Keresés

Részletes keresés

rágica Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2317
Na azt hiszem ősszel én is felfedeztem ezt a módszert. Műanyag méterben, tekercsben kapható díszítő szalagot vettem, és alkoholos filccel írtam rá. Szerintem elég ősszel, a teleltetés előtt jelölni, mert akkor még virágoznak. Így nem kell egész nyáron a napsütésben, és az őszi esőben kint lenni a szalagnak. Tavasszal akár le is lehet venni, mert úgyis látszik, hogy milyen, ősszel meg újból fel lehet szalagozni.
Előzmény: Twins (2315)
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2316

Szép-szép!!   

Sajnos én labdába sem tudok rúgni ezen a téren:)) Rágica??

Előzmény: anblock_italia (2314)
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2315

Hát gondolom a nagyobb bokraidat nem akarod megjelőlni..A kissebbeknél szerintem megfelelő a módszer.Igazából próbálkozni kell, mi az a filc, toll vagy esetleg ceruza ami megmarad a kemény időjárási körülmények között is! Nálam mind ceruza és filctoll irások is megmaradnak.. Persze az igazi kiképzés a nyári napsütés és az utána bekövetkező kiadós esőzés.. Próba-szerencse:)..

Üdv

Előzmény: anblock_italia (2312)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2314
Na ez egy magról nevelt, ezt csináljátok utánam!!! (megtanultam kicsinyíteni!!!)
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2313

Ne bonyolodjunk bele nagyon , a lényeg, hogy nagy hasonlóság van igy a képek alapján.. Persze ezt látni kellene akkor lehetne megállapítani pontossan mi micsoda..:! Az a sárga akkor ami a képen van könnyebben szaporítható..ugye. A másik (nehezen szaporítható pedig elvileg cegléden) megvásárolható. Nem is kérek olyan leanderről, amiről nem felesleges hajtást vágsz le! Tudom én milyen nehezen esik neki az ember a kaszabolásnak, ha nincs megnyúlt nem oda való hajtás.

A macsakapisilt fajtából pedig szívessen fogadok egy példányt, ha eljön az ideje. Természetessen a féltett egyedi példányaidból nem kérünk... majd gyönyörködünk a képekben amiket készítessz!! 

A szimpla"piros" leanderedről amiről már tettél fel egy képet,(elsők között) nem tudnál feltenni még képeket?

Üdv

Előzmény: anblock_italia (2310)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2312
Na, ezt a sztorit elmesélem: a barátnőm átjött és kéregetett, én meg nekiadtam egy olyat, ami bordós volt hitem szerint és nekem nem kellett. Aztán egyszercsak eszembe jutott, hogy szimpla rózsaszín, amit direkt azért csináltam három tővel, hogy bokrosat neveljek, szégyelltem a dolgot, de visszakértem tőle, kapott tényleg bordósat, aztán levágtam az ágacskáit, hogy bokrosodjon és az ágacskákat bettem vízbe, mert nem volt szívem kidobni, az egyiken bimbó is volt. Aztán egyszer jött egy néni, és kérdezte, tudok e adni valami hajtást, mondtam neki, éppen van, mondta ő, majd eljön érte, mert orvoshoz megy éppen. De nem jött, és egyszercsak kinyílt a vízben lévő ágacskán a bimbó, és uramfia, gyönyörű kis sárga volt. Hát így tudtam meg, hogy a levágott tövem sárga és így lettek kicsi sárgáim, de hogy azok melyikek, azt nem hiszem, hogy tudni fogom. Sajnos ez van akkor, ha nem tudom megjelölni őket. Twins, Te ajánlottál egy módszert, bár vagy kétszáz virágnál ez elég strapás lesz, de inkább azon aggódom, hogy a víz nem mossa le, a nap nem fakítja ki az írást, mégha alkoholos filccel is írom?
Előzmény: anblock_italia (2311)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2311
A sárga meg nem az, amit a ceglédi kertészetben láttál, hanem a másik sárgám olyan, azt nagyon nehéz szaporítani és nem is igérhetek róla hajtást, mert alul nem nő, virágzót meg nem szívesen vágnék le. Az, ami a lépen van egy kicsit egyszerőbb eset, egy olyat pisilt ki tavaly a cicám teljesen, ami most van még nem túl nagy, de talán lesz rajta levágható és könnyebben szaporodik, sőt, lehet, hogy lesz kicsim is.
Előzmény: Twins (2309)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2310
Most ezt nemigen értem, szerinted melyik u.a. mint a másik. Az általam feltett kettő nem egyforma, sem színben, sem méretben, sem habitusban, de az általam feltett első és a tied, azok szerintem egyformák.
Előzmény: Twins (2309)
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2309

Ezeken a képeken nagyon hasonlítanak egymásra!!

Lehet akkor ugyan az  mindkettő!!

Az a sárga nagyon jól néz ki a háttérben!!Ez az a fajta amit nem tudsz könnyen szaporítani?? Mintha ilyen lenne a ceglédi kertészet sárga virágúja is..

Előzmény: anblock_italia (2308)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2308
A fenti a lányom ötszínűéből van a nagyvirágú, az alsó a kisvirágú.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2307
Most kimentünk a kertbe, kibontottuk a fügebokrokat, az utóbbi időben mindig elfagytak, most beburkoltuk, úgy néz ki sikeres volt az akció. Mi voltunk Algériában, és ott nagyon megszerettük a friss fügét, egy ideig szépen termett itthon. Bocsi, ez nem leander.
Előzmény: anblock_italia (2306)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2306
Ha tudnátok hány gyökereztetésre alkalmas ágát dobtam ki tavaly annak a kisebbvirágúnak, mert több is van, az egyiket eladtam, a másikat lemetszettem, a harmadik szép, de vannak talán kicsinyeim is és neveltem egy nagyon szép magasszárút is. Majd meglátjuk tavasszal végre hogy mim van. sokat magoztattam is ezt a fajtát, mert nagyon jó alany, lehet, hogy lesz a kicsik közt is.
Előzmény: anblock_italia (2305)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2305
Igen, igen, az a kisvirágú, amaz a nagyvirágú. Az határozottan lazacszínű, bár azt is mondhatja, akinek van hozzá képe, narancssárgának.
Előzmény: Twins (2303)
rágica Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2304
Az sem biztos, hogy különbözőek.(Ha megnézitek a zöldeket mögöttük, talán az segít.) Ettől függetlenül lehet, hogy igen.
(Egyszer élőben kellene ezeket szemügyre venni!)
Előzmény: Twins (2303)
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2303

Hát nem tudom.. A lazac amit feltettél szerintem kicsit élénkebb színű, persze Te tudod milyen élőben.. Belinkelem a képedet igy könnyebb eldönteni..(rem nem gond)

Tied

Enyém

Szerintem ez kettő különböző fajta.. Igaz mérget nem vennék rá!!

Persze nem bánom, hogy ilyen fajtám is van, de miért nem lehet azt adni amit ír a katalógusban..!

üdv

Előzmény: anblock_italia (2297)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2302
Az a fehér szerintem olyan, mint amilyen általában lenni szokott, az is erősen függ a körülményektől, monjuk ha olyan fehéret láttok, amilyen a rózsás rózsaszín szokott lenni, az már izgi lenne.
Előzmény: rágica (2300)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2301
Az, amit nagyvirágú lazacnak hívok, majdnem szintén a macsekom áldozata lett, de azt még sikerült metszéssel megmentenem, de ezért nem látszik a képeimen. Nagyon szép, lehet, hogy az enyém is onnan van, mert vettünk nála párat.
Előzmény: Twins (2296)
rágica Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2300
Megállapítom, hogy a rózsaszínek közül egyik sincs, a sárga szerintem az enyém is ilyen, csak csalt a kép, fehérem pedig tripla van.
Ezek közül bárkinek adok szívesen. Még Neked is Twins!
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2299
A rózsaszín is nagyon szép, a sárga meg olyan, amilyennek lennie kell, csak még kicsi.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2298
Igen, szinte biztos vagyok benne, szerintem jól jártál vele, elég ritka és talán a legszebb fajta. Szerintem olyan, hogy narancssárga, nincs, ahogy piros se nagyon, esetleg bizonyos fényviszonyoknál előfordulhat hogy ideig, óráig pirosnak látszik. A narancssárga meg hol bújik, hogy ennyien nem láttuk soha.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2297
Az  Rappaiféle elég jól néz ki annak ellenére, hogy nem ezt vártad. Én azt hiszem, ezt a fajtát nevezem nagyvirágú lazacnak. Nagyon hálás, nagyon nagyvirágú, és nagyon dús.
Twins Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2296

Sziasztok!! 

Látom Rágia, szép a sárga leandered! Érdekes, amit nekem küldtél az nem ilyen színű! Szerintem amit a boltban árultak az inkább vaj szinűnek mondható!! Remélem kaphatok majd tőled pár hajtást:)..

Ezek a szinek nálam is megtalálhatóak voltak tavaj.. Idén azért remélem több fajta lesz!

Szimpla rózsaszín

Ez  az én "sárga" leanderem

Fehér dupla

Rappaitól vásárolt "Narancssárga oriás", sajna nem az lett belőle..

Ez pedig a piros szimpla(ez virágzik most az üvegházban)

Üdv

Előzmény: rágica (2293)
rágica Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2295
Most épp megyek, de írtam mailt.
Előzmény: anblock_italia (2294)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2294
Szia, mi vűásárolni voltunk, de remélem még jössz!
Előzmény: rágica (2293)
rágica Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2293
Jó reggelt! (Lehet, hogy már jó napot!)

Melody2001 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2292

Megnéztem múltkor amikor megírtad és a golgoták csábítóak. Úgy is nagyon visszaesett a darbszámuk télen. De majd csak nyáron csábulok el, mert most orchideákat fogok a jövő héten vásárolni.

Sajnos Leandert többet már nem tudom hol fogok teleltetni, pedig van egy olyan érzésem hogy nem lesz őszre sokkal kevesebb, (sőt).

Gizmórol tudsz valamit? Rég hallottam róla. Úgy néz ki amit tőle kaptam leandereket abból egy pár él. Kiváncsi leszek melyik szinek. Amit neked vittem abból meggyökeresedtek, átvészelték a telet,

SZép álmokat, Jó éjszakát! én is megyek, talán tudok egy kicsit aludni.

Előzmény: rágica (2276)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2291
Sajnos most már tényleg kifogytam, de a nyáron szem nem marad szárazon, annyi érdekeset mutatok és olyan nagyon fogtok irigyelni!!! Jó éjszakát!!!
Előzmény: rágica (2289)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2290
Olyan gyorsan szaladnak az évek, és ha folyamat van, minden évben van meglepetés, csak az az első hármat!, kell kibírni!
Előzmény: anblock_italia (2288)
rágica Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2289
De legalább árassz el bennünket képekkel, hogy csorogjon a nyálunk!
Előzmény: anblock_italia (2286)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2288
Reggel első dolgom lesz lemenni a pincébe és bíztatni őket egy kicsit, meg megsimogatni némelyiket.
Előzmény: anblock_italia (2286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!