Köszönöm! Az egész nyarat nekik szentelem! Sok örömet szereznek nekem! Azt hiszem semmit sem csinálok szakszerűen, de fő, hogy boldoggá tesz a sok virág.
A sok kopasz szárú leandernek lehet a rossz metszés is az oka, de szerintem inkább az, hogy azt tartják, a leander -5 fokot is kibír. Kibír, de szerintem nekünk nem az a célunk, hogy kibírja, hanem inkább az, hogy szép legyen. Én eléggé megjártam a férjem szerint is kibírral, többnek ezért hullottak le a levelei, látszik rajtuk, a széle márványos lesz, idővel bebarnul, majd sárgán leesik. Mi mindig nagyon későn vittük be, aztán láttam ezt a jelenséget és kutattam, mi baja lehet, míg rá nem jöttem, hogy a fagyás. De képzeljétek el, tavaly volt egy olyan növényem, aminek csak egy részen mentek tönkre a levelei, azok, amelyek egy évvel korábban nőttek, tehát van egy ág, sok levél alulról, aztán lehullás, majd megint levél. Elég furán nézett ki, persze metszeni kellett. Remélem érthető, amit írtam.
Most akkor már locsold is tovább, nehogy elszáradjanak az új hajtások, hamarosan ki is tehetjük, de szerda körülre megint lehülést mondanak, azt szerintem várjuk meg, milyen lesz.
Köszi, de most már erről ne nagyon beszéljünk. Persze, hogy büszke vagyok rá, és tényleg nagyon szeretem őket, reggelente minden bimbót végignézek, és bizony beszélgetek is velük, de azért nem hiszem, hogy ez őket különösebben érdekelné.
ha a végén szerteágazó kis végek vannak , akkor ezekszerint ezek az új hajtások lesznek. Lehet, mert nállam egy kicsit melegebb helyen vannak mint kéne, meg eddig én tul sürün is öntöztem. - naponta mikor száraz volt as földje.
A válaszom! Ennyi virágot az tart ki szereti a virágokat. ismered a szollást: ki a virágot szereti rossz ember nem lehet!!!!! szerintem kinek ilyen szép a kertje az csak büszke lehet rá!
Rágica, látom ma se nagyon fogunk találkozni, most megyek egy kicsit megint metszeni, találtam egy deklikvenst a pincémben, míg nézem a BK-t, kicsit megfazonírozom.
A 18. oldalon írunk róla, de Samnite a neve a szernek, ami felszívódó, évente csak kétszer használható, és az atkákon kívül a nagyon agresszív levéltetük ellen is jó, de ha felszívódó, akkor feltehetően a pajzstetvek ellen is, de ezt nem írta eddig senki.
Nemrégiben komoly atkaakciónk volt, esetleg visszanézhetnél, de azért elárulom, én Mitacot és Zolonét használok, de ha nem nagyon nagy a baj, akkor legszívesebben vizzel mosom le több alkalommal alul, felül a pacienst. Majd visszakeresem a párbeszédet ,mert Lady Gyöngyös ajánlott valamit, amit én is meg akarok venni. Mindjárt keresem, én könnyebben megtalálom.
Tehát postán lehet rendelni, ez igazán jó hír. Sziasztok amúgy, kaptam pár percet a "főnöktől", sajna csak kb. egy óra múlva lehetek többet, most is itt áll a hátam mögött.
A leanderek 9 cm-es cserépben 600 Ft/db, de csak ha többet rendelsz. Pontosan nem tudom, hogy hány darabtól él ez az ár én 6-ot rendeltem:-)) A normál ára 800 Ft lenne. Ha megjönnek, akkor majd megmutatom mit kaptam. ( Talán már holnap?!)Remélem tényleg olyan színüek lesznek, amiket kiválasztottam. Egyébként nagyon kedvesek voltak a telefonban, és örültem, hogy elküldik, mert tőlünk elég messze van ahhoz, hogy néhány leanderért csak úgy elszadjak.
Gratula Mindenkinek a gyönyörű képekért!!! Lassan már függő módjára járok ide olvasgatni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sok fajta leander létezik. Nekem csak duplavirágú rózsaszín és fehér van. De meglátogattam az itt olvasott Surinás kertészet honlapját és hát a pénztárcám bánja, mert nem tudtam ellenállni a gyönyörűségeknek. Igaz csak kis hajtásokat fogok kapni, mert postán fogják elküldeni, de már nagyon várom, hogy megjöjjenek!
Továbbra is kérjük kínozni az egyszerű halandókat a szebbnél szebb képekkel!:-))
Sziasztooooooooooook! Jaj, de örülök, hogy itt van GIZMO és ZSÜZSÜKE is! Nézelődjetek, és olvassatok! Látjátok mennyi minden történt, amióta "aludtatok"! Ma meg Anblock tűnt el! Remélem este jön majd! Hátha klubéletet lehet nyitni így tavasz közeledtével! Gyere te is Stiglinc! Esetleg benézhetne még Melody és Twins is! Bár lehet, hogy Twins elugrott Afrikába nekünk szép leandereket gyűjteni! Este még én is jövök!
Szia Zsüzsüke! Már éppen hiányoltalak! Te voltál a leglelkesebb leander rajonó, aztán csak úgy eltűntél. Hát, most lesz mit nézned-olvasnod, nagyon gyönyörséges képekkel kápráztatnak minket egyesek :-)))