Keresés

Részletes keresés

Feffo Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1582

Szerintem dicsőség a 4-be jutni, az már balszerencse, hogy pont mi játszottunk a házigazdával és ilyen gyengén dobtunk. A 3 helyért lejátszott meccsen Matifu nagyon helyesen csak a magyaokat játszatta, Bence kivételével. Ricsi 29/6-ot dobott ami szép teljesítmény. Biztos Ivkonak akrt bizonyítani. Heeej ha Hangának nem csak nyolc lett volna talán eljutottunk volna ötről a hatra.

Felejtsük el ezt a hétvégét és készüljünk a Paks ellen!

Feffo Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1580

Nem tudom miért kell játszani a 3. helyért, kit motivál 24 órával egy fájó vereség egy kupa  bronz. A két edző helyében én ezen a meccsen csak magyarokat játszatnék, hadd lássa Ivkovics mit tudnak. Akkor legalább lenne valami értelmea  meccsnek.

A tegnapi meccsről még röviden csak annyit, ebben a 39 pontban az a legfájóbb, hogy egy rém gyenge Olajnak dobtuk. Őket csak mi múltuk alul, de nagyon. A 3 jv. "felnőtt" a mérkőzés színvonalához. Nem az Olaj jött ki a gödörből hanem mi estünk vissza oda. Pedig az utolsó 3 meccsen (Olaj, Kecsó,Pécs) már egész jók voltunk és jól dobtunk. Ez a 2 zakó nem jöttt jól a Paks meccs előtt önbizalmilag.

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1571
Katasztrófa, szégyen és óriási égés!!!

Ezeket nyugodtan leírhatom úgy is, hogy csak az eredményt és a dobókat láttam.
Sporttárssal egyetértve a csapat felkészítése nulla volt. Ha úgy megyünk a Tiszaligetbe, a kupadöntőre, hogy egyenlő esélyek lesznek, meg mindent be fognak fújni a bírók, akkor hülyék vagyunk. Ha nincs ötlet, többféle forgatókönyv, stratégia, variáció a játékunkban, akkor NBA-es sztárokkal se nyerünk semmit. Ha az edzőnk meccs közben nem tud alkalmazkodni az ellenfél harcmodorához, és nem vált taktikát, nem tud uralkodni az indulatain, akkor alkalmatlan a posztjára. Sőt akkor is, ha egy lustálkodni akaró játékost nem tud beállítani a sorba, hanem az elzavarásával oldja meg a problémát. Igen, Zujovicsra célzok, ui. a kevés szolnokinál is kevesebben tudtunk lenni.
Sajna gyakran bejönnek a jóslataim, Lowe gondolom sérült volt, Kámán betli, Hanga meg -furcsa módón- 18 évesen, 2500 szolnoki fanatikus előtt nem nyer meccset nekünk. Persze nem biztos, de egy rutinos, jókezű Zujoviccsal akár partiban is lehettünk volna ez ellen, az állítólag szintén gyenge Olaj ellen.
A részletesebb elemzést a meccs megtekintése után.

Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez!

(még szerencse, hogy nem mentem Szolnokra)
Oil Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1570
Nagyon remélem az ASE ellen már másképp játszotok, mert nem vagyok meggyőződve róla, hogy nyerünk Szopjonban.....
Bird33 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1569

Ha minden igaz az Ase ellen Lowe már játszhat.

A mai bronzmeccsen meg játsszon a keret összes tagja 15-20 percet!!

Egye fene a fiataloknak többet is szabad! ;-)

Oil Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1568
és így is volt vagy 10 pontjuk belőle:)))
Előzmény: olajbogyesz (1567)
olajbogyesz Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1567
Még valami a bírózóknak: 38%-al dobtátok a büntetőket...
Előzmény: olajbogyesz (1565)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1566
Én provokáló vagyok??
Előzmény: olajbogyesz (1565)
olajbogyesz Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1565

A játékvezetői felfogás ugyanaz volt, mint az előző meccsen, ahol ti jöttettek ki belőle jobban.

De, hogy a pozitív dolgokról is szóljak:) Ebben az évben Fehérvárról egész normális emberek jönnek Szolnokra, nincs köztük egyetlen "orrpiszkáló", provokáló, mutogató sem (pedig azért kapnak verbálisan rendesen). Bird, amióta nem jársz, kezdem megszeretni az albásokat...:)) Mindezek miatt is felesleges volt marcsa és Matus ámokfutása...

Előzmény: Bird33 (1563)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1564
Igen..
Előzmény: Oil (1562)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1563

Magát az eredményt látva, éppen tőletek nem kéne bírózni senkinek.

Ez a "az enyhe hazai pályát is megkaptátok" duma abszolút objektív..

Úgyis, hogy a meccset még nem láttam, biztos vagyok benne, hogy a játékvezetői felfogás az Olaj játékának kedvezett, amihez mi csak percekig tudtunk alkalmazkodni.

Gratulálok a döntőbe jutáshoz, de egyben remélem, hogy nem ez volt az utolsó döntőnk idén!! 

Előzmény: olajbogyesz (1561)
Oil Creative Commons License 2007.04.14 0 0 1562
39 dobott ponttal nemigen lehet bírózni:)))) abból kb. 10 büntető volt :)))

Valaki tőletek, aki statisztikával foglalkozik az Albával kapcsolatban utána tudna nézni, hogy ez a 39 az Alba negatív csúcsa tétmeccseken?
Előzmény: Törölt nick (1559)
olajbogyesz Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1561

Mielőtt bírózni kezdenél, nézd meg a meccset (mondjuk felvételről) s ha kicsi objektivitás szorult beléd, akkor elismered, hogy még azt az enyhe hazai pályát is megkaptátok, amit mindig is megszoktatok...

A vereségetek okaként többet is fel tudnék sorolni... Egyfelől a néhány héttel korábbi meccsünkön, nektek minden bement, 80%-al dobtatok (első félidőben 90-el), ez egyszer fordul elő egy bajnokságban. Ha minden meccsen ez lenne, akkor az NBA-ban kéne indulnotok, s simán nyernétek. Ma szarul dobtatok (s még csak nem is annyira szarul, mint amennyire a múltkor jól). Lowe helyett leginkább Hanga játszott, aki a híresztelésekkel ellentétben egy lófasz (volt ma). Marcsa és Matus idegbeteg, s Philips is... Összeségében a szarabb csapat ti voltatok ma, talán a védekezésünket dicsérném, ha nem szedtek ennyi támadólepattanót, de így azt sem.

Előzmény: Törölt nick (1559)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1558
Ott a pont! :-)
Előzmény: timsó (1557)
timsó Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1557

Komoly elvi kérdések ezek :))

Különben nekem tök mindegy, csak már nyernénk meg hét év után a bajnokságot, vagy most a kupát, aztán lehet gondolkodni a címvédésen a gyakorlatban is.

Előzmény: timsó (1556)
timsó Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1556

Szerintem jó helyre címeztem.

Itt azzal van gond, hogy Te nyelvtanilag befejezett alaknak gondolod a "címvédő" szót. (azaz csak arra lehet mondani, aki már egyszer megvédte, tehát kétszer egymás után lett bajnok vagy kupagyőztes) én viszont a folyamatos alakban értelmezem, (megjegyzem maga a szó is folyamatos és nem befejezett alakú)  vagyis nála van a cím, és az adott kiírásban a többiektől megpróbálja "megvédeni" magánál tartani.

A Kecskemét már ez alapján se nálad se nálam nem tekinthető címvédőnek, mert már elvesztette a lehetőségét rá.

Viszont ha (tegyük fel) az Alba megnyerte volna tavaly a bajnokságot, akkor a Te értelmezésed szerint nem lehetne most címvédőként emlegetni, viszont nálam belefér, mert még van rá elméleti és gyakorlati esélye rá, hogy megszerezze, megvédje, magánál tartsa a bajnoki címet.

(azért nem a Paksot hoztam fel példaként, mert ugye ő most kétszer nyerte el egymás után  az első helyet és az egyértelműen mindhármunk értelmezésében "címvédés"-nek számít. :)

Előzmény: AlBaPaPi (1555)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1555
Ezt Sporttársnak kellett volna címezned, mert mi egy hajóban evezünk.
(de én vagyok a kapitány!)
Előzmény: timsó (1554)
timsó Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1554

Szvsz addig egy csapatot nyugodtan lehet címvédőnek nevezni,  - és akkor még az etimológiával és a logikával sem megyünk nagyon szembe- ameddig a következő szezonban versenyben van az adott kiírás címéért, tehát kvázi védeni próbálja a címét a kihívói elől.  Ameddig tehát mondjuk a Kecskemét nem esett ki, addig próbálta a címét megtartani VÉDENI a kihívók elől, de aztán alulmaradt a Körmenddel szemben és ezért azt mondjuk: kiesett a címet védeni próbáló- röviden címvédő.

A profi bokszban is, aki a világbajnoki címet megszerezte, onnantól kezdve meg kell védenie minden eggyes meccsen a kihívói elől. Meg kell védenie a címet. 

Előzmény: AlBaPaPi (1552)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1552
Az ASE egyébként SZERINTEM is bajnoki címvédő.
Előzmény: Törölt nick (1550)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1551
Engem nem érdekel a terminológia, csak a logika, a nyelvtan és az etimológia.
A többi az csak smafu, áltudomány.
Előzmény: Törölt nick (1550)
GordonGekko Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1549
mér helyett már
Előzmény: GordonGekko (1548)
GordonGekko Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1548
szerintem ezt mér Grétsy se érti.

az tuti, hogy a Kecskemét a kupagyőztes jelen pillanatban. minden más bizonytalan
Előzmény: AlBaPaPi (1545)
GordonGekko Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1547
zokni nélkül és a kanapén.
Előzmény: AlBaPaPi (1543)
GordonGekko Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1546
én a mai meccsre megyek. 19.00. jön a diósgyőr!!
holnapot még nemtom. nem biztos h megyek Fehérvárra
Előzmény: AlBaPaPi (1539)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1545
Tévedsz, nem kukacoskodás.
Azt magyarázd meg, hogy két döntő között mitől kell "védeni" a címet?!
Volt-e már arra példa, hogy egy csöndes januári hajnalban vmelyik csapat megszerezte volna a Kupát, vagy ezt netán csak a kupadöntőben lehet?
Szerintem legutóbb mi voltunk címvédők, hiszen az 1999 megszerzett kupát 2000-ben is megvédtük, megtartottuk.
A Kecskemétnek a címvédésre esélye sincs, hiszen be se jutott a négyes döntőbe.
A "címvédés" fogalmának ez az eredeti jelentése, és úgy érzem, tisztában vagyok vele.
A címbirtoklás fogalma az, amiről Te beszélsz.
Előzmény: Törölt nick (1544)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1543
Kérdő mód, egyes szám második személyben használtam a jönni igét.
Arra keresem a választ, hogy Gekko szombat délután áthelyezi-e a pozícióját a Kaiser nevű sörözőbe megtekinteni televízióban a Magyar-kupa döntőjét, vagy a szokásos ebéd utáni kávé-süti-szunyókálást választja és otthon tévézik, miközben zoknis lábát az asztalon pihenteti.
Előzmény: Bird33 (1542)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1542
Az!
Előzmény: AlBaPaPi (1541)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1541
A "Jössz?"?
Előzmény: Bird33 (1540)
Bird33 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1540
A második kérdésed nem értelmezhető.. ;-)
Előzmény: AlBaPaPi (1539)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.04.13 0 0 1539
Szombat 15.30, Kaiser? Jössz? Ki jön még?
Ha nem jutunk be a döntőbe, mi legyen?
Előzmény: GordonGekko (1538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!