Na, most hogy elolvastam amit írtál én is megnéztem utólag, inkább hagyjuk GYT-t. Nem kicsit visszatetsző, ahogy mossa a kezeit és hárítja minden lehetséges fronton a felelősséget. Vakként hittünk mindenkinek, aztán a cúna bácik átvágtak minket a palánkon. Szegény Gyárfás, mintha neki nem lenne lételeme a vérg.cizés.
A családban egyébként van egy hölgytag aki sokáig párkapcsolatban élt egy 80-as években kimagaslóan teljesített olimpiai úszónkkal, és még mindig van némi köze a szövetséghez, közös ebédek alkalmával igen érdekes információkat tudtam meg, hogyan trükközik és épít minden évben új vityillót GyT, miként viselkedik kollégáival a kulisszák mögött, stb.
Meglepetést a normálisabb érzésű embereknek persze nem tudnék mondani.
(ha másért nem is, azért jó lenne a változás, hogy a szarával együtt repülne az ATV-re, ahova való, bocs).
Gyárfással, kleintelekivel és a szélkakas sziklával ma volt egy kis beszélgetés a napkeltében (mivel a színvonal magassága miatt nem nézem, így a neten néztem meg délután), ha szeretnél jól felkészülni, akkor abban van alap rendesen, lehetőség kellemetlen kérdésekre, jópofizásra, etc... szóval jó kis alap...
Jóvanna, azóta elolvastalak már az MNK-n is, a higgadt, kimért értékelésed, hogy miért is érdemeljük meg az alapszakaszgyőzelmet, hm, tetszik :). Azzal úgy ahogy van egyet tudok érteni.
Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne tennélek meg vezető riporternek egy olyan interjúban, amiben Gyárfást kellene darabokra szedni a sikertelen eb pályázat miatt, te g.ci :).
Nem tudom. Lehet, kisebbségben maradok ezzel a véleményemmel, de én Gerit nem tartom jó védőnek. (rögtön hozzáteszem: Horváth Ákost sem)
Az biztos, hogy látványosan védekeznek, sőt gyakran felveszik már az emberüket félpályánál, vagy előbb is. Ezért látszik úgy, hogy iszonyat sokat foglalkoznak a védekezéssel, ami egy hamar elfáradó ellenféllel szemben, vagy olyannal, aki nem bírja a nyomást eredményes, de számtalan olyan helyzetet felad(nak) - lemaradnak, rosszul váltanak, stb., amit az én felfogásom szerint egy igazán jó védőnek nem szabadna. Ha kevésbé látványos is a munkája ...
Nem a labdás emberen is tudni kell védekezni, és ebben pláne van hová fejlődni, igaz, ez meg még kevésbé van rivaldafényben...
Góbi Ricsi számára lenne egy javaslatom, mert kedvelem. Aki találkozik vele, adja át!
Morgen Frici példáját kéne követnie. Ő is center volt és egy remek ötlettel tudta jó pár évvel meghosszabítani a pályafutását: nagyon megtanult hármast dobni. Nem emléxem (talán Feribá), hogy a pályája csúcsán milyen százalékkal dobott a vonalon kívülről, de "öregen" feltűnően jól. Már a gyorsaságban, ruganyosságban elmaradt korábi önmagától ill. a fiatal centerektől, viszont nagyon magasként szinte védhetetlenek voltak a trojkái. Jurkunas is hasonló szitu (fiatalban; magas is és jól is dob távolról), vagy Mujanovics, aki a jó keze miatt lehet még mindig az első osztályban. Ricsinek ez nem okozna gondot, hiszen alapból is jó dobó, kicsit rá kéne gyúrnia a hármasokra. Cziglert pl. nem érzem alkalmasnak erre, viszont ő meg mehet búvárkodni.
Zé: már mástól is hallottam, hogy kb 20 perces "spét"-ben van a srác... lehet h szólni kellene neki vagy MAtifunak h meccs előtt nem csak 30 perccel lehet kimenni melegíteni, hanem előbb is...
Sokaknál a bírók megítélése attól függ, hogy nyerünk-e vagy sem. Helytelen! A szolnoki elődöntős fújás nagyon rossz, a tegnapi csak simán rossz volt. Ez szakmai kérdés, nem érzelmi. Mint láthattuk, a sokat emlegetett Papp a kupadöntőn jól ténykedett. Btomon viszont kezdek fölfedezni vmi alba-antipátiát, renceresen az ellenfelünknek kedvez, már-már szinte feltűnően.
Azért az nem semmi, hogy az Alba kizárólag azért nyert, hogy az Olaj első legyen. Nem is érdekli őket, hogy harmadikok, avagy hatodikok lesznek!:-)) Látod-látod, csak bennünket imádsz. Akkor te írtad az esti sms-t nekem! Most már legalább tudom.
Elsősorban én is a küzdést és az akarást emelem ki. Ha így reagáltuk volna le a bírói tévedéseket Szolnokon, mint tegnap, akkor már egy kupaaranyunk is lehetne. Merthogy a tegnapi fújás is, mondjuk úgy, érdekes volt. BTom szerintem rosszul is lát, mert mikor tőle fél méterre az egyik paksiról ment ki a labda, magabiztosan az Asénak ítélte a bedobást. Egyértelmű lépéshibát továbbengedtek. A faultok elbírálásánál is inkább a Paks kapta a "hazai pályát". És lám így is tudtunk nyerni egy, szerintem nagyon motivált és elég jól játszó Ase ellen.
Ha Zé nemcsak a 2. negyed közepétől pörögne föl, ha Marcinak és Phillipsnek kevesebb eladott lasztija lenne, ha az uccsó mp-es dobásokat nem Sully dobná el, ha Ákos nem akarná "túl" a támadásokat, ha Ricsi nem olyan látványosan faultolna, ha Kámi mindig ilyen hasznos lenne, akkor lenne csak igazán ha-ha-ha.
Jó meccs volt, bár személy szerint (sokkal) többet vártam a Pakstól. Nem tudom, hogy csak rossz napot fogtak-e ki (pl Czigler, Mészáros talán még sohasem játszottak együtt egyszerre ilyen szarul) vagy ez az Alba érdeme 100%-ban.
Az Ase csapata elszenvedte első vereségét Dzsordzsi leigazolása óta!!!
:-))
Szenzációs mérkőzés volt a küzdelmes "playoffos" fajtából. Volt minden, ami kosármeccsre kell, síp, dob, meg nádihegedű, de legfőképp fehérvári győzelem. Volt lelkes vendégtábor, akik egy percig sem adták fel és volt egy néha-néha már frenetikusan szóló hazai! Voltak blokkok, szenzációs labdaszerzések. És volt a fakezű Phillips és a másik tucatlégiós Lowe, akik legyűrték a Walters, Grizzard duót, meg volt egy idegbeteg litvánunk, aki pontjaival lehozta a meccset. :-)) Ma mindkét csapat csak DICSÉRETET érdemel, így csupa nagybetűvel. A legszebb a győzelmünkben, hogy egy "agyonmotívált" Asén kerekedtünk felül!!!
A Kenny és Sully írdatlan nagy munkát végzett a másik két színesbőrün, Rod meg kapott egy akkora takarót Phillipstől, ami jövő télen is melegíti a füleit.. :-))
A vendégeknél Mészárost én még soha nem láttam ilyen szarul játsszani fontos meccsen. Se pontok, se jó irányítójáték. A gyalogkakukk üzemmódban közlekedő másik irányitó (Stewart) jobb volt nála, de ezt a párharcot, sok hibája ellenére is a Kestu-Phillips kettős nyerte. A Walters-Grizzard kettős nem percekre, negyedekre eltűnt, maradjunk annyiban, egyik sem egy Mánró. Amikor elmentünk kilenccel akkor Zsoldos Grizzlyre nyomatott mindent, aki szinte egymaga hozta ikszre a meccset. Félelmetes, hogy egy-egy periódusban miket tud. Ha ezt hozná 25-30-percen át átlagban, akkor nem is itt játszana. A végére viszont sok dobása kimaradt, és sok labdát eladott. Walters meg baromi keveset vállal. Nem is értem?!
Csak a Kiss Zsolt beállt dobott kb. fél perc alatt 5 pontot (aztaqrva), aztán semmi..
Akitől nagyon tartottam, az Balazics, de megkockáztatom, hogy neki is ez volt az idei leggyengébb meccse. A labdát se nagyon tudta megfogni.
Czigler meg szar. Ez mondjuk csak nekünk újság, mert az Alba ellen mindíg jól szokott neki menni.
Zuzakra nem emlékszem.
Cece viszont a válogatott oszlopa lehet, nagyon jó volt, főleg az első félidőben.
Nálunk, Kestutis: szokásos hibák, labdaeladások megvoltak, de nagyon összekapta magát, ma meccsnyerő volt. A fakező, "tucatpléjö" Lowet meg nem cserélném el 10 Spiveyra sem!!! Imádjuk!!!! :-)) 16 pont, óriási mezőnymunka, fantasztikus védekezés! Phillips dettó! Ha tutna dobni, akkor ő sem itt játszana, de 3 méternél messzebbről jobb, ha rá sem néz a gyűrűre. :-) A meccs nagyrészén hidegre tette Grizzardot (az a blokk, áááááá)! Bencze ordított (érted: BENCZE!!), Kámán tőrt zúzott, Ákos, Góbi ls Brigi is hasznos volt, de nem kiemelkedő. Ma viszont a csapat győzőtt és ez a fő!!!
Hiába, EZ SZOLNOK!! :-))
A meccs végén, egy riporterhölgy Szabolcs Ferire mutatva megkérdezte, hogy ő e az Alba edzője, bár felötlött egy csúnya tréfa ötlete bennünk, de azért odavezettük Matifuhoz.. :-))
Hát!Nem igazán tudom,hogy miz is írjak erről a derbiről.Sztm az az igazság,hogy nem játszottunk valami jól,sőt az első félidőben kimondottan katasztrófális játékkal és hozzáállással.Aztán a szünetben Matifu renre igazította őket,és a második félidőben úgy küzdöttünk,ahogy elvárja a szurkoló!Itt már tényleg csúsztunk-másztunk a lasztiér...És nagyon örülök neki,hogy KESTU ismét jól játszott!!! :)))
Azért azt csendben megjegyezném,hogy a 3 bíró,mondjuk úgy,hogy nem volt túl jó formában.De zet máshogy is lehetne fogalmazni...Innentől koncentráljunk a rájátszásra!Jöhet a Körmend.És lépjünk át rajtuk,úgy,ahogy azt kell!