Keresés

Részletes keresés

pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 269

Pl : Az allergia : lehet totál tudati és lelki eredetű betegség.

Ugyanis olyan "szer" ellen "védekezik" a test, ami tök ártalmatlan. Ez egy helytelen működés. Valami "információs-hiba" keletkezett a rendszerben. Ellenségkép van. Mikor nincs is ellenség. Ennek pl lehet színtiszta lelki és egyáltalán nem kémiai oka....

A virágpor nem egy vírus, ami szaporodik és megtámadja a testet. Egy tök ártalmatlan anyag. A test védekező mechanizmusa mégis működésbe lép. egy "ártatlan" behatolót néz halálos ellenségnek.

Ilyenekre gondoltam pl.

Előzmény: darwinista (265)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 268
Mondhatnal egy peldat mert ez eddig kiskegyed magazin szinvonal..
Előzmény: pupakkk (266)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 267
ja most latom te tenyleg kurvara semmit sem tudsz az orvoslasrol es a kepzesrol sem.

Előzmény: pupakkk (263)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 266

Amit akartam mondani, szerintem megértetted. hogy nem minden betegséget lehet úgy kezelni, hogy az emberi testre mint egy puszta anyagi összetevőkre nézünk. Amiben sejtek, meg mindenféle egyéb organizmusok vannak. Mikor a tudat és a lélek is szerepet játszik a működésben...Ha csak az anyagot nézzük, akkor nem látjuk az összefüggéseket. De valóban nem mindenhol kell ezt nézni. Nem is állítottam, hogy kéne.

Amiről én beszélek az nem pszichológiai segítség. hanem inkább pszicho-analízis. Nem bátorító szó kell az ilyen betegnek, hanem az őelőtte relytett háttért kell felderíteni. Nem azt mondtam, hogy ez könnyű....Hanem, hogy ez lehet a gyógyulás felé vezető út.Nem a tünetek "kezelése".

Csak annyit állítottam, hogy ez a fajta "törekvés" nem haszontalan dolog. Azt nem állítottam, hogy minden homeo-pata kiváló orvos és pszihoterapeuta is egyben (pedig annak kéne lenniül, hogy jól működjenek) De lehet, hogy egyszer majd ilyen orvosok lesznek. ÉS lejhet, hogy sokkal hatékonyabban lehet majd így gyógyítani a betegségeket...Ez a jövő zenéje. Majd 100 év múlva térjünk vissza rá :-)

Előzmény: darwinista (260)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 265
Egyebkent generalisan igazsagtalan vagy az orvostudomannyal szemben, mert valoszinuleg semmit sem tudsz rola. Tegyuk fel valakinel kettes tipusu cukorbetegseget diagnosztizalnak a tunetek alapjan. HA az illeto 300 kilos akkor nagy a valoszinusege, hogy mind a ket orvos eletmod valtoztatas ajanl a gyogyszerek melle. Azonban ha az ipse vilag eleteben figyelt arra amit eszik fitt stb akkor mi van? A modern orvoslas esetleg megnezi, hogy vannak e a betegsegnek genetikai eredete erre lehet e tesztelni stb. A kuruzslo meg helyre akarja allitani a csakrait egy higitott barmivel, mert valoszinu a betegseg itt lelki eredetu. Ez csak egy pelda volt nem vagyok orvos. VAgy csak megint nem ertem, hogy mit jelent az hogy a lelkevel kell foglalkozni minden betegnek mert akkor a betegseg okat kezeljuk???

Milyen betegsegnel all ez fent es meleyeknel nem???

Adhatnal par tampontot mert ez igy egy eleg nagy lozung eddig...

Előzmény: pupakkk (261)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 264
Én igen sokat olvastam ebben a témában és kb annyit tudok már róla, mint egy szakorvos (ha nem többet)

Engedd meg, hogy ebben őszintén kételkedjek.
Előzmény: pupakkk (263)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 263

Allergia ?

Az nekem is van (remélem, hogy csak volt)

Az allergiával nem érdemes orvosokhoz járni. Semmilyenhez. Komolyan mondom.

Ne legyél rest, képezd ki magadat a témában. Nálad jobb orvosa magadnak nem lesz. Sajnos ez a nagy helyzet. Allergiára nem homeo-pátia kell, hanem tényleg megkeresni, hogy ez mitől lehet és ha kiderült, akkor talán meg is tudod szüntetni. Én igen sokat olvastam ebben a témában és kb annyit tudok már róla, mint egy szakorvos (ha nem többet)

Végülis az orvosok is csak ezt csinálják: Tanultak valamit az iskolában aztán ki-ki próbálja megvalósítani az életben több-kevesebb sikerrel. Vannak igen kiváló orvosok, meg olyanok, akik inkább hentesek. Végülis gondoljatok már bele : Amikor az orvos-palánta kijön az egyetemről, akkor semmilyen gyakorlati tapasztalata nincs. Azt úgy szerzi meg, hogy a betegek a kísérleti alanyok. Próbálkozik, teszi a dolgát legjobb tudása szerint (na, és akkor itt már mindjárt bejátszik, hogy ha igazán érdekli a saját szakmája, akkor óhatatlanul olvasgatni fog és képzi magát) aztán előbb-utóbb lesz tudása az ismerete mellé. Számomra az szimpatikus, ha valaki az orvosi diploma mellé az egyéb lehetőségeket is megismeri. Attól a tudása nem kevesebb lesz, inkább több.

Előzmény: astronom (259)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 262
A "hagyományos" beteget nem érdekli a hókusz-pókusz.

A homeohívő meg direkt fizet érte :-)))
Előzmény: pupakkk (261)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 261

Hogy ismeri-e ? szerintem ezt senki nem ismeri. Az orvosok sem úgy dolgoznak, hogy tévedhetetlenek. emberek ők is. Csak próbálják megközelítőleg belőni, hogy mi lehet (a tünetek és abeteg elmondása alapján) a probléma.

Viszont, ha én tudom azt amit egy orvosnak tudnia kell, meg még esetleg azt is tudom amit egy homeo-pata (meg még esetleg természet gyógyász ismereteim is vannak), akkor azért - bár ez csak magánvélemény - több esélyem van, hogy jobban meg tudom közelíteni a kiváltó okot.Meg, hogy nem a tüneteket vizsgálom, mert az tévútra is vezethet.

Ráadásul a hagyományos orvosok nem is erőlködnek a kiváltó okok keresésében. Képzeld már el, hogy bemegy egy beteg, aztán csak másfél óra múlva jönne ki. addig kint meglincselnék az asszisztenseket a többi beteg... Ez nem életszerű ugye ?

A "hagyományos" beteget nem érdekli a hókusz-pókusz. Egyszerű megoldás kell. 3x4 pirula naponta azt jóvan. Megnyugszik, aztán lehet, hogy meg is gyógyul.(De nem biztos, hogy a szertől amit beszedett :-)

Érdemes lenne egy kísérletet végezni, ugyanazokkal a "tünetekkel" elmenni 5-6 hagyományos és nem hagyományos orvoshoz... Milyen kórképek, és milyen kiváltó ok elméletek születnének... Ez pl egy jó kísérlet lenne. Meg az is érdekes lenne, hogy "ugyanarra" a tünetre hányan hányféle "receptet" adnának....

Előzmény: Törölt nick (257)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 260
Te ket reszre osztottad a betegeket ebben benne van mindenki. Erre reagaltam.

A rendelokbe jarok kozul sokan vegzik az onkologian a kardiologian stb.

Minden betegseg eseten fontos a pszichologiai segitseg, de ez pl nem fog rakot es infarktust gyogyitani. A natha meg elmulik lelki masszazs nelkul is. A Type I diabetes-esnek meg kell az inzulin akkor is ha kozben verset olvasol nekik rendeles alatt.

Szoval mit is akartal mondani?
Előzmény: pupakkk (258)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 259
Akkor egészen konkrétan kérdezem, mert látom, igen nehezedre esik a válasz:
Nekem pl. allergiám van egy bizonyos növényre.
Mit vizsgál a lelkemen egy orvosi diplomás, továbbképezett, gyakorlati tapasztalattal rendelkező homeoorvos, amivel kideríti a valódi okát?
Előzmény: pupakkk (258)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 258

Hány leukémiás beteg gyerek van ? És hány beteg ? asszem a kettő között van egy-két-három nagyságrendnyi különbség ember.

Én nem a leukémiás betegekről beszélek, hanem azokról, akik az orvosi rendelőkbe járkálnak. Az átlagos betegekről. Abból sokszorta több vant, mint néhány nagyon speciális esetből amit te említesz. Meg vannak még a sebészeti, ortopédiai, fogászati, és még hadd ne soroljam tovább, hogy milyen szakterületek, ahol kiválóan működik a "csak az anyagot kell nézni" hozzáállás. De van ahol (csak) ez nem működik.

Én nem azt mondom, hogy minden orvosnak vizsgálnia kell a beteg lelkét. de van, olyan terület, ahol kéne. (pl: Rák, allergia, akut betegségek, reuma, immunológia, stb...) Ne értelmezd (szándékosan) félre amit írtam.

Előzmény: darwinista (255)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 257
nem felejt el semmit - éppenhogy rájön, hogyan lehet több pénzt keresni... :-)
[NEM állítom, hogy ez az egyetlen, vagy akár a vezető motiváció!]

szóval a kérdés? miszerint egy homeopátiára (is) kiképzett orvos vajon ismeri az "igazi" kiváltó okokat?
(ha igen, akkor ezt miért nem árulja el a "hagyományos" orvosoknak?)
Előzmény: pupakkk (254)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 256
Olyat mondj, aki nem a tüneteket nézi, hanem meg tudja találni "a kiváltó okot", amit a homeohívők szerint a többi orvos nem képes.
Előzmény: pupakkk (254)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 255
"Persze az orvostudomány nincs könnyű helyzetben. Hisz a betegek egy része szimuláns, vagy hipohonder, a másik fele meg nem őszinte, takargatnia valója van. Így aztán tényleg marad az anyagi világ : az legalább nem hazudik."

Egy ilyen feliratu tacepaoval menj vegig mondjuk egy gyermek leukemia osztalyon amikor a szulok is ott vannak. Utana azt hiszem rajtad sem segitene a razogatott emlekezo viz.
Előzmény: pupakkk (250)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 254

Akkor az a kérdés, hogy te kit nevezel homeomókusnak ? Egy orvost ??? :-)

Akihez amúgy elmennél, ha épp beteg vagy ? Nem értem....

Aki orvos és még a homeopátiával is foglalkozik, az mitől lesz orvosból egyszer-csak homeomókus ? Elfelejti tán amit az egyetemen tanítottak neki ???? :-o

Előzmény: astronom (253)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 253
Biztos jól tudod, de nem a kérdésre válaszoltál.
Előzmény: pupakkk (252)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 252

"Mutass nekem egyetlen homeomókust, aki meg tudja találni a "kiváltó okot".

Én úgy tudom, hogy az orvosi kamara által bejegyzett homeopata orvosok, mind normális orvosi diplomával ÉS gyakorlattal rendelkeznek.(A mellett szereztek homeo-patikus képzést)

Vagy rosszul tudnám ?

Előzmény: astronom (251)
astronom Creative Commons License 2008.06.13 0 0 251
Az is tetszik, hogy nem a tünet a lényeg, hanem a kiváltó okot kell megkeresni.

Mutass nekem egyetlen homeomókust, aki meg tudja találni a "kiváltó okot".

ha lehetne választanom, hogy sima rázogatott vizet szedjek-e vagy valami jó kis kémiailag összekutyult vegyszert, akkor nem vitás, hogy a sima víz mellett döntenék. Attól legalább "nem lesz semmi bajom" :-)

Jó okos vagy.
Előzmény: pupakkk (250)
pupakkk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 250

Csak egy hozzászólás - inkább vélemény.

Átolvastam, hogy mi az, hogy kettős "vak-teszt". Meg általában a kémiai szerekre vonatkozó kísérletek elveit. (Hogyan kísérletezik ki pl a gyógyszerből, hogy mennyi az annyi, mennyi ami még gyógyszer és mikor lesz méreg a szerből stb)

Alapvetően ott a hiba, hogy az orvostudomány Totálisan materiális világképben gondolkodik. Azaz: Anyag van, a többi "nem létezik". Nincs lélek, nincs tudat (vagy van, de megfoghatatlan és nem is lehet kísérletezni vele, mert kicsúszik az ember kezei közül. A tudatot nem igazán lehet méregetni.

Ugynakkor tudományos kísérletek vizsgálták a Pygmalion effektust. Érdekes, hogy egyes vélemények szerint a pygmalion effektus létezik, míg mások azt állítják, hogy nem létezik. Hogy lehetséges ez ? Míg az egyik esetben mindig beigazolódott a kísérlet a másik esetben mindig meg lett cáfolva.

Hát ez érdekes és elgondolkodtató : ugyanis ilyen kontextusban elképzelhető, hogy a kísérletben résztvevők és a kísérletet végzők hite ill. nem-hite erősen befolyásolta a kísérletek végkimenetelét. Mit bizonyít ez ? Hogy NEM LEHET ebben az esetben a "vak-teszt" elméletet alkalmazni. Egy jobb elmélet kellene. de az még nem született meg. De előbb-utóbb megszületik majd.Mivel aki "nem-hisz" abban, hogy a kísérlet majd működni fog, az márid befolyásolta a végkimenetelét.

Ha az anyag mellé bevesszük a tudat-ot is a mérendő kísérletbe, akkor olyan körülményeket teremtünk, amiket a tudomány mai állása szerint lehetetlenség pontosdan megmérni. Pl: azt, hogy kinek mekkora hite van és hogy milyen állapotban van a tudata a kísérlet alatt. Amíg ezeket nem tudjuk tudományosan és reprodukálhatóan megmérni, addig nem lesznek itt ilyen igazolt kísérletek.

Még egy dolog a homeo-pátiáról : Állítólag ez EGYÉN-re szól. Nem lehet tömeggyógyszerként beszedni mint az algopirint. Minden egyénnek más és más baja van. (Másra van szüksége a gyógyuláshoz) Ebből kiindulva hogy lehetne úgy szedni szereket, hogy nem vizsgált meg egy képzett homeopata ? Aki egyben képzett orvos is kell, hogy legyen!

Én csak annak látom értelmét, hogy az orvosokat (mindegyiket, aki nem sebész, vagy boncol) akik embereket akarnak meggyógyítani olyan továbképzésben is részesíteni kell, ahol az emberre mint a test,lélek,tudat egységére gondolunk és nem, mint puszta anyag-ra. Ebből a szempontból a számomra a homeopátia terjedése üdvözlendő dolog.

Az is tetszik, hogy nem a tünet a lényeg, hanem a kiváltó okot kell megkeresni. Ha nem tudjuk, hogy egy tünetnek mi az oka, akkor hogy adhatnánk arra bármilyen szert ? (akár hagyományos gyógyszert is)

Persze az orvostudomány nincs könnyű helyzetben. Hisz a betegek egy része szimuláns, vagy hipohonder, a másik fele meg nem őszinte, takargatnia valója van. Így aztán tényleg marad az anyagi világ : az legalább nem hazudik.

Csak az a baj, hogy mivel az orvosoknak javarészt csak nyomokban van fogalma a test pontos működéséről (erre a legjobb példa, hogy egy auto-immun betegséggel szemben totálisan tehetetlenek) és inkább csak az egyszerűbb tünetekre vannak jól bevált módszereik, emiatt sose tudhatjuk, hogy ha beveszünk egy gyógyszert, azzal valójában segítünk-e a szervezetünkön, vagy épp ellenkezőleg : pont egy még súlyosabb problémának készítjük elő a talajt. Emiatt szerintem a kémiai szerek is eléggé szerényen hatnak. Mivel, ha nem így lenne, akkor a test védelmi rendszere elvesztené a funkcionalitását és összeomlana.  Ne felejtsük el, hogy amit beveszünk gyógyszereket, azok tulajdonképpen "mérgek". Csak olyan ki smértékben vannak adagolva, hogy a szervezet "megbirkózik" velük. Ha elég sokat beszedünk, akkor akár bele is halhatunk.

Fogalmam sincs, hogy a homeo-pátia működik-e vagy nem, de ha lehetne választanom, hogy sima rázogatott vizet szedjek-e vagy valami jó kis kémiailag összekutyult vegyszert, akkor nem vitás, hogy a sima víz mellett döntenék. Attól legalább "nem lesz semmi bajom" :-)

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 249
"Ezt az állítást vizsgálták."

Szerintem ennek az állításnak a vizsgálatára nem alkalmas az, ha egészséges embereknek adod be a szert és figyeled a hatást.
Előzmény: flugi (242)
HondaVuk Creative Commons License 2008.06.13 0 0 248
Kicsit hosszú ez a documentum. Ha lesz időm majd megnézem.
Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 247

>>Az iridologia 1982. òta része a természetes gyogyàszat tananyagànak Fr.o-ban (Bobigny)

khmmm.

Bobigny valóban mutat egy összefüggést az írisszel, ez pedig az ott székelő I.R.I.S. (Institut de Recherche Interdisciplinaire sur les enjeux Sociaux)

:-))

pint Creative Commons License 2008.06.13 0 0 246
"Azota kb. 30 ilyen terület tudomànyosan elfogadott, munkàssàga elismerésre és folytatàsra talàlt...."

szó sincs tudományos elfogadásról.

http://en.wikipedia.org/wiki/Iridology#Scientific_research_into_iridology

Well controlled scientific evaluation of iridology has shown entirely negative results, with all rigorous double blinded tests failing to find any statistical significance to its claims.

The iridologists were not able to identify correctly which patients had gall bladder problems and which had healthy gall bladders. For example one of iridologists diagnosed 49% of the patients with gall stones as having them and 51% as not having them. He diagnosed 51% of the control group as having gall bladder problems and 49% as not. Dr Knipschild concluded: "this study showed that iridology is not a useful diagnostic aid.
Előzmény: Nicsinyo (241)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 245
>>kivéve persze a fizikai behatásokat, baleseteket

akkor a bagoj lábatörése mégis igaz lehet!
Előzmény: flugi (244)
flugi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 244
hm. Az íriszt személyfelismerésre használják. Ennek két oka van, az egyik, hogy személyenként elégségesen eltérő (egyértelműbben, mint az ujjlenyomat), másrészt, hogy a kisgyermek-kor végétől változatlan, kivéve persze a fizikai behatásokat, baleseteket.

Ezzel ellenkezik az a feltételezés, hogy az íriszből pillanatnyi állapotot meg lehessen állapítani.

Itt talán felesleges leírni: Az iridológiára vonatkozó összes kettős vak kontrollált kísérlet eredménye az, hogy nincs korreláció az írisz és az állapot között.

(az írisz alapú személyfelismerés nem keverendő össze a retina alapúval. Mindkettő létező technika.)
darwinista Creative Commons License 2008.06.13 0 0 243
JA aki csak a kiskegyedet olvassa es azt tudomanyosnak veszi azt tenyleg nehez meggyozni, hogy ezek a dolgok miert a hiedelem kategoriaba tartoznak...

Melelsleg ez tenyleg nem a tudomanyba valo topik inkabb az eletmod szekcioba soronam:))
flugi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 242
A homeopátia azt mondja, hogy ha a 100%-os szer kivált valami tünetet, akkor a szer különféle hígításai alkalmasak az adott tünetekkel járó betegségek kezelésére.
Tehát NEM azt mondja, hogy a C30-as hígítású szer váltja ki a tüneteket, és NEM azt mondja, hogy a 100%-os szer gyógyít.

Nono. Egész pontosan azt mondja, hogy ÚGY hat, hogy az a nagyon kevés molekulányi tetszőleges (akármilyen hatást akármilyen dózisban akármikor kiváltó, tökmindegy) anyag a környezetét, például a vizet, vagy más anyagot, amiben oldják, kondícionálja, emlékezteti valahogyan. Mindenféle rezgésekkel meg ilyesmikkel szoktak jönni.

Ezt az állítást vizsgálták.

Az ugye nonszensz, hogy a homeopátia ne foglalkozzon a "hogyan működik" kérdéssel..

A por és a poratka meg a váladéka közötti összemosásért elnézést, ettől még korrekt a levezetés, csak én voltam felületes, nem a cikk.
Előzmény: Törölt nick (237)
Nicsinyo Creative Commons License 2008.06.13 0 0 241
Még valamit.
Eszembe jutott egy több évvel ezelôtt a Santé Magazinban olvasott cikk, melybôl idézek:

"IRIDOLOGIA
sikeres diagnòzis megàllapitò modszer.

Màr Hipokratész és Paracelzus is utalt az irisz fontossàgàra a beteg vizsgàlatakor....
Ez a tudomàny késöbb eltünni làtszott mindaddig, amig 1837-ben egy fiatal magyar: Péczely Ignàc nem lesz tanuja egy furcsa eseménynek 11 éves koràban:
Egy sétàja alkalmàval hirtelen megtàmadja ôt egy bagoly, elvakulva a fénytöl. Miközben védekezik a bagoly tàmadàsa ellen, véletlenül eltöri annak egyik làbàt. Megfogja a madarat, hogy lecsillapitsa és gondozza törött làbàt, miközben a bagoly szemében észrevesz egy hirtelen megjelenö vonalat. Pont azon az oldalon, ahol a törött làba van. A vonal a pupillàtol kezdve végighuzodik az irisz széléig. A làb gyogykezelése folytàn pedig elvékonyodik, eltünik a vonal....
Péczely Ignàc késöbb homeopata orvos lesz és minden alkalommal megvizsgàlja betegei szemét is. Ezen megfigyeléseket összegyüjti és kôzzéteszi tanulmànyàt, melyben fölrajzol egy sémàt arrol, hogy az iriszben levô bizonyos területek a test mely szerveinek felelnek meg...
Azota kb. 30 ilyen terület tudomànyosan elfogadott, munkàssàga elismerésre és folytatàsra talàlt....
Az iridologia 1982. òta része a természetes gyogyàszat tananyagànak Fr.o-ban (Bobigny)."
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 240
Akkor nem tudom. Erre nincs érvem.
Előzmény: kékhagyma (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!