Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 159

de akkor az árja németeket is ugyanígy meg tudták volna tanítani focizni-illetve látjuk, hogy meg is tudták-nem kellett a bevándorlás.

mint ahogy mondjuk Nainggolan példáján se az látszik, hogy az indonézeknek micsoda fantasztikus eredendő tehetségük van a focihoz.

Előzmény: Törölt nick (146)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.18 0 0 158

Itt egy nemalbán kezdö 11 is...

Yvon Mvogo - Johan Djourou, Francois Moubandje, Ricardo Rodríguez, Philippe Senderos - Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri - Admir Mehmedi, Shani Tarashaj

Előzmény: van_Persil (141)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.18 0 0 157

Elmúltak azok az idök, amikor még Hinz és Kunz voltak a tipikus német nevek a válogatottban...

Előzmény: Fradista Utazó (143)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 156

Tegnap eljátszottam a gondolattal, hogy a Szent Korona Országaiban milyen jó kis PL-szintű bajnokságot lehetne csinálni Slovannal, Zagrebbel, Kolozsvárral, + további román, szlovák, horvát, esetleg szerb, és persze magyar csapatokkal. Csak sajnos már 1920 előtt sem ez volt a helyzet. És ha ez lenne, akár egy eb-t is meg tudnánk szervezni, az lenne csak szép.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (155)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2016.05.18 0 0 155

Szerintem már elbírna egy 32-est is.
Holland, Szerb, Dán, Norvég, Szlovén, Bosnyák, Görög, Skót még nyugodtan elférne a mostani 24-hez.
És még így is ott lenne kimaradónak a Finn, izraeli, azeri, örmény, grúz, kazah, fehérorosz válogatott például.
Ez a legjobb harmadik dolog ráadásul annyira idegesítő.
Amelyik európai ország VB-t tud rendezni, az meg tud rendezni egy 32-es EB-t is.

Előzmény: Emi2 (151)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 154

A vb-n is felesleges 32 csapat, 2 éve is mit összesírtak a kameruniak a pénz miatt, aztán mire megígérték nekik a pénzt, kezdődött a vb és kiestek 3 vereséggel. De egy Honduras és Ausztrália se mutatott többet, hiába tetszik nekem utóbbi válogatott.

Egyébként épp a dánok és görögök eb-győzelme mutatja, hogy nem csak a fenti 6 csapat fújja a passzátszelet.

Előzmény: Emi2 (153)
Emi2 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 153

Azèrt mert nekem tetszik a 16-os szám, ennyi.

Mindig is ez volt a kedvencem. Meg oszthatò 2,4,8-al, sőt 16-al.

Röviden.

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 152

Miért pont a 16-ost? Inkább a 8-ast. A 16-os ugyanolyan bővítés eredménye, mint most a 24-es, nincs hagyománnyal teli jelentősége, hiszen 1996-ig jó pár eb lement 16-os szervezés nélkül.

Előzmény: Emi2 (145)
Emi2 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 151

Azért mert felduzzadt az UEFA-tagországok száma, még nem törvényszerű, hogy növelni kell az EB létszámát. Persze gondolom a kisebb országok lobbiztak ezerrel, ők is akarnak a tortából egy szeletet, de a mezőny felhígulása az alsóbb-közép régiókban okozott inkább versenyhelyzetet, a felső osztály 5-6 állandó szereplője meg meg sem rezzent. Ehhez az 5-6 top csapathoz, egy EB-re mindig fel tudott nőni (néha tovább is...) a maradék 8-10, viszont 16-18 csapat az már sok, ez egyenesen vezet a színvonal eséséhez, mellette az egész európai rendezéssel, meg talán a lényeget, a szívét ölték ki az egészből. Szerintem a 16 csapatos EB-nél nem volt jobb, színvonalasabb torna soha. 

Előzmény: van_Persil (150)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.18 0 0 150

A 80-as években volt kb 31 UEFA-tagország, most van 55. A tagországok száma 1,7-szeresére duzzadt, miközben az EB-résztvevők száma csak másfélszeresére.

Előzmény: Emi2 (145)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 149

De rájöttem, azért mondtam inkább talán Lenot, ha már Neuer is 100% germán.

Előzmény: van_Persil (148)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.18 0 0 148

Arra nem jöttél rá, hogy az adott keretből dolgoztam?

Amúgy azt a majom Neuert annyira rühellem a beképzeltsége miatt (a bayernessége csak halmazati esemény), hogy még egy ilyen csapatba se vagyok hajlandó berakni, ezért maradt ter Stegen.

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 147

Tudom hogy kapusposzton nincs mentőöv jelenleg arra, hogy bevándorlót találj, de azért ter Stegen azért mégiscsak egy echte német. Talán Lenoban van valami vonó-szerűség ha már a 3-ból kell választani, de csak név alapján.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 146

Az importálást múlt időben írtam (kellett), és az évtizedeken át beimportált embertömegekből jött ki az, hogy a szegényebb népréteg ment el focizni. A török bevándorlás az 50-es, 60-as évek óta folyamatos, ha jól tudom. Kellett a frissítés, miután Hitler papa jól megrendezett színjáték keretében németek millióit küldte mészárszékre. Egy szóval nem írtam, hogy azt hittem, árja németek lennének csak.

Előzmény: Fradista Utazó (143)
Emi2 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 145

Semmi màs nem kène, mint visszaàllni a 16 csapatos EB mezőnyhöz, a règi lebonyolítàs mellett, ès ùjra 1, vagy max 2 orszàg lenne a rendező. De felőlem a nèmetek, franciàk, olaszok, angolok vetèsforgóban vàltogathanàk a rendezèst.

Előzmény: Törölt nick (139)
bendeguz90 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 144

A PORTUGÁL VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE
Kapusok: 
Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb), Rui Patrício (Sporting CP).
Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), José Fonte (Southampton), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (Wolfsburg)
Középpályások: Adrien (Sporting CP), André Gomes (Valencia), Danilo Pereira (Porto), Joao Mário (Sporting CP), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), William Carvalho (Sporting CP)
Támadók: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Braga), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Fradista Utazó Creative Commons License 2016.05.17 0 0 143

Importálni? A van Persil féle Internationalelfből Podolski az egyetlen, aki nem születésénél fogva német állampolgár. 

Ha valakinek 2016-ban esik le, hogy Németország lakossága nem szín árja német, az eddig hol élt, egy szatyorban? 

Előzmény: Törölt nick (142)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.17 0 0 142

Teste Gén - Boásing, Kán, Mustárfi, Rútiker - Sanyi, Széprabbi, Keddi Rák - Őzike - Táblamezes, Podolszki.

Echte magyarok. Lehet még visszahonosítani? Kéne mind. :)

Viccet félretéve: nemcsak vízvezetékszerelőt, ácsot és raktárost kellett Németországba importálni, hanem focistát és kebabárust is. Vagy nem erre irányult a no comment? :)

van_Persil Creative Commons License 2016.05.17 0 0 141

ter Stegen - Boateng, Can, Mustafi, Rüdiger - Sané, Bellarabi, Khedira - Özil - Gómez, Podołski

no comment

Előzmény: bendeguz90 (140)
bendeguz90 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 140

A NÉMET VÁLOGATOTT 27 FŐS KERETE
Kapusok:
Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)
Védők: Jérome Boateng (Bayern München), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (1. FC Köln), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund, nyártól Bayern München), Shkodran Mustafi (Valencia), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Antonio Rüdiger (Roma)
Középpályások: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Leroy Sané (Schalke 04), Joshua Kimmich (Bayern München), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), Mario Götze (Bayern München), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund)
Támadók: Mario Gomez (Besiktas), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Galatasaray), André Schürrle (Wolfsburg)

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.16 0 0 139

A trükk az lehetne, hogy ennyi meccsel (4 csoportban 6-6 csapat) már ne legyen nyolcaddöntő, hanem az egyenes kiesési szakasz maradjon meg a 16 csapatos rendszer szerint, tehát csoportkör > negyeddöntő. Ahhoz 8 csapat kell, a 4-4 csoportból jusson tovább az első 2. Ami még mindig kevés, és valójában tényleg másolása lenne a régi rendszernek (1996-2012), de legalább itt felvenné a ritmust a minőséggel, és nem lenne az a negatív kritika, hogy felhígult a mezőny. És így, hogy nem lennének nyolcaddöntők, sok nap felszabadulna (most 22-én vége a csoportkörnek, 3 nap szünet után 25-27., 3 nap alatt 8 meccs, majd megint 3 nap szünet a negyeddöntők előtt). A negyeddöntők és a csoportkör között eltelik 8 nap (jún 22. - 30.), amibe a +2 meccs simán beférne. És ha a 4 csoportból 8 csapat jut tovább, meglenne a minőség is. Ja, és a csoportmeccseken bátrabbak a csapatok, tehát a teher is lekerülne róluk, az idegölős kiesési szakaszban meg kevés meccs lenne.

Ráadásul mivel nem lenne ez a legjobb 3. helyes keresztbesorsolás, elég pihenőidő is lenne, akár 1-2 nappal a csoportmeccsek vége után már játszhatnának az A-B csoportok negyeddöntősei, mert nekik hamarabb érne véget a csoportkör, simán rá tudnának pihenni, és talán ez a 3 napos szünet se kéne, mint most, tehát egyrészt a szurkolók folyamatosan tudnának meccset nézni, másrészt a játékosok tudnának pihenni.

Ketten megreformáljuk itt az UEFÁ-t, a 2020-as váltó eb már így legyen, főleg az új Puskásban! :)

Előzmény: Törölt nick (137)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.14 0 0 138

Így is az a baj, hogy a legjobbak évente több, mint 70 meccset játszanak, te meg még több meccset akarsz még több EB-n. Ebbe a nagy országok tuti nem mennek bele. Csak a magunk példáját alapul véve: a magyar-izlandi meccs rajtunk és Jójancsifiékon kívül max az ázsiai fogadómaffiát hozza lázba, a te 6 csapatos csoportjaid viszont megsokszorozzák az ilyen párosítások számát, valamint nem a legjobb csapat fog nyerni, hanem akinek az orvosi stábja a legtöbb nem kimutatható cuccot tud szerezni.

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.14 0 0 137

Ebben végül is van valami, de én akkor is inkább 4x6-os, alsóház nélküli lebonyolítás mellett döntenék. Szerintem egy olyan csapatnak, amelynek nem sikerült a nyolcaddöntőbe jutás, az ne csak 3 mérkőzést játsszon. Szerintem ha két meccsel játszanának többet 3-4 napos szünetekkel, az nem annyira nagyon megerőltető. A magyar válogatott június 14-én, 18-án, valamint 22-én játssza a mérkőzéseit. Mondjuk egy 5 csapatos csoportban szerintem reális lehetne a június 14., 18.,  21. 25., 28. játéknapoknak (tehát 3-4 naponta meccs). Több összecsapás is lenne, hosszabb is lenne kicsivel az egész rendezvény, ami szerintem nem baj, ilyen úgyis csak 4 évente van. Viszont ha 2 évente lenne (akár vízilabdában, kézilabdában, kosárlabdában), ez a 6x4-es lebonyolítás lenne a legjobb. 

Előzmény: Fradista Utazó (136)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.05.14 0 0 136

Egy kézilabda VB-n egy csapat, amelyik eljut az elődöntőig, 9 meccset játszik 17 napon belül. A csoportkörben az 5 meccset lejátszák 7 nap alatt! Labdarúgásban ez nem látszik reálisnak. Ráadásul a kézilabdában azért a csoportmeccsek közt mindig van egy-két olyan, amelyiket félkézzel is meg lehet nyerni, volt pl. ilyen, hogy Magyarország - Ausztrália 39-15. 

A 17-24. helyekért is pont azért vannak helyosztók, mert oda ilyen amatőr csapatok jutnak, akiknek kb. ez az egyetlen esélye, hogy meccset nyerjenek. De mondjuk a 9-16. helyekért nincsenek helyosztók, mert minek. Ha láttad a puerto ricói vagy az ausztrál válogatottat kézilabdázni, hát azok kb. a magyar harmadosztály szintjén állnak. Egy labdarúgó EB-n nincsenek ilyen szintű csapatok, akik kedvéért ilyen alsó ágat kéne még rendezni. 

Előzmény: Törölt nick (133)
zo73 Creative Commons License 2016.05.14 0 0 135

Lehetne, csak be kéne vezetni a sorcserét és 50-es keretekkel mennének a csapatok az EB-re :D

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.14 0 0 134

túl sokáig tartana, focimeccseket nem lehet minden másnap játszani.

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.14 0 0 133

Én nem értem az Európa-bajnokság lebonyolítását. Vagyis a lebonyolítást értem, pontosabban azt nem, hogy miért így rendezik le az egészet. Szerintem sokkal jobb lenne, ha a kosárlabda vagy a kézilabda VB mintájára bonyolítanák le. 24 csapat 4x6-os csoportokban mérkőzne meg egymással, s ezekből a csoportból az első 4 helyezett jutna tovább a nyolcaddöntőbe, a többi kiesik. Mert így, hogy 6x4-es csoportokban játszanak a csapatok, szerintem elég kedvezőtlen azon csapatok számára, amelyek kiesnek az első csoportkörben, ugyanis azok csak 3 mérkőzést játszanak. Úgy gondolom, az általam elképzelt lebonyolítási rendszer sokkal jobb lenne, hiszen akkor a kiesett csapatok nem 3, hanem 5 mérkőzést játszanának. Az se sokkal több, mint a 3, de majdnem kétszer annyi. 

A kézi VB-n egyébként még akkor sincs vége, ha a csapat nem jut be a legjobb 16-ba, hiszen 17-20., valamint 21-24. helyért mennek utána a helyosztók. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.12 0 0 132

ebből még kimarad egy ember.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 131

valószínűleg a jó öreg Guddy is maximum csak néhány percet kap.

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.11 0 0 130

Bjarnason tegnap is gólt lőtt a Baselben. Mondanám neki, hogy sok sikert, csak ne ellenünk kéne játszania. :D

Előzmény: Törölt nick (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!