Majd kíváncsi leszek, hogy beválik-e a parkoló.:) Az utunk nagyon különleges volt. Ezeket nem lehet összehasonlítani egy MSC cruise-al. Ezeken a hajókon fél emeleten csak piát árulnak nagyon olcsón. A másik fele pedig tele van szórakozó helyekkel, bárokkal, de nem olyan árakkal, mint más hajón. A programok is zsúfoltabak. Maga a hajó 'csak' 10 emeletes, de itt is, mint a Costán feljebb kezdődik a számozás, de így sem akkora, mint egy Splendida. A kabin viszont nem külömbözött sokban. Riga nagyon különleges, de nem annyira szép, mint Tallin volt. Szerintünk teljesen más világ. Az biztos, hogy rend van. A legszebb a tömegközlekedési járművek ellenőrzése. Olyan, mint Tallinban, vagy 10-12 ellenőr tárcsával megállít minden járművet, és egyszerre megrohamozzák a járműveket. Nem igazán lehet ellógni. A hajóról kijövet a letteket 3-szor ellenőrizték, rendőrök, vámosok, és valakik, akiket nem ismertünk fel, de bennünket túristákat nem. De rend is van. És tisztaság mindenhol. A belváros nem úgy néz ki, mint nálunk. A kaja fantasztikus a hajón, és a városban is. Ezt még az MSC is megirigyelhetné.
Ha valami még érdekel akkor inkább kérdezz.
Na és találtunk egy új úticélt:
Stockholm-Tallin- St.Petersburg-Helsingorf-Stockholm a St.Peter line-al.
Azért jó volt az út ,ugye?Mesélj már egy kicsit részletesebben róla!Miket láttatok??mekkora hajón voltatok??Stb...
Mit szólsz a parkoláshoz??Ti is többet fizettetek eygszer ,ugye??Mi most oda foglalunk holnap ahova hajogergo ajánlotta.A 12 nap 105 EU lesz.Már ma elkezdtük befoglalni náluk a parkolót,de 15 EU előleget kérnek és az én kártyámat nem fogadták el.Persze,mert nem dombornyomott...A páromé meg nála volt...valahol dolgozni.
Ferro03!!Köszönöm,hogy megkérdezed nekünk a taxit!!Bocsi,hogy így egybe írok kettőtöknek,de,ha 4 sornál kevesebbet írok valakinek,akkor nem küldi el és azt írja ki,hogy "A hozzászólás nem tartalmaz szöveget".
ezek az utak 12 naposak, tehát az osztrák matrica is 2x10 napos kell, ahogy írod kb. 100 kilóméterrel hosszabb az osztrák tranzittal, a tankolás sem korrekt, nyilván ha tudom merre megyek az olcsóbb helyen tankolok, azaz kis mennyiséggel lépek be szlovénbe magyar felöl, teletankolok, az olasz határ előtt megint, ez azt jelenti, hogy visszafelé jövet olaszban a drága üzemanyagból, max 15 litert kell csak tankolnod, addig elég az olcsóbb szlovén, természetesen a magyar határ előtt ismét tele tankolok, hidd el nem mindegy.
arról nem beszéltem, hogy osztrákban ilyenkor már lehet hóra számítani. aki mégis arra megy hóláncot vigyen mert ha nincs az osztrák keményen büntet.
Kérlek benneteket, ha tudja vki hol kell a kb 70€/fő retour transzfert megrendelni Malpensa Genova között írja meg, köszönöm! Ja és szívesen felvennénk a kapcsolatot a nov25.-én induló Divinán utazókkal!ildiblzs@gmail.com
Szia, nem felejtettem el Tenerifét, de nem tudok visszarázódni a hétköznapokba. Hideg és nagyon viharos volt az utunk.. Egy magyar zenekar volt a hajón, és nagyon megörültek nekünk, mert hónapok óta nem voltak magyarok errefelé. Ép eszű magyarok nem mennek ide.:) Emiatt összebarátkoztunk velük, de nem mehettünk aludni, mert állandóan figyelmeztettek, hogy táncoljunk. (mi falábúak) De jól esett, az utasok pedig nem értettek semmit. Viszont akkora viharunk volt, hogy nem tudtak néha játszani, és egyszerűen nem lehetett járni a hajón. A zenekar is többször rontott emiatt. De ez a hajózás szépsége.:)
Idén februárban még ezekkel a költségekkel számoltam:
A Budapest-Genova útvonal két változatát szeretném bemutatni. Az első változat Szlovénián keresztül, a második Ausztrián keresztül megy. Személygépkocsi, benzines , 8 L-es fogyasztással, mindig az adott ország üzemanyagával tankolva számoltam. Egy hetes hajóutat veszek figyelembe, ezért Szlovéniában csak a havi matrica jöhetett számításba,mert náluk a 7 napos matrica tényleg csak 7 napos. Nálunk és az osztrákoknál pedig a hetes matrica 10 napos. Olaszoknál minden útszakasznak más a díja. Az olasz autópályadíjat olasz pályakezelő netes oldal kalkulátora számolta ki. 1 €=295 Ft
Üzemanyag árak: Magyar 95-ös: 420 Ft
Szlovén: 1.406 €
Olasz: 1.735 €
Osztrák: 1.394 €
1. Budapest-Tornyiszentmiklós-Maribor-Ljulbljana-Trieszt-Padova-Verona-Brescia-Piacenza-Genova= 1094 km
Budapest-Tornyiszentmiklós: 252 km= 20.16 L = 8467 Ft + pályadíj: 2975 Ft
Összesen: 28.928 Ft + 297,40 € = 116.661 Ft ( oda-vissza út)
Sem időben, sem km-ben nincs sok különbség a két út között. Voltam mind a kettőn, nekem inkább az osztrák szakasz a szimpatikusabb. Az első végig pályán, a másodiknál a 8-as főúton megyek Rábafüzesig, majd utána kb. még 30 km-t az osztrák oldalon és Ilz-nél megyek fel a pályára. Az üzemanyag sem tükrözi vissza teljesen a két utat, mert pl. a szlovén változatnál lehet egy kicsit variálni. Pestről elindulok, majd nem érdemes a szlovén határ előtt tankolni, mert pár forint a különbség a mi és a szlovén benzin közt. De az olasz határ előtt tankoljunk tele, mert az olaszok bizony keményen mérik a benzint. Visszafelé még egyszer biztos hogy kell tankolni az olaszoknál, de akkor már figyeljünk arra, hogy a drága olaszból csak annyit, hogy Szlovéniáig elérjünk. Az osztrák változatnál is számoljuk a kilómétereket, mert az osztrák jóval olcsóbb, mint az olasz benzin. De mint ahogy nálunk is mondják: a kutaknál lehetnek különbséget. A pályákon mindig a legdrágább. Amúgy én soha nem nyomom le ezt a távot egyszerre. Valahol mindig alszom egy éjszakát. Velence, Verona és a Garda-tó nagyon közel fekszik az útvonalhoz, én mindig teszek ezekhez egy kis kitérőt. A Wörthi –tó is gyönyörű, de az csak az osztrák változatnál. Szállás egy éjszakára két fő részére reggelivel kb. 80-90 € az olaszoknál, ahol aludni szoktam.
Ha valakinek ezzel a pár számítással tudtam segíteni, akkor már megérte az írás.
Szia!!Végre ,hogy itthon vagy!!!Milyen volt az út??Írhatnál róla valamit!!
Vissza olvastad a fórumot??Elég sok minden történt itt fent amíg nem voltál!!!Tegnap már hiányoltalak!!
Teneriféről azért,ha visszarázódtál a hétköznapokba várnék még tőled egy beszámolót!!Neked mi a véleményed a Loro parkról??Te hogyan gondolod??Tudod a te véleményedre elég sokat adok!!
Sajnos senki nem jelentkezett mellénk az autóba utitársnak a január 30.-án induló divinára. Mindezek ellenére úgy gondoltuk, hogy nem repülővel megyünk, hanem autóval. Az lenne a kérdésem, hogy valaki legyen szíves írja meg az autópálya díját Genováig, Szlovénián keresztül.
Előre is köszönjük... :) Talán annyiból lenne jobb a taxi, hogy több időnk maradna. Mivel az első busz csak 8:50-kor indul ami kb. 9:45-re van ott. De ha 8-kor kiszállunk a hajóból és fogunk egy taxit akkor 8:40-re már a parkban lehetünk, busszal meg csak akkor indulnánk. Ez azért egy óra különbség. Visszafele már lehetne variálni, hogy mivel is menjünk. Persze ez majd attól függ, hogy kb. mennyiért visz el a taxi....