A bankod nevét és a számlaszámod még nem kellett eddíg megadnod...ezután is csak ha withdrawot nyomsz és kikéred.... Acceptálnod kell a pénzt aztán rákerül a paypalodra ahonnan withdraw menün keresztül megadva a bankadatidat tudod lekérni forintban a bankszámládra.
Az lenne a kérdésem, hogy PayPalra küldtek nekem pénzt és ha elfogadom, akkor rá kerül a pénz a kártyámra azonnal? Ugyanis elfogadás előtt kérdezi a bankom nevét és a számlaszámom, csakhogy már rég ott van beállítva a bankkártyám is és azzal szoktam fizetni ebay-en. Meg kell adnom a Bankom nevét és számlaszámom mégegyszer?
A tisztelet teljes kérdésem az lenne, hogy Ti vásárolnátok-e 0 feedback-el rendelkező eladótól nagyobb értékű terméket. Kapcsolódó kérdés, hogy a paypal bácsi tud-e rajtam segíteni, ha esetleg az eladó az általam elküldött pénzt utalja a saját bankszámlájára, onnan a kp-t felveszi, azt megszünteti..stb. Adott ugyanis egy aukció, de túl szép, hogy igaz legyen.
Biztos megterhelték már és nem csak a foglalást látod? Más banknál is van olyan, hogy amíg nem terhelik be addig nem látszik a közlemény (csak tudnám miért?).
Az MKB Banknál van számlám, a Paypal már meg is terhelte 400 Ft-tal és megvan a közlemény (netbankon néztem), de sehol nem szerepel benne a xxxxPayPal kifejezés számokkal, csak a kártyám száma és PP Huf... a postán kapott számlán már látni fogom, vagy mit csináljak?
Paypalos limitedet lépnéd túl ami látszik is a view limitet nyomva...feltehetően personal paypalod van. Premierre uppolva megoldható...vagy ha a 250000hufos limited lépted túl az több napos míg beküldöd az adataid és elbírálják.
S.O.S. segítségre lenne szükségem.Az Ebay-en az egyik eladóval megbeszéltem,hogy paypal-on keresztül (beírva az email címét) utalom a pénzt.Igen ám,csakhogy amikor utalnám a pénzt kiírja,hogy túl léptem a hitelkártyám limitjét(ami nem igaz,mert már a bankkal is egyeztettem ezügyben és ott minden oké).Most hogyan tovább?Ráadásul sürgős lenne az utalás:(Várom az ötleteket,köszi
sziasztok, ha esetleg mar kerdezte valaki, ELNÉZÉST. Nem talalom a beirasok kozott, ezert: HOGYAN LEHET PAYPAL SZAMLAMROL A BANKSZAMLAMRA LENNI A (PAPAL on) LEVO PENZT? Elore is koszi
Nem kell dombornyomott kártya. Nem mondom, hogy olvass vissza, mert nem nehéz leírni:) Szóval a lényeg, hogy ha a kártyád hátoldalán van az aláírásod mellett egy 3 jegyű kód akkor tudsz vele netről vásárolni. Nem szükséges a dombornyomott, amit páran feltételeznek.
Köszönöm a választ! Valószínűsítettem, hogy ez lesz, de próba szerencse, azaz ezuttal nem.:( Sehol nem találtam értesitést arról, hogy milyen stádiumban van a hitelesítés, így simán töröltem a kártyát. Jól értem, hogy hiába csinálok a brátnőm nevén egy másik accountot ezt a kártyát már nem fogja elfogadni?
A paypalon megadott névnek és a bankkártyán szereplő névnek természetesen azonosnak kell lennie.... A barátnőd csináljon a saját nevére egy paypalt és úgy használjátok.... De ha véletlen elfogadta a kártyát és a zárolt tételek közt megleled a 400 hufos terhelést és használod ezt a kártyát akkor később lesz gond belőle. Ha meg most leveszed akkor nem használhatod másik paypalhoz már.
ha van kereslet az arudra, es versenykepes aron adod, akkor keves feedback-el is el tudod adni teny, hogy egy bejaratott eladonak magasabb aron mennek el a termekei, de valahol el kell kezdeni nem tudom, hogy a hazai internetes aukcioknak hany rendszeres hasznaloja van (meglepodnek, ha 5000-nel tobb lenne), de az ebay-nek kb 20 millio
Lenne egy egyszerű kérdésem, a PayPal account-hoz rendelt bankkártyának a saját nevemen kell lennie? Ugyanis nekem nincs dombornyomott kártyám, így a barátnőm kártyájának adatait írtam be. Ez 17-én volt, ma reggelig a 400Huf-os terhelés még nem jelent meg a számlán.
Nem akarok ezen vitatkozni, végülis le vannak írva a feltételek, amit elfogadtam, tehát sok értelme nincs, kritizálni.
Csak megjegyzem, hogy itthon átlagosan kb. 2-3 listázás után kel el a termék. Ha ugyanezzel számolok - sőt még kezdetben lehet, hogy többel kellene, mert kevés feedbackem van - akkor kb. 20%-ot rá kell tennem az eladási árra, hogy fedezze az 2-3 listázás, eladási jutalék, paypal, meg mittudoménmilyen díjakat.
Ezt szerintem sok internetes eladás esetén. Minden 10ezer forint után 2ezer plussz. De elfogadtam, majd meglátjuk...
Azzal, hogy listázol, igénybe veszel egy szolgáltatást. Ezért jogosan kér pénzt a szolgáltató, hiszen a maga részéről ő is pénzt fizet azért, hogy a szerverek működjenek, hogy a szolgáltatás reklámozva legyen (Amerikában a csapból is eBay folyik, de Európában sem spórolnak a reklámmal) és még sok egyébre, ez pedig sok pénzbe kerül, attól függetlenül hogy te eladsz vagy nem. A sok reklám a te érdeked is, mert minél több a látogató, annál nagyobb eséllyel tudsz eladni. Az üzleted bérleti díja sem függ a bevételtől, de a piacon is fizetned kell a helyért, akár eladsz akár nem. A Vatera és Teszvesz örül, hogy egyáltalán van bevétele, ezért nem mernek több pénzt kérni, nem az akaratban van hiány :-) Egyébként meg nem reagáltam túl, egyszerűen nem bírom azt a felfogást, hogy ami az interneten van az ingyenes kellene legyen, akár zenéről, filmről vagy szolgáltatásról van szó, és aki pénzt mer kérni az egyből köcsög.
Semmi bajom a Vaterás, TeszVeszes számlákkal, minden hónapban fizetem, csak annyiból korrektebbek érzem, hogy ott akkor fizetek, ha el is adtam -> van bevételem, hasznom. Itt akkor is kell fizetni, ha esetleg nem kell el az áru. Kezdőként meg ez előfordul, ...
Egyébként van rendes boltom is, csak ott alkalmazott van...
"Mondjuk elég kötsög, hogy már egyből insertation fee, meg ilyen fee, meg olyan fee." Nyithatsz üzletet havi párszázezres költséggel. Vagy kiállhatsz a Lehel téri aluljáróba a cigicigisek mellé. Vagy indíthatsz saját honlapot, fizeted annak a fenntartását, és a havi többszáz dolláros reklámszámlát. Lehetőségek vannak, ha büdös az eBaynek fizetni mehetsz máshova.
Mondjuk elég kötsög, hogy már egyből insertation fee, meg ilyen fee, meg olyan fee. Még el se adtam semmit, oszt máris fizessek. De hát nyitni kell külföld felé is, mert a Vatera meg a Teszvesz elég szűk piac. Majd meglátjuk...
Pont ez volt a problémája 58.Péternek is. Ott leírtam már, Pittipitti is leírta, hogy mi van.
Első körben megadod a kártyád adatait, stb. Ekkor kerül levonásra a 400 forint, amit később (ha azt a bizonyos 4 jegyű kódot megadod neki, ami a számlaösszesítő közleményénél található). Ez azért jó, hogy tutira a Te bankkártyáddal fizess.
Minden egyes bankkártya hozzáadásakor megkapod ezt a 400 forint próba terhelést, majd a számlán a kódot az adott kártya aktíválásához. Ha vársz 3 munkanapot akkor a netbankon (ha van ilyened) keresztül rögtön le tudod hívni az összesítőt és a közlemény mezőben lévő 4 jegyű kódot be tudod írni a paypal számládhoz, így aktíválásra kerül a kártyád és tudsz a netről vásárolgatni. Ha továbbra is elakadsz kérlek szúrj be egy képernyő képet, hátha látunk belőle valamit és akkor megpróbálunk segíteni.
"Tudna valaki segiteni a Paypal kártya csinálásához" Csak hogy mindenki képben legyen: ugye nem PayPal kártyát igényelsz (ilyen is létezik), hanem regisztrálni szeretnél a PayPal-re? Nem mindegy ;-)