A hétvége tanulsága, hogy Izland nem olyan verhetetlen faszagyerek, mint a selejtezőkön tűnt. Hogy a felkészülési meccsekből nem kellene semmi tanulságot levonni, az már csak a horvátok miatt sem igaz, akik nemcsak azért nem vertek meg minket, mert a 2. félidőben leálltak, hanem azért sem, mert valójában egyáltalán nem olyan penge csapat, mint játékosaik alapján lenniük kellene. Ugyanis ha olyan jók lennének, legalább a vb-n a csoportjukból tovább kellett volna jutniuk. Ugyanígy várhatjuk Izland kipukkanását is az eb-n, a kérdés, hogy ez 1 vagy 3 pontra lesz jó nekünk.
Az osztrákokról nem mondanék véleményt, ha nincs a kapusbaki, simán lehozták volna a meccset. És a kapus inkább most hibázott, semmint majd nyáron, még egy ilyen nem lesz. A portugálok pedig, mint ahogy lent olvasom, bár tartalékos belgák ellen játszottak (viszont így semmi értelme nem volt a rangos ellenfélnek, akkor inkább játszottunk volna mi a belgákkal), azért megmutatták, hogy nem kell őket félteni.
Izland 11 perc alatt fordít Görögországban, érik a félidő H, vége V, ami nagy szorzó. Érdekes utolsó 10 perc lesz.
Portugália betalál Belgium ellen. Ausztria vezet a törökök ellen, a svájciak szégyenszemre égnek a bosnyákok ellen. Németek vezetnek az olaszok ellen. Jó kis nap, bár a hétvégét nehéz lesz überelni.
Eladó Niko válogatott meze, amit a 2014-es meccsen a románok ellen viselt, amiből a tulajdonos saját utazását szeretné biztosítani az eb-re. Elég beírni Vaterán, hogy Nikolics, 35000 Ft-ról indul a licit!
Az albán válogatottan egyébként van egy tucatra való játékos (elég komoly klubbokban játszanak), akik vagy Svájcban születtek, vagy születésük után kivándoroltak oda, és ott tanították meg őket focizni, viszont sokukat az albán labdarúgó szövetség visszacsalogatott (példamutató lehetne az mlsz-nek). Ha minden albán nemzetiségű játékos az albán válogatottban játszana, akkor elég komoly csapatuk lenne (hisz Svájcban, Belgiumban, Norvégiában, Svédországban és Macedóniában is játszanak).
Ugyanakkor viszont a svájci válogatott bírt volna egy komplett albán csapattal (23 játékossal) utazni az eb-re, ha nem csalják el tőlük az albánok az albánokat :D
Igen, de a szálláshelyünk Pau-ban lesz, Bordeauxhoz közel, vagyis utazás szempontjából rosszabbul jártak volna, hiába van egymástól köpésnyire az F3 meccsei.
Etnikailag a németek vannak abszolút többségben az őslakosok közül, aztán a franciák és végül a harmadik az olaszok (+ ugye a rétórománok). Amúgy ezt már nehéz megállapítani hogy ki micsoda, mivel valószínűleg bőven van keveredés is, ráadásul, sok a bevándorló.
A válogatott csapatban a többség bevándorló. Francia nemzetiségű talán nincs is a csapatban, korábban talán Ludovic Magnin, Chapuisat, Gygax akik így hírtelen eszembe jutnak. Olaszok: Benaglio, Barnetta, vagy régebbről Celestini. A németek jóval többen vannak, például Liechsteiner, Streller, Stocker, Frei fivérek, Haas, Vogel, Hugel, Wicky, Müller, Berner,...
A svájciaknál szerintem a nemzetiség csak az anyanyelv használatánál jelentős, míg magukat vélhetően svájcinak vallják mind. Hasonló az eset a belgáknál is, csak a svájciaknál 3 nemzetiség (német, francia, olasz) + a bevándorlók (törökök, albánok, afrikaiak), míg a belgáknál kettő (vallon az az francia és flamand az az holland) van + ugye a bevándorlók (afrikaiak főleg Kongóból, törökök, arabok).
Belga-izraeli jó meccs volt, 3:1, tökéletes eredmény.
Bolgárok mégse soványan, hanem kettővel nyertek, szép búcsú.
Ciprus-Bosznia első félidőben 2:2 volt, aztán 2:3 a vége, jó meccs volt, ahogy vártam.
Hollandok annyira mégsem mentek, de jó meccs lesz, szintén, ahogy vártam.
Lettek számomra halállistán lettek.
Motiválatlanság, ahogy vártam, sovány horvát győzelem.
Hehe, mixen 2-es szorzó volt a GG-re, nem mertem húzni, persze, hogy lejött.
Mákos törökök, Allah Snackbar!
Csak kettőt rúgtak a walesiek, a mixemhez szerencsére elég volt.
Előzetesen tippelt 9 meccs alakulásából 7-et eltaláltam, vagyis azon belül kettőt alulértékelve, de jött, és persze azok szívattak be, akik miatt nem mi vagyunk a legjobb 3.