Sziasztok, hol vagytok? Azt hiszem ez volt az első tavaszinak mondható hétvége, még kertészkedni is lehetett, mármint nálunk, Pesten, ahol nem esett a hó.
Úgy látom, szépen, lassan az összes régi és új leanderes felébredt téli álmából. Lapozgassátok át a fotóalbumotokat, hátha találtok benne olyan képeket, amiket a katalógus alapján be lehetne azonosítani! Esetleg együtt könnyebben menne! (Arról nem is beszélve, hogy addig is ámuldozhatnánk, és irigykedhetnénk!) Én már az összes "adu-ászt" előttem. Sajnos! De, hátha Nálatok még vannak kincsek!
Írtad, hogy régebben voltak hibiszkuszaid! Elcsábulás képpen ajánlom neked, a hibis topikban az 1228 -as hszólásnál lévő katalógusokat. Ott cucurbia a szakértő sokat rendel külföldi cégektől, voltunk együtt vásárolni, teljesen rabul ejti az embert a gyűjtés! Mostmár mindenhol különleges hibiket keresek, csak télen van gondolom mindenkinek gondja a helyhiánnyal!
Ó, Te szegény! Mi itt ebéd utánra már kertészkedést tervezünk. Süt a nap, a rigók levegővétel nélkül ordibálnak, (Lehet, hogy egyébként is úgy csinálják?!) bár egy kicsit fúj a szél!
A hibiszkuszokig nem jutottam el, így is nagyon kifáradt a szemem, de mindent meg fogok nézni!!! Én is nagyon szerettem őket, de nem bírtam a tetvekkel és feladtam.
Nahát azért ez annyira nem izgalmas, majd három év mulva, akkor izgalmas lesz, hogy mi lesz belőle. Én eleinte különböző gyerepekbe ültettem a különböző fajtákat, próbáltam megjegyezni, melyik honnan van, de mára feladtam, amik már nagyok, azokat nagy tejfölös pohárba ültettem, de azért a különbözőket külön tálcán tartom, nem keverem őket, csak nem tudom melyik anyanövényről vannak. Úgyis a végeredmény számít:-)))
Hát majd valahogy sort keríthetünk a csereberére, érdekes, amit írsz, mert az ilyen duplaszirmosak nem szoktak nagyon magozni, ezért is érdekes lenne belőle szaoprítani. Ma csak este leszek itt a fórumon, de esetleg levélben küldhetünk egymásnak magot, majd emailban megbeszéljük, jó? Házimunka a mai programom.
Nem vicceltem! Én a magokat fogom szép tálban asztalra tenni és várni, hogy megtörténjen az a bizonyos csoda. Igy könnyebb követni az eseményeket, meg szokatlanul (kérdésed bizonyitja :-) izgalmas is. Persze közben a viz frissességéről gondoskodunk, ahogy irtad.
Szerintem gyzozo már elment aludni és holnap nem fog utána nézni. Majd újra felírom. Mi is megyünk?mármint aludni, vagy legalábbis pihenni. írtam emailt. Ma elég zűrös volt a nap, sokat "dolgoztunk".