Hát Ádiék megint majdnem elcseszték... Tudom, hogy Real, de +15-nál labdájuk volt, aztán módszeresen elszórakozták az előnyt. Persze kapott egy szolid hazait a Real és ők jobbak is játékosállományban, de azért a második félidőben volt hülyeség a Baskonia-tól bőven. De hogy +7-ről mit csinált a Madrid az örök rejtély. Ádinak az üres hármasokat azért be kéne dobni, ha egy picit jobban dob Ádi, lehet ez már a 3. negyedben eldől. Blazic becsűrte az üres tríket, ez volt a szerencséjük.
Jézus Hangáék mit összeszerencsétlenkedtek itt a végén! -8-ról is röhögve visszajöhettek volna, Blazic kihagyott 2 bünti, kihagyott ziccer, a néger gyerek kihagyott ziccer, Larik kihagyott 2 büntije. Rossz volt nézni. Ádi is hiába jó a meccs közepén ha a végén az üres trít kihagyja amivel visszajöhettek volna a meccsbe...
Holnap 17:00-kor játsszák Hangáék a bronzmérkőzést, utána 20:00-kor kezdődik a finálé. Szerintem a Laboral megszerzi a harmadik helyet, a döntőben viszont bármi lehetséges. Jó kerete van mindkét csapatnak. Nekem személy szerint a Fenerbahce szimpatikusabb, mint a CSKA, úgyhogy én nekik drukkolok.
Ez a Real nem FF színt. A saját hülyeségük miatt mentek ebbe a bikanehéz csoportba, de azért ők itt ebben a 8-as csoportban az 5-8-ig csapatokat 1 kivételével (Olympiakos) oda vissza verték. Hoztak velük szemben egy 7-1-et! Ha úgy nézem ők nem akkor játszottak a CSZKA-val mikor mindegy volt, őnekik nem adták le a meccset. Volt 2! szerencsétlen utolsó mp-ces buktájuk. De az az igazság, ez arra lett volna elég, hogy mondjuk 2. lettek volna a csoportban, de a csapat nem lett volna jobb. Valahogy a sok ember nem állt össze csapattá.
"A Real sajna kiesett, de azt kell mondjam megérdemelték."
Egyetértek. A Real már az első körben nagyon gyengén teljesített, sokáig úgy festett, nem is jutnak tovább. Csodálom, hogy egyáltalán a negyeddöntőbe bejutottak.
Nem tudom, mit szerencsétlenkedik a Barcelona, keretük alapján már rég tovább kellett volna jutniuk. Egy rutinos puerto ricói irányító (Carlos Arroyo), egy cseh válogatott (Tomas Satoransky), egy nigériai válogatott (Olaseni Lawal), egy Barcelonában már legendának számító játékos (Juan Carlos Navarro)... És még sorolhatnám. Persze, a Lokónak sincs rossz kerete, de én a Barcát jobbnak tartom, még annak ellenére is, hogy a szezonban hatból háromszor kaptak ki jelenlegi ellenfelüktől, emellett olyan csapatok is legyőzték őket, mint a már első körben kieső Pinar Karsiyaka, vagy a TOP 16-ban pofozógépnek számító Zalgiris Kaunas.
1. Annak örülök, hogy Hangáék FF-ben vannak. A 2 okoska ha nem szórakozik az első félidőben már akkor eldőlhetett volna, ez a Kutxa még így hiányzókkal is jobb csapat mint a Pana.
2. A Real sajna kiesett, de azt kell mondjam megérdemelték. Viszont ez a Fener nem lesz egyszerű Ádiéknak.
Persze, mert tudott még pocsékabbul játszani a Kubany:) A Barca meg sz..ba nyúlt, és fosták a triplákat az első félidőben, a ruszkik is dobták, csak nem ment be. A mai meccs alapján sokkal összeszedettebb a Barca. Pedig azt hittem, hogy az első meccs lámpaláza után, a ruszkik jobbak lesznek.
De az esti meccs kárpótolt mindenért! Hatalmas meccs volt, ha nem Ádiról lett volna szó, isten bizony drukkoltam volna a görögöknek. A gyémántember a szerdai bénázása után micsoda fordulatot vett! De egy biztos kell ide Ádi, mert ma is nagyon döcögött a szekér!
A Barcelona csapata éppen most cáfolt rá véleményedre: 92-66-ra ütötték ki az oroszokat. :) A tegnapi játékuk elég gyenge volt (az utolsó negyedben mindösszesen 8 pontot engedélyezett nekik a Kuban!), de mára összeszedték magukat.
A Zvezda veresége tényleg dühítő, az pedig csak olaj a tűzre, hogy a szerb Milos Teodosic kosarával győzött a Moszkva.
Sajnos a tegnapiakat nem láttam, de meglepően szoros volt a cszka meccse. Sajna a Real elszúrta:(
Mai Kubany-Barca meccs sok hibával tarkított őrült meccs volt, nem tudom, hogy tud-e megint ilyen rosszul játszani a Kazany? Simán üthető ez a Barca! Nekem ők valahogy kilógnak a legjobb 8-ból.
Kutxa meg fantasztikus, nincsenek rá szavak, Ádi sérülése remélem nem súlyos!
Az egész CSZKA elmehet a búsba Teodosic-csal az élen! Ha rendesen odateszik magukat és nem szórakozzák el a meccs végét kb 2x akkor nyerhettek volna. Ehelyett jól kicsesztek kb 3 csapattal is! 2 mákos Barca győzelem (Real és a CSZKA) lehet elég lesz a legjobb 4-be kerüléshez. Realnak fontos lesz a Barca idegen és a Moszkva otthon. Most lehet kibabrál az élet a Real-lal, illetve ha ügyesek leverik a Barcát és saját kezükben a sorsuk!
Amúgy a digi kapja be, tegnapelőtt megnéztem volna a Kuban-Fener meccset normális keretek között!
Annyiban vitatkoznék, egyetértve azzal hogy a B csoport jóval erősebb mint az A, hogy ennek ellenére az idei Euroliga győzelem legnagyobb favoritja viszont az A-ban van. Az idei Fener annyira imponálóan magabiztos, játékoskeretében annyira erős, és a padon meg ott az az Obradovics akit nem kell bemutatni, hogy szerintem megérett az idő a kosárlabda történelmének első török BEK/Euroliga győzelmére.
(A legjobb európai klubcsapatok 1958 óta versengésében török klubcsapat még nem nyert, de még nagydöntőt sem játszott! Az Efes-nek volt 2. harmadik helye 2000-ből és 2001-ből, és tavaly a Fener 4. volt.)
A Bamberget is sajnálom, nekem is nagyon szimpatikusak, Trinchieri az újhullámos edzőgeneráció egyik legígéretesebbje, olyan játékosokból rakott össze stabil Top 16-os keretet, akiket vagy gazdagabb Euroliga klubok pöcköltek le (Melli, Radosevic,Zizis) vagy Bambergben "robbantak" be igazán ez európai élvonalba ( Wanamaker, Strelnieks, Miller).
Az Euroliga szintjén low-cost lehetőségekből hoztak ki egy nagyon jó csapatot, miközben olyan, az ő büdzséjük többszöröséből gazdálkodó klubok mentek idén a "levesbe", mint a Maccabi vagy az EA7 Milano.
A szomorú az, hogy az idei lesz egy jó darabig a Bamberg utolsó szezonja, hattyúdala az Euroligában, és hiába nyerik meg újra a német bajnokságot, az Euroliga 2016-2017-es szezonjától a Bayern München lehet (még az ő helyük sem biztos) az egyetlen német induló az új rendszerű 16 csapatos Euroligában.
Lement az első kőr. Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon bosszant a 2 csoport közti orbitális különbség. Szent meggyőződésem, hogy a Bamberg simán lehetne továbbjutó az A csoportban, itt meg lehet, hogy 7. lesz:(
Megmondom őszintén inkább a B csoport küzdelmeit követem, hát ott nem mondanám meg a 4 továbbjutót:) Mondjuk az egyik legjobb helyzetben a Kutxa van, mert verték a Moszkvát és idegenben a 2 spanyolt. Hogy kaphattak ki otthon a görögöktől azt mondjuk nem tudom:) De ha idegenben verik a Bamberget, otthon a Kaunast, meg a Bamberget szerintem bent vannak a 4-ben. Per pillanat annyira egyben vannak mint a 2 évvel ezelőtti Real. Jó lenne Ádi FF-ben:) Sőt nem lepődnék meg azon sem ha a full B csoport legjobb 4-e játszana az FF-et is.
Szerintem az Anadolu Efes elleni meccsre érdemes elmenni, de én a február 25-i Fenerbahce Ülker elleni találkozóra mennék el szívesebben, úgy gondolom, az a találkozó talán egy fél fokkal színvonalasabbnak ígérkezik.
Tudna nekem segíteni valaki a Panathinaikos-al kapcsolatban. Régi nagy vágyam, hogy eljussak egy hazai meccsükre és most végre úgy néz ki lehetőségem nyílik rá. Kinéztem a február 12-i euroliga meccsüket az Anadolu Efes ellen. Kérdésem az lenne, hogy lelátói szempontból milyennek ígérkezik ez a találkozó? Mert szeretnék egy telt házas meccsre elmenni és átélni azt a hangulatot amit a videókon látok.
Engem a Zalgiris Panathinaikostól elszenvedett 91-56-os veresége idegesített fel nagyon. Elég gyenge teljesítmény volt ez az ő részükről, ennyivel nem jobbak az athéniak... Remélem azért, hogy a Zalgirisnek meglesz a továbbjutás. A Karsiyakát meg a lengyel csapatot talán meg tudják előzni.
Egyébként szerintem továbbjut a csoportjából a Real Madrid, nem hinném, hogy a Crvena Zvezda megelőzné őket, vagy a Strasbourg, függetlenül attól, hogy most megverték őket 7 ponttal.