Nem könnyű, azt kéne megnézni, hogy melyik nagyobb (a nagyobb talán biztosabb, hogy nem megy csődbe) nyptárnál kezelik a leghatékonyabban a lóvét, azaz a legmagasabb hozammal. Az enyémet kifejezetten nem ajánlom! (ing, sok bajom van velük, csomó rossz szolgáltatás, kizsákmányolják a kuncsaftot)
Remek tavaszi időnk volt tegnap és ma, holnaptól változás, csapadékosabb és hűvösebb idő jön. Más: Magánnyugdíj pénztárról tud valaki valamit? Az OMSZ bérszámfejtése miatt kell, azaz muszály belépnem valamelyik pénztárhoz, de azt se tudom merre vagyok arcal, hogy mi ez az egész magánnyugdíj pénztárosdi.
Szép estét! T=3,7fok ; P=1020,9hPa ; ma egész nap 8okta körül mozgott, most csak 5okta a nap végére!:) Gyenge északi szellő, Rh=79%. Hó foltokban, néhol 10cm-es buckák a hófúvás miatt.
Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat!!! Most értem haza, húú ennyi felhőfajtát megtanulni amindenit, meg a felhőalapokat tanulni mi het mi kell, a jelenidő kódokkal már nincs is annyi gond!:) Onobody! Jaja, én édes párti vagyok és igazán jó bor márkák híve, csak nem volt 6puttonyos ezért "csak" 5puttyonnyal kellett beárnünk 1órája!:) Nagyon finom volt. Rferi! 2éve volt a 18., tavaly a 19. ünneplése, most meg a 20. szűk 3órán belül!:) Zsur! Igen, mégcsak ennyi leszek, igaz tizenéves már sose, de a huszas évek sem lehetnek rosszak!:)) Aztán majd alakul!:) Veszpremi! Szerencsére a modellekból sikerült előcsikarni egy kis kora tavaszi időt vasárnaptól, már 8-12fok körül lesz a T a jövő héten! Szerencsére elmarad a még pár napja látszott hétfői lehülés.
Nem azé mondtam, csak Te vetetted fel, hogy könnyű a parasztoknak.Szerencsére nekünk sem ez a fő bevételi forrásunk, mert akkor leshetnénk.És ha tudnád, hogy mennyi hobbikertészkedőnek köszönhetjük a sok zöldséget,gyümölcsöt,amit megtermelnek a nehéz munkájuk után és ami szerencsére nem a multikon keresztül jut el hozzánk.
Jó estét! Most jöttem a Tescoból az éjszakai bevásárlásból!:) Holnap lesz a tizenéves korom utolsó napja! 5 puttonyos Tokaji borral és muskotályos pezsgővel ünneplem a munkahelyen amikor belépünk a szombatba!:) T=3,7fok P=1022hPa, Rh=81% , borult, lényegtelen légmozgás. Hó márcsak foltokban.
Ez így nem jó, mert már beinvesztáltunk, ősszel a búza alá szántani kellett, elvetni.A napraforgó,kukorica egy részét láttuk belerohadni a táblába, mert nem tudtak rámenni a gépek.És aratásakor a kombájnt Rábák húzták,és pengettünk bőven a szárításért is.És idén nem volt egy növény sem, ami hozott volna a konyhára,még a támogatással együtt sem,pedig több félét szoktunk próbálni, hogy valamelyik csak bejön.Hát,nem.Azé olyan a mezőgazdaság amilyen, mert itt sok a lutri, az időjárástól függő tényező és sikerült szétzilálni a nagy földosztogatással.Most is vetni kéne lassan, de hova?
A demokrácia nem ilyen,hogy egymásnak esnek az emberek, mert nem tudják elfogadni, hogy nem mindenki hord kokárdát állandóan és más véleménye is lehet,szerintem.Lehet anti- és sima ciklon is,nem?És egymással szórakoznak a pártok, azt hiszik hülyék vagyunk, mindent beveszünk.
Jaja persze, hogyne lenne igazad, ez a ciklonpályától függ, ha éppen úgy adódik akkor a Dunántúl elmerül a hóban, míg keleten eső esik. A lényeg az az, hogy a déli ciklon és a ény-i anticiklon hogy helyezkedik és melyik milyen erős. Illetve az, hogyha déli ciklon van akkor a Kelet-Európai síkságról közelsem tud annyi hideg jönni, mintha mindét helyen antociklon lenne, mert akkor csak úgy zúdulna be a fagyos levegő. Viszont az előző esetben is lehet hideg csak nem annyira és akkor ugye még csapadék is van, mert a kettő összeakad és komoly havazás is van belőle. Áá még nem vagyok meteorológus csak egy mezei észlelő!:) A java a tanulásnak mégcsak most jön, rengeteg mindent kell még megtanulnom, amit eddig tudok az még semmi.
Földközi-tengeren ciklon van akkor semmi közünk a Kelet-Európai síkság nagy havához meg hidegéhez, mert a levegő úgyis d, dny felől áramlik ahonnan meg meleg jön!
Hadd vitatkozzam végre egy igazi meteorológussal! :) A mediciklonnál nem az van télvíz idején, hogy a keleti oldalán hozza délről a meleg nedves levegőt, míg a nyugati oldalán az É-ÉK-i hideget, és ez szokta a Dunántúlt megpakolni hóval? Vagy ez nem a mediciklon?
"de azért megdöbbenéssel látom , hogy mondjuk egy őstermelő nem hajlandó annyit sem invesztálni a megélhetésébe , mint én a hobbimba."
Ugyanakkor elvárja, hogy az állam kártalanítsa (magyarul mi vegyük meg, ha nem akarjuk is, mert vacak, ehetetlen, vagy drága), ha rossz volt az időjárás, vagy begyűrűzött a nemzetközi helyzet.
Ezen az alapon miért nem kérik mondjuk az elektronikai dolgozók, hogy vásárolja fel az állam az eladhatatlan elektronikai termékeiket? Nem nagyon látom az elvi különbséget.
Van egy ismerősöm, anyagbeszerző egy nagy élelmiszerkereskedelmi láncnál.
Magyar mezőgazdasági termékeket akart forgalmazni, mondván karoljuk fel a saját termékeinket.
Képtelen volt rá, mert neki tonnaszám kellett volna az árú, de olyan itt nincs, lévén Mari néni meg Jóska bácsi külön-külön akarja eladni a cuccait, de mindnek csak pár mázsa -mondjuk- almája volt.
Nem köthet szerződést, kereshet fel ezer termelőt, egyetlen árúcikkre.
Igen értem én , de hát a demokrácia meg a többpártrendszer is fontos dolgok .
És ezek csak akkor vannak , ha költünk rájuk !
Erre nem szabad sajnálni a pénzt!!
A mezőgazdaság meg csak egy ágazat a többi között , és még csak nem is
legjobban menők közül. Most persze nem akarok megbántani senkit , nekem is ez a hobbim , de azért megdöbbenéssel látom , hogy mondjuk egy őstermelő nem hajlandó annyit sem invesztálni a megélhetésébe , mint én a hobbimba.