Keresés

Részletes keresés

monarda Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2947

Jövő hét végére, legalábbis erre felénk!

Van egy előre jelzőnk!

sera Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2946
Ja,meg az jutott az eszembe,hogy a szomszed Manci nenivel is beszeltem,aki kirakta öket az udvar közepere es mondta,hogy ö bizony minden evben lefarag a gyökerekböl,mert ö ugy gondolja,hogy a tultengett gyökerzet is elvonja az energiat a felsö resztöl.
Meg kell hagyni szepek a növenyei.

Ne haragudjatok mar,ha megegyszer rakerdezek,hogy miert is jo,ha a gyökerek le vannak faragva?
Ezeknek az en növenyeimnek is igen nagy a gyökerzetük,egyedül nem fogom öket kivenni tudni es lenyesni,de vegülis mit erünk el a gyökerzet visszavagasaval?
Azt addig ertem,hogy kinöhetik esetleg a cserepet,de igaz amit a szomszed Manci neni mondott?
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2945
Hát azért ne legyél ilyen telhetetlen, ezek most még igazán nem érdemesek mutogatásra, még megharagszanak a többiek. Esetleg egyet, kettőt, de már sokmindent tudok a képekkel csinálni, de átteni a számítógépbe nem, így majd csak este lehet róla szó, vagy holnap, akkor már úgysem lesz ilyen csalogató az idő.
Előzmény: sera (2937)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2944
Meg is néztem, azon péntektől keddig egyre jobb időt mutat, nem tudom az a -8 mikorra várható.
Előzmény: anblock_italia (2943)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2943
Én a -3 foktól is ijedezem, ezek akkorák, hogy tíz perc alatt beviszem őket a nappaliba, pláne most, hogy ezt hallottam, meg is nézem a www.met.hu t.
Előzmény: stiglinc (2933)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2942

Lehet, hogy túlzásnak tartjátok, de néha szeretnék egy nagy ház legfelső emeletén élni (persze azért jó nagy terasszal), mert nagy teher ennyi cuccról gondoskodni. Máskor meg hatalmas kertről álmodom, ahol pontosan a leanderek kedvéért van minden kialakítva és nőhetnek, nőhetnek.

De aztán visszatérek ide, és tudom, hogy ezt a kertet és ezt a házat nem fogom tudni elcserélni soha, úgyhogy a leandereknek kell menniük, legalábbis részben.

anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2941

Na, kész az ebéd, a gyerek meg a Margitszigeten sétál, de hadd sétáljon. Legalább egy kicsit ide ülhetek a géphez.

Szóval az előbb pont egy "olyan" pillanatom volt, azért nem ugrom a kútba, valahogy majdcsak megoldódik a többlettermelési válság. Ismeritek Gombóc Artúrt? Hát én is olyan vagyok, kell gömbölyű, magastörzsű, egyszálbelű, kicsi és nagy, szóval mindenféle. Amik igazán látszódtak a képeimen, azok többnyire a nagyok, a kisebb, most már tudatosabban formált állomány az idén éri el a virágzási stádiumot, persze vannak szépszámmal kicsik is, akik, bocsánat, amik még nem fognak virágozni. De én hülye, már a konyha tele hajtásokkal és a vízben úszkálnak a magoncok. Na, majdcsak belehülyülök.

kiwancsi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2940

Hát -8-ban a kicsiket én sem hagyom kint, de a nagyokat szorosan egymásmellé teszem és egy fóliát köréjüktekerek. Ha el nem mulasztom észrevenni hogy ilyen hideg lesz. Mindenesetre addig nem locsolom őket.

Tudom...nekem ez a mániám. :-)))

Egyébként a fügefám idén akkora volt már, hogy csak ezt a fóliás takarást tudtam megcsinálni, és onnan látom hogy elég jó megoldás hogy a fólia fölé nyúló ágakon látszik fagyás nyoma, tehát a fólia elég védelmet nyújtott.(majd azért még meglátom hol jön virág)  :-)))

leavirág Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2939
Én is nagyon szeretném. Félelmetesen szép a terasza azzal a sok leanderrel!
sera Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2938

Most beszeltem otthonrol anyuval,eppen lent matatott nalunk es huzta kifele a leandereket a teraszra.

Mire en ugye...hogy majd bezzeg jön a -8 fok!! de azt mondta a fal melle allitja öket,ott csak nem fagynak meg,ugyhogy  a falmelletti elhelyezesben csak van valami igazsag.Söt, az ottani szomszednenink kirakta az udvar közepere az öveit.

/ Tudositas a Balaton mellöl. :) ott sem nyughatnak a leanderrajongok  /

Erre fel eszembe jutott,hogy tavaly marcius vegen voltunk otthon es a ferjem huzta ki öket sk a teraszra.Azota mar megszaporodtak,de mindegyik rozsaszin!! :(

Igen kisdobos vagyok leanderneveles teren,eddig is anyukam nyesegette öket.

Itt pedig egy nyari kep.Gyakorlatilag a terasz rövid idöre kapott napot,akkor is a közepen.

sera Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2937

Azon mar tul vagyok :))

Azt szeretnem latni,ahogy telitödik nala a terasz,szeretnem latni az aszfaltra lecsöpögö verejteknyomokat :)) szeretnem az elejetöl latni,hogy eledezik a terasza.

Előzmény: monarda (2931)
leanderek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2936

Minden reggel

1 meghallgatom a rádiót

2 kiviszem a leandereket (a kicsiket) és a fügémet

3 este behozom

persze nekem még csak 7 van nem 260 :)

Itália szerintem, ha esetleg meggondolod magad és párat itt "árverésre bocsátasz" mindenki csak áldani fogja a neved és iszonyúan fog vigyázni rá

leavirág Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2935
Ezt én sem hiszem el. Tényleg ennyi leandered van? De jó neked. Hogy tudod őket öntözni?
monarda Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2934

Most olvastam el ezt a szívszorongató hozzászólásodat, ilyen nincs a mesében se ezt gondoltam először, aztán a férjem közölte , hogy én sem vagyok külömb....

Termeszted őket?Mekkora a pincétek?Ez barátok között is 260 cserép? Ezt nem hiszem el!Ugratsz minket?

Előzmény: anblock_italia (2932)
stiglinc Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2933
Akkor te most nem ijedtél meg a -8 foktól? Nekem is ki kellene hordani már őket. Szerintem, ha a fal mellé teszem, nem lesz már bajuk kint.
Előzmény: anblock_italia (2929)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2932

Bár csak néhány perc pihenésként ültem le, de ha már kérdezted, elmondom néhány szóban, mit is érzek. Egyszerre nagy örömöt, aztán meg nagy kétségbeesést. Előbb a lelkesedés, most az aggódás szorongat. Eddig felhoztam hatvan darabot, és ezek csak a legkedvesebbnek mondjuk a fele. Nagyon jól néznek ki, semmi hiba, de a pincében van még legalább kétszáz. Hát ezért az aggodalom, mi a fenét fogok csinálni velük? Ajándékozzam el, adjam el, mondjátok, de ha ki is nevettek, már most olyan kétségbeejtő a gondolat, hogy a többségüktől majd meg kell válnom. Ha szt mondjátok, ez már beteges, elfogadom. Viccesnek szánom, amikor azt mondom, hogy a gyerekeim, de azért ez nem csak vicc, hiszen a többségüket én keltettem életre, gondozgattam és nincs felesleges. Talán akkor éreztem hasonlót, amikor a kiskutyáinkat elvitték, még most is könnybe lábad a szemem, ha rágondolok, meg is fogadtam, hogy soha többé! Na persze azért egy kiskutya több, ezért csak hasonló az érzés.

Képet nemsokat csináltam, de akkor ha kéritek, mindjárt csinálok. Most főznöm kell.

Előzmény: sera (2930)
monarda Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2931

Tele van a lap anbloc képeivel, isteniek!

Annyi gyönyörűséget........

Előzmény: sera (2930)
sera Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2930

Keszitenel fotokat??

Olyan joizüen tudsz irni az elökeszületi munkakrol,hogy szep lenne egy kepreportazst is megnezni.Hm? :)

Előzmény: anblock_italia (2929)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2929
Nálunk is majdnem teljesen sötét a pince, néha gyújtunk nekik egy kis lámpát, hogy ne féljenek, bár állítólag az is segít egy keveset. Most még néhány kisebbet felhozok (lassan tele a terasz), hogy a kis kivételezettek napozhassanak:-)))) Nagyon jól néznek ki, meg vagyok velük elégedve.
Előzmény: monarda (2928)
monarda Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2928

Te vagy most a jó tündér.........

Jövőhétre akkor én is vissza cipeltetem őket a pincébe, de úgy sajnáltam már a borospincébe tudtam teleltetni az meg nem a fényről híres....

Előzmény: anblock_italia (2926)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2927

Ne ijesztgess, akkor ezen a hétvégén sem vihetem ki szegényeket?

Ha kicsit visszaolvasol fagyás ügyben, szinte nem is látni most még amitől én félek, de azért nem akarok országos méretű pánikot okozni! A -8 fok esélye azért elég aggasztó, nem csak a leanderek miatt.

Előzmény: monarda (2925)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2926

Sziasztok, "országos ügyekben jártam", állítólag holnapra lesz eredménye.

Látszik rajtuk, hogy nem mindennapiak.

Előzmény: kiwancsi (2923)
monarda Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2925

Nálunk ma reggelre -4 fok volt rózsaszínű dupla leandereim vannak, már két méteresek, három dézsában, nem fagytak meg még a levelei sem.

De jövőhétre mondanak -8fokot is, akkor azért bevigyem nem?

Megkaptam az emilt!Kicsit összeszedem magam azt mindenképp írok......

Előzmény: anblock_italia (2921)
leavirág Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2924

Sziasztok! Nagyon jó benneteket olvasni és nézni a gyönyörű leanderjeiteket!

Nekem jelenleg 2 van, de szeretnék többet.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ti, hogy locsoljátok őket?

Valaki azt mondta nekem, hogy folyamatosan vízben kell, hogy álljon. Látom a képeken, hogy sokaknak közületek még cserépalátét sincs alatta.

kiwancsi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2923

A nagyvirágú rózsaszín Bardolinoból, és az egyik piros is Olaszországból a másik Görögországból. Csak véletlenül egyformák, én azt reméltem van egy kis különbség.

Előzmény: anblock_italia (2879)
leanderek Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2922

Kisveréb!

Megérkeztek a leandereid???

Más: tudna nekem súgni valaki mostanság miért nem tudok képet feltenni? van még egypár szépségem!

Előzmény: Kisveréb:) (2656)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2921

Hát sziasztok, az esti traccsparti nem jött össze, most meg még elég korán van, de egy gondolat motoszkál a fejemben, megosztom veletek. Azzal az unásig ismételgetett levélfagyási dologgal kapcsolatban jutott eszembe a megoldás. Már magam is kerülgettem a dolgot, de ma reggel Kiwáncsi hozzászólására gondolva rájöttem a dolog szeritem valószínű lényegére, miszerint az a bizonyos márványos elszíneződés a levélen pont azért lehet, mert a levélben sok a víz és ahogy az a víz megfagy roncsolja a levél szöveteit, de nem annyira, hogy azonnali halálhoz vezessen. A levelek belső szöveteinek kialakulását pedig valószínűleg sokféle körülmény alakítja, ez adhat magyarázatot arra, hogy egyik növényemen csak egy nyár levelei mentek tönkre egyik évben, vagyis az akkor született levelek vsz. valami ok miatt telítettebbek voltak vízzel. Most már csak azt kellene tudnom, mi volt az az ok.

Persze tudom, hogy ezzel az okoskodással csak a bizonytalanság magjait vetettem belétek, eddig jól elvolt mindenki azzal a -5 fokig mindent kibír gondolattal, de most már esetleg aggódtok Ti is velem együtt, sajnálom, dehát erről szól a topic, hogy a tapasztalatainkat megosztjuk. Nem kezdtem volna bele, ha nem lettem volna meggyőződve az általam tapasztalt tény igazságáról. Most talán megnyugtató lenne, ha azt írnám, hogy csak különleges fajtáknál tapasztaltam ezt, de nem állíthatom, mert a felkopaszodás több növényemen megtörtént és akkor nem találtam rá logikus magyarázatot. Most viszont valamelyiket kipécézem és minden lehetséges további fagytól megvédem, majd megfigyelve a nyári viselkedését, talán jutok valamire.

sera Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2920

Hat vigyazni kell rajuk,habar hogy telen hidegebb lenne,azt ketlem,egyszerüen az eves napsütesi orak kevesebbek,szerintem.

Egy egykori magyar szomszedasszonyom volt leanderrajongo,gyönyörüen viragzott neki nyaron,telen meg elvitette a kerteszetbe,mert nem tudta hol tarolni,de az az erzesem,jo helyük van nekük itt is.

Mondjuk az en teraszom eleg sokat van arnyekban,majd meglatom hogy viragoznak nyaron.

Most kimegyek betologatom öket,kezd friss lenni :)

Előzmény: anblock_italia (2919)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2919
Hát az tényleg meghaladhatja még a postás erejét is, de azért jó lehet ott lakni. És ott nincs hűvös a leandereknek?
Előzmény: sera (2918)
sera Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2918
Svajc,kicsit kiesik :)
Előzmény: anblock_italia (2916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!