Tőlem tanultam, de a gépet Te vetetted velem!!!Talán nem haragudnának meg, ha beírnád ezt a tejfölös fokhagymás cukkinilepényt.Én szeretném!Hamarosan aktuális lesz.Fantáziám van hozzá, de én csak úgy csinálnám, meg, mint a krumplisprószát!
A tulipánpaprika bimbós jelenleg.Eléggé kinlódok a paprikákkal.Nem ültettem szét olyan hamar mint Ti, így nekem még a legfejlettebb is csak virágos.3 tulipánt meghagytam cserepesnek.A fóliában tartom.Az indátlan eper is még 10-es kockatartóban van, 28 db lett.
Az Actara lesöpörte a liszteskéket a káposzta-félékről.Mire mentem paradicsomozni, már ledöglöttek.Adtam a paprikáknak is./ paprikánál 3 nap az é.v.i., káposztánál 7/.
Vattacukor! Értem ám, hogyan gondolod!Meg sem fordulna a fejemben rosszra gondolni!
Namostazér most elolvastam, hogy mit írtam... szóval nem azt akarom, hogy legyetek betegek, vagy ilyesmi, hanem hogy sikerüljön ez a cukrozás. Éted... :D
Látom, már érlelődik a bodzavirágod! :D NEkem is már átkristályosodott a cukor, a mézgához még idő kell, de mire eljön a náthaszezon, már használható lesz. Remélem, jól tudod majd használni! :D
Tegnap este végre én is főztem csakazértis-borsólevest (félmarék borsóból, meg cérnavékony sárgarépákból).:))) Itt három napja minden nap esik legalább annyit, hogy ne lehessen kapálni. Viszont a komposzthalom csodásan növöget. A sütőtököt meg majd úgy december tájékára el is fogom tudni vetni, hacsak nem kel ki gyorsabban az újabb generáció disznóparéj, mint ahogy én húzgálom kifele.
Nem tudom, hogy Juliska-e, de errefelé egyszerre vetik a futóbabot a kukoricával. A szomszédasszonyom pl. minden 5. sor kukorica után tesz egy sor babot a sorközbe. Mire a bab a kacsait akkorára növeszti, hogy elérje a kukoricát, az már nőtt egy csomót.
Na én a bébi kukoricával jártam így, nem gondoltam, hogy minden szem kikel, persze, hogy kikelt, de szétültettem és magmaradtak. Most de. feltéptem megint 1 kis sor borsót abból lett leves. A helyére estére kiültetem az üvegben várakozó kukoricát. Tavaly volt közte juliska de most nem lesz mert még ma is a tavályi zöldbabból volt rakott bab, és jövőhéten még elvisz a sogórnőm egy adag babot meg ragut.
Nagyon ügyes voltál a cukkinivel így kell ezt csinálni. Később ha lesz már öregebb próbáld ki a tejfölös fokhagymás cukkini lepényt biztos siker. Elkészíteni se nagy valami, pláne mióta megtanultam Tőled a krumpli reszelés fortélyát, annak a mintájára lehet a cukkinit is reszelni.
Hogy áll a tulipánpaprikád
az6 enyémet nagyon visszavetette az atka most kezd el fejlődni
Köszönöm a dícséretet, de nem érdemlem meg, inkább Titeket lehet dícsérgetni!Azért szertek kertészkedni többek közt, mert ott csönd van.Pár óra alatt szépen rendeződnek a gondolataim, és kell a fizikai munka is.Már 1 cukkinit mi is megettünk.Nagyon rafináltan adtam.Krumpli és hús volt együtt sütve cseréptálban, és a krumpli közé tettem a 4-be hasított cukkinit.Senki sem reklamált, sőt unokahugi pont itt volt,kismama, és mindjárt evett is belőle.Azért én kipróbálom a cserepes mángold előnevelést.Lesz 1 tapasztalat.Itt most borult az ég, kimegyek még a nagykertbe, lefattyazom és megkötöm a paradicsomokat.Fiam leveregette a karókat.Ott lényegesen kisebb a paradicsom, meglátszik, hogy átfúj rajta a szél.A szeles oldalra tettem csemegekukoricát, majdcsak nő, aztán elfogja.Abból is 1 fajta nem kelt ki, idei mag.Bezzeg a 2004-ben lejárt, amit 4-esével vetettem biztonság kedvéért, az mind!
A Te kerted aztán igazán szakszerűen van kezelve, ami persze meg is látszik.
Nálunk a csepegtető csak a leylandiak , málna, feketeszeder. és az uborka, meg a futóbab alatt van.
A tápot ami folyékony locsolókannából kapják ami szilárd azt bekapálom.
Mindig helybe vetem a mángoldot, 4 szemet aztán ha mind kikel egyet hagyok fészkenként. Idén eddig csak a csigák laktak jól vele tegnap leakartam takarni naná, hogy elfelejtettem ma reggere megint lerágták.
Szia Emmi!Te a mángoldot is pohárba veted és palántázod?Nagyon szép a mértanfüzet szerű kerted.A csepegtető öntözés meglátszik mindenen.A tápoldatot is azon át adjátok?Tettem el cukrozott bodzavorágot,egyik üvegben van amire csak rétegeztem a cukrot, a másikhoz pedig pici vízzel felfőztem. Reggel pedig kapáltam a kukoricát.Most pedig még el kell mennem Aktara 25 WG-t vennem.A káposzta-féléken megjelent a lisztecske.
Lepermeteztem a molytetüket kenőszappannal. Kutya bajuk tőle. Van valami ötlet ellenük ? Most még csak a kelbimbókon vannak, addig szeretnék valamit tenni ellenük még nem mennek át másra is. Köszi.
"Egy német kertészfórumon olvastam a hordós, vagy autógumiabroncsos krumplitermesztésről. Ki fogom próbálni.A módszer lényege a következő: Első gumiabroncsot leteszed a földre, bele 1-2-3 vetőburit, rá földet. Ha kibújt a hajtás, temesd be földdel. Rá a második abroncsot, és töltögetni mindig, ha kb. 10 cm-s lesz a szára, újra betemetni, míg 1 m magas nem lesz a torony. "
----------------
Nem rossz ötlet engem az alsó részek öntözése érdekelne. arról nem írtak?
Ajjaj... pedig nekem már a bab is túl puffasztó. Persze, legtöbbször kifelejtem belőle a krumplit. Nagyanyám, aki fiatalasszony korában urasági szakácsnő volt, mondta, hogy a bablevesbe bele kell főzni egészben egy hámozott krumplit, merthogy az felszedi a gázképző anyagokat. Kérdezted a húsevést. Én húsevő családban nőttem fel, és egészen 2000-ig természetes volt, hogy húst eszem (sőt, fiatalasszony koromban vágtam baromfit sk.). De akkor a gerincműtétem előtt rámtört valami iszonyatos halálfélelem, és talán meg is zakkantam egy kicsit ezügyben, mert azóta ha bárki-bármi meghal, akkor én elképzelem, hogy közben miket érezhetett, és ez igencsak elveszi az étvágyamat mindenféle hústól. Néha azért rámtör a ragadozhatnék, de ez kimerül havi egyszeri egy szál lecsókolbászban, de közben bűntudatom van szegény röfike miatt.
Ok és köszi ez jobb ötlet mint az enyém, így legalább nem fő meg ha elfelejtem levenni róla az üveget.
Nálam eddig semmit nem bántottak a cukkinin és a patiszonon már van kicsike termés. Érdekes, hogy egyszerre lettek ültetve és a sárgák hoztak először termést.
Gondolom, hogy majd sikerül szép savanyút készíteni olyant amiben lesz sárga és zöld cukkini, padlizsán, bébi kukorica és piros tulipánpaprika.
Köszi. Nálam is volna sövény-szerepe, bár a vaddisznót, szarvast biztos nem fogja visszatartani, de a nádat talán igen. A másik ok, hogy nyersen lereszelve ízlett a tyúkoknak. De most akkor már én is szempont leszek.:)))
Semmitsem szoktam csinálni vele. A kerítés mellett nő, amennyi kell felszedem, ősszel a naggyát kiszedem, miután a szárát levágtam. Ami bennemarad tavasszal kihajt. Évek óta ugyanott van. Sohasem foglalkoztam vele. Nálam ez valamiféle ssövény szerepet tölt be, amikor megnő nem járnak át rajta a kóbor kutyák.
Köszönöm a recepteket!:) Ugyanis minden üresen maradt helyre babot gondoltam ültetni (van ám rengeteg üres helyem, mert idén nem akarok többmázsa kukoricát termeszteni az egereknek), és nálam a bab sikerülni szokott, de még a tavalyiból is van egy vödörnyi, amit ki se bontottam a hüvelyéből (meg se merem nézni, hagytak-e belőle valamit a zsizsikek), mert unalmas örökké ezt a két általam ismert babkaját főzni-enni. Rajtam kívül csak a steffi eszi, se a másik kuty, se a macskák, de még a tyúkok se.
Il, a csicsókával mit kell csinálni? Szépen körbekapáltam-gyomláltam a hat tövet, most olyan 60-70 centis a levelük. Ezt is fel kell tölteni? És mikor lehet majd felszedni belőle?
A tökök a gyanakvásom ellenere szépen gyarapodnak és virágzanak (sárgát) Valamiért azonban valamennyi viráguk ilyen hosszú száron nö, amiböl nem fejlödik termés. Emlékezetem szerint tökéknél az a szokás, hogy a virág alatt levö kocsány (vagy mi) utána megvastaxik és tökké válik. De az ilyen hosszú vékony szár csak elfonnyad. Vagy ez a virágok nemével függ össze?
Estleg próbáld meg 1,5-2 literes vizesflakkonnal. Alul-fölül levágva a növényre húzni, ezt nem kell leszedni. Ha majd nagyobb anövény, akkor az oldalát végighasítva lejön a palack, addig mint egy cső védi. Én ilyennel óvom a most kelő cukkínit, és uborkát.
rácossan sok z.paprikával, paradicsommal a végén tejföl.
Az őrületbe kergetnek a csigág leeszik a gyenge mángold levelet az szegény kihajt mert ugye hozzávan szokva, hogy leszedik a leveleit, na de nem ebben a korban, egy hónapja ültettem ki 6 db-ot abbol kettő megmenekült a többit folyamatosan lerágják ezek a dögök. Most sikerült elérni, hogy kisebbek mint amikor kikerültek.
Tegnap előhoztam a csigacsapdát, öntöttem bele sört /a férjem ki is akadt, hogy miért Pilsen Urquelt kell ezeknek a dögöknek? Na ma reggelre kiderült, hogy egyátalán nem kell nekik csak a mángold.
Nem tudok más megoldást csak azt, hogy este mindegyiket leborítom egy befőttes üveggel, reggel meg leszedem. Ha elér egy magasságort akkor békén hagyják, az ágyáson körbe rukkola van abból köszönik nem kérnek.