Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
A kancsóka alföldi fajta,szereti a meleget.Nálunk 25 fok körül van az emeleten.Télen-nyáron.Spriccelni szoktam+kavicstálca.Most hozta az új kancsóit!A kancsói kb.arasznyiak.Északi ablakba lakik.
Az aranykehelyből már tettem el dugványokat,meg kell néznem van-e már gyökere.Ha nincs,csak hajtást tudok róla adni.
Hát....sok:-(kenyér nem kell, mondta gyorsan Micimackó, nehogy túl mohónak gondolják:-) A Nobileböl két fajta van, az egyik nagy, ismeretlen színü, a szomszéd bácsitól kaptam, és van egy másik "Apollon Spring Dream" ez hófehér, olyan, mint a tejszínhab. Na ennek lett két gyereke, akik már elég nagyok, de gözöm sincs, hogyan kell elválasztani öket. Ideje, hogy kipróbáljam. Most jut eszembe, hogy kint az udvaron lóg egy gigantikus Cimbidium is, biztos le lehet szedni belöle egy darabot. Krémszínü, piros pettyes torokkal. Az Orchideásba egyszer föltettem. A Niamniensist tegnap ültettem szét és -atkátlanítottam. A Passiflorák elfogytak, abból csak dugványnak valót tudok adni; caerulea, violacea, capsularis, sanguinolenta, citrina, alata, hanii, meg egy ismeretlen fehér színü. Van még egy, ilyen pöttyös denevérszárnyú, de most nem jut eszembe a neve. De ö még kicsi. Hol lax tulajdonképpen?
Nem véletlenül kérdeztem. Láttam már avokádót, magról keltet, magam is neveltem már, de az avokádónak hosszú, egyenes levele van, semmiképpen nem hasonlít a borostyánra.
Szia! Sajnos a cimbidium jelenleg nem virágzik. pedig van 6 nagy cseréppel. Az egyiket szétszedtem de így is négy tő van egyben. A levelei merev sásszerűek. Mind sárga. Az orchik nem virítanak állandóan. A többi virágról 766 és 786 között van kép.
Szia, nagyon szeretnék sárga málnát, cserébe Orchideából Dendrobium nobile-t tudok ajánlani, ezenkívül dupla lila-pink fuchsiát, Pachistachis luteát, Cliviát, piros dupla hibiscust Aphelandra sqarroat, Aloe verát, Impatiens niamniamensist, ill. egy óriási futó Monsterát. Ezek gyökeres növények, hajtást pedig bármelyik golgotámról.
Sajna nem tudom....de az anya növényt 3 nappal ezelött kilakoltattam a házból.Tele van virággal,nem lehet 1 légtérben aludni mellette.Isteni az illata,de nagyon erős:-)Ha küldesz emailt,küldök róla képet