Keresés

Részletes keresés

torqmatic Creative Commons License 2012.05.19 0 0 3676

Sok értelmét én mondjuk más városokban sem látom... Ott van pl Veszprém: igaz, mindenki az első ajtón száll fel, a sofőr se kifelé bámul, de pl a nincs ráírva a számod a bérletre, le se szarják, azt se szokták nézni, hogy diákigazolványod van-e, ha igen, érvényes-e... Ellenőrrel pesig még nem sikerült találkoznom, szóval ha feljutottál a buszra, akkor már nem kell parázni...

Ez az elsőajtózás ott is csak arra jó, hogy szépen elnyújtsa a menetidőt, de a hatékonyságát illetően azért vannak kétségeim.

Szerintem be kellene már látni végre, hogy ez Debrecenben egyszerűen nem működik, ezt támasztja alá az utóbbi 15 év. Nincs minden városban elsőajtózás, nekünk se kellene feltétlenül ragaszkodni hozzá...

Előzmény: LoLkA (3661)
by-169 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 3675

Azok is emberek akik az ügyeiket intézik. Elsőajtózás ezerrel a fele még nem jutott fel de már nyomja a csengőt padlógáz satufék esély sincs behozni a késés mert erős a forgalom és az elsőajtózással megy el az idő. 

Menj el Nyíregyházára nézd meg ott milyen a közlekedés. Megjön az ikarus, jónapot kivánok bérlet jegy megmutatt, köszönöm majd sebbeségbe rakja a buszt ajtó bezár azt szevasz. Ennyi tiszteletett meg érdemelnének a debreceniek is.

Előzmény: Törölt nick (3654)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3674

Ne tedd a ....

Első nicked:picurka 33

második nicked: valaki333

harmadik nicked: loki a jó

negyedik ???

Ezzel maximum a kezdő fórumozókat tudod megvezetni.

Bár általában ilyen soknickes (egyik nickel védem a másikat) egyszemélyes hadsereget játszó userek a 8-12 éves korosztályból kerülnek ki... (Mindig ők maradnak alul.)

Szóval én tényleg azt tanácsolom, hogy ne rombold jobban a Rólad kialakult képet. Pláne a kollégák előtt. (Csak jótanács)

Előzmény: Törölt nick (3670)
marky-511 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3673

Mi a gond? 2x utaztál vele, és mind a 2x pontos volt! Ez 100% !!

Hetente kétszer (oda-vissza négyszer!) utazok vele, úgyhogy nem kéne ferdíteni. Kedden az esőben szívtam meg azzal, hogy akkor ért a Kossuth utcához, amikor még a Rakovszky-n lévő lámpánál kellett volna állni.

De ha Te jobban tudod csinálni, miért nem jössz megmutatni?

Ha rossz kaját kapsz a vendéglőbe, bemész a konyhába, és csinálsz magadnak? Ugye, hogy nem? Mi felhasználók vagyunk, a DKV meg szolgáltató. A magadfajta sofőrök miatt meg rossz a cég megítélése. Pontos közlekedést, és kiszámítható szolgáltatást ígért a főnököd, nem hamarabb induló buszokat (rendszeresen, több viszonylaton!), kötekedő sofőröket, pontatlan követést. Arról ne is beszéljek, hogy egy nőnek kevesebbszer van menzesze, mint ahányszor módosulnak az útvonalak, vagy a menetrendek.

A megállóba való pontos érkezést meg kérd azon számon, aki kitalálta!

Számon kértük, nyugodtan visszaolvashatsz. Leírtuk nem egyszer, hogy ezt a szlogent mellőzni kell. A Volán anno megmondta, hogy a menetrend csupán tájékoztató jellegű, és legalább az utas tudta, mire számíthatott.

Mellesleg, ha valaki késik, oké. A városi közlekedés sajátosságai, stb. De minek kell 3-4-5 perccel KORÁBBAN elmenni?

Jah, hozzáteszem, hogy az ilyen siető sofőrök húznak le egyből a Vincellérre, miután beértek. Talán nem az utasok kárára kéne mihamarabb visszaérni kávézni, meg cigizni.

Ha nem sikerült, nem engem szidnak, hanem azt a szerencsétlen hülyét, akire rátukmálták! Remélem ebben igazat adsz!

Pont én voltam az, aki azt írta, hogy a sofőrökön csattan az ostor az ilyen felelőtlen kijelentések miatt. Akkor miért nem voltál fent egyik nickeddel sem?

Valami nállad sem stimmel. Miről beszélsz?Nem vagy Te paraoniás?

Most vagy én vagyok paranoiás, és minden ide regisztráló DKV-s buszsofőr egyforma: nem tud helyesen írni, szöveget értelmezni, és csak a munkáltatóját igénybe vevőket tudja kritizálni - a saját felelősségeit meg elfelejti; vagy azzal szórakozol, amivel én 13-14 évesen: magamnak írogatok 3-4 nickről, hogy a saját igazamat próbáljam bizonyítani.

Occam borotvája szerint az utóbbi valószínű.

Előzmény: Törölt nick (3672)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3669

Keverte a valaki333-al, ahogy én is.

Az érintettől emiatt elnézést kérek!

Előzmény: marky-511 (3668)
marky-511 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3668

Legalább a saját alregjeid nevét tudnád helyesen! Picurka33 volt, nem picurka333 :D

Előzmény: Törölt nick (3662)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3667

Ezt szerintem üzemvezetői, vagy valamilyen belső utasítás szabályozza. De tény, hogy van/volt ilyen.

Előzmény: ron89 (3666)
ron89 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3666

Szépen felkavartam az állóvizet:)

Akkor most esőben fel kell függeszteni az elsőajtózást vagy nem? Úgy látom az üzletszabályzatban erről nincs semmi, pedig rémlik valami ilyesmi.

LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3665

Hát ez vicc.

Írj egyet a valaki33 nickeddel is. :)

Előzmény: Törölt nick (3664)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3663

Már regelheted is a negyedik nicked. :)

Előzmény: Törölt nick (3662)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3661

Az utasok ezt megtanulják, csak következetesnek kell lenni.

Ma is hallottam utast arra panaszkodni, hogy rá sem néz pár sofőr a bérletre, akkor meg mi értelme van? Igaza van, ebben az esetben semmi értelme sincs.

Előzmény: Törölt nick (3657)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3660

Ha hallgattál volna bölcs maradtál volna...

Ezek szerint Te magad sem ismered a munkáltatód üzletszabályzatát:

http://www.dkv.hu/uploads/files/dkv-uzletszabalyzat.pdf

Idézek:

"8. Utazási feltételek

8.1. Utazási jogosultság

Járműveinken a DKV Zrt. által elfogadott, előreváltott, illetve járművön vásárolt menetjeggyel vagy előre váltott bérlettel, egyéb utazási igazolvánnyal lehet utazni. A menetjegyet felszállás után az utazás megkezdésekor a  jegykezelő készülékkel haladéktalanul érvényesíteni kell és az utazás idejéig meg kell őrizni. A menetjegy  –útmegszakítás nélkül  – egyszeri utazásra jogosít a vonal teljes hosszán. A bérletjegy a megváltott útvonalon korlátlan számú utazásra jogosít. A menetjegy, a bérletjegy, az utazási igazolvány másra át nem ruházható, azt az ellenőrzést végzőnek át kell adni. A villamos- trolibusz és autóbusz járatokon a felszállásra minden naptári napon, teljes üzemidő alatt az első ajtó vehető igénybe. Kivétel ez alól 7,00 – 8,00 óra, valamint 15,30 – 16,30 óra közötti időszak, mely alatt a felszállásra az összes ajtó igénybe vehető. Amennyiben a jármű elején a felfelé mutató nyilat szimbolizáló lámpa világít, a felszállás minden ajtón engedélyezett."

A kiemelés már tőlem van. Elég egyértelmű, hogy hétvégére is vonatkozik a kivétel, mivel arra a szabályhoz ad meg kivételt, hogy minden naptári napon teljes üzemidőben.

" Azért ne gondold már, hogy 1-2 utas áll a megállóba, mind a 4 ajtót nyissa a sofőr?"

Ha az elsőt nyitod ki akkor is egy gombot kell nyomni, ha az összeset akkor is, illetve ha engedélyezőt nyomsz akkor is. Akkor ne a sofőr döntse már el, hogy az utas hol szállhat fel, ha minden ajtónál megengedett. Sőt! Nem döntheti el.

"Vagy lerí a kedves utasról, hogy potyázni akar, nem csalogatja előre a gépkocsivezető?"

Kívételezni meg főleg nem lehet. A vezető köteles felengedni bármelyik ajtónál az utast a fent említett időszakokban, kivéve ha:

8.4.

Az utazásból kizárt személyek- fertőző beteg,- kísérő nélküli 6 éven aluli gyermek és magatehetetlen személy.

8.5.

Az utazásból kizárható személyek- ittas személy,- aki botrányosan viselkedik, vagy más hasonló okból utastársa terhére van- aki az utazási feltételeket nem tartja be

" A könnyítés csak egy lehetőség, nem azt jelenti, hogy nyugodtan lehet ingyen is utazni!"

Ez melyik üzemvezetői utasításban van leírva? Mert az üzletszabályzat az első számú iránymutatás, ott meg nem azt írja, hogy lehet ki fog nyílni az összes ajtó.

"Sokszor azt sem tudjátok, hogy mi miért történik, csak a buszsofőrt hibáztatjátok!"

Na megint helyben vagyunk...

Tegyük fel, hogy igazad van. Az általam aemlített esetben, akkor a kollégád miért nem nyitott ajtót egy jól szituált 60-as párnak az unokájukkal és miért hivatkozott egy olyan tájékoztatóra amely rossz.

Előzmény: Törölt nick (3656)
Ricsi89 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3659

Esetleg ha próbálom mutatni felszálláskor a bérletemet, akkor a sofőr ne az ablakon bámuljon ki, mert akkor mi értelme az egésznek. Első ajtós felszállás, mindenki mutogatná a bérletet, sofőr meg bámul ki az ablakon. Ennyi erővel ki is nyithatta volna az összes ajtót.

marky-511 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3658

Majd akkor panaszkodjatok, ha az utasok is betartják az alábbiakat!

Én mind a négyet betartom, mégse kapok mást, mint 5 perces menetrendi eltérést, ritka követést, drága árakat, csuklós járműveket a csúcsidőben.

Utasból lehet 100 is a buszon, sofőr csak egy. Előbb talán példát kéne mutatni azzal, hogy pontosan érkezünk a megállóba, és nem indulunk el korábban.

A 19-es eddig kétszer közlekedett pontosan a szolgáltatóváltás óta. Ez főleg azért fura, mert a Faraktár utca, vagy a Kossuth utca megállóba 3-5 perccel korábban érkezik a busz, de a Jégcsarnokhoz már késve érkezik.

LoLkA Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3655

Más városokban azért nincs baj az elsőajtózással, mert következetesen alkalmazzák. Itt a sofőröknek van nagy szerepe.

Sajnos sokan nem tudják, nem akarják tudomásul venni az elsőajtós szabályokat még a sofőrök közül sem.

Pl.: ma a 12-esre szállt volna fel két utas a Dózsa Györgyön 15:55-kor a hátsó ajtón. A sofőr csak az elsőt nyitotta ki. Csuklós jármű  volt, így eltartott egy ideig, amíg előre értek.

Majd a hölgy jogosan kérdezte, hogy most nem csúcsidő van?

A sofőr csak annyit mondott, hogy olvassa el a tájékoztatót. Az tény, hogy a buszokra kiragasztott tájékoztató szerint akkor lehet felszállni a hátsó ajtókon, ha a jármű elején lévő nxíl világít. Ilyen sosem volt a buszokon, tehát marhaság van a tájékoztatóra írva.

Valóján azonban 7 és 8 óra, valamint 15:30 és 16:30 között minden naptári napon az összes ajtón fel lehet szállni, illetve ha a jármű elején a nyíl világít. Ezt az üzletszabályzat is tartalmazza.

Amíg a sofőrök nem tudják, nem akarják jól alakalmazni a rendszert, addig az utasoktól se várjunk el a következetességet!

Előzmény: Törölt nick (3654)
by-169 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 3653

Szinte kivárja az össze felszállót hogy előre megy nem elég hogy az adó hivatalból is sokan jöttek velünk.

Előzmény: ron89 (3652)
ron89 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 3652

Nem értem miért kell szivatni az utasokat az esőben, ha jól emlékszem az elsőajtózás bevezetésekor, mintha a kivételek közt szerepelt volna a rossz időjárás is. Vagy tévednék? Szeretem az ilyen precíz sofőröket.

(Banya Júlia,:)) ez mindent visz. Ilyen igénytelenséget:( )

torqmatic Creative Commons License 2012.05.16 0 0 3651

Egy Mercedes kisbusz, néhány hsz-szal ezelőtt írták.

Előzmény: KSKs (3650)
KSKs Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3650

Debrecenben is MAN / Neoplanok vannak mint pesten?

Előzmény: LMG-140 (3649)
LMG-140 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3649

Ehez a Tescohoz is a Ventona Kft adja a buszt csak itt kell a vásárlást igazoló blokk mert ott van szembe a Spar :)

Előzmény: Garficicus (3646)
marky-511 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3648

A KRESZ mindenképpen vonatkozik rá, mert ugyanúgy előírhatja azt is, hogy vonatkozik-e kivétel valamely járműtípusra.

Kanyarodhat le a busz ott, ahol személyautónak nem szabad, vagy mehet egyirányú utcában a forgalommal szembe, erre kijelölt sávon. De ezt is KRESZ-tábla szabályozza.

Előzmény: Yooha (3636)
KSKs Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3647

A Dél-Pestit (Pesterzsébet) a  Váci útit is a Ventona csinálja. De nem állnak meg ott, ahol kéred. BKV megállókban áll meg, de nincs sehol kitéve a menetrend, mivel nem fizetnek érte, nem a saját helyi vállalaté a busz.

Jegyet nem kérnek. 

Váci út - Újpest (új) és Váci út - Gyöngyösi utca (régi) vonalakon körjárat van, ellenőrízni így a sofőr nem tud. Újpest központba menő utasok pl. körbemennek 15-20 percet a Rózsa utca - Deák F. utca felé hogy metróra szálljanak. Sajnos van közbenső utas is így, aki ezzel blicceli el a BKV-zást. 

Következésképp ha az erőműnél lakom és a Tescoba megyek fel kell h engedjen, viszont egy csodás városnézésben lesz részem 20 percig. 

Valjuk be, 2 járatnak (ellenirnyú huroknak) nincs értelme, mert nincs annyi utas. Nem is lesz.

Előzmény: Garficicus (3646)
Garficicus Creative Commons License 2012.05.15 0 0 3646

A Cora buszra jegyet kell venni, vagy kérni.

Dél Pesti Tescohoz a Ventona Kft adja a buszokat de még jegyet vagy blokkot az életben nem kértek... S abban a megállóban áll meg ahol te kéred...

Előzmény: LoLkA (3637)
LMG-140 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3645

http://tesco.hu/aruhazak/aruhaz/222/tesco_ingyenes Tele hibával de a lényeg. hogy megvan :)

Előzmény: LMG-140 (3643)
LMG-140 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3643

Na ma megnézem úgy is megyek oda amúgy írtam nekik Facebookon hogy tegyék fel a honlapra és elvileg ma felkerül :)

Előzmény: LoLkA (3638)
Yooha Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3642

Ezt a hangnemet ne. Kösz!

A helyes választ LoLkánál lásd. Buszt pedig valóban nem vezetek.

Előzmény: Törölt nick (3641)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3640

Szerintem Te erre emlékszel:

Kötelező haladási irány” (17-19. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésben a táblán lévő nyíl (nyilak) által jelzett irányban (irányok valamelyikében) kell továbbhaladni. A tábla alatt elhelyezett autóbuszt vagy kerékpárt és nyilat (nyilakat) mutató kiegészítő tábla (18/d. ábra) azt jelzi, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbusz vagy a kerékpáros a jármű jelképét feltüntető kiegészítő táblán lévő nyíl (nyilak) által jelzett irányban haladhat tovább.

De ezt külön táblán kell jelezni.

LoLkA Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3639

"A tilos balra kanyarodás meg nem gond, elvileg menetrend szerint közlekedő járatokra nem vonatkozik a kötelező haladási irány, én legalábbis KRESZ oktatásról így emlékszem."

Hát ez így, ebben a formában biztosan nem igaz!

LoLkA Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3638

Ahol az áruház részre be lehet menni, a reklémújságok tartó polcán volt neki egy külön fakk.

Előzmény: LMG-140 (3634)
LoLkA Creative Commons License 2012.05.14 0 0 3637

A Cora buszra jegyet kell venni, vagy kérni.

Előzmény: Garficicus (3635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!