Bescanneltem pár oldalt W123-200 (és egyéb) benzines motorjához. A karburátor elvileg ugyanaz, Stromberg 175CDT. Talán a szelep és gyújtásbeállítás között is van hasonlóság M115-ös motorról lévén szó.
elvileg a műszerfalon alul a bal oldali tekerhető gombbal lehet a műszerfalvilágítás fényerejét állítani ( 1281 hozzászólás kép 14. számnál ). Ezt kéne megpucolni első lépésben+kontaktspray (ezt szokták átkötni egy vezetékkel, és akkor nem állítható, viszont nem halványodik el, bár nekem nincs átkötve és jól működik). Ehhez ki kell szedni a műszerfalat és szétszedni.
Mögé kell nyúlni alulról (nehezen de nem lehetetlen) és lecsavarni a kilóméteróraspirált, illetve ha sikerült kibillenteni, akkor az olajnyomásmérő műszert és a csatlakozót is le kell kötni róla és már kint is van a műszer. Igy beindítani tilos, mert az olajnyomásmérő csövön jönne az olaj :)
Sziasztok! Van egy 76-os 115-ösöm, és a napokban elment a műszerfal világítás. Néha egy egy zökkenőnél visszajön, ezért gondolom hogy kontaktos valahol. Azt sejtem hogy ki kéne venni a műszerkonzolt, de nem jön, csak félig. Erőltetni nem akarom, mert még eltörök valamit. Tudna esetleg valaki egy tippet adni mit lehet tenni? Előre is köszönöm!
Az a baj hogy pontossan én se tudom mert nekem abszolút nincs is bekötve sőt a szelepből a tű is hiányzik, de biztos hogy egy olyan "gyújtás" plussz kell rá ami csak akkor megy ha ráadod a gyújtást.
Neked a karbin az autómata szivató háznál a két sarura mi van kötve? és mit csinál az? /mármint az az elektromos rész/
Hello, mar ha nem gond nezd mar meg, hogy az alulirott alapjarati magnesszelepednel az elektromos csatlakozas az hova fut a motorterben?
Nekem ugyanis az elozo tulaj valahogyan levagta tovestul...nem is tudtam hogy kabel jon ki belole, amig az uj stromberg a kezemben nem volt...:-)
Hiaba no, a ganyolo-tagozat sufni szakosztalya nem vegzett felmunkat a kilencvenes evek elejen (sem).. Mentsegukre legyen szolva en sem tudom hova kell kotni egyelore. Ez a henger alaku szelep elzarja a naftat, ha nincs gyujtas rajta, tehat
a motor utanjarasat akadalyozza meg leallitasnal de ha amugy jo a rendszer , akkor nincs ra igazan szukseg. Az alapjaratot jolmukodo Stromberg eseten egy csavarral lehet allitani, ahol a gazrudazat eleri a folytoszeleptengelyt. eleg szimpla. Persze ha mondjuk nem mukodik jol a startautomatika, vagy tul dus a keverek stb stb, akkor elobb azt kell beallitani...