Ez komoly? Az akkor valami más miatt van, hogy nem kultiválnak oda berepdesni. Mi is a hetediken lakunk, és dinamikusan, röhögve c jönnek befele, mint állat, amint egy kis említésre méltó szituáció is van.
Mert hogy kicsi tündér korában még tudott röpködni a G. ???? Még talán nem késő feleleveníteni a tudást. Próbálkozni kell és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Nállunk nincsen szúnyog. Állítólag ilyen magasságokba, ahol mi lakozunk, nem tud felrepülni. Ez jó. Nem kultiválom, mikor a női szúnyoghölgy énekel a fülembe.
Szorgalmasan elolvastam t.fel Gt fecske cikkét, és hát persze így már érthető. Akkor most pragtikussági okokból indíttatva veszek egy szúnyog-és légycsapót, és átvállalom kicsiny környezetemben a fecskék szerepét. Jobb híján. Bár röpködni már elfelejtettem.
Lejegyezve marad az utókornak, hogy már kora reggel várjuk a naplót, a nanik hajnali 04.25 perckor nem tudtak tovább aludni napló-, és fecskeváró izgalmukban.
Lehtséges magyarázat az is, hogy az Index áttette székhelyét valamelyik adóparadicsomba, a turpisságukra azonban ilymódon, hogy a helyi időt mutatja a szerverük fény derült és lehullott a lepel.
Már a múlt héten is láttam füsti fecskét Dunakeszin, de valóban nagyon gyéren. Tavaly szeptember közepén a Balatonnál kirándulgattunk, de olyan hideg volt, hogy két pulcsiban is fáztunk. A fecskék már összegyűltek a vonuláshoz, de még nem indultak el. Ahogy a fűben lépdeltünk százával cikáztak körülöttünk kb. derékmagasságban, de olyan közel a fejünkhöz, hogy félelmetes volt. Mint egy Hitchcock filmben. A párom meg is ijedt tőlük. Nyilván az általunk felvert rovarokra vadásztak volna szegények, de nem sokat találhattak mert olyan hideg volt, hogy a rovarok is inkább csak döglődtek. Most itt az eredménye. A vonulás alatt nyilván nagyon sokan elpusztultak az alultápláltság miatt. A gólyák azok jóval korábban visszajönnek. A leghülyébb fiú gólya már február végén meg szokott érkezni Zalában, pedig akkor még tényleg nincs mit ennie. Viszont a pesti, városi sarlós fecskéből még egy darabot sem láttam még, pedig azok időnként a füstifecskék előtt már itt szoktak lenni. Eléggé meg van variálódva a globalizációs időjárási szituáció, már a fecskék se tudják, hogy mikor kell nyarat csinálni.
Én is c rájöttem, hogy dinamikusan 2 órát hozzája adunk és kész. Ez elég pragtikus ahhoz képest, mintha mondjuk, 3 óra 41 percet kellene kivonni vagy ilyesmi.
Szép jó reggelt! Hú, de korán elkezdte várni a naplót a kedves gé! Reméljük, Bélánk meggyógyult és megörvendezteti a Gömbtársadalmat egy frappáns naplóval.
Kezdhetjük várni a naplót és az esőt, mindkettőnek már nagy aktualitása van!
Kávéztam a kertben, és kerestem a fecskéket, mert ilyenkor már rég itt szoktak taktikázni az eresz körül. Vagy még nincs itt az idejük? Mert pl. gólyát már láttunk többet is.
Húúú de rettenetes rendőr matrónák fogságába volt a G. Bele borzongok még a gondolatba is. Nekem nagyon kegyetlennek tűnnek. Meg a sapkájuk se tetszik.