüljön annyira, hogy ne legyen egy hómező az egész ország március végére. 

Előzmény: margitka64 (3145)
margitka64 Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3150

Tényleg, előszedtem a papírokat, igazad van! A lényeg, hogy a kocsi a szörnyű viharokban kiválóan teljesített, de az is igaz, hogy nagyon kiváló sofőrjeink voltak! Nem is cseréljük le őket, ugye?

Előzmény: okinayab (3149)
okinayab Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3149

Rosszul emlékszel Margitka,nem azt az autót kaptuk amit kértünk,hanem egy jobbat,ugyanabban az árban mint a másikat kaptuk volna:)

Előzmény: margitka64 (3145)
Costy-ii Creative Commons License 2015.02.28 0 0 3148

Lehet hogy már a repertoárban megvan ez a link, de hátha valakinek hasznos lesz:

http://www.iceland24blog.com

Hasznos dolgokat találtam és további jó oldalakra lehet eljutni...

Costy-ii Creative Commons License 2015.02.28 0 1 3147

Két éve a Procartól kölcsönöztünk autót, szerencsére csak és kizarólag pozitív élményeink voltak velük. A foglalásnal meg kellett adni, hogy melyik járattal érkezünk és a kijáratnál a cég emberei vártak minket. Margitkáéktól eltérően mi a cég logójával ellátott táblára repültünk rá, de minket is elvittek a reptér melletti irodába és ott köttetett a szerződés.

Szerintem általában a visszaadásnál használatos az "otthagyom a kocsit a reptéren valahol" effektus... Olyan helyet pedig ahol konkrétan megmondják, hogy milyen típusú autót fogsz kapni, szerintem nem fogsz találni... Mindenhol megtartják azt a lehetőséget maguknak, hogy szükség esetén valtoztatni tudjnak, de Te ebből nem jöhetsz (jöhetnel) ki rosszabbul, mert ugyanolyan, vagy jobb felszereltsegű autót kell adnia, mint amit foglaltál. Mi automata Kia Ceedet foglaltunk és kaptunk egy Subaru Legacyt... Nem mondom nem bántam meg, hogy ezzel az autóval tudtuk körbejarni a szigetet... 

sajnos a Procar nagyon drága lett, igy idén nem tőlük kölcsönzünk, hanem kipróbáljuk a citycarrentalt. Nagyon jó árakat adtak a honlapon is, de megkerestem pár kérdéssel őket e-mailben és a 21 napos kölcsönzési időtartamra tekintettel tovabbi kedvezményt adtak. a felvételnél várni fognak minket, a leadasnál pedig meg van határozva, hogy a reptér melyik szektorában, pontosan hol kell majd otthagynunk a kocsit...

Én is aggódom amiatt, hogy a túl kedvező ár mögött lesz e valami átverés... Barmennyire is csak pozitiv tapsztalataim vannak az izlandiakkal kapcsoltban, azért sajnos nem tudom kiírtani magamból a bizalmatlansagot, amit sajnos itthon nap, mint nap érzek az emberek irant. Párszor voltam már kint, de meg mindig furcsa, hogy ott mennyire tisztessegesek az emberek. Talan ez is az egyik oka, amiért folyamatosan kihúz a szívem...

Előzmény: twkari73 (3139)
margitka64 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3145

Én még itthon foglaltam autót a rentalcars.com-on, azt is kaptuk, amit kértünk, annyiért, amennyiért ígérték. Az autó kifogástalan állapotban volt.

Késő este értünk oda Lutonból, a reptéri kijáratnál névtáblánkat kezében szorongatva várt bennünket a kölcsönző embere, aki elvitt bennünket saját kocsijával a kölcsönzőig, ott megkötöttük a szerződést, aláírtunk minden papírt, megkaptuk a szükséges utasításokat, javaslatokat, kérték a jogosítványunkat (két sofőrre kértük eleve a szerződést), a nemzetközi jogosítványt viszont nem kérték (pedig elvileg az is kell). Elmondták mire kell figyelni (erős szél, kocsi ajtaját minden kiszálláskor erősen fogni kell, mire szól a biztosítás, mire nem, bemutatták a kocsi felszerelését, megnéztük közösen milyen karcolások és hibák vannak rajta már átvételkor, leellenőriztük közösen mennyi benzin van a tankban és mennyivel vigyük vissza). Jó egy órába telt az átadás és átvétel.

Mikor a túra végén visszaérkeztünk nagy hóviharból keveredtünk éppen ki, és jócskán záróra után értünk vissza, de épségben. A fiú a kölcsönzőben megvárt bennünket, nem méltatlankodott, nem tett megjegyzéseket. Csak épp rápillantott a kocsira, átadtunk neki mindent, és ő nagyon kedvesen felajánlotta, hogy a keflaviki szállásra elvisz bennünket a saját kocsiján, mert épp a szomszédban lakik.

Mi csak jó tapasztalatokat szereztünk, sehol negatív dolgok nem értek bennünket.

Az ottlét alatt nem volt mindig fix szállásunk, előfordult az is, hogy nem tudtuk, este hol fogunk megszállni, meddig jutunk el. A helyiek ekkor is segítőkészek voltak, ahova bekopogtattunk, és épp ott nem volt üres hely, a tulaj, vagy a dolgozója már hívta is a szomszédot panziót, szállodát, vagy adott másik címet, ahol alhattunk. 

Tankoláskor is nagyon segítőkészek, ha az ember nem tudja, hogyan működik az automata módszer.

Nekünk kint csak jó tapasztalataink voltak.

Előzmény: and0626 (3136)
bm613 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3141

Gondolom, megmondják ilyen esetben, hogy milyen autót kell keresni. No meg a cég logója is hasznos segítség.

Előzmény: and0626 (3138)
bm613 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3140

Ne viccelj, egy óra még Ferihegyen sem kell. Izlandon meg összesen annyi ember él, mint Debrecenben és környékén, ennek megfelelő a forgalom is.

A "similar" alap, a legnagyobb cégek sem vállalnak fix kocsit, hiszen azzal a konkrét autóval bármi történhet. Nem fognak átverni.

Ha terepjárót akarsz, mindenképpen nézd meg a 3026-os és 3027-es hozzászólásomat.

Előzmény: twkari73 (3139)
twkari73 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3139

Mi (ha jól emlékszem) akkor este 7-kor szállunk majd le KEF-en. Mire csomag meg minden egyéb meg lesz... Bár KEF nem egy Luton airport, de ha jól sejtem 8-nál elöbb nem jutunk ki, azért kérdeztem ezt az egész bérlősdit. Próbálok keresni normális bérbeadót, de mindenhol a "similar"-ba ütközöm és ha még rá is kérdezek, hogy mégis milyen típusok lehetnek a jelöltek, senki nem ad konkrét választ, hogy pl.: Suzuki Jimny, Toyota Landcruiser és "akármi" lehetséges.

and0626 Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3138

Najó, de ha nem tudod a típust, a színt, a rendszámot, csak annyit, hogy "egy autó" akkor azért bátor dolog elkezdeni behatolni a legelső kocsiba, ami ott áll: )) 

De van 24 órás ügyelet, és azért civilizált, normális országba megyek, tehát annyira nem félek. 

Előzmény: kishatos (3137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!