Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Igen, csak mivel a bégetőknek habonyék a szemkilövetés kifejezést találták ki, így azok a szerencsétlenek azt hiszik, hogy arra volt utasítás, hogy szemeket lőjenek ki. A magyar nyelv szabályai szerint ugyanis a szemkilövetés azt jelenti.
A választási nyerési esélyekről írtam, baromarc. A stílusod meg árulkodik arról, hogy hardcore fideszes vagy. Nem is tudod, miért utálnak benneteket a pestiek, ugye?
"A szemkilövetési parancsra, ha valami konkrét forrásod is lenne az merőben megváltoztatná a történelmi tényeket"
A vezéredet, gyurcsibohócot tudom idézni, aki a saját szavaival adta elő, hogy végig közvetlen telefonkapcsolatban állt a rendőrparancsnoksággal.
És akkor ezt az infót vesd össze a híres Papp-jelentéssel, amiben le van írva a tüntetés idején kiadott parancsok összessége. A jelentésben az áll, hogy a helyszíni parancsnok a Bazilikánál beszólt a központba, hogy annyira lecsökkent a tüntetők száma, hogy kér utasítást a tömegoszlatásra. Erre mi történt? Azonnali hatállyal leváltották a pk-t, és a helyettesét nevezték ki. Az ebből már már tudta, hogy mit kell tennie.....és tette.
Ez a leírás nem a történelmi tényeket változtatja meg, hanem a benned az akkori lakájmédia által kialakított képet cáfolja (bár kétlem, hogy te ezt képes vagy felfogni.)
Azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen, hivatalos nyilatkozatban vállalt kötelezettség teljesítését mégis hogyan kell majd igazolni. Le kell fotózni tavasszal a szavazólapot, és elküldeni egy megadott emailcímre, esetleg a szavazókörben bemutatni az oda delegált pártmegbízottnak, vagy a szavazókörön kívül lesznek azok, akik gyűjtik ezeket, és pipálgatják ki a listán, hogy kik teljesítették már, majd hívogatják, netán elővezettetik a renitenseket? Mi lesz a szankció azon kollaboráns, szabotőr elemek ellen, akik menet közben meggondolják magukat?
"Budapestet teljesen elveszítette a Fidesz. Ez már biztos. Mind a 18 választókerületben ellenzéki győzelem várható."
Baromarc. Megtanulhattad volna már a szellemi vezéredtől, kovávslacától, hogy nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni. Ahhoz meg még várni mkell egy bő fél évig. És te is, meg a Politico is tudhatnátok, hogy az átlag választó emlékezete max egy fél évre terjed ki.
Franciaországban a sárga mellényes mozgalom szemes áldozatainak száma: 30. Ez a harminc szem viselője olyan körzetbe akart menni, ott akart maradni, ami jogellenesen tiltva volt.
„Előző posztomban jeleztem, hogy megyek előválasztani. Azt is leírtam, miért. Aztán amikor elhatározásomnak megfelelően vasárnap elbattyogtam a Moszkva térre, kiderült: hiába. Kezembe nyomtak ugyanis egy nyilatkozatot, hogy töltsem ki, írjam alá. Addig nem kapok szavazólapot. Az egyoldalas szöveg utolsó mondatának második fele pedig így szólt: vállalom, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az ellenzéki összefogás listáját támogatom. Ezt nyilvánvalóan nem ígérhetem meg, ilyet nem írhatok alá most, amikor még nem is tudni, ki vezeti majd azt a listát, kik lesznek azon rajta. (Hát hiszen épp azért van előválasztás, hogy ez kiderüljön.) Azt sem tudhatom, a befutó mit mond-tesz majd az országgyűlési választásig hátralévő fél évben. A nyilatkozat értelmében viszont mindezen ismeretek hiányában kellene biankó csekket kitöltenem, aláírásommal vállalnom, hogy bárki lesz a befutó, bármit tesz is, elmegyek és rá szavazok jövőre
" a szemkilövetés, szemkilövető kifejezések azt jelentik, hogy valaki kifejezetten arra ad utasítást, hogy szemeket lőjenek ki"
Ez teljesen indokolatlan, és vállalhatatlan leszűkítése a szó jelentésének. Esetünkben egy gumilövedékkel nem is lehet olyan pontosan célozni, hogy célzottan eltalálják valaki szemét.
Lehet viszont szemmagasságban lőni, aztán száz lövésből egy majd csak betalál.....