Szívesen vállalom a hulladékfutár szerepét, de csak mondjuk Angyalföld-Zugló-Palota-Rákosszentmihály, esetleg Árpádföld viszonylatban. És puttony helyett egy kis nylonzacskóval.
Ja,en meg elkepzeltelek,ahogy a keritesen adogatod ki a puttonyokat ,aztan ott allsz kopasz kerttel :)))) szoval magadra is gondolj,hogy utana mid marad :))
Én is jókat röhögök, elképzelem, hogy egy puttonyba bepakolok neki és aztán körbeszaladja az országot. Ha eddig nem is volt ultramaratonista, nyugodtan átképezheti magát. Csak az a baj, hogy ki gondozza addig az otthoni leandereit?
Ez jóóóóóóóóóóóóó! Oleandrot kinevezzük futárnak. (Díjként mindenhonnan bezsebeli a még hiányzó leandert és egyebeket. Úgy látom nem ismereünk lehetetlent! Na már csak az a kérdés, mit szól mindehhez az érintett?)
Most persze a teraszra tettem, ha esetleg veszélyeztetve érzem őket tíz perc alatt beviszem őket a nappaliba, ami amúgy is olyan mostanság, mint egy télikert. A családom már megszokta, persze meg van a saját véleményüka dilimről.
Erre majd visszatérünk a jövő héten, amikor már én is áttekintem a terepemet, ha iilyen futkározós vagy, leszaladhatnál mondjuk Rágicához is néhány hajtással.
Szia, hát újra itt vagy teljes menetfelszerelésben!? Elég sokat beszélgettünk, de most már lassan az érdemi munka következik.
A Zolone ne felejtsétek el, felszívódó méreg, elvben a petékre is hat, én ugyan eddig csak atka ellen használtam és nem esküszöm az eredményre, de egy kicsit talán várnia kell Oleandrónak az újabb permetezéssel.
Mi csak egyszer szoktuk, de csak 1-2 van olyankor még. Gondolom, ha több jószágod van nem árt 3 nap múlva megpermetezni újból. (Azt hiszem akkorra kelnek ki a peték.)
Eddig tartott visszaolvasni a mai írásaitokat. De jó, hogy itt a tavasz, és hatalmas kedvvel feléledt a topic! Irigy vagyok azokra, akik már kint gyönyörködhetnek a leanderekben. Az enyémek még a nyitott garázsajtóból vágykoznak a napsütés után, de hét végén már mi is kiköltöztetjük őket. Már mindenféle fondorlattal rá is vettem a fiúkat, hogy segítsenek, mert én egyedül nem boldogulok a nagyokkal. (Sőt, ők is nyögnek tőlük.) Ma csak egy kicsit a hagymások ágyását gereblyéztem fel, mert lassan már nem lehet közéjük férni. De most már itt a tavasz!
Kösz az ötletet, ezt pont kifelejtettem az üzenetemben, pedig ezt is kiírtam magamnak. Holnap úgyis megyek vegyszert venni. És ezt elég egyszer alkalmazni, illetve milyen sűrűn lehet, ha egy spricc nem elég? Nemrég Zolone-t fújtam rájuk, várjak, vagy jöhet ez is?
Pajzstetvek nálunk alig fordulnak elő. Állítólag nekik is "használ" a megfelelő hideg teleltetés. Ha mégis megjelennek "Basudin"-nal permetezünk. (Nem talajfertőtlenítő, csak az is ilyen nevű.) Ettől a pajzstetvek "felemelkednek" a levélről. Szinte alig kell hozzájuk érni, már le is esnek. Nem árt kézzel leszedegetni őket.