Segítséget kérnék mozgatás közben hallható, kormányoszlop irányából érkező nyöszörgés tárgyában. (többé kevésbé behatárolhatóan az utastérből, az ablaktörlő és irányjelzőkapcsoló magasságából érkezik). Több helyen is láttam beírást a fórumban, de nem igazán találkoztam olyannal, mely a végleges hibaelhárítással végződött volna. Ha valakinek van konkrét infója, kérem ossza meg, ugyanis egyre inkább kezd idegesíteni eme nem kívánatos jelenség.
"Amúgy a castrol magnatec 5w40-est nézegetem, talán ez kapható lesz jópár év múlva is, nem kell mindig váltogatnom az olajfajtákat!"
Ugyanazt használom (olajshop.hu), mind a 4 lityit (1,6-os) - és a pálcán csak középszintig ért, a csomagolás gyári volt és sk. töltöttem be...? Szerencsére nincs észlelhető olajfogyasztásom és 10000 km-re belefér így is.
Cserélt valaki mostanában olajat lacsiban kannás vitt termékkel?
A lacsim, mint tudjátok 1,4-es.
Az lenne a kérdésem, hogy csere után amikor már megforgatták a motort és a szűrő is megtelt, a nívópálcán meddig lesz az olajszint egy négy literes kannából?
A gyári töltésem a nívó feléig ér, de szeretném, ha csere után a maximumig lenne, akkor érzem jól magam e téren. Elég erre a 4 literes kanna, vagy vegyek még pluszba 1 lityit?
Amúgy a castrol magnatec 5w40-est nézegetem, talán ez kapható lesz jópár év múlva is, nem kell mindig váltogatnom az olajfajtákat!
Elszeretnék adni javításra szoruló(esztétikai hibák)4db Nubira III-ra való Borbet ötágú és azt hiszem C design típusú 7X15 méretű alufelniket gyári Kumho gumikkal amelyek kb. 50%-os állapotúak.Ára 25000 Ft Itt tudtok érdeklődni 06703838440 Csákány
Sziasztok!Eladnám Daewoo Nubira III típusú autómat ami taxinak van vizsgáztatva benzin-gáz üzemű digitklímás és az ennek megfelelő felszereltséggel rendelkezik.2003 VIII: havi és 130000 km-ert mentem vele.Az irányára 1600000 Ft.
Nagyon nem tüntem el csak millio a dolgom és soha nem érek rá irni.
Megjártam szabolcsot azota megy a kicsike auotpályán küldtem végig a 170-et(pedig meg volt pakolva) és nem volt ellenére most közel 4000 van benne és érezhetően jobban megy.
A fogyasztása még sok, majd lemegy talán.
Viszont érdekes müanyag rezonácios hangot hallok a belsőtérben amikor még hideg és alapjáraton megy a motor szerintem valami tartó csavar kilazulhatott, már néztem amiket lehet látni de semmi.
és még egy a kipufogom szépen bebarnult a végdobnál az autopálya ota kicsit leolvadt a festék. :)
A matrica érdekelne mindenképp, hogy végre megismerjük egymást az utakon, mindig sasolom a lacsisokat!
Pedig mintha már egyszer beírtam volna az adatokat...na mindegy!
Elkezdtem intézni a klubmatricát, próbadarab most készül. Egyelőre embléma nélkül, mert az megnehezíti, megdrágítja a gyártást a színek miatt. Csak a honlapcím lesz rajt.
Jövő hétre talán fent lesz az autón, majd teszek fel képet. Ha eldől, hogy mi lesz a végleges forma, (no meg a hivatalos fórumoldalunk, ugyanis még mindig nagy pangás van ott, itt meg zajlik az élet) akkor lehet továbblépni a sorozatgyártás felé.
Addigra el lehet dönteni a betűtípust, meg hogy emblémásan-e vagy sem, fehéren vagy feketén, üvegre vagy kasztnira ragaszthatóan legyen legyártva. No meg a darabszám...
Egyelőre ennyi....ha már a beígért honlaptámogatás és tali rajtam kívülálló okok részemről elmaradt...:-))
Egy kis segítségre lenne szükségem. A kesztyűtartóban nem ég a lámpa, és nem tudom, hogy melyik bizosítékot kéne kicserélnem illetve megnéznem. Nincs kedvem elmenni szervízbe ha nem muszály, és inkább az égőt is megpróbálom kicserélni, ha tudom és ha ez a gond.
Eléggé elterjedt dolog mifelénk. Nem levegő, hanem a hőmérsékletingadozásra kevésbé érzékeny gáz. Külső megjelenés piros szelepsapka.
"miért jó ez nekem?"
Évente (defektmentes közlekedés esetén) 1szer fogod ellenőrizni a guminyomást. Vélhetően amikor visszkerülnek a nyári gumik. Én is tervezem, csak a lustaságom ne volna.
Lecseréltem a nyári gumikat télire. A gumis rábeszélt, hogy valamilyen spéci gázzal fujja föl a gumikat. Ki tud erről a gázról valamit miért jó ez nekem? Kerekenként 350,- forint volt a gáz feltöltés. Másnak is van ilyen gázzal feltöltött gumija?
A minap meséltem, milyen fasza UG7-eket vettem. 17 éve vezetek, sosem volt defektem, erre most a zsír új 250 km-t futott fasza téligumim (jobb első) kapott egy üvegcserepet tegnap este. Valszeg sörösüveg vagy pezsgősüveg volt, mert szép zöld. A minták közé az árokba fészkelte be magát, elég szilárdnak tűnik a helyzete, körömmel meg sem moccant. Sajnos szabálytalan alakú, nem mint egy szeg, vagy csavar, kb 2 centi * 1 centis amolyan üvegalja típusú, erős fajta.
De a jó édesanyját annak, aki poénból kidobálja az üres üvegeket az útra!!!!! Kb két perc alatt engedett le, miután észerevettem, hogy kissé húz egyik irányba a kormány. Igyekeztem forgalommentes helyre állni vele, amikor leálltam még mindig sziszegett, de teljesen lapos volt.
Ma meghoztam a gumistól, sajnos idő hiányában nem tudta felrakni, mert minden állás foglalt volt, gumidugózták. Talán nem lesz vele gond!! Hol találnék most egy darab ilyen gumit?.....Hmmmm......
Ugye jobb lenne ezt a kereket hátra visszarakni, nehogy egy sikertelen javítás miatt durrdefektem legyen és veszélyes helyzetbe kerüljek a kocsival? Én legalábbis erre gondoltam.
Szóval a szombat délelőttöm kerékszereléssel megy. Elejét megemel, alábakol, hátulját emel, hátsót leszed, elsőt leszed, hátsót elsőre rak, javítottat hátra rak, mankókerék csomitartóba rak. Ha ez mind megvan, megyek az első és hátsó guminyomást beállítani a helyes értékekre.
Ma szükségkeréken gurultam melózni...:-((((((((((( Fasza kék, lemezfelni, szép sárga matricával, hogy mennyit mehetek vele. (80km/h)..:-(((((
A gyári felni 6" széles, amire szélességben 165-205 méretig lehet felrakni gumit.
Ha neked is a 195/55 R15-ös méretű gumid van, akkor annak átmérője 595 mm. Gumiválasztásnál törekedj arra, hogy olyat válassz, aminek átmérője ezen érték körül van, ill. ettől kis mértékben tér el. Ajánlott a 2,5%-on belüli eltérés, de 4%-on kívül ne válassz ha nem muszáj. Télire ahogy georg is mondja, általában az egyel keskenyebb gumi célszerű, de szoktak olyat is csinálni, hogy egy mérettel kisebb felnire ballonosabb gumit raknak fel az eredet átmérőhöz igazodva. (Pl.:185/65 R14) Ez főleg Pesten jön jól, ahol kátyu kátyu hátán.:-)) Nekem megvolt az eredeti felnim az alu mellett, így a 15" adott volt, csak gumit vettem rá 185/60 R15 méretben.
Üdv! A gyári méret ha lacsiról beszélünk 195/55 R 15. A felnire felrakható több méret. A felninek van egy szélességi adata /( 6,5-7-7,5 stb). Ezekhez általában többféle szélességű gumi rakható, amit pontosan a gumis tud megmondani, ugyanis a felninek ez az adata -tól-ig határozza meg a gumiméretet. Ezért vehetsz téliguminak keskenyebbet is, pl. 185/60 R15-öt a felnire.
Üdv! Én 156 forintos CHF-el és 0.75% 3 hónapos chf kamatlábbal kötöttem szerződést. Most, hogy már a kamatláb túllépte az 1% pontot (1,85%-nál tart), új számítási lehetőséget ajánlottak, amivel kevesebb lenne a plussz költségem, mint az eredetivel. Azonban ha visszamegy a kamatláb 1,75 alá, akkor az új számítás alapján akkor is számolnak kamatkülönbözetet. Ekkor már kedvezőtlenebb. Te kaptál ilyen levelet? Mi a véleményed, véleményetek?