Keresés

Részletes keresés

eger felnémeti fan Creative Commons License 2007.09.20 0 0 210

Ma a 35513.sz vonat élén a Bzmot-335 volt és már H-Start felirattal itt van egy kép róla:)

Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2007.09.17 0 0 209
Nem tudom mennyi milla végigzavarni az aláverő gépláncot a pályán, de érdemes lenne hosszabb távon ha rendbe raknák a pályát. Lassan majd jönnie kéne ismét a vonalra az FMK004-nek, vagy az AB25-SDS-AB35 szerelvénynek. Na ha ezek végigjönnek rajta, akkor még újabb lassújelek virágozhatnak is a 86-on.
Előzmény: battlehorse (208)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.17 0 0 208

Szia!

Én csak örülnék neki, ha nem kellene izgulni azon, hogy megvár -e Pest fele az IC, vagy nem. De mióta új menetrend van, én még nagy javulást nem láttam, ezért vagyok egy kicsit pesszimista. Tényleg jó lenne most egy ideiglenes menetrend a vonalra, de remélem, ebből nem ezt fogják látni, hogyha így is meg lehet oldani, akkor nem is nyúlunk a pályához.

Előzmény: alex_86 (207)
alex_86 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 207

Az egri gyors +1-gyel indult, mint mindig, pedig szemből már jóval előtte beért a Bz, csak 1 váltót kellett átlökni....

A technológiai idő olyan 5 perc körül lehet, de előfordul, hogy 1,5-2 percre rá már menesztik a páratlan vonatot, szerintem a 3 perc elvileg beleférne...

Itt felénk a 80-as alsón (a kulcsos állomásokon) 12 perc lenne a normaidő, jelenleg a szűkös ITF miatt 8 perc alatt le kell zavarniuk egy keresztet.

Persze ez valóban csak akkor működne, ha valóban el is tudnák óra 7-kor indítani a páros vonatokat, azzal tisztában vagyok én is, hogy ez jelenleg elég nehezen jön össze. Ezért írtam a Rendezős változatot is, így nem lenne gubanc... De azért nem kell mindenképpen a pesszimista verzióhoz ragaszkodni. Itt az a lényeg, hogy ezáltal a Füzesabony-Eger vonatokat ne tartsuk fel, és a csatlakozások meg legyenek mind Bp (IC), mind Miskolc felé (elsősorban az óra 5-ös személyre gondolok). A Miskolc felé közlekedő kör(IC)-kről én is lemondtam már, 2x maradtam le a lasssúzás miatt, bezzeg amikor meg nem veszek rá helyjegyet, akkor elvileg még elértem volna... A füzesabonyi fszt-n múlik, feltartja-e egy-két perc miatt az IC-t... Nade ez már OFF.

Előzmény: battlehorse (205)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.16 0 0 206

Szia!

Még egy megjegyzés! Óra 7-kor sajnos nem fogják kiengedni Fa-ból, mert addigra nem ér be a körIC. Én örülnék neki a legjobban, ha óra 7-kor elindulnánk. Hozzá teszem hogy tegnap óra 10-kor ment, mert a Pestről jövő IC késett, amivel én is jöttem. Mondjuk az még talán belefér, de a körIC-k csúcsidőben többet késnek. Pedig lehet, hogy Pest fele többen mennek IC-vel, és azáltal a páros óra 3-as IC-k elérése kerülhet veszélybe, ha esetleg pontosan érnek be.

Előzmény: alex_86 (201)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.16 0 0 205

Én a mai nap után kételkedek, hogy valami is fog történni. Az egri gyors +1-gyel indult, mint mindig, pedig szemből már jóval előtte beért a Bz, csak 1 váltót kellett átlökni. Amikor a váltókörzetben ballagtunk Fa-ban. láttuk, ahogy kihúz a körIC Ms fele. Egy srác Egerben akart rá előttem jegyet venni. Szerencséjére nem kapott. A 654 +17-tel ért a Keletibe, de a pótjegyet nem kaptuk vissza. Bezzeg amikor minden 7végén megveszem, akkor nem tiltakoznak...

Előzmény: alex_86 (201)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2007.09.16 0 0 204
Nagyon változó az egész. Tavaly kétszer is fotóztam Egerben a mentet, egyszer 16:15-re futott be a szerelvény, máskor meg csak ötkor érkezett be az egész. Azt csak akkor tudják Egerben megmondani, hogy mikor ér ide, mikor Szilvásváradról már elindult...
Előzmény: sincsavar 1.1 (203)
sincsavar 1.1 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 203

Bizony, már ki is vettem a szabadságom:)

Putnokról szilvásváradra gondolom most is a 12:12 és 13:25 közti szabad menetvonalon jön le, tovább pedig attól függ, hogyan változik az utasok szalajka völgyi programja. Én negyedikén utazom, akkor talán már tudni fogják Bélapáton vagy Szilváson, de ha hamarabb kiderül, és feltennéd ide az nagyon jól jönne!

Előzmény: eger felnémeti fan (202)
eger felnémeti fan Creative Commons License 2007.09.15 0 0 202

Hali!

2007.okt.6 án olyan 16.00 megint várható a Nosztalgia menet 87-es vonalon.Egerbe látható lesz megint a Nohab.A időpontról ha lesz vmi akkor fel írom ide.Információ a www.mavnosztalgia.hu

alex_86 Creative Commons License 2007.09.15 0 0 201

Ha tartósan ez marad a helyzet, el kellene gondolkodni azon, hogy ideiglenes menetrendet vezessenek be (én már több verziót is készítettem)...

Jelenleg ha óra 7-kor pontosan elindul a személy Fabonyból és a lassújeleket maximálisan betartják, óra 29-30-ra megérkezik a páros vonat Egerbe. Ahhoz, hogy a csatlakozások is maximálisan meglegyenek Abonyban, a páratlan vonatokat (óra 36 helyett) óra 33-kor legkésőbb el kellene meneszteni Egerből, elvileg az a 3-4 perc - ha szorosan is - de elég lenne a vágányút beállítására, visszajelentésre, stv..  Ha 5 percet meghaladó késéssel indulna egy páros vonat F.abonyból, Eger-Rendezőn át történő közlekedtetéssel nem zavarná az Egerből induló páratlant... A kora reggeli legelső párost /5520/ alapból így közlekedtetném.

Szóval számokban kifejezve ez a következőt jelentené:

alapütem    5520      6660

Füzesabony.......  xx:07      04:12     06:32

Maklár................  xx:18      04:23     06:46

Andornaktálya.... xx:25       04:30    06:53

Eger...................  xx:30      04:38     06:58

alapütem

Eger...................   xx:33

Andornaktálya...    xx:39

Maklár...............    xx:45

Füzesabony......    xx:55

Előzmény: battlehorse (200)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.15 0 0 200

Sziasztok!

Ma a Borsod IC Ms felől +6-tal Fa-ban. Nemtom hol szedte össze.

Az egri volnalon azonban nincs változás, az átlagos késés 10 perc körüli, addig a páratlan volatok várnak Egerben. A héten láttunk olyat is, amelyet óra 40 után menesztettek el. Egyelőre nem lehet tudni, szándékoznak-e valamit tenni ennek érdekében, reméljük a pft-sek előbb-utóbb erre is jönnek majd.

Remélem Eger fele is csinálnak valamit, mert ha 40 után engedik ki a személyt és lekésem Pest fele az IC-t, annak nagyon fogok örülni. Nem tudom, hogy átlag mennyit késnek az Ms-Bp IC-k, meg hogy a körIC-kről Egerbe, vagy Egerből IC-vel Pestre nagyobb -e a forgalom, de ha így romlik a pálya, akkor lassan választani kell és csak az egyiket kell meghírdetni a menetrendben mint biztos csatlakozást!!!! Vagy Maklárra kell tenni egy keresztet, és akkor Egerből indulhatunk jó korán.

Előzmény: alex_86 (195)
alexejevics Creative Commons License 2007.09.14 0 0 199
Ejjj, de szépek...
Előzmény: sincsavar 1.1 (181)
papifan Creative Commons License 2007.09.14 0 0 198
Ott sorozták ki, biza'. Plüssszövetes Bo kocsi-témához tudtok szólni?
Előzmény: alex_86 (197)
alex_86 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 197

Jah, ez nekem is feltűnt tegnap. Ezt mintha Kálon is láttam volna, ha jól tudom ott sorozták ki valamelyik szerelvényből még régebben...

Előzmény: papifan (194)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 196
Én is láttam a Bp kocsit, most már sztem nem fog árválkodni. :D
Előzmény: papifan (194)
alex_86 Creative Commons License 2007.09.14 0 0 195

A Füzesabony Miskolcról tudok nyilatkozni, azon jártam mostanában (mozonyon is, így az írásbelit is láttam)...

Nagyjából rendbe tették a pályát, a jobbon a következő lassúk vannak:

-Füzesabony: a szokásos átmenő 80-as

-Mezőkövesd miskolci végénél a 60-as

-Mezőkövesd felső és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között (a klementinai átjárónál) 60-as, éppen csak lassít a szili, alig 100 méteres

-Mezőkeresztes-Mezőnyárád átmenő 60-as

-Mezőnyárád-Csincse között szintén egy 150-200 m-es szakaszon 80 km/h

-Csincse-Emőd között szintén van egy rövid 80-as.

Innen a szokásos...

Ha jól tudom a bal vágányon ezek közül az egyik 80-as nincs kitűzve. Szóval a munka megtette a hatását, tegnap csak azért voltak 15-20 perses késések a kör IC-knél, mert valahol a 100-ason feszmentesítés volt.

Az egri volnalon azonban nincs változás, az átlagos késés 10 perc körüli, addig a páratlan volatok várnak Egerben. A héten láttunk olyat is, amelyet óra 40 után menesztettek el. Egyelőre nem lehet tudni, szándékoznak-e valamit tenni ennek érdekében, reméljük a pft-sek előbb-utóbb erre is jönnek majd.

Előzmény: battlehorse (192)
papifan Creative Commons License 2007.09.14 0 0 194
Füzesabonyban látható a 031-es Bp kocsi, a valamikori fth előtt egy pár napja.
Tegnapelőtt, ha nem tévedek, sikerült kifognom Miskolc egy(ik) plüssszövetes Bo
kocsiját. Verem a fejem a falba, mert nem jegyeztem meg se a kocsi, se a vonat számát.
Üdv!
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 193
Szóval: :) Ma jöttem haza Budapestről a 13:05-ös vonattal. A pálya állapota szerintem javult mivel óra 7-kor láttam a Gigantos kör IC-ét a 120-as kilóméterkőnél. Azért csak ott láttam, mert Ludason a második kocsi fékje elfüstölt a mi kis egri gyorsunknak. Megálltunk Ludason és a fülkében éreztük a szagát, hogy vmi ég. Megijedtünk, hogy a V43-asunknak lett annyi. Kinéztem az ablakon és a 2.kocsi féktuskója felől füst szállott felfelé. Mv, kalauz, forgalmista odagyűlt megnézzék mi a helyzet. Közben az 1. vágányon elment a miskolci gyors, majd utána a hátunk mögött IC is megelőzött. Az mv bemászott és valamit szerelt (sajnos nem láttam, hogy mit, így nem akarok hülyeséget írni). Helyrehozta a problémát oly annyira, hogy el is indulhattunk, igaz +20 körüli késéssel. Nagyon becsülendő, hogy nem csak a megváltást várta az mv, hanem tett is azért, hogy elindulhassunk. 15:10-re beértünk Fabony 3. vágányára, ahol két "sárga mellényes" megállapította, hogy kisorozzák a második kocsit.(Én az elsőben ültem, úgyhogy örültem, mert megkocsikáztattak a 9.vágányra a második kocsival). Ott leakasztották, mi meg vissza a 3-ra felvettük a maradék két kocsit és irány Eger. 15:41-re meg is érkeztünk Egerbe.
A kisorozott kocsi 1A kisorozott kocsi 2
Előzmény: battlehorse (190)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.12 0 0 192
Tényleg, van valami új infód a pálya állapotáról?
Előzmény: battlehorse (191)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.12 0 0 191
12:24-re beért a rendezőn át? :-DDDD
Előzmény: Tősgyökeres szentesi (186)
battlehorse Creative Commons License 2007.09.12 0 0 190

Szia!

Akkor jó sokat molyoltak, a menetrendben még amikor a Poprád is járt, 3 perccel a Poprád útán ment. Tehát kb. 11-kor el kellett volna indulnia. De azért már ez is haladás, viszont a +6-ból +8 lett, én is hasonlót tapasztaltam a múltkor. A jelenlegi pálya lassan arra sem elég, hogy 0-ba kijöjjön. Jöv. héten szerintem nagyon kevesen lesznek, mert sokan 2 hetente járnak haza. De a nagy menetidő engem is visszatart, én is amiatt IC-zek. És kész öröm, hogy minden héten meg kell küzdenem a miskolciakkal AZ ÜLŐHELYEMÉRT, AHOVA A JEGYEM SZÓL! És hát jövőre szerintem megint nőni fog kb. 5 perccel a be nem kalkulált lassújelek miatt. Dehát én reménykedek, hogy tévedek!

köszi az infókat

ui: lassan teljesen átjönnek ide a 80-as topicba tartozó infók :-)

nyissunk egy 86-osat is? :-D

Előzmény: Törölt nick (188)
V43-1043 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 189
Na elég a sok gorillából. Itt a jelen!
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.12 0 0 188
Szia!

A Vércse meglepő módon óra 7-kor befutott, így mi a gyorssal 19:13-kor indultunk, és a Keletiben +8-cal landoltunk. A vonaton meglepően sokan voltak(kb. 40% utasterheltség), de hallottam h nem nagyon fogják 3-an(gondolom először utaztak egyetemre Pestre) jövő héten ezt választani a nagy menetidő és ár miatt, és belegondolok, hogy valszeg nem ők voltak az egyetlen ilyen típusú utasok. Kíváncsi vagyok a jövő heti forgalomra
Előzmény: battlehorse (162)
trains.hu Creative Commons License 2007.09.12 0 0 187
Az OMYA egy négyvágányos állomás, valahogy csak körül lehet ott járni...
Előzmény: eger felnémeti fan (178)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 186
És egy mai kép a 12:24-re beérkező Füzesabonyi személyről:
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2007.09.12 0 0 185
Mai képek a goriiláról:
Holnap utoljára lesz az 5502-5505-ös sebesen!

monor-21 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 184

Szép képek.

1, és 3. elmentettem.

Előzmény: sincsavar 1.1 (181)
division by zero Creative Commons License 2007.09.12 0 0 183
Szilvásváradi tolatós menetrendjét tudja valaki?
RAN 19-77 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 182
köszi,megkaptam őket
Előzmény: eger felnémeti fan (179)
sincsavar 1.1 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 181

Sziasztok! Kis késéssel ugyan, de felfedeztem a topicot és nagyon kellemes meglepetés, jó látni, hogy nem csak én vagyok ilyen "elvetemült" ezen a téren. Azt mondják, az ember a szülőföldjéből meríti a legtöbb energiát, és én budapesti létemre abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy félig hazatérek, amikor leszállok a Bz-ről Nekézsenyben vagy Nagyvisnyón, ezért sokat járok erre.

A vasút oldalán javítottam a menetrendet, tényleg nagy hibák voltak benne, remélem eddig nem vezettem félre sok embert (bár ha emiatt a feleslegesnek bizonyuló állomási várakozás nyílt vonali kirándulásba és fotózásba torkollt, akkor akár még meg is érhette:)) A képeknél még hiányzik néhány máshonnan utánközölt kép készítőjének hozzájárulása, ha meglesznek, ott is frissítek.

Jó döcögést! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!