Keresés

Részletes keresés

taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2450

A fás retket mi úgy tettük ehetővé régebben, hogy odaadtuk a disznóknak, és megettük őket

Ajjaj, ebben a sorrendben?

Előzmény: Flanell (2422)
taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2449
Csak néhány maxárat 5-6 db tettem el vízbe, abban a reményben hogy utóérik. Úgy is tett, de a legtöbb magot szanaszét lödözte. a maradékot összegyüjtöttem egy kis pohárba, azt szívesen neked adom.
Előzmény: Törölt nick (2415)
Gox Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2448

Ajajj!!! Már mindent megírtak,  ez tecnológiai hiba.Optimális fény, hőmérséklet, tápanyag.Állandó figyelgetés, próbálgatás.Ha gyenge a növény, hamar megtámadják a károsítók, kártevők.Visszahozni nehéz.

Még érdemes szabadföldbe vetni sokmindent, ott egyszerűbb termelni.A 22-én vetett spárgatök kikelt,cirok, vörösbab, cs.kukorica kelőfélben van, de holnapra kikel mind, mert ma esik az  E S Ő .Már 10 mm van!Nagyon bejött a 75 cm-es sortáv is.Hamar végig lehet hurulni, így még az eső előtt is volt nedvesség a talajban, kitudtak kelni a növények.Itt nincs lehetőségem öntözni, ezért igyekszem megtartani a talajnedvességet, és nem is nagy munka.

Viszont a Desire krumplimmal baj van! 50 bokorból már 4 kiszáradt.Rossz lehetett a szaporítóanyag?A koraival nincs baj, teljes virágzásban van.Bogár még nincsen.Adtam neki Dithane M-45-öt, és Damisol Magnust.Ez a 2. permetezés volt.Egyuttal kapott a paradicsom és paprika is, ebben a kertben még picik.

Előzmény: taormina1 (2434)
kicsee Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2447
A kollega válasza korrektnek tűnik. Én speciel mindegyiknél nitrogén hiányra tippelek.
A paprika meg biztos, hogy levélrothadástól szenved. Gomba.
Előzmény: taormina1 (2433)
kicsee Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2446
jaja én is az égetéstől féltem a nikotinnal kapcsolatban.
No megnéztem az actarát... hát syngenta, amiről meg nincsenek rossz tapasztalataim.
Holnap megveszem.
Ma megérkezett az amistarom. Ha a szél lecsendesedik ki is próbálom.
Előzmény: Flanell (2441)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2445
Ja, ezt nem olvastam el korábban.
Előzmény: Frint (2437)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2444
Ja, a téli retket meg télen veted. :)
Előzmény: taormina1 (2436)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2443
Lehet, hogy a saláta is atkás. Miért pont az ne?
Azért magzik, mert melege van. Úgy tudom, nemcsak a megvilágítás hat rá, hanem a hőmérséklet is.

Feliratozás: beszúrod a képeket, megírod az első kép feliratát, emelsz kb. 10 sort (üresen), és jöhet a következő szöveg. Aztán újra 10 sor emelés. Álló képnél 14, ha jól emléxem.
Előzmény: taormina1 (2434)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2442
Mint alant írva vagyon, itt minden atkás.
(Az azért nincs kizárva, hogy más gond is van.)
Előzmény: taormina1 (2433)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2441
Csikkből is lehet, valaki már írta is itt, de a mennyiséget nem tudom. Lehet, hogy éget, ha túl tömény.
Meg sokkal veszélyesebb is vele kínoskodni, mint kifújni azt a kis permetet. Az Actara nem tiszta nikotin, csak abból készül.
Előzmény: kicsee (2431)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2440
Attól függ, mire akarod használni azt a trágyát.
Ha rendes, érett trágya, akkor nagy bajt nem okozhat a földbe keverve, egy zsák jelentéktelen mennyiség.
Föld tetejére kiszórni meg felesleges, csak szétég, és nem használ. Akkor inkább várj őszig, és ásd be.

Hagyományosan a félig érett trágyát szórták ki az emberek (főleg, mert kellett a hely az újabbnak, a tehén nem függesztette fel fél évre a székelést), és az ilyen félérett valóban éget.
Előzmény: ALaci (2427)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2439
Hát igen, nekem nincs ilyen, csak nagyobb, palántaneveléshez használatos edényeim, és mindig hozzáragad a gyökérzet.

Mi a jó ebben a rengeteg magról vetett eperben? Miben különlegesek?
Előzmény: Gox (2428)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2438
Ha csak úgy nem... :)
Előzmény: taorminataormina (2425)
Frint Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2437
Szia :) Sok kérdést tettél fel, igyekszem válaszolni:
Hát a növények tényleg lehangoló állapotot mutatnak :( Látok ott gombabetegséget, nap-pezselést, és tápanyag-hiánybetegséget is. Én növényvédelem terén -milliószor leírtam - a prevenció híve vagyok, tehát t e r v szerint védekezem, nem akkor amikor látok valamit. Akkor már nehezebb menteni a mentenivalót...
Az uborkádon vízhiány jeleit is látom, ebben a bolond kánikulában nem is csoda. Általában rosszul viselik a növények a közel 10 fokkal melegebb időt ( a fejlődésük jelen fokán). Retekből inkább a "Jánosnapi" fajtát javaslom, az biztosan terem. Soha ne száradjon ki a talaj, akkor bízhatsz a sikerben. Frint
Előzmény: taormina1 (2436)
taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2436

Elövettem a nyári retek magját. Az van ráírva, hogy vetés lll. -lV. Akkor mi ebben a nyári? A tavaszit is márciusban vetettem.

Szerintetek el lehet még vetni?

taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2435
persze a föliratok össze vissza. Miért nem csodálkozom én ezen?
taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2434

Még néhány lehangoló illusztráció.

A hagymákat nem is érdemes lefényképezni, évek óta akkorának húzom ki öket, amekkorának bedugtam. Fél év alatt semmi változás

Kátya paradicsomai

lollo rosso és bionda

retekültetvény

lollo rosso és bionda

saláta

taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2433

Léci azonositsátok ezeket a betegségeket és az ellenszerüket!

Kösz!

Padlizsán

uborka

paprika

tulipánpaprika

taormina1 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2432
Ha Zita estig nem jön, leírom. De nem akarom elvenni töle a poént.
Előzmény: ALaci (2430)
kicsee Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2431
Az Actarat megnézem.

gondolkodtam ezen a nikotin dolgon! Ugye hazánkban a nikotinnal való permetezés be van tiltva... úgy tudom. De mégis, mivel én dohányzom és a csikket ezentúl mindig összegyűjtöm áztatási céllal, abból lehet ilyen permetet csinálni?
Előzmény: Flanell (2424)
ALaci Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2430
taormina, engem érdekel! Jó lesz ezt időben megtanulni. Nagyon ugy néz ki, hogy az unokánk félig svéd ( vagy norvég ) lesz.
Előzmény: taorminataormina (2426)
Gox Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2429
Előzmény: taormina1 (2403)
Gox Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2428
Elég ócska ez a hungarocell szivartálca, ráadásul az egerek és a tyúkok is szeretik.Ha jó a növények gyökere, akkor egy kis bottal megnyomom alulról, és kihúzom.Jobb lenne olyan amit oldalról meg lehet nyomni, de jelenleg van 10 ilyen tálcám.És van nagyobbra rácsozott is, 2 méretben.Beruházni nem igen akarok.
Előzmény: Flanell (2421)
ALaci Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2427
Köszönöm, Flanell, megnézem, amint ki tudok jutni a kertbe ( éjszaka felhőszakadás volt nálunk, úgy néz ki, délután megint lesz ). Ezzel kellett volna kezdeni, de én ezeket a kerti bajokat istencsapásként fogom fel, ami ellen nincs mit tenni, pláne egy magamfajta botcsinálta kertgazdának ...

Más. A kertész rábeszélt, hát vettem egy zsák szárított juh+marhatrágyát. Édesapám annak idején azt mondta, hogy trágyázni csak ősszel szabad, mert a frissen trágyázott földben kiég a növény. Az megint más, hogy az ő idejében nem is öntöztünk ( vagy csak elvétve ). Én sem viszem túlzásba, hiszen villany nálunk kinn a kertben nincs, hordóból öntözök. Mi a véleményetek, elszórhatom, vagy tegyem el őszig? Vagy felesleges az aggodalmam, mert ennek a porított izének a trágyához semmi köze.
Előzmény: Flanell (2420)
taorminataormina Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2426
Szemlátomást mindenki betéve tudja a svéd gyermekverseket:DDD
Előzmény: Zitka (2400)
taorminataormina Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2425
Alul van rajtuk egy luk, abba csak belenyomod az ujjacskádat és egybe kijön a növény földlabdával együtt.
Előzmény: Flanell (2421)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2424
Krumplibogárra is jó az Actara, ahhoz nincs hozzászokás, nikotin. Egy hét múlva is megöli az akkor kelőket, ha az előírásos dózisban és lelkiismeretesen szórják.
Előzmény: kicsee (2417)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2423
Még lehet kabakosokat ültetni, a legtöbb félét. A sütőtök azért kétséges, elég hosszú tenyészidejű, bár ilyen késői ültetéssel nincs tapasztalatom.
Úgy lehet siettetni a kelését, hogy a helyén fellazítasz pár liter talajt, jól beöntözöd, hogy sárpép legyen, belenyomod a magot kellő mélységbe, és a tetejére húzol 1-2 centi poros földet, hogy ne repedezzen össze. 1 hét alatt kint van, majdnem ugyanakkor terem, mint a most palántázott, csak kétszer olyan erős lesz a növény.

Az a kis fehér repkedő szerintem üvegházi molytetű.
Előzmény: Törölt nick (2413)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2422
A fás retket mi úgy tettük ehetővé régebben, hogy odaadtuk a disznóknak, és megettük őket.

Én olyan nyári retket ismerek, amit márciusban kell vetni, és nyáron szedni.

Mindenki panaszkodik a hónapos retekre, nekem meg még soha életemben nem termett ilyen finom, mint idén.
Az ízhatáshoz talán hozzájárult, hogy lefújtam - a fákkal együtt - felszívódó permettel, és csak vagy 3 óra múlva kaptam észbe, gyorsan lecsavargattam a száraikat, nem olyan gyors a nedvkeringésük.
Előzmény: taormina1 (2411)
Flanell Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2421
Ebből a hungarocell tálcából hogy piszkálod ki a palántákat? Nekem az ilyen edények falához mindig hozzátapadnak a gyökerek, és szétesik a földlabda.
Előzmény: Gox (2392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!