Újra nekifutottam és most azt írja ki a rendszer, hogy a kártyát letiltották. Miért? Még nem is használtam. Ki kell/lehet törölni a regisztrációt valahogy? Utána próbálkozhatok még ugyanezzel a kártyával?
"Pl abban hibás a paypal hogy elvileg biztonságos rendszeren alapul (így hirdeti magát), de úgy látom ez nem takarja teljesen az igazságot." A te esetednek semmi köze a biztonsághoz. Itt arról van szó, hogy a PayPal-nek vannak szabályai, és ezek közül az egyik az, hogy csak online követhető küldeményt fogad el teljesítésként. Ez nem titok, feltehetően ebben és az eBay topikban is többször szóbakerült, ezt el lehet fogdani vagy el lehet utasítani, de utóbbi esetben ne hőzöngjön senki, ha másképpen csinálta és megégette magát. Ha becsszóra mindenkinek elhinnék, hogy teljesítette amiért fizetett a vevő akkor meg az eladók számára nyílna egy hatalmas kapu az átverésekhez, hiszen bármelyik megtehetné, hogy nem küld semmit aztán a vevő mehetne reklamálni a Vatikánba.
"Nehogy én legyek már a hibás, mert más át akart verni, én meg megakartam leckéztetni." Tehát önbíráskodni akartál. Rambót játszol és a fát okolod, mert a golyó gellert kapott és téged talált el?
"Digicat akkor majd megadom neked az msn-címét és barátkozhattok, mert úgy látom te az ilyen emberek oldalán állsz." Köszönöm, de egyedül is el tudom dönteni kivel barátkozom és kivel nem. Viszont nem kedvelem az olyanokat, akik gyanús ügyletekbe keverednek, akarattal figyelmen kívül hagyják a szabályokat, aztán jönnek panaszkodni, hogy a csúnya PayPal (eBay, stb) miatt mekkora bajba kerültek.
Megjegyzem, hogy közvetlen bankkártyás fizetésnél is van reklamációs lehetőség (chargeback), ha nem hiszed kérdezd meg bármelyik bankban.
Remélhetőleg legközelebb óvatosabb leszel. És ha nem érzed otthon magad az online kereskedésben akkor ne csináld (főleg ilyen kétes ügyleteket ne). Ennyire egyszerű.
Szerezd vissza...ne hagyd magad.... Látod ezért veszélyes paypallal pénzt fogadni.... Kegyetlenség amit művelni lehet vele ha kártyán keresztül érkezett pénzt fogad az ember.....
Elvileg vissza tudom, ha elkezdek levelezgetni a Blizzard-al, hogy a fenébe elveszett az összes account infom. Elég körülményes lesz nekik elmagyarázni, hogy hogyan történt. Végülis ha minden jól megy talán 1 hónap és vissza is szerezhetem.. De most nem ez a lényeg, hanem az hogy amíg ezt az embert valaki nem húzza le vagy nem bannolják, zárolják az accountját addig nem áll le és ez a szomorú az egészben.
Pl abban hibás a paypal hogy elvileg biztonságos rendszeren alapul (így hirdeti magát), de úgy látom ez nem takarja teljesen az igazságot. Nehogy én legyek már a hibás, mert más át akart verni, én meg megakartam leckéztetni. Épp azért akartam viszonozni a kedvességét, mivel ki tudja hány embert húzott már így le, és ezzel X ezer eurót/dollárt szerzett illegálisan. Digicat akkor majd megadom neked az msn-címét és barátkozhattok, mert úgy látom te az ilyen emberek oldalán állsz. Gratulálok.
Miben hibás a PayPal? Ha te nem tudod bizonyítani, hogy teljesítettél, miért pont neked hinne? Egyébként nem értelek, ha tudtad, hogy csaló, miért álltál vele szóba??
Már leírtam, azzal kezdtem :) Egy World of Warcraft accountot adtam el neki, a hozzá tartozó login névvel, jelszóval stb... Mindenképp visszakapja a pénzét? Akkor azt hiszem írok a paypalnak egy vállveregetős üzenetet..
Kaptam a paypaltól egy mailt, amiben be kell jelölnöm a három közül valamelyiket. Szerintetek melyiket nyomjam? :)
1. Issue the buyer a full refund. (If you have not yet shipped the item to the buyer, selecting this option will settle the claim.)
2. I can provide tracking information. (Because it can prove that the item was shipped to the account holder's address, this information can determine the validity of the claim.)
3. The buyer has already been refunded and I can provide proof of the previous refund.
Ha 1-est nyomok akkor a srác visszakapja végleg a pénzét és ügy lezárva? A 2-est nem tudom bizonyítani mivel semmit nem tettem postára, mivel virtuális dolgot vett tőlem.. A 3ast nem igazán értem. Elvileg a srác már visszakérte a 300euróját, ami perpill temporary hold státuszban van. Bizonyítani ott sem tudok semmit, max annyit amit a paypal is láthat: Azt hogy le lett nullázva a 300eurós számlám, amit a srác küldött 48 órája.
Nincs több opció, úgy látom ebből kell megoldani a szituációt :/
Én még kezdő vagyok és valószínüleg a nagyon gyér angoltudásom miatt már a kezdeteknél elakadtam. A paypal oldalon megvolt a regisztráció le is emelték a 400Ft-ot a kártyáról de a még mindig unverified a káryta. Mit tegyek?
A kérdés csak az hogy a pénzért adtál-e neki már valamit és hogy ha adtál az neked került-e valamibe.... Nagy valószínűséggel elveszted ha már adtál neki és nem visszavonható szolgáltatás például....vagy nem tudod bizonyítani hogy küldtél..... Paypalra pénzt fogadni veszélyes!
Hogy tudom refundolni a pénzét? Mert perpill nyomozást folytat a paypal ebben az ügyben. Megírtam nekik az egész story-t, kíváncsi leszek mit lépnek rá. Ja és már el sem tudtam költeni a srác pénzét, mivel mire tegnap hazajöttem már ő visszakérte a 300euróját a saját számlájára (24órán belül), azaz nullázta az enyémet.. Tényleg jó kis rendszer ez a paypal és mindenek felett biztonságos is, pláne hogy bárki visszamondhatja 60napon belül a fizetést.
Elakarok adni egy World of Warcraft accountot és találkoztam pár scammerrel egy oldalon. Beszéltem egy sráccal AIM-en és letárgyaltuk hogy neki kellene 300euróért, viszont csak paypal jó. Rákerestem az msn és AIM címére és mit látok? A srác előszeretettel vásárol accountokat paypalon keresztül, és miután megadják neki az összes létező infót visszakéri a pénzét a paypal-tól, te meg futhatsz a pénzed után. Én elfogadtam a pénzt, látva hogy kivel van dolgom, szóval most ott csücsül a 300 euró a paypalomon. A baj az hogy nem tudom withdrawolni, mert írt a paypal hogy csak akkor emelik a limitem ha elérem a 2500eurós befolyt összeget. Olyan viszont szerintem sosem lesz. Namármost ha a srác nyom egy "charge back"-et a 300 eurójára akkor automatikusan visszateszi a paypal az ő accountjára? Mert ha már ilyen kis jóindulató a gyerek, gondoltam elvásárolom a pénzét amíg vissza nem tolják neki ^^ Ezt tudja valaki mennyi idő? És mit tud velem csinálni a paypal ha a srác pénzét már nem lesz miből "törleszteniük"? Egyébként nem vagyok suttyó paraszt, ez nem jellemző rám de ha már így rámpróbáltak gondoltam viszonzom kedvességüket :)
A PayPal pénzért sem fog segíteni. paypal.com -> Business -> Merchant services -> Accept credit cards and PayPal Minden info fent van a PayPal weboldalán, dokumentáció, kódpéldák (php, stb), tesztkörnyezet (developer.paypal.com), ha ezek alapján nem tudjátok megcsinálni akkor inkább csináltassátok meg valakivel.
A Pay now gomboktól kezdve az API+IPN-en át a virtuális terminálig minden megoldásuk van. Azt hiszem a terminál csak amerikai regisztrációval használható, de a Website Payments Standard + IPN elég kell legyen, ez megy magyar regisztrációval is.
Szerintem egy magyar oldalról is hiba lenne kihagyni, főleg mivel ingyen van. A kézi pénzküldés túl bonyolult a vevőnek és neked is, kevés vevő fogja végigcsinálni, főleg ha pl. pénteken este rendel és te csak hétfő reggel kezdesz foglalkozni vele. Inkább rendel a konkurenciánál ahol azonnal megy minden (magam alapján beszélek, ami nem reprezentáns minta :-) Én a moneybookers-t is ajánlanám (megférnek egymás mellett), az ráadásul ingyenes a fogadónak (azaz neked).
Ha adsz egy jó ajánlatot tudok segíteni az integrációban, az emailem nyilvános.
Ha csak magyarnak adnál el akkor inkább ne tedd....
Egyébként ha beírod vhol hogy paypalt elfogadsz akkor a vevők anélkül is tudnak úgymond pénzt küldeni neked hogy hozzákapcsold azaz automatizálnád a dolgot.... Küldi a vevő a megadott paypalemailodra a pénzt megadva pl a termékszámát meg a szállítási címet és kész.....nem kell bonyolítani.
A www.emuszaki.hu webáruházunkhoz szeretnénk Paypal fizetési rendszert csatlakoztatni. Mindenhol csak arról találok leírást, hogy mint vevő, hogy lehet használni, de hogy mit kell tenni ahhoz, hogy mint eladó (cég) használhassuk a rendszert, arról sehol nincs semmi. Már több úton is megpróbáltuk felvenni a Paypal-el a kapcsolatot, de valahogy soha nem sikerült elérni semmit. Előre is köszi a segítséget. Zsu
Sziasztok! Ha magyarországi hitelkártyával küldök pénzt, az minek számit? Készpénzfelvételnek vagy vásárlásnak? Azaz a bank azonnal kalkulálni fogja a havi kamatot rá?
Magyar regisztrációval csak úgy lehet PayPal egyenleged, ha valaki küld neked pénzt. A bankkártyád egyenlegéhez meg végképp semmi közük, még jó hogy nem látszik. Ha a PayPal historyban látszik a tranzakció és státusza Completd akkor sikeres volt. Emailt is kell kapjál a tranzakciókról, a PayPaltől (és általában a kereskedőtől is). Rendelj sms értesítést vagy internet bankot és akkor a bankodnál is azonnal látni fogod a tranzakciókat.
lenne egy kérdésem. Nyitottam egy PayPal bankszámlát. Minden regisztráción túl vagyok. letelt a 24 órás várakozási idő és nem tudom hogy jol van e az hogy a bankkártyán van 80.000 Ft de a paypal nem jelzi ... Megpróbáltam rendelni innen: www.gunnerairsoft.com és elvileg a honlap elfogatta de a paypal nem érzékelt semmit és a bankkártyán (OTP) ugyan úgy rajta van a 80k. Ilyenkor mi a teendő ? (A paypal-nál ki van irva hogy: Status: Hungarian - Verified )
Dupla konverzió más kártyáknál is előfordulhat. A Visa jellemzően dollárban számol el, az európai Mastercard (ex Eurocard) pedig euróban. Ebből adódóan ha Visaval vásárolsz eurózónában akkor EUR-USD-HUF konverzió történik, ha Mastercarddal dollárzónában akkor USD-EUR-HUF konverzió lesz (általában). Ez azért van, mert a tranzakciók elszámolása a kártyatársaságon át történik, a kártyakibocsátó bank nekik van van alárendelve.
Megnéztük MasterCard-al ott minden működik. Sajnos az OTP-s AMEX az ilyen. Horvátországban szerettünk volna vele tavaly nyáron fizetni, de szerencsére addig nem kaptuk meg. Legalábbis így visszagondolva. Erről a tényről az OTP elfelejtett tájékoztatni minket (mármint hogy külföldi fizetésnél dupla konverziót használ, és azt én fizetem meg).
Ez csak tájékoztatott téged hogy usd-vel terhelték meg ezt a kártyád és hogy az American Express ha nincs megadva a kártyádnál hogy küldhetsz és fogadhatsz dollárban akkor + költséget is rádterhelhet..... De én az American Express-hez nem értek..ezeket neked kell tudni...neked van egy banknál ilyen kártyád amit ritkán használnak Magyarországon.
Kerestem, de nem találtam. A fizetésnél ezt írja: American Express cards will be charged in USD. Paying with American Express will result in currency conversion fees if your card is not denominated in USD and/or if you send a non-USD payment.