Keresés

Részletes keresés

Gox Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2913
Jó, hogy írod! Holnap délelőtt szedek csollánt, és holnapután este elriaszthatom a kártévőket.Nagyon gyenge a répám mindkét helyen, de csak az egyiken van tojás.-Természetesen a nagyobbon.Képzeljétek! A kertem melléktermékei a káposztafélék körül dolgoztak.Kapkodták be  a lisztecskéket.Azok ugyanis újból megjelentek, csak kevesebb van mint először volt.
Előzmény: Törölt nick (2912)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2912
Ezt én is szomorúan látom... :-(
Biztosan mindenki igyekszik kihasználni a kevéske idejét a sok-sok kerti munkára..
MIndenesetre a pöcegödör szagú csalánlé már nem biztos, hogy használ, mivel - ahogy azt Il is többször leírta - az már trágyaként működik. A 24 max. 48 órás ázalék az, ami csípi a dögöket..

Dracaena, a piretrin vs macskákon azért csodálkozom, merthogy ezt a szert háziállatok bolhaírtásához is használják...
Előzmény: ALaci (2909)
Gox Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2911
Nagyon guszta a savanyúd! A paradicsomot jégverés után lepermetezted?És a képről a kérdésem: ez a tulipán paprika?
Előzmény: zsebi41 (2908)
Gox Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2910
Jó az ötlet!Hátha ők sem szeretik a büdöset!
Előzmény: ALaci (2909)
ALaci Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2909
Kedves zsebi,
a termésed valóban szép és irígylésre méltó!

Ámde szomorúan látom, hogy IOkastenak idáig még senki nem próbált segíteni. Mitagadás, én is, pontosabban szinte az összes petrezselymem, itt-ott a sárgarépáim is érintettek. Beástam magam a gúgliba, a növényvédelem topicban e körben konzíliumot is összehívtak, okosabb nem lettem. Estefelé mindenesetre a már pöcegödör illatú csalánlével lábon öntöm őket.
Előzmény: zsebi41 (2908)
zsebi41 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2908

Ma vettem le az első igazán szép nagy tököt.

A pici sárga cukkinikből és patiszonokból már megtelet egy üveg, és folyamatosan készül, a téli kovászos uborka is.

kezd érni a paradicsom is de a jég nyoma rajta van
dracaena Creative Commons License 2007.06.24 0 0 2907
Úgy tudom, a piretrin nagyon veszélyes a cicákra.
Előzmény: Törölt nick (2906)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2906
Közben találtam egy rajzot, ami szerint mégis valószínűleg répalégy tojáscsomója.. :-S
Erre a biokertész könyvemben a csalánlé+káliszappant és a piretrinport javasolja.
A piretrint lehet még használni? Úgy rémlik, mintha kivonták volna a bio-védőszerek köréből.. (?) Ha lehet, akkor csak simán a levelek tövéhez kell szórni? És a csalánlével is a töveket kell öntözni? (Mivel a dögök a föld alatt vannak, nem tudom, hat-e ez rájuk.. )
Előzmény: Törölt nick (2905)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2905
Sziasztok! Már napok óta nem jut időm olvasni a topicot, max. csak a szebbnél szebb képeket nézegetem... :-) (Zsebi pulija változatlanul viszi a prímet.. :-D)

Most ismét a segítségeteket szeretném kérni. Sárgarépa ritkítása közben vettem észre, hogy közvetlen a föld alatti rész tele van fehér, apró, kb. 1mm-es állatkákkal. Úgy néznek ki, mint a levéltetvek.. vagy valami tojások? Nézegettem a neten,de a keresővel nem találtam semmi használhatót, az infok alapján nem s.répalégy.. vagy mégis? Egyelőre rágást, rothadást vagy bármi egyéb kártételt nem látok a növénykéken - tudnátok tanácsot adni, hogyan védekezzek ellenük?
(ja, a hagyma, mint olyan, védelemnek 0. A tavaszi duggatásból kb. 8, diónyi nagyságú maradt.. az nem hiszem, hogy bármit elriasztana.. :-( )
Gox Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2904
Hú, de éhes lettem!
Előzmény: Triumphator (2903)
Triumphator Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2903

sziasztok. a kis cukkinik átlényegültek rakott cukkinivé. nagy élmény saját kertből főzőcskézni.

Gox Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2902
Ilyenek a vasárnap vetett palánták.
dracaena Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2901
Nálunk csak a kert közepetáján lehetett szél, mert nekem is megdőlt egy-két kukorica. Tavaly is volt ilyen, akkor a megdőlt növény úgy maradt, és folytatta felfelé a növekedést, jó csámpásan. Végül termett is.
(Képzeld el, hogy pont ilyenekhez volt futóbab is vetve, és persze nem fértem rendesen hozzá, hogy kapáljam, úgyhogy őszre igencsak nagy dzsuva volt nálam azon a részen.)
Előzmény: taffy (2900)
taffy Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2900
Nálonk is nagy vihar volt, a kertben a kukoricát lefektette, nem tudom rendbe jön-e.
Viszont sok eső esett, egy kint hagyott vödörben kb 10 cm víz volt.
dracaena Creative Commons License 2007.06.22 0 0 2899
Tegnap végre én is szedhettem cukkinit, mindjárt kettőt is.:)
Viszont a rebarbarámat teljesen kiette valami.
És éjjel volt nagy vihar, meg vagy két centi eső. A semminél ez is több egy picivel.
Zitka Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2898
Összvissz két tő volt (tavalyi termés).  Pedig nem is igazán jó a talaj nálunk, de hatalmas levelei voltak, és szépen megbújt alatta.
Előzmény: CBNora (2893)
nyúbi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2897
Előzmény: nyúbi (2896)
nyúbi Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2896
A hagyományos mellett most a bödönöset is ki szeretném próbálni, itt találsz több módszert is
Előzmény: taffy (2895)
taffy Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2895
Már nekem is érik uborka, cukkini, patiszon...
Hogyan szoktátok eltenni ezeket télre? Milyen más savanyt tesztek el télre a kertből?
Magánba is örülnék a válasznak, ha esetleg nem ide való :)
Gox Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2894
Fagyasztottam egyet már én is.Meg salátauborkát is szeletelve, hozzá kevés aprított citromfűvel.Akartam is kérdezni, hogy szoktatok-e még salátának uborkát fagyasztani?Utóbbi években nem volt uborkám a kertben, most újból van 8 tő.Kovászosnak elrakni télire a Mohikánt gondolom,mert most ami van az saláta fajta, túl hamar megnő.Este fogom elvetni palántának.Ezt még meg kell tanulnom, hogy többször kevesebbet ültessek, amiből lehet.Kaptam Gigant karalábé magot is.Abból is elég 4-5 db.Bár nem fog 4-5 kg-osra nőni már, de kisebbel is beérem.
Előzmény: Zitka (2892)
CBNora Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2893
Hány töved van, hogy egy ilyen szépséges példány fel sem tűnik?
Előzmény: Zitka (2892)
Zitka Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2892

Hát igen, az lett a sorsa. :-)

Ugyanúgy le kell hámozni, és alaposan kiszedni a magházát, mint a töknél. Ráadásul le is fagyasztottam, mert már a fülünkön jött ki a sok cukkini tavaly. :-)))))  Valamikor kora tavasszal ettük meg - TÖKéletes volt. :-)

Előzmény: Gox (2890)
Triumphator Creative Commons License 2007.06.21 0 0 2891
köszönöm. akkor a kis 20 centiseimet nyugodtan le lehet szedni. nagyobb nem nagyon lesz, mert a talajom elég soványka, bár tápozom.
Előzmény: Flanell (2887)
Gox Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2890

Ezt a méretet lehet tökfőzekéknek használni?

Képzeljétek, a vasárnap délután vetett kerekrépám, ami már tudom, hogy káposztaféle, kikelt.Estére pedig a mángold is.Az uborkának is estére látszott a visszahajló szára.A cukkinit mélyebre tettem, de töri a földet.Bent vanak a sátorban, de árnyékol rá a körtefa.Csak már jönne egy jó eső!!!!!!

Előzmény: Zitka (2889)
Zitka Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2889

Ez pl. egy ottfelejtett méretes darab. :-) És ennél még volt nagyobb is... :-)))

Előzmény: Zitka (2888)
Zitka Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2888

Ahogyan legjobban szereted elfogyasztani. :-) Csak vigyázz, mert néha elég félrenézni, és mikor újra ránézel, már kétszer akkora. :-))) Időnként irgalmatlan növekedést produkálnak egyik napról a másikra.

Szvsz az arasznyi méret (kb. 3-4 cm átmérő) a legfinomabb. Nincs még kifejlett magház, így szőröstül-bőröstül ehető. Töltöttként, grillezve, egyéb finomságokban.

Előzmény: Triumphator (2885)
Flanell Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2887
Fiatal korban a héja tapintásra puha, selymes, később egyre fényesebb, keményebb, csúszósabb lesz. Tapintás alapján lehet megtudni, hogy fog-e még nőni, vagy csak vénülni.
Előzmény: Flanell (2886)
Flanell Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2886
Ízlés és felhasználási mód dolga. Le lehet szedni 10 centisen is, pl. savanyítani, de van, aki rántva is pici korában szereti, viszont meg lehet hagyni 60-70 centisre is, és úgy szeletelni, feltéve persze, hogy megnő akkorára nálad.
A lényeg, piacon való vásárlásnál is, hogy amikor a körmöd már nem megy bele könnyen a héjába, mint a vajba, csak pattanva szakad át a héja, akkor már öreg.
Előzmény: Triumphator (2885)
Triumphator Creative Commons License 2007.06.20 0 0 2885
sziasztok. hülye kérdésem: mikor kell a cukkinit leszedni?
Gox Creative Commons License 2007.06.19 0 0 2884

Igen, tegnap kicsit szórt voltam!Itt a tasak is.Le is vettem kettő nagyot, olyan mint a tök, csak hoszabb, kicsivel vékonyabb.Reszelem, és fagyasztom. A kaporral is cseleznem kell.Vetek megint kispoharakba, és majd kiültetgetem, ha alkalmas időjárás lesz.A sóskával tettem így tavasszal, és most gyönyörű sóskám van.A képen zöldborsó van.Már kezd felsülni az alja, van rajta szemes is, és virág is.Nem szól senki, hogy felszedjem-e a fokhagymát, de azt hiszem fel kell.Kezd elszáradni a szára az őszinek is, és a tavaszinak is.A kertem mellétermékei 8-an voltak, de már csak 7-et látok.Biztos a szomszéd macska levadászta.Ott is hagyom őket, ezek törpék, nem igen lehet parancsolni nekik.Reggel kapnak enni és inni, továbbiakban el vannak.Sok férget összeszednek, a növényeket nem bántják.

Én egyszerre vetettem a babot a kukoricával, és már szépen ráigazodott.Pár napja még össze-vissza hajlott.Egyik zöldbab Juliska, a másik pedig "Velence" tipus, majd megnézem, hogy milyen fajta.Ez utóbbi fehér.Jelenleg egyformán fejlődnek.A kukoricát is lehet már fattyazni, főleg a csemegén van sok.

Előzmény: zsebi41 (2882)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!