Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
hát nemtom' abból hogyan lehetett volna rájönni? a vérző szemről? vagy miről?:)
nekem inkább az jött le, hogy Rick úgy szemléli már járkálókat, mint egy kertvárosi szomszédot. mivel a rendes életben azok is ott vannak, nem tehetsz ellenük semmit, állandó részei az életednek, rájuk nézel és tovább mész, vagy beszédbe elegyedsz velük, ha szimpatikusak. a zombik itt ugyanazok. a megváltozott élet túlélőinek "kertvárosi szomszédjai". de lehet csak nekem jött ez le és rohadtul nem a rendezői tudatosság műve:)
az új fordulat nem az lesz, hogy a fertőzés már víz útján is terjed? a zárójelenet erre utal.
SOA s06e06 - idézem magamat:"ez a rész (s06e05) számomra igazából a következő részben történő alapvető változások felvezetője volt. egyszerűen pattanásig húzták a húrt. ami elszakadt. a robbanás is erre utal." és valóban. Jax monológja ezt az előrevetítésemet igazolta. ez a rész tele van szívvel, lélekkel, gaz csínytevésekkel. változás és egyben visszatérés ahhoz, amivel ez a sorozat kezdődött és ami miatt beleszerettünk. a SOA ezzel a résszel visszatért az eredeti DNS-éhez. a múltkori rész valóban a szar áradásának csúcspontja volt és tényleg nem lett volna értelme azt a vonalat továbbvinni már. viszont úgy tűnik a bajok máshonnan fognak majd jönni. megváltozik pár dolog és ez nagyon jót tesz ennek a show-nak. Jax nagyszerű beszédet mond annál a bizonyos asztalnál:"...Sons of Anarchy it's at a crossroads. Our clubhouse blowing up last night...thats a sign of the times. The end result of a bloody relationship with the IRA." legszívesebben betenném az egész speach-et, mert annyira erős és mély, de inkább nézzétek meg a film kontextusában. nagyon, nagyon tetszett ez fejezet!
3 részes brit minisorozat. Az első rész alapján rendben van a dolog. Kertvárosi gyerek gyilkosság, remek atmoszféra, ide-oda ugrálás az időben, de abszolút nem zavaró, faszán megoldják a színekkel. Akinek a Brodachurch bejött, ezt is bírni fogja szerintem.
Ezért vágtam bele én is félve, de nem kellett volna annyit várnom. Ez nem "zombis cucc", hanem egy piszok jó kis sorozat.
Tehát akkor:
The Walking Dead 1-3.évad
Nagyon tetszett, élveztem. Jó volt felvezetésnek az első évad, és nekem bejött a viszonylag nyugodt 2.évad, éppúgy mint a pörgősebb harmadik. Voltak azért gyengécske pillanatok is bőven, de összességében kellemes időtöltés volt.
azt nem láttam. viszont a következő film, amiben főszerepet játszik, az Hillcoat (The Proposition, The Road!), Triple Nine drámája. Ebben korrupt zsarut játszik, Blanchet és Waltz mellett. azt hiszem, ebben a filmben majd lehet bizonyítani és kinyílni.
a Pacific Rim érdekes abból a szempontból, hogy nem különösebben mély karakterek voltak. tehát nem is nagyon volt mit hoznia. amit hozott az pedig a SOA karaktere, ami viszont rohadt erős. nyilván nem adja fel egykönnyen ezt a karaktert, csak majd valami egészen más, kidolgozotabb szerepért. neki jelenleg abből jön a pénz, hogy ő Jax. aztán lesz majd olyan, amikor mást kell hoznia. akkor meglátjuk valóban egysíkú színész-e?
no, mintha nem is lett volna szünet a két évad között. durvulás lesz a következő részben az biztos. ami tetszett az a többszöri finom elmélkedést serkentő képek: Rick többször rátekint egy zombira a kerítésnél, mint egy szomszédra, a nő, aki zombiként él az erdőben és Rickre táplálékként tekint. nagyon erős dolgok ezek a változó világ képének leírásához. ezért szeretem ezt a sorit.
Lehet, hogy velem van a baj, de (kis túlzással) kb. 5 percet bírtam nézni ebből a sorozatból aztán kaszáltam. Mondjuk én eleve nem vagyok oda az ilyen zombis marhaságokért.
(Aztán lehet, hogy pár év múlva majd újra nekifutok:)