Ebben messzemenően egyetértünk, én inkább esős időben szeretem felhozni őket, szerintem jobb nekik egy kis átmenet, de tegnap annyira jó idő volt, hogy nemtudtam ellentállni. Nálunk ugye nem esett az eső?
Tegnap nem vittem ki többett, mert a nappalink már így is tele van mindenféle dologgal, persze főleg virággal meg kutyával, úgyhogy erősebb fagyveszélynél nem tudnám már hovatenni őket, de péntek után jön a hajrá, hacsak nem lesz igaz az a -8 fok.
Örülj neki (mármint az esőnek)! Napfürdő meleltt egy kis esőfürdő sem árt. Hónapokig potrosodtak valahol. Jól esik nekik egy kis megtisztulás a téli senyvedés után.
Nem kell emiatt aggódni, ez csak felvidítja a leandert, nemhogy ártana neki. Mi fűrésszel szoktuk levágyni. De ha nagyobb cserépbe teszed, akkor is jobb, ha nem a betokosodott vastag gyökérrel ülteted át, gondolom a gyökérmetszés ugyanolyan áldásos mint a lombmetszés, felserkenti a növekedést.
Olvastam a gyökér megmetszéséről. Nekem is ezt kellene csinálnom az egyik leanderemmel, de úgy félek tőle. Valamiért nekem furcsa, hogy csak így lehet metszegetni a gyökeret.
Ez milyen jó ötlet! Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe?
Egyfelől tényleg egyszerűbb fekapni a dézsát és becipelni, másfelől viszont nekem ki kell őket kötözni valamihez, ha nem akarom, hogy a széltől elfektetve találjam őket. Az idén kipróbálom az egyikkel! Köszi!
Nem csináltam, de fogok. Most már biztos nem jársz erre, tényleg baglyoskodtam, csak emailt írtam. Írjál csak kínai kajákat, mostanában ez nagyon népszerű nálunk. De Neked is jó éjszakát, a friss tavaszi levegő meg a pincejárás meghozta a fáradtságomat.
Csak egyszerűen vízbe kell tenni kisebb darabokra vágva egy egy ágat, a leveleket le szoktam szedni arról a részről, ami vízben van, mert megrothadhat.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és neked is Rágica. Még alszom rá, hogy milyen legyen, de biztos, hogy le kell metszenem(de még hogyan?). Már csak az lenne a kérdésem, hogy a levágot részt, részeket, hogyan tudom meggyökereztetni. Nagyon fogom sajnálni szegényt, de remélem utána olyan szép lesz mint a ti leanereitek.
Nincs nagyobb öröm, mint kora reggel nyáron kimenni a kertbe, végignézegetni a virágokat, üdvözölni az újakat. Ennél talán csak az jobb, amikor este 11-ig kinn lehet lenni, bár olyankor napközben nagyon meleg van. Jó kertészkedőnek lenni!!! Jó éjszakát!
Egy szinten én is értek valamit, majd meglátod, ha felkerül a pincéből, hogy milyen szép bokrosakat alkottam, de ez nem elég, sokat töröm a fejem a dolgon, sokszor vagyok elégedetlen!
Az enyém is nagyon öreg, örököltük, de azért nem mertem eddig hozzányúlni, mert sanyarú helyzete miatt nagyon pici levelei vannak, és félek, az újak nagyok lesznek és akkor hülyén fog kinézni, de most majd megoldom. Hová lett Törökszegfű?
Én is megnéztem újra a fádat, már alig várom, hogy elővegyük az enyémet, most megmetszem, át is ültetjük, remélem két év múlva ilyen szép lesz. Ezt is metszed most is, folyamatosan?
Igen, igen. Később szelektálni kell, mert a sok hajtás sem megfelelő a növénynek. (Van egy nagyon szép hibi fám is. Na ott is kell marékszámra szedni a kis hajtásokat metszés után.)