Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2856
Igen, alapvetően a locsolás hiányától fás.
Előzmény: taffy (2853)
Flanell Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2855
A petrezselyem nem sárgul, hanem szárad? A gyökér tetején nincs rágás esetleg? Nálam ez van, a cserebogárpajor jóvoltából. Meg főleg a sárgarépánál.
Fogalmam sincs, mivel lehetne permetezni ellenük.
A talajfertőtlenítőknek van vagy 2 hónapos ÉVI-jük, de már szedni kellene.
Előzmény: ALaci (2854)
ALaci Creative Commons License 2007.06.17 0 0 2854
Én is jöttem a panaszfaloz, talán segít közületek valaki. A petrelyemmel vagyok -most épp - bajban. Eleve foghíjasan kelt, aztán ami kikelt, majd szépen nőtt, sem mind marad meg. Kezdi az alsó leveleinél, majd az egész növény elszárad. Mit lehet tenni? Nagyon dühít, hiszem március óta öntözöm, kapálom, s a végén itt-ott marad belőle!

Azon már csak nevetek kínomban, hogy március óta folyamatosan vetek salátát, de egyedűl a jégsalátával volt szerencsém. Kb.két hete Lollo rossot vetettem. Nem mozdul. Szerintetek várjak még?
A segítségetek előre is köszönöm!
Üdv. M.
taffy Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2853
Ha van egy kis időm olvasgatlak Titeket és csodálom a képeket a kertekről.
Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lesz fás a karalábé? Nem is mindegyik, általában a nagyobbak. Rendszeresen kéne locsolni?
Gox Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2852

Nagyon szép, a legérdekesebb számomra a kukoricás-tökfélés ágyás.

Sajnos nekem nem tudom, hogy mi termett, eddig cukkininek gondoltam, de nem zöldült meg, ráadásul olyan is van ami enyhén kúszik.Eredeti bolti mag volt.Tavaly is eredeti magot vetettem, a spárgatökben mégis lett sötétzöld csíkos, gömbölydedebb is.

Előzmény: zsebi41 (2848)
taormina1 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2851

Ma nagyon meredek kísérletbe fogtam. Másodszor is elvetettem a bokorbabot, bár még mindig kétségeim voltak, nem kelt volna-e ki, ha még egy kicsit várok. Mindegy, nem értem rá tovább várni.

A fölszedett eperágyás helyére viszont életemben elöször kukoricat vetettem és közé karós babot. Valamelyikötök írta, hogy lehet ilyet, és az egyik könyvemben is megtaláltam. Fogalmam sincs, hogy ez müködik-e, de úgyse lett volna itthon olyan hosszú babkaróm. Hogy van ez, akkor a bab a kukoricára fut föl? Nem árt az neki?

A sorok között kb 70 cm van, a sorokban két kukorica, egy bab váltakozik, kb 20 cm-re egymástól. Jó lesz ez?

taormina1 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2850

Jajj erröl ezer kérdésem van!

Minden eper kétszer terem, vagy a tied valami különleges fajta?

miért kell megnyírni? Minek beöntözni?

Ennyire ki kell takarítani?

Szoktad levéltrágyázni?

Az indákat, amit hoz, meghagyod?

Te is három évenként fölszeded?

Nekem nagyon nincs szerencsém az eperrel, de nem tudom, mit csinálok rosszul.  Idén sokat termett, de a szemek nagysága nem haladta meg a fél cm-t. Vagy a fajtától függ ez? Három ágyásom volt, azaz volt máig, de most a legöregebbet fölszedtem és kidobtam a komposztra. Igazából már tavaly összel kellett volna, mert elmúlt három éves, de a legújabb ágyasban olyan hitványak voltak a növények hogy gondoltam, még egyszer hadd teremjen, meg nem is látszott elöregedettnek.

De a másik kettö se termett jobban.

Összel kapnak marhatrágyát, meg tavasszal valami bogyós gyümölcsnek valót, mást nem szoktam adni nekik.

Nagyon irígylem az ágyásszegélyed, én sose jutok hozzá, hogy csináljak; olyan is a szélük, mint az ökörpisi. De hiába ma is hétkor mentem ki és most jöttem be és a permetezés még el is maradt.

Előzmény: zsebi41 (2849)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2849

Na még elakartam küldeni a tájképet csata után így néz ki az eper ágyásom, miután megnyírtam ez az ágyás ősszere még szépen fog teremni egész a fagyokig.

Most még megpermetezem orthociddal és kap fertikár beöntözést.

zsebi41 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2848
Én is feltszem a mai fotókata napi cukkini termés
Előzmény: Gox (2846)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2847

nekünk is fúrt kutunk van 24 m-en találtak vizet.

Kivánom, hogy nektek előbb legyen!

Előzmény: szazezer (2844)
Gox Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2846

Teszek fel pár bab képet. A képek az öntözés nélküli kertben készültek. A fiatalabb babnak, és amelyik a cirokkal van váltakozó sorokban, a fejlődés megindításához, adtam lombtrágya permetet.Amelyik virágzik szintén kapott, de úgy látom ismét szükséges.A kukoricára össze-vissza fut a bab.

dracaena Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2845
Áááá, lehet, hogy a kerítésre is szokták futtatni? És innen a mondás, hogy kolbászból van a kerítés? :)))))
Előzmény: beetee (2834)
szazezer Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2844
Mi most fúrunk a kertben. Már 7 méteren vagyunk, de eddig semmi. Volt homok, agyag, Az utolsó 2,5 méteren újra homokréteg van. 12 méterig próbálkozunk (annyi csövem van), remélem addig még lesz erőnk kihúzni.
Előzmény: il1321 (2824)
szazezer Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2843
A babon a tetű ellen, hogyan lehet védekezni ? Szabad csalánnal permetezni ? Tudom, hogy már írtatok róla, de én a borsót, babot megöntöztem erjesztett csalánlével és kiderült, hogy nem kellett volna:( Borsót nagyon megviselte. Szóval a babot lepermetezhetem csalánlével vagy nem ?
taormina1 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2842

Úgy emléxem ez Flanell lehetett.

A hagymák gondolom jövöre hoznának magot.

Előzmény: zsebi41 (2839)
taormina1 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 2841
Ez a többi tökre is vonatkozik?
szazezer Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2840
Utánanéztem:)
Vannak olyan hangyák,melyek már megszokták, hogy mások dolgozzanak helyettük, hogy már amikor kifejlôdött a kolóniájuk, akkor is igyekeznek máshonnan szerezni munkaerôt, rabszolga-tartáshoz folyamodnak. Rabszolgatartó hadjáratokra indulnak, és egy másik fészekbôl bábokat zsákmányolnak. Így átkerülve a másik kolóniához a kikelô dolgozók más kolónia fennmaradását biztosítják. Ilyen faj például az amazon hangya. Ezt a zsákmányszerzô hadjáratot Szeged környékén, például a töltésen, nagyobb parkokban is megfigyelhetjük.
Előzmény: írhaTOM (2838)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2839

Kedves Valaki!!!!!!!!

Légyszíves segíts nekem még akkor is ha a neved nem tudom. Küldtél nekem téli sarjadék hagyma magot, és olyan pici hagymácskát is 4 db-ot.

A magból sajnos egy szem növény se kelt ki, de a pici hagymák már nagyon szép nagy zöldet hajtottak.

Kérdés : mit kell vele csinálnom, hogy jövőre is legyen, sőt több legyen belőle?

Ha valaki más tudna segíteni azt is megköszönném

írhaTOM Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2838
Mintha rémlene, hogy vannak olyan hangyák, amik úgy rabolnak maguknak tojásokat, hogy azok legyenek náluk a dolgozók (rabszolgák), mert ők maguk főleg katonák.
Sikerült lefotózni őket? Vagy több tojásra nem volt szükségük?
Előzmény: szazezer (2809)
cserella Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2837
:DD
Előzmény: Törölt nick (2833)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2836
köszi! már a kukában van.
beetee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2835

De tervezem vasárnap... csak már annyi volt mostanában, hogy a párom hallani sem akar felőle. :)

Te merre laksz? Ott mennyi eső volt mostanában? Jöhet privátban is... ez már offtopik...

Előzmény: taormina1 (2832)
beetee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2834

Így van. A földön nem nő kolbásztök... csak rothad.

Vagy kötözd fel a többi közé..

Előzmény: Törölt nick (2833)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2833
Nekem egy igazi tökös kérdésem lenne, mégpedig kolbásztökös. a töknek azt a részét amelyik inkább a fölön való kuszás felé mutat hajlandóságot, le kell vágni? gondolom a termése megrohadna a földön, vagy nem?

taormina1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2832

Elöször  Zitka receptjét próbáltuk ki, nagyon jó volt, most készül a Nagypapié. Viszont fogytán a gomba:-(

Te nem készülsz valamkor?

Előzmény: beetee (2831)
beetee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2831

Jó (bizonyos területek) és Jó lesz (kicsit később a mostani esőknek hála).

Mondjuk soha ennyi csiga nem volt... őket kell megelőzni. :(

Előzmény: taormina1 (2828)
il1321 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2830
Én újra vetném. Nézegettem énis, amik nem keltek ki, de ahol nincs mag ott nem is kell lesni. A bab a leghamarabb kikelő növény, azért azt vetik a gyerekek is az iskolában. Mélyre nem szabad vetni, mert nem kel ki, főleg kötött talajon. Azt írják, hogy csak annyira, hogy meghallja a harangszót. Próbálhatod elvetni meglévő magot, elég neki néhány óra áztatás, esetleg belocsolhatod a fészket, és nem túl mélyre, max 3-4 cm re vesd bele, takard le. ilyen időben néhány nap alatt ki kell kelnie, esetleg locsolórózsával be lehet öntözni, naponta a talajt, hogy csak enyhén nedves legyen. Ha nem kel ki, akkor is van még idő újra vetni, új maggal.
Előzmény: taormina1 (2829)
taormina1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2829
Il, itt vagy még? Akkor újravetés, vagy türelem, hátha mégis.
Sem hideget, sem szárazságot nem kapott. Arról nem írtál, hogy esetleg a mag volt rossz, kidobjam és másikat próbáljak, vagy adjak neki még egy esélyt?
Előzmény: il1321 (2821)
taormina1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2828
Kösz, épp készül! Nem tudod, jó még a Börzsöny?
On
Előzmény: beetee (2827)
beetee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 2827

Szinte minden keményebb húsú gombából el lehet követni.

Vargánya a legnyerőbb, de róka, kis, fiatal galambgomba, géva, sötét tölcsér, stb.  akár vegyesen is.

Végső esetben bolti kisfejű csiperke is jó. :)))

Ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy felbontás után fogyasztás előtt le kell vízzel öblíteni! A darabos fűszerek lemosódnak az olaj egy részével és a páclé is túl markáns magában.

Előzmény: taormina1 (2810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!