Visszaolvastam, köszönöm(na kb. akkor jártam itt, a karácsonyi képre még emlékszem, a tiédre már nem)!
És köszönöm a jóhírt, kicsit játszom akkor a magokkal. Mennyi idő múlva virágzik?
Cserébe én is mondok neked valamit(talán már ilyet is tapasztaltál)
A most mutatott leánderem különösen viselkedik néha. Ellentétben a többiekkel, akik mindíg a standard formájukat mutatják.
Ennek a virágja néha kissebb, néga narancsosabb(inkább barack), néha dupla és máskor szimpla. Ehhez hasonló dolgokat csak a Hibiszkusznál láttam eddig.
Az üvegtál csak akkor kell, amikor már a virágokat rakhatom bele, egy egy színt minegyikből. Lehet, hogy viccnek vetted, de tényleg gyönyörű, ahogy kiterülnek a vizen. A magokat én ugyan valóban átlátszó salátástálba teszem, de ez azért nem kötelező, beletenni sem és üvegtál sem.
Én az 1775. hozzászólóként léptem be két hete kb. azóta erről próbálom meggyőzni a leander rajongókat, néhányan próbálkoznak, mások türelmetlenségre hivatkoznak. De a lényeg az, hogy ahány mag, annyiféle növény lesz belőle, egy tokon belül is változóak, talán az anyanövény formáját megőrzik, de a virág színét, formáját nem.
Hát most már igazán mea culpázhat, mert látszik elég régen nem jártál itt. Én tulajdonképpen azért léptem be ebbe a topicba, mert a magról szaporításra szerettem volna felhívni a nagyérdemű figyelmét.
Igen, elfogadnék, de most még nagyobb izgalommal várom a nyarat, amikor elkezdenek végre virágozni az enyémek, mert azért higgyétek el, ez sokkal izgalmsabb, mint megvenni a boltban. Ti talán, remélem nem haragudtok, de sokat meg sem tudtok különböztetni,mert nem csak a szírmok formája, de a torok, az általam szakállkának hívott valamik is különbözőek. Nekem van olyan, amelyik látszólag nem más, mint a többi, de nncs ilyen szakállkája, helyette olyan a torok széle mint egy csillag.
Tényleg! Mondjátok! A magról neveltek fajtaazonosak?
Idén én is szétszórtam itt ott pár magot, a benti cserepekben.
Ha olyan mint a büdöske a kétszikleveles állapotja akkor egy kikelt.
Remélem igen tavaszt. Épp írtam a "virágoskert"-be hogy árvácskát ültettem. Szégyellem de vettem palántát. Ilyenkor így tudom elérni hogy mihamarabb virág legyen a kertben. Bár idén először van hóvirágom (3)
Nagyon büszke lehetsz a gyönyörű növényeidre, a kitartás és a türelem meghozta az eredményét Gratruálok neked!! De azért a kertészetből is elfogadnánk egy párat! Ugye??
Azért csak visszamentem, nagyon megdobogtatták a szívem, de ilyenjük nekik sincsn sajnos közelit nem csináltam róla, pedig nagyon szép. Halványrózsaszínű a szirma és nagy fehér tölcsére van.
De jó, hogy megint vagy! Tavaszt hoztál? Most ültetem csak el a magokat amit Tőled kaptam. Eddig nem volt érkezésem hozzá. Kipróbálom ezt a vizen úsztatós módszert, csak még nem találtam meg hozzá az üvegtálat, amiben az asztalt diszithetné.
Most mindenki elment katalógust nézni, én bettem a kedvenceimbe, majd kitanulmányozom. Van köztük sok nagyon gyönyörű, most én is csak különleges leanderek magjait ültetem egy ideje, remélek néhány különleges színt és formát.
Hát ha 200-at nem is szaporítok, de legalább annyi cseréppel van, ebben kb 20, nagy, 20 közepes, 30 olyan megfelelő, és a többi kicsi, vegyesen. A madzag kifakul, és elég nehéz annyiféle rózsaszín madzagot találni.
Alul írtam, hogy a Francia Pepiniere Filippi kertészetből vannak!! Ha a 1160-as hozzászólásnál lévő címre kattintasz bejön a honlap! Ott valaki azt írta, hogy lehet tőlük rendelni!
Most, hogy már nekünk is van digit. gépünk, jövőre én is kápráztathatlak benneteket hasonlókkal, az eddigi képeimet egyetlen napon, miközben vendégek voltak, vettem fel. Nagyon szépek, gyanúsan különlegesek többnyire, lehet, hogy nem én vagyok az egyetlen magozós? Persze tudom, hogy nem, csak vicceltem.
Ne reménykedj, ilyet nem árulnak a boltban, de nálam lehet, hogy lesz. Ez kétszer akkora virágú, bársonyos felületű, kitárulkozó, egészen sötét bordó. Az őszi megjelölés megfontolandó, majd így teszek.