Nem tudom, én nem vagyok ennyire optimista...láttam a helyszínen kedden is a fiúkat meg pénteken is. MInd a két meccsen szinte végig vezettünk, nem egyszer 10 ponttal is, mégis a végén a Körmend örülhetett. Az biztos, hogy amekkora pokol ma vár a csapatra, akkorában még nem volt részük a fiúknak (se Szolnokon, se Körmenden) ebben a bajnokságban. Hogy ez milyen hatással lesz a srácokra az még kérdéses, de félek tőle, nem minket fog feldobni a hangulat. Persze azért vagyunk szurkolók, hogy szurkoljunk a csapatnak, de azért ha reálisan nézzük a dolgokat, nem mi vagyunk a mai meccs favoritja. Bár tény, hogy én az "x" évvel ezelőtti ZTE elleni 0:2-es play-off megfordítása óta, kicsit azért bízok a csodában. Igaz a csodát eddig a Körmend produkálja...
Mindenesetre ha innen megfordítjuk az állást, akkor tuti bajnokok leszünk!!!!
Úgy látom taktikát változtattál, a 2. és 3. meccs előtt fölényes Alba győzelmet jósoltál (info Drica by bckormend.com illetve saját hsz-eid), most viszont tuti Körmend győzelmet vársz.
Talán arra gondolsz, hogy most sem lesz igazad? ;)
Remélem megszakad rossz sorozatod..... és most tényleg eltalálod a győztest...:)
Azért maradjunk annyiban, ne temesd a csapatod, nincs ez még lefutva annyira, mint amennyire Te azt mondogatod itt, kemény meccs lesz ma, mi meg kezdünk igen rövidek lenni.
Volt egyszer egy öreg király, s annak három lánya: Emese, Réka és Anikó. Szépek voltak mind a hárman, s mire eladósorba léptek, akadt is kérõje mindnek. Sõt még több is, mint ahány kellett volna. Hármójukra ugyanis négy kérõ jutott: Péter, Sándor, István és Já- nos. Ráadásul Péternek nem csak Emese tetszett, hanem Réka is! Ani- kó meg Istvánt és Pétert szerette egyformán. Sándornak egyik lány sem volt igazán a kedvére való, és az az igazság, hogy neki akkor már volt is felesége. János Rékát szerette volna hitveséül fogadni, de lelke mélyén az öreg király szerelmére vágyott. Elmentek hát mind a heten, a három lány és a négy kérõ a király színe elé, hogy õ tegyen igazságot. Elmondták neki tövirõl hegyire a dolgok állá- sát, s kérték: szolgáljon bölcs tanáccsal részükre. A király hosz- szan gondolkodott, majd így szólt: - Hát bizony én nem tudok olyan megoldást, hogy mindenkinek jó legyen, legjobb lesz, ha mindnyájan elmentek Portisch Lajos nemzetközi sakknagymesterhez! õ majd talán
kibogozza a szálakat!
Nosza, felkerekedtek, ahányan voltak, s elindultak Portisch La- joshoz. Mentek-mendegéltek hetedhét országon át, s akivel csak ta- lálkoztak, mindenkinek elújságolták: - Megyünk Portisch Lajoshoz! - Azok meg mosolyogva néztek utánuk. Egy szép napon meg is érkeztek a híres sakkozóhoz, aki elõször Emesét vonta kérdõre: - No, lányom, halljuk, mi járatban vagy? - mondta Portisch, azzal levágta a lány fejét. Ezután István következett. - Hát téged mi szél hozott? - kérdezte Portisch, és egy jókora bárddal kettéhasította õt. - Ennek a fele se tréfa! - mondták a többiek, és gyorsan elszaladtak. Még ma is futnak, ha meg nem álltak.
Az öreg király meg bánatában a zsebkendõjét szétszaggatta.
"Mert ez alapján bárki azt gondolná, pusztán meccselési-cserélési-edzőhibák miatt veszítettünk, illetve nem vezetünk a párharcban. "
Így is gondolom, mert szerintem főleg azért vesztettünk, ill. mondjuk úgy, hogy ott van az eb elhantolva. Persze nem pont a tegnapi meccsre kell ezt kihegyezni, sajna régóta gondban vagyunk. Ha azt nem is vesszük figyelembe, hogy rettentő rossz döntés volt anno az edzőcsere a szezon közepén, mikor a csapat amúgy is elemeire volt esve, rossz vagyis inkább érthetetlen koncepció mentén haladunk. Miért? Elment Banks a SZTÁR, akit sok "kis" hangyaszorgalmú spílerrel pótoltunk. Valahol örültem is neki, nincs egy nagggggyon jó, de van sok elég jó játékosunk. Eddig oké. A sok jó játékosnak úgy van értelme, ha csapatot alkotnak, nagyjából hasonló játékidőkkel, bedarálva az aktuális ellent. Ebbe persze sok minden tól-ig belefér, de (szerintem) kábé ezzel a taktikával lennénk eredményesek. Nyilván egy Horváth Ákos kvalitású játékos rosszul tűri a padozást, és gondolom Kámi és Góbi se örül neki (bár utóbbi rutinos róka, lehet, hogy Ő már beleszarik), és már megérkeztünk a légiós kontra magyarok kontra edző feszültséghez, ami sajna tapinthatóan a levegőben van, és megint sajna, jogosan. Nyilván ez akkor is gond lenne, ha minden meccset 20-szal nyernénk, de akkor Ákiék lenyelnék a békát, és a szurkoló se irogatna. De amíg a kupadöntőhöz hasonló égések során megyünk keresztül, addig az a minimum, hogy megkérdőjelezzük a "taktikát". A játékosok sakkfigurák, ezen a szinten már mindent tudnak, ha ziccert hibáznak, annak egyéb okai vannak (megjegyzem a nyertes csapatok játékosai is hibáznak), a lényeg, hogy egy "kosárKaszparov" irányítsa őket. Tegnap a mellettem ülő haverom találóan megjegyezte, hogy "ahhelyett, hogy belenyomtuk volna a fejüket a pöcegödörbe, mindig kirángattuk őket a szarból". Persze ezt képletesen kell érteni (gy.k.), de mint láthattad Te is, többször is elmentünk tízzel. Mondjuk a fentiekbe a bírók is vastagon benne voltak, főleg Benczúr, de ez mégsem egy bírós meccs volt.
Persze,hogy nálunk megvolt a lelkesedés,ezt szerintem senki sem vitatja.De csak ezzel nem fogunk továbbjutni sajnos.És azzal is egyetértek,hogy semmivel nem rosszebbak a játékosaink a Körmendieknél.Csak szerintem a különbség az,hogy ők képesek csapatot alkotni.Lehet,hogy nem jól látom,de nekem ez a véleményem!
Hát sajna én már abszolút nem bítok bennük.Igazából eddig nagyon nem volt meggyöző számomra ez az egész szezon.Nagyon meglepődnék ha holnap valami türhető eredményt érnénk el.Ne felejtsük el az eddigi idegenbeli teljesítményünket.
A vezetés megereste Ákost 3 fordulóval ezelött azzal,hogy maradjon jövőre is.De azóta kapott 9,majd 12, majd6 és végül 4 perc játéklehetőséget.Így mondta,hogy nem fog itt maradni ezért.Ő nem egy 15 éves junior játékos...
ákosnak tuti, hogy mennie kell? én még reménykedem. mert hasznosabb magyar bedobót (na jó, hanga ádám felőlem játszhatna eleget!) nem nagyon találnánk. már persze, ha a pályára akarjuk, nem a padra... hm.
légiósból én egyet sem tartanék meg, az biztos. egyik sem üti meg a mércét. talán kestutison gondolkodnék egy picit, de róla is csak a múltbeli produkciói miatt, na meg ami néha kijön belőle.
azért ne adjuk már fel a holnapi meccs előtt! hátha. szolnokra is úgy indultak, hogy senki nem bízott bennük, aztán mégis elrontották a népünnepélyt... ;-)) szóval a jövő évi keretről inkább majd a bajnokság végén beszélgessünk szerintem!
Sporttárs, én annyit írtam, hogy az jó dolog, ha ennyi feltörekvő magyar edző van, mint Matus, Sabáli vagy Pór. Igy írtam. Sabálit nem különböztettem meg mondjuk Matustól, nem is tennék ilyet, most se. Matusról pedig azért írtam azzal az interjúval kapcsolatban, mert az éppen hallottam. Még ha tényleg elnézőbbnek is kell lennünk a nagy feszültség miatt.
Azt meg ugye véletlenül se várhatod el tőlem, hogy tisztában legyek olyan mellékzöngékkel, amiket itt most leírsz (anyázás, stb). Amik persze elítélendőek (ha tényleg így történtek) és nagyon örülök, hogy a mi Pór Petink nem ilyen. Volt már elég f.sz edző Szolnokon is, még ha éppen akkor ezt nehezen is ismerték be az itteniek (köztük én is).
sabáli rosszabb. nem csak beszólogatott, hanem fizikailag nem hagyta elvégezni a bedobást, mert szinte hozzásimult :-) asszem lowe-hoz. persze az a sutyerák benczúr ezért sem mert technikait adni... tahó mind a kettő.
Érzem, hogy őszintén szorítasz az Albának, ezért tutira igazad van. Biztosan nagy szakértő vagy, és utánanéztél a Körmend büntető-statjának is. Nem beszélve arról, hogy egy kicsit összettebb játék a kosárlabda annál, amilyennek hiszed, de gondolom te is (mint én) lassan 28 éve jáccod, és érted minden csinját-binját. Meg gondolom megnézted a tegnapi meccsünket is, azért okoskodsz itt segítő szándékkal, csak hajrá! Ja és a csapatunk eredményessége is téged igazol, szóval lesütött szemmel elsunnyogok, mert le mertem írni a saját topikunkban, a saját csapatomról a véleményemet.
A 4. után igen... Mivel látom hülye vagy a kosárlabdához leírom egyszerűbben: a mai kosárlabdában sokkal nehezebb pontot szerezni, mint korábban. a legegyszerűbb még mindig büntetőből... te ezt a relatív előnyt adnád meg az ellenfélnek...
Hülyeségeket írsz. Nem minden faultér jár büntető, de nem fogok veled szakmáról vitatkozni, mert ez a mi bajunk, mi dolgunk, minden esetre az a jó taktika, ami győzelemre vezet.
Már többször leírtad a tutit, hogyan is kéne -szó szerint- megverni az ellent, kihasználva azt, hogy sokan vagytok, s így játékosaitok -egyénileg- nem küszködnek majd faultproblémákkal... Nos a játékosok valóban nem, ám ez csapatjáték. Sztem már ti is kezdtek hozzászokni a 60-70 dobott ponthoz, ami egyenes következménye annak, hogy a hazai edzők sokkal nagyobb súlyt helyeznek a védekezésre, ill. a védekezési variációk sokkal több mozgással járnak, mint korábban, így a támadásban a koncentráció gyengülhet. A te "taktikádat" ha Matus alkalmazná, az azzal járna, hogy az ellenfél 30-40 büntetőt dobhatna meccsenként, amiből azért a legkönnyebb pontot szerezni. Hazai pályán 80% illik büntit dobni, ez pedig ebben az esetben akkora fór, hogy az alba kb. 15 ponttal leszopna. Így abszolult nem csodálkoznék, ha Matus nem tenné magáévá a te struktúrádat, viszont azt remélem, hogy ennek ellenére is leszívtok 15-el...:))
A lényeggel kezdem, MÉG SEMMI SINCS VESZVE! A Szolnok ellen pár éve 0:2-ről mentünk tovább, idén a Falco-Ase, Pécs-Zete példáján láthatjuk, hogy mennyit számít a pályaelőny - SEMMIT. Amelyik csapat jobb napot fog ki, jobban AKARJA a győzelmet, az nyer. A keddi körmendi meccsen is szinte végig vezettünk. MI VAGYUNK A JOBB CSAPAT, csak el kéne végre hinni. Tegnap asszem háromszor is szólt a tíz-tíz-tíz, hogy mégis elvesztettük, azt csak a balfaszságunknak köszönhetjük. Marci túlpörgött vagy elfáradt, tök mindegy hogy nevezzük, a lényeg túl sokat játszott, elfáradt agyilag és nem dobta be azt se, ami tiszta helyzet volt. Kobe Bryant nemrég pont így volt: az első félidőben minden bement neki, aztán meg semmi. Van két sornyi játékosunk, van két meghatározó irányítónk! Miért nem váltja egymást Marci meg Phillips? Hónapok óta nem értem. Centerkérdés: igenis centerfölényben vagyunk, kéne lennünk a Körmenddel szemben. Ricsi beszedett 3 faultot? Na és? Ott van Zé, Brigi, sőt végszükség esetén Szabó Tibi is elbírkózik a sztárcenternek nem igazán nevezhető Metelskivel. Rotálni kell a játékosokat, nem 38 perceket jáccatni! Horváth Ákos: 20 perceket kéne a pályán lennie. Még be se melegszik, már ismét a padon találja magát. Kihagy egy hármast, Matus leviszi, Marci a második félidőben kb. hatot rontott, mégis jáchatott. Hol itt az egyenlő mérce? De itt is látható, hogy minden mindennel összefügg: egy pihentebb Kestutisra nagy szükség lett volna a végjátékban. Persze nem is kellett volna végjátéknak lennie, ha az egyik 10-es vezetésünket megfejeljük, nem pedig leadjuk az előnyt. Ákossal én is beszélgettem, jól érzi magát Fehérváron, de tele van a töke azzal, hogy nem kap elég játékidőt. Igaza van!!! Tény, hogy Phillips jól fogta Lezlit, de amúgy ő foghatatlan. Tehát rotálni kell rajta is az embert, Phillips, Keniló, Ákos, Hanga!!!!, egy idő után a seggén veszi a levegőt, és ha sok ember fogja, akkor lehet keményebben is, hiszen megoszlanak a faultok. Hanga Ádám miért nem játszhat? Fiatal -> gyors, nagyot ugrik, lelkes, jól cselez, hármast is tud dobni, pihent (:-), mi kell még? Ferenczből, Kutasiból istent csinálunk itt Fehérváron, Hanga meg halálra búrázná őket. Két sornyi játékosból 6 játszik, ők sokat, ezért a végére elfogyunk agyilag, koncentrálásban, kicsit fizikailag is, sőt faultproblémák vannak. Lödú lesérült, FodorGeri kipontozódott, mi kell még? Cseresorral vertek meg minket! Óriási égés. Lezli, Metelski, Vavra 4 faulttal, Mujanovic 3-mal jáccotta végig a meccset. A 4 faultosokból miért nem erőszakoltuk ki az 5-ket?
Menjünk higgadtan, de elszántan Körmendre! A Szolnok elleni alapszakaszbeli meccs legyen a példa, ahol végig vezetve nyertünk. Jó játékkal a "poklot" is le lehet csendesíteni. Bírókkal ne foglalkozzunk, nem nekünk fognak fújni, és technikaik miatt gólokat kapni nagy luxus. Találjunk ki valamit, lepjük meg őket egy jó taktikával! Ezer sebből véreznek: Lödú, Fodor Geri, Trummer nem 100%-osak fizikálisan, Mujanovic öreg, Vavra és Ferencz agyas, Kutasi könnyen elbizonytalanítható. Sose dobjanak könyű, tiszta hármasokat, mert akkor magabiztosakká válnak, és ez a két dolog erősíti egymást.