Egyébként hetek óta ezt irogatom, hogyha csapatként működne az a 10 ember aki általában felveszi az Alba mezt, akkor nem itt tartanánk. Érdekes, hogy most Matus is megjegyzi, hogy végre csapatként müködtünk (tehát eddig nem)
Ahogy az is érdekes, hogy miután hazajöttem és lenéztem egy edzésre, és utána megjegyeztem, hogy Lowe (akkor még nem tudtam a nevét csak a mezszámát) a csapat legjobb játékosa, sokan csak mosolyogtak a megjegyzésen...aztán tessék, most mintha úgy tünne Lowe tényleg ért ehhez a sportághoz valamit.
Az mondjuk nem derült ki a cikkből, hogy ez (mármint a közös vacsora) most csak egy vágyálom Matus részéről, vagy meg is valósítja mindezt? Egy közös vacsora/sörözés/összetartás többet ér, mint 2-3 napi edzés, mert ezek a fiúk már szinte mindent tudnak a kosárlabdáról, mostmár csak csapattá kéne kovácsolódniuk, aminek 1-2 jelét már fel lehetett fedezni a Szolnok elleni meccsen
Ezek az összehasonlítások nem reálisak. Ha az akkori Jordan most jáccana, egész másat produkálna, Bryant és még néhányan simán megvernék 1-1-ben, ill. a csapatok is erősödtek annyit, hogy MJ nem fickándozna úgy, mint régen. Egy lenne a sok jó játékos (Wade, Bryant, James stb.) közül. Ha viszont MJ 20 évvel később születik, és ebben a mezőnyben nő fel ill. most lenne kb. 25-28 éves, akkor lehet, hogy akkora király lenne, mint anno, hiszen egyedülálló adottságokkal rendelkezett.
Pór esetleges kapitányságával kapcsolatban csak annyi gond lenne, hogy lehet akkor nem tudná vinni a Szolnokot, vagy ha meszlényisen egyszerre csinálná, valahol ezt az eredmény sínylené meg. namost (sokan úgyse értitek majd) ÉN örülök h van egy jó Szolnok (főleg hogy kétszer is megvertünk őket)
majd ha a tesód írja, akkor leszállok rólatok! Bryant témával nem értek egyet. Byrant személyiségben kisebb sokkal, sokkal nagyobb hype volt körülötte mikor bekerült a ligába, mivel ő is egy Baby-Jordan-nak indult. de teljesen mindegy, engem úgyse győz meg senki h MJ-nél volt valaha is jobb.. (talán ha Trusin a Celticsbe igazol és nem hozzánk) :)
Pont a szombati siker után elmondhatjuk, hogy bárhol, bárki ellen van esélyünk. Persze a legjobb az lenne, ha Fehérváron lenne a döntő, ha nem, akkor pedig Pécsen, de Szolnokra vagy Körmendre se föltartott kézzel megyünk.
Amiket Matus mond, azok nagyon igazak, tényleg fontos a jó közösség. Számomra viszont érthetetlen, hogy miért nem természetes a meccsek utáni közös vacsora. Elég régen, megyeiben mi úgy csináltuk, hogy mikor idegenbe utaztunk, odafelé megrendelte mindenki a kaját, hazafelé meg elfogyasztottuk + söröztünk. Rengeteg sztori volt pincércsajokkal, lerobbant bussszal, sorolhatnám. Jaj de szép is volt. :)
Azt mondta Matus Gábor, az Albacomp kosarasainak a szakvezetője egy nappal a győztes szolnoki bravúr után, hogy együttese végre csapatként ténykedett, ...
Azt mondta Matus Gábor, az Albacomp kosarasainak a szakvezetője egy nappal a győztes szolnoki bravúr után, hogy együttese végre csapatként ténykedett, az egyének egységet alkotva harcoltak a sikerért. A vezetőedző szerint ez annak is köszönhető, hogy az egyes emberekből közösség alakul(hat), ami fontos a végeredmény szempontjából. Ezzel maximálisan egyet lehet érteni. Matus Gábor a lényegénél fogta meg a problémát, nem véletlen, hogy nem tetszik neki, hogy az idegenbeli meccsek után a csapat buszba ül, egy benzinkútnál ki-ki megveszi a maga szendvicsét, üdítőjét, aztán a busz mélyében mindenki magába fordulva rágcsál és kortyol. M. G. szerint sokkal többet használna, ha megállnának valahol, körbeülnének egy asztalt, és a közös vacsora alkalmával együtt beszélnének a meccsen történtekről, beszélnék ki magukból gondjaikat, örömeiket. Azt mondta a volt válogatott labdarúgónk, amikor erről fecsegtünk, hogy Matus Gábor még abban a világban nőtt fel, amikor a játékosok együtt csajoztak, és ittak meg néha közösen egy-egy üveg sört. És ebben az esetben az együtt jelensége a lényeg. Mert a közösség, a csapat, a sok kiváló egyéniség, ha egyfelé húz, együtt mozdulnak a léptek, dobban a szív, az csodákra lehet képes. És ettől lesz emberivé a sport, a győzelem is. A közönség, a nagyobb közösség pedig ettől érezheti magáénak a csapatot, a közös siker örömét.
Sajna, csak felvételről láttam a meccset, mert szombaton egész nap az ARÉV csarnokban voltam. :-) De tényleg!
A legjobban tetszett, hogy az egyik büntető előtt, a fiúk összekaroltak a pályán, és megbeszéltek valamit. Az még szimpatikusabb volt, hogy ezt nem egyszer csinálták meg a meccs alatt. Azt meg külön jó volt látni, hogy Zé végre csapatkapitányként működött. Sokszor ő ért oda először, lepacsizni, büntető, vagy kosár után. Marcit is ő vitte el (szó szerint) a tűzfészektől.
Kenny-t meg megértem. Amit ő kapott egész meccs alatt, azt nem tette zsebre. Különösen az utolsó negyedben, rúgás, gáncsolás, beszólás...stb. Azért nem kellett volna nekimennie Kelley-nek. Egyébként neki sem kell a szomszédba mennie egy kis csipkelődésért. :D
Így igaz, ez az amit nagyon hiányoltam eddig...hogy nem csapatként működtek a fiúk...
Szolnokon viszont igazi csapatmunka eredménye volt a győzelem. Sztem nem Phillips hanem Kámi volt az, aki gyengén játszott, bár Phillips labdaeladásai tényleg durvák voltak...
Szerintem mostmár semmi nem szól amellett, hogy Kámi jövőre is Alba játékos maradjon...
Naja, Lowe feljavulása és Brigi teljesítménye mellett nagyon így fest a helyzet.
Azért nem semmi ez annak fényében, hogy Kaposváron mindketten az egész mezőny legjobbjai között voltak... Ezekre a dolgokra egyszerűen nincs magyarázatom, sose értettem miért van nálunk ez a jelenség.
De - zárójel bezárva - ez most nem is fontos, ha a CSAPATUNK elkezd működni.
Ránézésre nem hinném, hohy nagy ellenététek feszülnének Ákos és Sully között, talán inkább egyes helyzetekben nem értettek egyet, és ezt olykor jogosan vagy sem, Phillips szóvá tette neki az izgalamk hevében. Mindketten vannak olyan intelligens játékosok, hogy nem lehet ebből gond, ha mégis, Matifu lerendezi úgyis.
Számomra eddig Phillis nem tűnt nagyképűnek és önteltnek, néha őt is elkapja a hév, és próbálja összefogni a társakat játékban, lehet h kicsit túljátszotta, ennyi.
Szolnokon szörnyű labdaeladási voltak és egészen szertelen rádobásai, ennek ellenére azokkal értek egyet akik azt mondják, mégis nagy szerepe volt neki is a győzelemben jó védekezésével és irányítójátékával. Szimpatikus, hogy ha nem adódik neki helyzete és nem is csinál magának, inkább helyzetbe hoz másokat és önzetlenül leadja.
Marci vele szemben, sajnos ha nem megy neki, sokszor kárára volt inkább a csapatnak, mint próbáltb volna inkább védekezésben vagy megfontolt irányításban jeleskedni. Szolnokon viszont nagyon tetszett, hogy a végére pont ő nyugodott meg, 6/5 büntit bevarrt, és még a társakat is ő csitította és nyugatatta.:)
Rosszul olvastad, én azt írtam Philips sétál úgy a pályán, mintha olyan jó játékos lenne, mint M. Jordan. De igazad van, rossz a hasonlat, hiszen Ő még a Shanon, Spivey szinttől is nagyon messze. Én úgy gondolom, hogy aki még nem tett le semmit az asztalra ne cseszegessen másokat.
Van némi igazad, de attól, hogy nem tudom a megoldást, (mert én is tapsikolós vagyok), attól még látom, hogy nem ez a jó. Én szívesen szurkolnék, de abban a szektorban ahol én ülök olyan furcsán venné ki magát, ha egy magamban elkezdenék szurkolni. Bár lehet, hogy magammal ragadnám a többieket?
Albapapi: csipem a humorod, de néha nagyon önteltnek tűnsz és ez akár bántó is lehet.
Ezzel az ész osztást március hónapra lezártam , több divat tanácsot nem írok.
Én nem vettem észre a hazai meccsen a konfliktust Ákos és Philips között, de ha tényleg így van, akkor sürgősen lépni kell, mert ez általában klikkesedéshez szokott vezetni és nem lenne jó, ha a csapat két táborra szakadna. Annyira nem vagyunk jók, hogy egység nélkül bárkit meg tudnánk verni. Nekem ez a Philips gyerek egyáltalán nem jött be. Nem is a pontjait hiányolom, hanem egy minimális szerénységet. Úgy járkál a pályán mintha Ő lenne M. Jordan. De a játékából ez még nem jött le. Örülnék ha rám cáfolna mint K. Lowe.
Én szolnokiként is ki szoktam akadi a szurkolási stílusunkon. BÁr a szombati meccsen természetesen várható volt, h Nektek, a főellenségünknek nem kiabálnak kedves szavakat, de bevált módszer, hogy egy tök nyugodtt ellenfél szurkolóit is provokálják, ami nem szimpatikus. Egyedüli csapat akit nem "bántunk" az ugye a Körmend:D Ott egy csúnya szót sem ejtettek el, max a bírórkra, de az ugye alap:P
Az meg ugye más oldalról való megközelítés, hogy az egész csarnok valóban egy emberként szurkolt a srácoknak, főleg 63-66 nál volt ez érezhető, hogy a nagypapaáktól kezdve az éppen beszélőképes kisbabák is skandálták a szöveget:D
Gyerekek, nem azt mondom, hogy ignoráljuk Isz-ákos barátunk hozzászólásait, de javaslom, vita nélkül fogadjuk el, hogy ő ilyen, beleköt, amibe lehet. Győzelem esetén is.
Amint ezt tudomásul vettük, megspórolhatunk pár felesleges hozzászólást."
:-))))))))
Azért látom Te sem tudtál szó nélkül elmenni a dolgok mellett:-))
Egyébként nem kötöttem bele semmibe csak írtam de jó lenne itthon is ilyen hangulat...ennyi és nem több