Köszönöm a gyors választ. Mindent úgy csináltam ahogy írtad. Kiválasztottam a kártyát, de nem találtam conversion optionst sehol. Esetleg ere valami tipp? Lehetséges az hogy az OTP-s AMEX csak usa dollárba vált és onnan vált át a fogadó valutájára, ezért nem találtam? Köszönöm
Alapbeállításban a paypal forintban terheli a kártyád és rosszul vált. Már többször írtuk itt hogyan kell beállítani hogy az eredeti valutában váltson. De ezt a fizetéskori megerősítéskor is megteheted ... vagy 1x előre és így marad: Profile, Recurring payments, Edit funding options , kiválasztod a kártyád és conversion options majd Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
Ekkor ha pl gbp ben veszel gbp-ben terheli a kártyád......
Nálam a fizetés több lépcsős (kattintásos) folyamat. Az utolsó, végleges jóváhagyó kattintás előtt kiírja az összeget Forintban is. Tehát mielőtt fizetsz, látnod kell. Legalábbis nálam így van.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségünk. Első PayPalos fizetésünk lenne és az angoltudásunk is foghíjas. Olaszországból vásárolnánk PayPalon keresztül. Megvan a regisztráció, megvan a kód. A probléma, hogy nem tudjuk, mennyi pénzt fog levonni a számlánkról. (Milyen átváltással dolgozik). Egy helyen találtunk egy átváltót, ami elég durva árfolyamon számol. A helyzetet bonyolítja, hogy OTP-s American Express van beregisztrálva, ami viszont USD-t használ. Akkor most kétszer vált (HUF->USD USD->EUR) és mindkétszer a PayPal szerinti árfolyamon vagy esetleg az első átváltás az OTP árfolyama szerint megy?
Konkrétan 594 Eurót kellene kifizetni. A PayPal azt írja, hogy 942 USD-t von le. Akkor most hány forintnak kellene lennie a számlámon?
Ha nem AMEX kártyát használok, hanem egyéb dombornyomott kártyát, akkor a HUF-ot közvetlenül EUR-ba váltja? Akkor mennyinek kell lenni a kártyán?
A banki átutalásról tud-e valaki? KB mennyibe kerül? (Az illető banki átutalás esetén adna egy 11 Euro értékű ajándékot. Lehet jobban megérné az?)
Ugy remlik az atvaltasi arfolyam nem tul kedvezo, ugyhogy lehet hogy erdemesebb megtartani az osszeget kesobbi vasarlasokra (persze csak ha szoktal :)). Es persze az hogy mi eri meg jobban, fugg az arfolyam-valtozasoktol is...
Külföldi rokonom küldött PayPallel egy kisebb összeget. Hogy járok jobban: ha átutalom (withdraw) a bankszámlámra vagy ha a PayPalen tartom későbbi kifizetések fedezetére?
Azért a visszalépés nem becsszóra megy, az eladónak is van beleszólása a folyamatba. És nem 2 hét, hanem 45 nap a reklamációindítás határideje. Egyébként van eladóvédelem is, nem csak vevővédelem.
Fogadod a pénzt és lekéred a folyószámlára és miután megérkezett a bankszámládra küldöd a termékedet a vevődnek. Ehhez nem kell már neked evileg semmit tenned csak fogadni aztán megadva a folyószámlaadataid lekérni.....de te látod mit ír ki a paypal....változhatott mióta nekem volt ilyen gondom.....én már limitmentes vagyok régóta.
Premier accountom van, viszont fogalmam sincs róla ez mivel több vagy kevesebb.. :) Receiving Limit per year-nél 630,200 HUF-ot ír, szóval ebbe bőven bele kellene férnie annak a 300 eurónak. Azért szerettem volna ha mind a 4 lépésem "done" , mert akkor ahogy elutalták a pénzt, kapásból lehívhattam volna a magyar számlaszámomra. Olvastam hogy eladott egy srác az ebay-en valamit, a másik fél ki is fizette. Az árus postára tette a cuccot és el is küldte. Viszont a paypal-nál van olyan hogy 2 héten belül elállhatsz a vásárlástól vagy valami ilyesmi. Aztán a vásárló visszakérte a pénzét, az áru már postán volt. Így az eladó megszívta mert végülis ingyen adta oda a cuccot a licitálónak.Ezután meg mehetsz a paypalhoz sírni, mármint ha érdekli őket. Emiatt akarom csak úgy fogadni az eurót, hogy legyen hová withdraw-olni minél előbb..
Nyugodtan elfogadhatod a pénzt és később kikérheted a fogyószámládra. Az való igaz hogy kártyahozzáadással és personalról premierre uppolással megnövelheted a fogadási limited.... Az adataid küldése után mindegy hogy pending még.....na meg kb 250000huf felett kérték volna hogy feltöltsd. Kikérési limited kb 60000huf még a personalnál is kártyahozzáadás nélkül.....
Nézd meg a view limitednél a belépés után középtájt..... Attól hogy limit felett fogadsz még a limitig kikérheted utólag megadott magyar forintszámlára is mely azonos néven van a paypaloddal.
Utalni akartak nekem 300euro-t amit kezdeményeztek is, viszont elutasítottam mivel a paypal azt írta ki hogy csak akkor fogadjam el, ha már hozzáadtam egy magyar bankszámlaszámot ( a későbbi withdraw dolog miatt) Viszont csak akkor tudok bankszámlaszámot hozzáadni (a paypal szerint) , ha a limitet upgrade-elem. Ennek négy lépése van: 1. Link your card DONE 2. Start process to confirm your card DONE 3. Enter four-digit PayPal code DONE 4. Fax a proof of ID and Location IN PROGRESS
A 4. lépésben elküldtem a scannelt fényképes útlevél oldalamat a paypalnak az azonosítás miatt. Kb egy hete pending üzemmódban van. Valaki nem tudja mikor járnak a végére? Megírtam nekik ha nem csípkedik magukat, inkább IBAN-ra fogom kérni a pénzt, mert ez egy picit vicces hogy eddig tart a folyamat... Köszi a tippeket :)
Te paypallal fizettél valamiért ami nem jött meg és az ebayen panaszoltad be????
Eleve az ilyet csak a paypalon panaszoljuk be..... Paypalon az eredeti paypalos pénzküldésre hívatkozz mikor disputét majd azonnal ezt claimmá alakítva intézed a dolgod. Máskor ne kavarj ennyit.....
De a levél meg ehhez képest zagyva....azaz te miért kaptál volna vkitől 16.99 GBP-t????
Szóval ha nem tudod mi történik akkor ne akard hogy vakon mások a fórumból tudják helyetted......normálisan írd le a történteket...... De lehet hogy pénzfogadási dolog van a levélben...(én ilyet nem kapok mert nem personal paypalom van) azaz acceptálnod kell a pénzt....ha meg nem vártál pénzt a számládra akkor hamis levél......
Szóval ha ezt külön belépve a paypalodra nem látod akkor nincs semmi csak egy hamis email.
Innen kéri, hogy nyissam meg a megfelelő ügyet, de ha az összeset kérem, akkor sem találja.
Aztán a levélben jelzett ID-vel igyekszem keresni a resolution centerben, de szerinte nem felel meg a szükséges formátumnak.
Valszeg csak én rontom el, mert a pénzt vártam, és elvileg el kellene tudjam fogadni, de nem megy.
A levlél nagyjából így hangzik, amit kaptam:
Dear Daniel Nagy,
You've still got funds!
On Apr. 23, 2008 you received 16.99 GBP from xy. If you do not claim your money by May 23, 2008, this payment will be cancelled and the money will be returned to xy account.
To view the details of this transaction, click the link below. Then, click the link in the Details column of this transaction.
link...
You need to manually claim these funds because:
Your Payment Receiving Preferences are set to manually accept or deny this type of payment.
If you have questions about this transaction, log in to your PayPal account and click on the History subtab. Click on the Details of the transaction in question for more information, or to accept or deny this payment.
lenne egy kérdésem az ebay-on az eladó rossz paypal accountot adott meg,elküldtem neki a pénz és a paypal annak rendje és modja szerint levonta tőlem , ekkor derült ki , hogy rossz a cim törötem a transakciot és meg is jelent a hogy cancelled és hogy vissza küldték a számlámra de oda nem érkezett meg megtudja mondani valaki , hogy kb mennyi idő vagy nekem kell csinálni valami vagy csak elbas..tam valamit