Kb. 10 éves, és csak ekkora. Évente max. 10 cmt, olyen érdekes három ága, eszméletlen sokat virágzik. Sok magja szokott lenni, de nem maradt belőle élő, pedig szívesen vettem volna többféle színben.
Dehogy ismerek! Először tavaly szembesültem vele, hogy ennyiféle leander létezik! Jó mi? Osztom az észt, és közben fogalmam sincs mennyi szépség van! Én azt hittem van fehér és rózsaszín. A "pirostól" nem voltam észnél. Amikor a sárgát kaptam, akkor pedig azt hittem belépőt szedhetnék az én kis botanikus kertembe! Na, de most már teljesen el vagyok ájulva! Ezért örülök annyira, ha olyan képeket látok, amik tényleg léteznek. Tehát valaki kertjében ékeskednek!
Szijjjjjaaaaaaaaaaa! Bátran bíráljon mindenki! Mondom, hogy én csak botcsinálta "szakértő" vagyok! Őt inkább fölfelé engedném, tehát csak az oldalra kinyúló ágakat csipkedném meg. A fő ágakat hagyd meg, azok majd fölfelé nyúlnak. Talán idővel olyan magas lesz, mint az én pirosam. Ezzel együtt persze a megvágott ágak dúsan kitörnek, és egyben bokrosodik is alulról.
Rágica, egy eldöntendő metszési kérdés. Itt van ez a picike gömbölyded virág, azért gömbölyded, mert három tő. Talán ez alkalmas alany lehet a metszési tanulmányok kezdéséhez. Mit gondolsz?
Szerintem nem tudom! Én úgy gondolom nem ennyire cirmos, de majd este megkeresem, és összehasonlítjuk. (Mármint a képet!) Neked ígértem az egyiket, tudod a cica által derékbatört.