Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Felélesztette a firmware erroros, formatálni meg úgy alapban már bekapcsolni sem akaró 4G-met. =o) A szervízes dudék meg b*sztak válaszolni... Amúgy rendeltem Miyavix Kimonot, lassan itt lesz. Szép kis manufactured munka Japánból.
iTunes-al CD-t konvertálni? Nálam kínszenvedés. Audiograbber 7x sebességgel teszi meg, iTunes max 2x-ig tudott eljutni. Ua gép, ua beállítások, csak éppen az iTunes Frauenhoffer codecet, az Audiograbber pedig lame-t használ.
mondjuk az mp3 tömörítés is iszonyat sokat számít. legalább 192 kbps kell hogy legyen, ahoz, hogy CD minőségben szóljon. ezért pld. jobb az AAC (iTunes+iPod) formátum, mer az 128 kbps-en frankón olyan minőségű mint egy 192 kbps mp3...
és végül attól is függ hogy milyen programmal konvertáltad az mp3 fájlt. vagy ha esetleg netről töltötted. mivel a CD is megvan, ezért gondolom konvertáltad... e célra, PCn a dbPowerAmp-et ajánlom (http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm), Mac-re meg egyértelműen az iTunes a legegyszerűbb/legjobb választás.
ha beszerzel egy iPod-ot, akkor én javaslom, hogy az iTunes-ba konvertáld a CDket, AAC formátumba. eleinte nem gondoltam, h igaz, de télleg veri az mp3-mat. és ha nem akarsz iTunes-olni, van WinAmpre is AAC lejátszó plugin...
A laptop hangját tuti, hogy üti, a discmanét nem tudom, discman függő, de valszeg legalábbis nem rosszabb. Boltban nincs bemutató darab, amin lehet hallgatni?
ja ezt elfelejtettem irni, hogy discman es sz.gep/mp3 kozotti tesztnel ugyanazt a fulhallgatot hasznaltam, egy Sony darabot. nem tom a tipusat de jo draga volt es szepen is szol... szal igy a discman volt jobb.
Hm, ez mondjuk nem csak a lejacco minosegetol es az mp3/audio közti különbségtől függ, hanem nagymértékben a hangsugárzóktól is... Ugyanazzal az iPoddal egesz mashogy szól a hozzáadott fülhallgató és egy Sennheiser HD202 (ez a legolcsobb zárt sennheiser füles!). Ég és föld!
A laptopon milyen fej/fulhallgatót használtál?
Amúgy, szvsz(!) az iPodok magasan verik az átlagos hangkártyákat is. Egy highend hifit perszehogynem, de nem is kerülnek annyiba.
gondolkodom egy iPod minin, de nem tudom milyen a hangminosege? most laptopon hallgatom az mp3akat, de ma delelott Hifin es discmanen is meghallgattam ugyanazt a cd-t, es mindketto finoman szolva is utotte az mp3-at a laptopon kombinaciot. persze a laptop nem zenegep, lehet hogy a hangkartyaval van a gond... iPod-nak van olyan jo a hangminosege, mint egy jobb discmannek? pl melyek, dinamika stb
1. megjeleníti az album-borítót. -> minden számnak megjeleníti az album borítóját (feltéve ha ezt hozzárendelted az iTunes-ban - de ennek egyszerűsítésére vannak nagyszerű plugin-ek)
2. fotóalbumaidat szikronizálja. -> a megfelelő programmal (PhotoShop Elements, vagy mac-en az iPhoto) létrehozott fotóalbumokat szépen áttölti, és ezeket slideshow-ként, vagy csak simán egyesével meg tudod nézni a kijelzőn.
3. iPod camera connector ($25 extra) –> ez egy apró kis átalakító - bedugod az iPod adat kimenetébe, a másik felén meg van egy USB bemenet ami minden digi fényképezőgéppel kompatibilis. amint bedugod, megjelenik a képernyőn, hogy "szeretnéd-e áttölteni a fotókat"...és máris indul a fotók áttöltése az iPod-ra. nem csak hogy felszabadul a digi kamerádon a hely, de ráadásul meg is tudod nézni a fotókat az iPod-on.
amúgy részemről csak a 30 GB miatt vettem. a többi csak ráadás...
Majdnem vettem egy új (USB kimenetü) fali töltőt meg shuffle asztali töltőt, aztán kiderült, hogy fölölseges, főleg a shuffle asztali. Ui. shuflle asztali töltő nem más mint ipodosan designolt egy portos USB hub. Mivel az asztalomon van USB hub, lemondtam róla. Mióta az asztali hubot bedugtam a konnektorba, azóta minden shuffle gond megoldódott (fel nem ismert ipod, elcseszett ipod, stb)! Mintegy pluszban, a szgépet be sem kell kapcsolni a töltéshez, mivel a portban akkor is van feszültség ha a gép ki van kapcsolva. A fali töltö az persze jó ha van, de a régiröl (Firewire csati) ugyanolyan jól lehet tölteni az új minit is, ha van megfelelő kábel, ami természetesen van, mert a 3G-s modelekkel még jött ilyesmi.
Ezen a címen én is jót mosolyogtam. Én konzervatíva vagyok, fényképezőgéppel szeretek fényképezni, zenelejátszón zenét hallgatni és eléggé el nem ítélhető módon a telefonon telefonálni. Tartok tőle, hogy az ngage sorsára fog jutni...
A Saturn az igazi rabló! Karácsonykor vettem a csajomnak egy X-Epil epilláló szettet 8990 Ft-ért! Nem sokkal később láttam, hogy a Drogerie Martkban 6990 Ft ami az ajánlott fogyasztói ára az X-Epil honlapja szerint. Saturn: A KURVA ANYÁD! :)
Az autóban milyen tartót használtok? Icelinket nem akarok venni, csak valamilyen normálisan kinéző tartót, de egyszerűen nem kapok. Az autómban nincs pohártartó, úgyhogy a pohártartóra rögzíthető megoldás is kiesik.
Ja, a belkin media reader a FUKARban valami 47.000ft, Joe-nál 36900... Fukar a f....om. Hát a fukar tehet egy szívességet, ha hagyom.
Viszont, egy kedves hölgy szólított meg az iPodoknál, hogy miben is tud segíteni, mi érdekel az iPodkkal kapcsolatban... Halkan, de nagyon mosolyogva feleltem, hogy köszönöm szépen, de egy 20g itt pihen az övemen :)))))
Szombat estefelé besurrantam a saturnba, kénytelen voltam. :( De azért a fülhallgatót elrejtettem a pulcsi alá. :)
Direkt megnéztem, hogy valóban van-e iPod. Van. 20as 40es, U2, Mini. DE: Az árak... Hű, a szuperFUKAR ÓCCSÓ bót'ba a 20g iPod több mint 114.000 forint!!! Majd kiesett a szemem, hiszen márkakereskedésben (macbolt.hu) is csak 88900...
Nohát innentől nem csodálom, hogy a birkáknál státusszimbólumnak számít egy iPod.
A "biztonsági őr" pedig azzal szórakozik, hogy a "csomagmegőrző" szekrények ajatait próbálgatja, melyikben maradt ott a 100as, végigütögeti az ajtókat.
Bármely oprendszer alatt tudod az ipodot külsö meghajtóként használni, azt törösz le, amit akarsz (pl. windóz explóderben).
/A szinkronizációról én leszoktam, sokkal egyszerübbnek tartom az itunesban csak rádobálni azokat a számokat az ipodra, amik kellenek. Föleg, hogy a library sokkal nagyobb, mint az ipod, aztán meg önnállóskodik.../
Szvsz mennie kellene, de próbáld meg. Van az ipodra kihegyezett töltöknek azért elönyük is: a Belkin azért is jó, mert az az ipodtól nem a fülhallgatókimenetröl veszi a hangot, hanem alulról a digitális kimenetröl. iTripnél persze ennek nincs jelentösége :-)
A kis iPod Shuffle-t nem az iTunes-al töltöm fel hanem Winamp + plugin-nal ami eddig rendben is ment de most valamiért elkezd áttölteni egy 8-10 megás audio book-ot (pl.) és háromnegyedénél leáll az áttöltés, lényegében lefagy minden. Mi a rák lehet? Milyen más progit ajánlanátok?