Köszönöm a hozzászólásokat, hát ha többen is igy látjátok, hogy két gácsérom van és egy tojó, akkor tuti biztos, hogy szemes lesz a tojás...:)
mazsyné:
Jó neked, szerencsés vagy, hogy van ismerettséged, én már sok helyen kutattam a neten, hús tipusú csibe tojások után, de mindhiába, akkor marad a húshibrid naposcsibe rendelés.
Hétfőn jön nekem is három némakacsa tojó és egy gácsér.
na véleményem szerint 2 gácséred van és 1 tojod,ami a hátsó, nekem is ilyen van és a tojo csőre halványabb narancs mint a gácséré,de ez ilyen laikus vélemény igaza van gyurinak figyeld meg hogy melyik ingatja a fejét és megy a másik után,az lesz a tojo.A huscsibe tojásokat nekem bábolnáról hozták ide Ikrénybe a baromfi telepre,nagyon rendes volt a kishölgy, azt mondta hogy ezek már nem mennek inportba de fiasak ,igaza is volt, ma lámpáztam és a 34-ből 7 esett ki az is azért meg megált a fejlődésben ,többnyire 2sziküek voltak...szóval úgy hozták nekem is, mert kimondott értékesités nincs bábonán,csak ha van kapcsolat akkor van tojás is..
Szia ha jollátom akkor ami a sarokban van az biztos hogy tojo ami a másik 2-őt illeti nem biztos de sztem gádzsér mert az naggyából nagyobb és a csőrük is sötétebb de amint mondtam sztem .....:)
1-2 tojás már volt a héten, tojó biztos van közötte, na de melyik a gácsér, így kép alapján ??
Köszönöm szépen a segítségeteket, majd hallgatózom, melyik milyen hangot ad ki :)
mazsyné szeretném megkérdezni tőled, hogy hol lehet beszerezni hús-csibe tojásokat ?
Tavaly én is keltettem, de akkor még nem volt kakasunk, igy vettük a szemes tojást, sajnos volt közötte japi csibe is, igy még most sem érte el a rántotott pipi méretet.
Idén készültem, itt az "apuka" és háreme, már ami látszik belőlük....
magyar gádzsér: tertyeg, és nem Hápog... érdekes a hangja + a farok tolla felfelé kunkorodik!!!!
a tojó: hápog.... és most h jön a tavasz(legalább is nálam) a tojók futkároznak a gádzsér után és a fejüket eggyik iránba fel le hajtogatják... gondolom cicmereghetnékje ven a tojónak...
meg még a fejformára is lehet adni... a tojóé vékonyabb a gádzséré pedig érdekes, kicsit nagyobbnak tűnhet...
Nálam már 1 hete üzemel a keltető 34 fehér hus csibe tojással és 2 kacsatojival...csak most kezdenek tojni a kacsáim és nem volt mibe felhasználnom a 2 tojit ugyhogy beraktam azt is, ma kiegészül a csapat még 12 tyuk tojással hogy egyszerre keljen a kacsával.nekem kelés után még benn lesznek legalább 3 hétig és csak utána mennek kifelé addigra remélem jó idő lesz..
Persze, hogy fiúval van összezárva a kis búbos. Inkább az időjárásra, vagy más indokra gondoltam ami miatt nem lehetne keltetni. Úgy gondoltam berakom és próba szerencse alapon majd lesz valahogy.
szia, az attól függ van e gádzsérod,mert csak akkor fias ugyebár a tojás ha fiu is van a közelben :D ha van akkor igen ha nincs akkor mehet tésztába sütibe vagy épp rántottába jól átsütve :D
akkor lesz biztos hogy tojo ha tojik is, de egyenlőre a gunár rá se hederit...szoval ne nagyon reménykedj...majd én :D:D:D:D de lesz tojásod megigértem. és az adott szó kötelez :D