Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

georgbob Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4692
Köszi az infót, de a számlát a vétkes fél biztosítója fizeti, így most nem is érint ha esetleg féláron tudnák adni. A következő kérdés viszont mindenkinek szól: mi történik a lecserélt alkatrészekkel? Ugyanis az első lökös cserés, amúgy viszont törés, repedésmentes. A csomiajtóban lévő ablakmosó is érdekelne. El lehet szerintetek kérni ezeket az alkatrészeket? Vagy a gyár bekéri a cserés cuccokat?
Előzmény: Zj. Tücsi (4691)
Zj. Tücsi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4691

Ja és a "nyugtatóért" cserébe:

Kérdezz rá a lökhárítóra náluk!

Telefon:
Daewoo, Chevrolet alkatrészek - 0629. 336.336,  0620. 91.34.978

A minap találtam rá a neten. Nekik lehet, hogy akad egy hátsó lökhárító.

ha az egész oldalra vagy kiváncsi itt megtalálod: http://www.daewooalkatresz.hu/elerhetoseg/

Előzmény: georgbob (4682)
Zj. Tücsi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4690

Köszi georgbob!

Most megnyugtatál mert sokan mondták, hogy így problémás lehet.

Ormió Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4689

Sziasztok,

köszönöm a további ötleteket "fütyülő" kormány ügyben. A téli gumikkal kapcs. még nem adtam fel. Az első két kerékre feltetettem a gumikat, és változatlanul keresek egy darab 185/65 R14 LM18 Bridgestone téli gumit, vagy eladom az enyémet - egy telet, kb. 5-6000 Km-t futott.

Üdv: Ormió

R*R Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4688

Szia!

Soknak sok, látszott is- de rajta volt az szentigaz!!!

Előzmény: georgbob (4684)
georgbob Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4687
Nem jegyezhetnek be olyat hogy "hozott anyagból", mivel eleve megfelelő anyagot kell belerakniuk. Ha a hozott anyag nem megfelelő nem is rakhatná bele kötelező szervíz címén. Mivel az adott alkatrészt, anyagot fizikailag a szervíz teszi bele, ezzel már garanciát vállal az elvégzett munkáért és alkalmazott anyagokért!!!
Előzmény: Zj. Tücsi (4686)
Gmanus Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4685
„Füttyülős kormányrendszer”

Vidd el szervizbe és orvosolják a problémádat! (megfelelő olaj a megfelelő helyre)

Előzmény: cápaFeri (4670)
Zj. Tücsi Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4686

Hali mindenki!

Egy 1.4 es elit 15 hónapos páldány "boldog" tulajdonosa vagyok. Eddig 40.000 km-t tettünk meg együtt.  

Sajnos nálam is jelentkeztek az általatok tapasztalt problémák.

A fütyülő hang a kormány tekerésénél. Gyanum: Az irányjelző visszakapcsó autómatikájának lehet hozzá köze, mivel én az utastérben hallom, közvetlen a kormánykerék körül.  1 - 2 hónapja jelentkezett, de szervízbe nem merem vinni mert a multkor csak a díszlécet kellet volna a kesztyűtartó fölött kicserélni és gyakorlatilag vésővel és kalapáccsal akartak nekiesni (de nem hagytam) és attól félek mivel  ez komojabb műtét lenne kosárban hozhatnám haza a drágámat. Valamint nem tudom, hogy a ti tapasztalatotok milyen amikor az autó 70 - 80 km/h sebbeségel gurul. Ienkor hallok hátulról erős zajt.

Szervízel kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy ha az olajat és egyéb cserére szoruló anyagokat visztek olcsóbb, mint ha a szervíz által forgalmazott anyagokat szerelik be. (De ezt ti is tudjátok.) Viszont ajánlatos a számlát  megőrizni. Valamint a szervízkönyvbe bejegyeztetni, hogy az általunk hozott anyagok megfelelnek a márka előírásainak, a késöbbi félreértések miatt. Mert állatlában csak annyit jegyeznek be, hogy "hozott anyagból"

Üdv: Zj. Tücsi

georgbob Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4684
205/65 R16???????? Ez 77 mm átmérőkülönbség! Nem sok ez egy kicsit?
Előzmény: R*R (4681)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4683
Köszönöm az infót georgbob.
Előzmény: georgbob (4679)
georgbob Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4682

A zúzda képekben. A fenéklemez majd bontás után látható, az sem szép!!!

R*R Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4681

Szia Fecó!

A kínált garnitúrához elsősorban vevőt  kell találni, tavasszal inkább keresik.

lásd (4332) 2006.09.10."Ja és még valami Kóma mester.

A felni az anyagiakon túl ízlés kérdése is. Én kompromisszumot kötöttem pénz és ízlés terén valamint nem akartam, hogy nagyon peres gumit kelljen használnom, így lettek ezek a 15-ös felnik. Van szebb, van drágább, de szerintem 16-osat ne rakj fel ezekre az utakra, főleg ha sűrűn jársz pest felé."

Előzmény: Kóma mester (4319)

Lám-lám változnak az idők... No nem kívánok incselkedni, csak megismétlem a véleményem: aki megelégszik a látvánnyal- tegyen fel 15-ös felniket 195/55R15 köpenyekkel..

Aki érezhető változást akar, válasszon egy mérettel szélesebb és egy mérettel peresebb köpenyt a 16-os felnikhez. A kanyarsebesség és a tapadás érezhetően jobb lesz!

Felgumizva a 16-os nagyon szépen mutat.

Az alufelni és a Lacsi annyiban megegyeznek- mindkettőre lehet vigyázni is meg összetörni is. A téli akár vékony hótakarás is gonosz csapdákat állíthat mindkettejüknek.

Egy méret cartárstól: 205/65/R16 és szerinte elfér, igen szép aluja van- együtt egy vagyonba került. (Ránézésre nem sok hely maradt a kerékjáratban, de kétszer is megnéztem a méretet).

Üdv

Előzmény: cápaFeri (4675)
Picuj Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4680
No ez nekem is hasznos információ volt köszi georgbob. :)
Előzmény: georgbob (4679)
georgbob Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4679
Úgy 18000-tól a csillagos ég. Ne kérj pollenszűrőt, vigyél olajat. Megvezetni még azzal tudnak, hogy azt mondják, ha olajat viszel, környezetvédelmi megsemmisítési díjat kell fizetni. Ekkor kérd el az olajat. Érdemes a környezetedben lévő szervízeket felhívni és alkudni!!! üdv (nekem 18000-be volt)
Előzmény: Pusztazamor (4678)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.11.01 0 0 4678
Két-hét múlva vinnem kell 15.000 Km kötelező szervízre a drágát..
Írjátok meg légyszives, mennyibe fáj egy ilyen szervíköltség, és mire figyeljek oda, mi az amivel esetleg meg akarnának (vezetni)?
Köszönöm.
Bobby_la_cetti Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4677

Hali,

szép a guruló, tavaszra én is szeretnék.. csak nekem gumi nélkül kéne, mert ilyen Hankookkal én is rendelkezem. A 16-osról engem is lebeszéltek.

georgbob Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4676
Én is gondolkodtam a 16"-oson, de mióta kiderült hogy a 15"-ös felnit úgy ütöttem meg hogy észre se vettem, letettem a szándékomról. Egy kis hullám a belső élen, felnis felrakta, megpörgette és kiderült hogy az egész felni elment!!! Mit kaphat ezek után egy 16"-os peresebb gumikkal? Az ár egyébként úgy gondolom 15000/db a felni, a gumit annyira nem tudom, de talán az is valahogy így. Úgy 100000-120000 között összesen.
Előzmény: cápaFeri (4675)
cápaFeri Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4675

Kérdés: szerintetek mennyiért lehetne eladni így ezt a garnitúrát? Gondolkozom a 16"-os variáción. Most vettem le egy hete az autóról, felkerültek a gyári acélfelnik téli gumikkal, tavaszig néznék valami 16"-os szettet. 4000 km van bennük, sérülésmentesek.

georgbob Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4674
Vétlen félként érdekes dolog lenne ha bármilyen saram volna az ügyben. A szervízben egy szóval sem említettek ilyet, hanem pont az ellenkezőjét, hogy egy fillérembe se fog kerülni. Vagy ha ilyen költség felmerül, leverem a károkozón!!!
Előzmény: sznuni (4673)
sznuni Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4673

Hát ez egy jó kérdés.

Én is kérdeztem de azt mondták ez az én saram.

Mind1 ennyivel megúsztam.

Előzmény: georgbob (4672)
georgbob Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4672
Mi a fene az a 18000 avultatás???????????????????!!!! Én egy fillért SE!!!!!!!!
Előzmény: sznuni (4668)
georgbob Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4671
Hát most már kiokosodtam. A lízingcégnek a szervíz fog jelezni kifizetési meghatalmazásért, nekem csak a csekkek a feladatom. A sérülés: első lökös csere, hátsó lökös ,csomiajtó, lámpa, ütközőgerendák csere, hátfal csere-javítás-huzatás. Még jó hogy a pótkerék benn volt, mert szerintem az sokat tompított, hogy ne jöjjön beljebb a kocsi. (azért belegondoltam hogyha egy Spark féleségben ültem volna, akkor még a hátamat is megvakarta volna a néni az opeljával) Most a bérautót intézem, mert azt is állnia kell a biztosítónak!!! Sziasztok
Előzmény: cápaFeri (4669)
cápaFeri Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4670

1st!

Sajnos nem ugyanaz a jelenség! Amikor felmerült ez a fütyörészős téma, kimentem megnézni, hogy milyen szervo is van a lacsiban. Hát nem olyan, mint az "astra-g"- ben, ugyanis abban Delphi, vagy Valeo gyártmányú elektrohidraulikus van. Annak ellenére, hogy az első szériás astrák majd felében gariban kellett cserélni a komplett kormányművet, azoknál a fütyülés természetes dolog. Ugyanis ott csak egy jeladó van a kormányon, a szervomotor nem dolgozik állandóan. Csak akkor, ha az érzékelő a kormányon elfordulást észlel. Abban a pillanatban elektromos jelet küld az elektromotornak, ami alapjárati fordulatszámáról felpörög tized mp-ek alatt mittomén hányezerre és az hajtja az olajat.  Ennek az elektromotornak lehet hallani a hangját, amikor dolgozik. Könnyen letesztelhető, mert amikor álló helyben kicsit megmozgatod a kormányt, akkor hallani lehet, ahogy felpörög hirtelen az elektromotor. Ezzel felveendő teljesítménycsökkenést érnek el, így a motor többet tud leadni a haladásra, nem veszik el a szervónél annyi, mint a hagyományos szervomotornál.A lacsinál sima hagyományos szervo van, állandóan vesz el a motor teljesítményéből, állandóan dolgozik.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (4667)
cápaFeri Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4669
Wazee georgh! Ez már tényleg parajelenség. Amikor elkezdtem olvasni az előző hozzászólást, kezdtem mosolyogni, hogy ha ezt is elolvassa az autót...! Erre tessék! Írod a következőben, hogy belédmentek! Csomagtérajtó neked is? Keress elrejtett wi-fi készüléket, vagy/és mesterséges intelligenciára utaló jeleket az autódban, mert ennek nem lesz jó vége! Üdv! 
Előzmény: georgbob (4664)
sznuni Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4668

Nekem is a szervíz intézett mindent.

Bevittem meghatalmazást küldtek a lízingcégnek stb.

Megcsinálták és csak avultatást kellett fizetnem. 18000 ret.

A többit a biztosító fizette.

Üdv: sznuni

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4667

A fütyülős szervo ugyanaz lehet, ami a G Astrákban is van, azokra nagyon jellemző a fütyörészés. Amikor 15000-es szervízen voltam, meg is említettem nekik, de a pótló Lacettiben pont ugyanúgy fütyült, nem is foglalkoztak vele. Érdemes időnként előkapni az A2 Használt autó katalógusát, azoknál mind fel vannak sorolva a típushibák, és a G Astra fütyülését is ott olvastam, és azt is, hogy nem hiba.

Előzmény: Ormió (4655)
R*R Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4666

Szia!

Szerintem mindenképpen!

(Szevizkönyves az eset. Kötelező bizt. stb.)

Jobb időket!

R*R Creative Commons License 2006.10.31 0 0 4665

Szia!

Minálunk többször előfordult, hogy anyagárban a márkakereskedő volt a legolcsóbb (pl. Lanosnál alkatrészek). Még bontóban is többet kértek, persze próbálkoztak...

Minkadíj, műszakóra más kérdés.

Üdv

Előzmény: drga (4661)
georgbob Creative Commons License 2006.10.30 0 0 4664
Sajnos annyira olvassa, hogy ma este hatkor kipróbálta hogy mennyire törik össze!!! Komáromban egy vénasszony fékezés nélkül belémhajtott. Az a kérdésem, hogy lízingelt autónál, a lízingcégnek be kell-e jelenteni a balesetet? A rendőrség kijött, szabálysértési bírság a nőnek, rendőri jelentés lesz róla. Mit lépjek ilyenkor??? SOS. tanácsokat kérek.
Előzmény: Picuj (4662)
CSUFI-1 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 4663

Mail ment a címedre az alkatrésszel kapcsolatban. 

Üdv: CSUFI

Előzmény: drga (4661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!