Igazad van, de 4 év?! Na azt nem bíííírom én kivárni! Twins! Lesz még több is! (Na most aztán tényleg megyek aludni, mert még igaza lesz a férjemnek, hogy 1 laptop kellene nekem, amit még az ágyba is vihetnék magammal. Azért én nem szeretném!)
Bizony, és azokból nem vsz., hogy adok bárkinek is. Már az ilyen extrákból. Ennyi jár a türelmemért nekem is, ugye nem vagyok nagyon irigy. De lesz rengeteg, amik nem lesznek olyan különlegesek, csak szépek, akkor aztán osztogathatok.
Hát akkor türelmesen várunk, bár azt hiszem, Neked elég sok dicsekednivalód van. Talán tényleg el kellene menni aludni, én is remélem, hogy holnap találkozunk ismét.
Ez a magról szaporítás érdekesnek hangzik, csak sajna nekem nincs türelmem kivárni, hogy milyen szín lesz belőle! Azért egyszerübb hajtást gyökereztetni, az legalább a következő évben már virágozni fog! Persze az is igaz, hogy igy nem kapunk olyan különleges szineket.. Ebben neked van nagy gyakorlatod:)
Nem hiszem el, hogy türelmetlen lennél, hiszen sokmindent szaporítasz. És tényleg jó móka, hogy mi lesz belőle.Nézd meg ezt a kis gyönyörű sötétrózsaszínt, ilyen vsz. senkinek nincs, és ez azért nem rossz érzés.
Csajok, én is büszkén mutogatnám a leandereimet, ha lennének ilyen szpek!! De mint mondtam csak kicsikék vannak és azzal nem büszkélkedhetek! Majd talán nyáron, akkorra virágozni fognak az ujjak amiket csortam a környékről. Remélem lesz köztük érdekessebb darab is!
Már sokszor írtam, de most is elmondom, hogy teljesen kiszámíthatatlan keresztezés nélkül is, hogy mi lesz a magból. Én sokáig vadásztam szimpla fehérre, és egy másik barátnőm egyszer lélekszakadva jön, hoz nekem egy olyat, kiderült, vetett magot, és a barackvirág színű magjából fehér lett. Hát így kezdődött, de hogy arra mikor jöttem rá, hogy vízben hajtassam, nem tudom, bár vsz. beleraktam vízbe, hogy megszívja magát, aztán elfelejtkeztem róla, kihajtott és elültettem.
Hangsúlyozom, fajtától függő ez az újravirágzás is, de tény, hogy működik, sokkal hamarabb lesz virág, igaz, nem olyan szé, nagy bugában, de virág. Viszont a magokat természetesen le kell vágni amint megjelenik, mert csak veszi az energiát. Én úgy szoktam, hogy egy egy növényről , amit szaporítani szeretnék hagyok mondjuk két szép nagy magházat.
Én az ilyesmihez túl türelmetlen vagyok. Ezért nem próbálkozom a magvetéssel sem. Bár az a "millió" új szín elég csábító. Melody! Láttad már ezt? (Én még nem is tudtam róla, pedig itt van a szomszédban!) www.surinaskert. hu
Azt én mondtam tavaly, de csak az amelyik nem virágzik végig összel, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. De azt hittem az elvirágzottat sem szabad levágni. Idén én is megpróbálok magot nevelni. Próbáltatok már szineket keresztbe porozni? Mi lesz belőle?
Ez pontosan az a virág, amelyik a teraszt mutató előbbi képen legelől terpeszkedik, egy nagyon különleges fajta, a formáját és a virágait tekintve is, még másnál sosem láttam olyat.
Mint ítram évekig én sem hittem, hogy jó lesz, de bevált. Egyszer az egyik barátnőnek is vettem a Siebelznél egy ugyanolyat, mint az enyém, és bevallom, az övé szebb volt, mint az enyém, megkérdeztem mitől lehet, mondta, hogy ő nem vágja le soha. Meggyőzött!!!
Nem gondolnám, hogy baj, csak valaki azt mondta, hogy nem szabad, mert a régi virágok korán hoznak tavasszal új virágokat. Én eddig mindig így tettem, és nem lett belőle baj. De idén teszek 1 próbát. Most minden kiderül!
Nagyon Rég jártam erre, mármint csak olvasgattalak titeket.
Miért Baj az ha levágom a virágokat, azon kívül hogy nem hozz magot? Hétvégén én is megnézem a pincében a leandereimet és majd jövök közétek. Egy kicsit már bevittem a lakásba hogy korán legyen rajta virág. Már bimbós.
Nekem a férjem vette, viszonylag nagy volt, mondjuk úgy 80 centis, szép bokros és tele virággal, de a következő évben minden virága lehullott (mástól is hallottam ilyet), így aztán a bejárathoz tettem, mert ott szárazabb a levegő. Az idén elég szép lett, már az eső előtt, aztán vége, most le van vágva.
Ezt nem értem, mármint ha más lesz a kedvenced. Én haragszom erre a fajtára, sokat várok tőle és keveset kapok, persze tudom, nem ő tehet róla, hanem az a fránya eső.
Sajnos mi eleinte nem, ezért egyszer le is hasadt az ága. Mi most vágjuk elég drasztikusan, mert akár 5 m-es ágakat is növeszt. Sajnos így alig virágzik. De van mellette egy csemete, amit már megpróbálunk tudatosan nevelni.