Igazad van legyen szent a béke! Íme az ígért sorozat:
Tetőfedő a tetoválószalonban Hazatér a cserepes tarkán, s kinevetik Kerepestarcsán.
Sértetlen műanyag árnyékszék PVC ép WC.
Kamrafelújítás Mitől borult fel fa s tőke? Kik jártak itt? falfestők-e?
Politikust kínzással vesznek rá elvei feladására Csípi a tomporom só, nem lesz atomsorompó!
Meseírót metekommunikatívan lehet meggyőzni Nem hajlik a Grimm a szóra, de válaszol grimaszomra.
Az egzotikus halastóra kíváncsiak a XIX. század fő vezetői Gyönyörű e cápapár, nézi őket pápa, cár.
Aranyásó Ez egy gazdag lelőhely, ezért babám ölel, hej!
Földműves beteg Jön belőlem epe, kaka, pedig várna eke, kapa...
Baranya üdvöskéjének az új munkahelyén, melyet én szereztem neki, kevés szabadideje van, ritkán jöhet haza, neheztelnek is rám ezért Pesten diszpécser Esztike, s engem szid Pécs: eresztik-e?
Macsó Nem hat meg, hogy Éva passzív, kebelemben ép a vasszív.
Méhészeti szeminárium a KEK-en Élelmiszeripari szakon lépeset vizsgál és mond rá egy nem szalonképeset.
Elmenni egy rovatba és ott első szavammal cikizni a rovatot? - inkább ha annyira nem tetszik valami, akkor klikkelek a jobb felső X-re :) Restellem, de FASIRT-nál mókásabb választ nem adhatok. Olyan nyomás nehezedik rám e remek rímek miatt, hogy hamarosan jelentkeznem kell egy adaggal, de nem szeretnék lakatot tenni a számra. Ha olyan rím jut eszembe, akkor bizony szerepeltetem benne akár a fasz, picsa vagy basz szavak valamelyikét is. Annyit ígérhetek, nem az lesz a fő cél, hogy ezeket szerepeltessem!!!
Hát, nézd, többezer (tán több, mint tízezer) rímmel a topikban kicsit rizikósnak érzem a megállapításodat - miszerint zömmel a durvább megnyilvánulások aratnak... Végigolvastad a topikot?
Azt sem tudom igazán, mit nevezel durvának - pölö az általad sorszám szerint kipécézett hozzászólásban konkrétan egyetlen olyan szót sem látok, ami szerintem vulgárisnak tekinthető. Persze, tekintheted a herék, a vécé fája, avagy bizonyos lukak említését durvának, vagy épp undorítónak, ez szíved, illetve ízlésed joga - engedd meg, hogy megkockáztassam: ez nem a nagytöbbség véleménye.
Persze, természetesen nem egy olyan mű is napvilágot látott itt, amiben valóban találhatók vulgáris, vagy nem épp szépirodalmi kifejezések - de, ha Spirónak, vagy Eszterházynak szabad, sőt tőlük művészet, akkor nekünk is szabadjon. Nem kell se szeretni, se lelkesedni érte, de hadd.
Mint ahogy, persze, a vélemény-nyilvánítás joga is jár mindenkinek. (Más kérdés, hogy egy vélemény inkább valamiféle "szerintem", "úgy gondolom", "ammondó vagyok" - vagy egyéb hasonlóféle fordulattal szokott kezdődni, amit te írtál, azt én inkább amolyan egyetemes és megfellebbezhetetlen értékítéletnek éreztem, de a hiba biztos az én vevőkészülékemben van)
Azt mindenesetre becsülöm, hogy idejöttél, hogy berakj egy olyan véleményt, amiről tudhattad, hogy nem fogják sokan osztani. De te mégis megosztottad velünk - ez karakán lépés volt. Mindezt azza az erkölcsi öntudattal, mellyel pár napja egy másik topikban ezt a - gondolom, saját gyártmányú - versikét is közreadtad:
Kedves RealCorpus, ajánlom a nullás beszólást, abból kiderül, hogy mi a kínrím és a kecskerím közti különbség - és akkor látni fogod, hogy az általad kifogásoltak bizony kecskék.
A véleményedet pedig tiszteletben tartjuk.
ár, gondolom, mivel gyakorlatilag leundorítóztad a topik közönségét (hisz rajtad kívül senki sem kifogásolta a rímeket), sejtem, hogy nem nagyon nézel vissza felénk. Ha mégis, szívesen veszünk tőled pár erkölcsileg is iránymutató kecskét - sőt, akár kínrímet is.