A múlt héten betértem a Keletiben lévő üzleti váróba, mert elvileg ott lehet kapni azt a bérletet, amit kerestem. Elvileg.
Az egyébként nagyon kedves és segítőkész hölgy egy kukkot nem beszélt angolul, ami azért jó, mert nem csak a külföldi vendégek, hanem a bérletvásárló szoftver is így próbálna kommunikálni. Sebaj, ketten együtt megoldottuk. Természetesen pont azt a bérletet nem lehet Magyarországon kapni, senki nem tudja, hogy miért, a szervezet amszterdami központja sem. (Én azt sem értem, hogy ezt az Eurail passt miért pont ott adnák, miért nem a nemzetközi pénztárban vagy a szomszédos Wasteelsnél, ahol a többit is. No mindegy.)
Igen. Ezeknek a kampánymegnyitásoknak ez a hátránya. Kommunikálhatták volna úgy is hogy megtekinthető a felújítás eme látványosan előrehaladott állapotában.
Viszont jó volt így is látni. Legalább betekintést nyerhettünk hogy milyen gyönyörű lesz a közeljövőben a Vigadó és a VkBazár is.
De ahogy beléptem a Keleti pályaudvar indulási oldalán lévő csarnokába, ott is dobtam egy hátast! Tisztára mint az előbbiek.
Mikor a kormánybiztos első nagy nyilatkozatát olvastam, fogadni mertem volna bármiben, hogy amit elmond, nem hogy az idén tavaszig de talán még jövőre se lesz kész, főleg a funkciók. Ezt szerintem minden épeszü ember tudta.
Melleseg nem csak a várbazár lett megnyitva és utána bezárva, hanem a Vigadó is, kivéve kiváló "mesterünk" maketjeit bemutató részt, minden zárva van. AZ akadémia is pl. Eszetergomban ülésezett, nem a saját épületükben.
Alkudjunk. Ott az utca a harmincas évektől kész, de 1940-től mindenképp. És azért olyan széles, főleg középen hogy a villamos elférjen.
Talán Preisich úr írta háromkötetese ide vágó fejezetében, hogy a '30-as években a zöldfelülettel osztott közutakban látták a parkosítás jövőjét. A 4-es villamoss viszont csak a '60-as évek óta jár arra, és tán '72-től nem Albertfalva a végállomása.
Ajvé. Este nagyon érdekes volt: ahogy elnéztem, a Rákóczi út két oldalán, úgy a Nyár utca vonalától tán a Szentkirályiig nem volt közvilágítás, de több tömb mélységben. Ilyenkor tanulja meg az ember értékelni azokat a mozgásérzékelős lámpákat, amelyek a képébe világítanak a kapualjakban.
Mai napomon ez már tényleg csak a pántlika, de ezt annyira szeretem. Hazajövök 12 órai meló után, elolvasom, hogy milyen klassz dolgokról beszélgettetek, és tudom, hogy már mindenki az igazak álmát alussza. Tulajdonképpen már ez is elég ok volna felmondani végre.
Tamás: nekem is nagyon véglegesnek tűnt az a rozsdás acéllemez izé a bazár fölött. Viszont a déli épület ügyében konkrétan láttam gúnyosan lefittyedő ajkú államtitkárt a tévében kioktatni a fanyalgókat, hogy mindenki hazudik, aki azt mondja, bezárt a bazár, mert a bazár piszkosul nyitva van, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy látni lehet a nevezett három kiállítást. És ma kedd volt, ugye, tehát a hétfői szünnap se kavarhatott be.
Boszi: járni jó, de nem ajánlom, hogy Yogiék utcájában próbálkozz este tízkor, áramszünet idején, mert betojsz, miként én is tettem. :-)
Gondolom van nagy öröm és készülődés. Gyümölcsöt, meg mást is sokkal közelebb is lehet kapni. Pl. Fény utcai piac, ha szereted a piac műfajt, különben meg Budagyöngye bejárata.
Próbáld ki, hogy a Nagycsarnokba a reggel hatórai nyitás előtt egy kicsivel mész, akkor megállhatsz a közgáz felőli egyik oldalajtótól egy méterre. Bent még nincs sorállás, bár még nem mindenki pakol ki akkorra. Nekem ez vált be és hétköznap is ingyenes reggel nyolcig a parkolás.
Nem írom (mondom) mert esett az eső, de odabent kőröztünk vagy két órát; nagycsaládos bevásárlás volt, öt hétre jönnek haza az idegenbe szakadt unokák.
Remélem, hogy hetente kell majd hasonló mennyiségű gyümölcsöt venni.