Alvázszámot szerintem ahhoz hogy csak nehezen lehessen megmondani hogy cserélve lett úgy lehet, ha az egész első keretet átrakod és a doblemezhez ponthegeszted a tetejét. Mondjuk nem egyszerű feladat az biztos, de nem lehetetlen. Az én kékemen valószínűleg törve volt az eleje és ki lett cserélve a keret. Ezért nincsen eredeti gyári száma, csak egy összevissza számsorozat.
A kárpit azért szokott szétmállani, mert eső esetén az ablak rosszvízlehúzója mentén befolyik a víz és a farostlemez alapú kárpit szétrohad. Többek között az ajtó alja is így kap vizet és rohad szét.
Megoldható de nem lesz hibátlan mert egy csomó más számmal is egyeznie kell.Kell szerezni egy af es autót innen már oda kerül ahova akarod, nekem senki nem javasolta
Szerintem az alvázszámot nehéz úgy cserélni ezeken hogy ne lehessen észrevenni de ezt majd kijavítják a hozzáértők ha rosszúl gondolom.
4db autót néztem meg köztük volt olyan is ami 15 évig garázsban állt de annak a kárpitja is szét mállot. Az enyimé is szét van szakadva a szövet de a bőr résznek semmi baja.
Ha már jár a motor , akkor 43 fok kell 4500-as fordulaton, vagy ehhez kozelire kell torekedni, a vakumcso a motorhoz NE LEGYEN rajta !!! A vakumcso egyebkent kb 13-18 fokot igazit meg rajta 4500-nal, teheat csovel egyutt totalban 55-60 fok korul van az igazi jo ertek...Kisse dramatikus a beallitas, mert 4500-nal
nyitott motorternel kisse mar hallani a hangjat :-) Nem tudom a te mocid mar felmegy-e 4500 -ra, alapjaraton kb 13-19 fok kell vakuum nelkul, de van egyfajta osztofej, a 0231 170 081-es, aminel alapjaraton csak 2-8 fok kozott van a jo ertek
A beszerelesi ertek: 6-7 fok OT elott, kiveve 0231 170 138 ahol 17 fok OT elott..
Na , nem olyan nehez ugye? udv Gabor
u.i. Minden konyvben a 4500-nal mert adatot preferaljak a beallitashoz, mert valamiert az alacsonyabb tartomanyokban tobb a hibalehetoseg, vagy a fene tudja miert,
Ja, még egy kérdés: alvázszámot mennyire könnyű ezeken átépíteni, mennyire "szokásos" ez a kókányolás? (pl. R4 -nél mindennapos, Bogárnál meg nagyon látszik)
Hát elvileg a forgalmiba beleírják(mármint a régibe beírták), illetve a közlek.felügyeletnél nyilván van tartva. De a magyar viszonyokat ismerve... Viszont megér egy próbát, velem rendesek voltak, megpróbáltak segíteni, csak nem tudtak, mert az adatbázisuk sz.r volt :((