Keresés

Részletes keresés

Veszpremi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 4762

Nem könnyű, azt kéne megnézni, hogy melyik nagyobb (a nagyobb talán biztosabb, hogy nem megy csődbe) nyptárnál kezelik a leghatékonyabban a lóvét, azaz a legmagasabb hozammal. Az enyémet kifejezetten nem ajánlom! (ing, sok bajom van velük, csomó rossz szolgáltatás, kizsákmányolják a kuncsaftot)

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4761)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.21 0 0 4761
Remek tavaszi időnk volt tegnap és ma, holnaptól változás, csapadékosabb és hűvösebb idő jön. Más:  Magánnyugdíj pénztárról tud valaki valamit? Az OMSZ bérszámfejtése miatt kell, azaz muszály belépnem valamelyik pénztárhoz, de azt se tudom merre vagyok arcal, hogy mi ez az egész magánnyugdíj pénztárosdi.
onobody Creative Commons License 2006.03.19 0 0 4760

A kezemet nem lehet beledugni , nagyon szellemesen van kitalálva.  :)

Előzmény: rferi (4756)
onobody Creative Commons License 2006.03.19 0 0 4759

Hali Tozatu

Igen,  szép idővolt tegnap , ugynézem ma mégszebb lesz.

Bár még itt-ott van hófolt , meg persze derékig érő sár , de már nagyon kikivánkoztam .

üdv onobody

Előzmény: Tozatu (4758)
Tozatu Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4758

Szia,Onobody!

Lehet már én fordítottam le, mert kicsit bosszant, hogy a sok felvonulással,stb. lejáratják az igazi mezőgazdaságot, de ez itt úgysem az a topic.

Nálatok már annyira jó a helyzet, hogy metszeni lehet?

Előzmény: onobody (4754)
Veszpremi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4757
Okta=nyolcad. A felhősség fokát oktával mérik, 1-től indulva 8-ig. Itt most 8/8 azaz totál felhős, nem látni a világűrt :)))
Előzmény: rferi (4755)
rferi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4756
Az ujjad maradjon kívül! !!!   :)))))
Előzmény: onobody (4754)
rferi Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4755

Na ácsi!

Mi a bánat az az okta?

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4752)
onobody Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4754

Hali Tozatu

Ha megnézed mégcsak hasonlót sem irtam....

Szép időnek néz ki , megyek szőlőtmetszeni :)

Vettem egy gépet ami mulcsá darabolja a ágakat , meg mindent amit beledobálunk ,

már alig várom hogy kipróbálhassam!

Üdv    onobody

Előzmény: Tozatu (4751)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.18 0 0 4753
Az első észlelés a XX-ből: T=3fok, Rh=82%, P=1021hPa, borult, gyenge északi légmozgás. Harmatpont=0.2fok , hófoltok vannak.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4752

Szép estét! T=3,7fok ; P=1020,9hPa ; ma egész nap 8okta körül mozgott, most csak 5okta a nap végére!:) Gyenge északi szellő, Rh=79%. Hó foltokban, néhol 10cm-es buckák a hófúvás miatt.

Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!!! Most értem haza, húú ennyi felhőfajtát megtanulni amindenit, meg a felhőalapokat tanulni mi het mi kell, a jelenidő kódokkal már nincs is annyi gond!:) Onobody! Jaja, én édes párti vagyok és igazán jó bor márkák híve, csak nem volt 6puttonyos ezért "csak" 5puttyonnyal kellett beárnünk 1órája!:) Nagyon finom volt.  Rferi! 2éve volt a 18., tavaly a 19. ünneplése, most meg a 20. szűk 3órán belül!:) Zsur! Igen, mégcsak ennyi leszek, igaz tizenéves már sose, de a huszas évek sem lehetnek rosszak!:)) Aztán majd alakul!:) Veszpremi! Szerencsére a modellekból sikerült előcsikarni egy kis kora tavaszi időt vasárnaptól, már 8-12fok körül lesz a T a jövő héten! Szerencsére elmarad a még pár napja látszott hétfői lehülés.

Tozatu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4751
Nem azé mondtam, csak Te vetetted fel, hogy könnyű a parasztoknak.Szerencsére nekünk sem ez a fő bevételi forrásunk, mert akkor leshetnénk.És ha tudnád, hogy mennyi hobbikertészkedőnek köszönhetjük a sok zöldséget,gyümölcsöt,amit megtermelnek a nehéz munkájuk után és ami szerencsére nem a multikon keresztül jut el hozzánk.
Előzmény: onobody (4740)
Tozatu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4750
És lyukas a zsákjuk, nincs meleg sehol!
Előzmény: lujza (4747)
Tozatu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4749
Egészségedre,Ferri-hurri!
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4739)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4748
De csak egy picivel multunk el. . .nem!?!?!

Hat persze, hogy fiatal EMBER. Elenezeset kerem!!!

(Sssssh: a fiatalabbik fiam is tobb mint tiz evvel idosebb nala!!! Hogy lehet ez??? Alig multam husz!!! De ezt csak kettonk kozott mondom. . .)
Előzmény: Veszpremi (4744)
lujza Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4747
Gyön a Sándor-József.......
rferi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4746
Ja és persze Isten éltesen!   :)))))
Előzmény: rferi (4745)
rferi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4745

Te figyelj!

Ezt nem értem!

Tavaly még csak a 18. szülinapod volt nem?

Vagy ennyire rohan az idő?

Veszpremi Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4744

Mi az, hogy gyerek! Fiatal EMBER! (mi már elmúltunk 19 sajnos, egy kicsinyt!). 

Isten éltessen Ferrihurri! A tavasszal mi lesz már?

Előzmény: ZsuR (4743)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4743
Isten eltessen!!! Jesszus, te ennyire gyerek vagy??? :))

Áfony Creative Commons License 2006.03.17 0 0 4742
Isten éltessen Ferihurri :)))))))
onobody Creative Commons License 2006.03.16 0 0 4741

Gratulálok !!!!

Muskotályos ?..Nem lett volna jobb egy félszáraz?

Na ez csak vicc .. szkól .., egészségedre!

onobody

onobody Creative Commons License 2006.03.16 0 0 4740

Kedves Tozatu... Igen ez igy van , kemény meló tényleg igy van .

De más sem könnyebb.... Nemzetközi kereskedelembe  dolgozok , hát ne tudd meg milyen kemény piac.

Meg mennyi pénz befektetés!!!!

Huhh meg micsoda veszteségek egy-egy rossz döntés miatt!

Meg az időjárás..., ne tudd meg mi pénzt buktunk a Katrina-hurrikán miatt.

Meg az olajárak , meg Irak stb....

A hobbim a kertészkedés, mitmondjak kikapcsolodás a melómhoz képest.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (4738)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.16 0 0 4739

Jó estét! Most jöttem a Tescoból az éjszakai bevásárlásból!:) Holnap lesz a tizenéves korom utolsó napja! 5 puttonyos Tokaji borral és muskotályos pezsgővel ünneplem a munkahelyen amikor belépünk a szombatba!:) T=3,7fok P=1022hPa, Rh=81% , borult, lényegtelen légmozgás. Hó márcsak foltokban.

Tozatu Creative Commons License 2006.03.16 0 0 4738

Ez így nem jó, mert már beinvesztáltunk, ősszel a búza alá szántani kellett, elvetni.A napraforgó,kukorica egy részét láttuk belerohadni a táblába, mert nem tudtak rámenni a gépek.És aratásakor a kombájnt Rábák húzták,és pengettünk bőven a szárításért is.És idén nem volt egy növény sem, ami hozott volna a konyhára,még a támogatással együtt sem,pedig több félét szoktunk próbálni, hogy valamelyik csak bejön.Hát,nem.Azé olyan a mezőgazdaság amilyen, mert itt sok a lutri, az időjárástól függő tényező és sikerült szétzilálni a nagy földosztogatással.Most is vetni kéne lassan, de hova?

A demokrácia nem ilyen,hogy egymásnak esnek az emberek, mert nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki hord kokárdát állandóan és más véleménye is lehet,szerintem.Lehet anti- és sima ciklon is,nem?És egymással szórakoznak a pártok, azt hiszik hülyék vagyunk, mindent beveszünk.

Előzmény: onobody (4733)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4737
Jaja persze, hogyne lenne igazad, ez a ciklonpályától függ, ha éppen úgy adódik akkor a Dunántúl elmerül a hóban, míg keleten eső esik. A lényeg az az, hogy a déli ciklon és a ény-i anticiklon hogy helyezkedik és melyik milyen erős. Illetve az, hogyha déli ciklon van akkor a Kelet-Európai síkságról közelsem tud annyi hideg jönni, mintha mindét helyen antociklon lenne, mert akkor csak úgy zúdulna be a fagyos levegő. Viszont az előző esetben is lehet hideg csak nem annyira és akkor ugye még csapadék is van, mert a kettő összeakad és komoly havazás is van belőle. Áá még nem vagyok meteorológus csak egy mezei észlelő!:) A java a tanulásnak mégcsak most jön, rengeteg mindent kell még megtanulnom, amit eddig tudok az még semmi.
Előzmény: Veszpremi (4735)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4736
Most 3 fok van (celsius) es lesz ennel meg hidegebb is. . .jon a ho. . .husz fokot sullyedt a homerseklet par nap alatt.
Veszpremi Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4735

Földközi-tengeren ciklon van akkor semmi közünk a Kelet-Európai síkság nagy havához meg hidegéhez, mert a levegő úgyis d, dny felől áramlik ahonnan meg meleg jön!

Hadd vitatkozzam végre egy igazi meteorológussal! :) A mediciklonnál nem az van télvíz idején, hogy a keleti oldalán hozza délről a meleg nedves levegőt, míg a nyugati oldalán az É-ÉK-i hideget, és ez szokta a Dunántúlt megpakolni hóval? Vagy ez nem a mediciklon?

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (4731)
rferi Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4734

Off

"de azért megdöbbenéssel látom , hogy mondjuk egy őstermelő nem hajlandó annyit sem invesztálni a megélhetésébe , mint én a hobbimba."

Ugyanakkor elvárja, hogy az állam kártalanítsa (magyarul mi vegyük meg, ha nem akarjuk is, mert vacak, ehetetlen, vagy drága), ha rossz volt az időjárás, vagy begyűrűzött a nemzetközi helyzet.

Ezen az alapon miért nem kérik mondjuk az elektronikai dolgozók, hogy vásárolja fel az állam az eladhatatlan elektronikai termékeiket? Nem nagyon látom az elvi különbséget.

Van egy ismerősöm, anyagbeszerző egy nagy élelmiszerkereskedelmi láncnál.

Magyar mezőgazdasági termékeket akart forgalmazni, mondván karoljuk fel a saját termékeinket.

Képtelen volt rá, mert neki tonnaszám kellett volna az árú, de olyan itt nincs, lévén Mari néni meg Jóska bácsi külön-külön akarja eladni a cuccait, de mindnek csak pár mázsa -mondjuk- almája volt.

Nem köthet szerződést, kereshet fel ezer termelőt, egyetlen árúcikkre.

Összefogás kéne és józan ész.

Előzmény: onobody (4733)
onobody Creative Commons License 2006.03.15 0 0 4733

Hali!

Igen értem én , de hát a demokrácia meg a többpártrendszer is fontos dolgok .

És ezek csak akkor vannak , ha költünk rájuk !

Erre nem szabad sajnálni a pénzt!!

A mezőgazdaság meg csak egy ágazat a többi között , és még csak nem is

legjobban menők közül. Most persze nem akarok megbántani senkit , nekem is ez a hobbim , de azért megdöbbenéssel látom , hogy mondjuk egy őstermelő nem hajlandó annyit sem invesztálni a megélhetésébe , mint én a hobbimba.

Üdv    onobody

Előzmény: Tozatu (4730)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!