Tapasztalatom szerint nem ártott nekik a havaseső, de ha hó lenne rajtuk huzamosabb ideig, azt nemhiszem, hogy szeretnék. Itt még , mármint Pesten jó az idő, de már máshol kellemetlen, úgyhogy vsz. nálunk is délutánra nagy szél és hidegebb lesz.
Ha még olyan nagyon picike, néhány napos, esetleg hetesről nav szó, akkor még nem látszik köztük különbség színben, az valószínűleg egy gyom lesz, de azért figyeld egy ideig, majd látványosabb lesz a különbség vsz.
Egyébként ez a maghajtás elég változó, bizony sok magtok termései egyáltalán nem hajtanak ki. Én most már csak a legérdekesebbekből kívánok hajtatni és a hét féléből csak négy féle hozott egyáltalán gyökeret, azoknál is nagyon nagy különbség van a gyakoriságban és méterben, persze most arra gondolok, hogy a különböző tálkákban, egy tálkán belül nagyjából egyforma növénykék lesznek, pl. a sárga magokból iszonyú pici, de tegnap ültettem egy másik fajtából, kevés hajtott ki, de legalább hat centisek. Remélem érthető voltam.
Szia! Tanácsot szeretnék kérni tőled. Nekem is voltak leander magjaim, amit vízben gyökereztettem.Magokból csak 3 gyökeresedett meg,majd földbe tettem öket.Ezekböl 1 megmaradt és mellette van egy ugyanolyan levélkéjü növényke, csak gyengébb szárral,meg kissebb is.Viszont eltérő a színük. Egyik zöld, másik bordó színü, de ugyanúgy néznek ki. Lehetséges, hogy másik színü lenderem lesz?Bocs a buta kérdésért..
Nalunk most havazik! Igaz,inkabb havasesö es minusz alatt sincs.Letakarva hagytam a kicsit,de elmeletileg nem lenne baja a havasesötöl? Mar csak ugy erdekel,hogy azt hogyan viselik,habar ugy latom kint plusz 4 fok van.
A fügebokrunk minden évben tövig visszafagy, gyümölcs nem tud beérni, azt meg olvastam valahol, hogy cserépben, metszegetve is lehet nevelni. Na ezért aztán tavaly tavasszal egy gyökeres sarjat beültettem, télire bevittem, most kezdett el hatalmas leveleket hozni, már kell a fény neki, ezért kiraktam őt is, egyelőre fal mellé, ahol csak a reggeli nap éri, hogy meg ne égjen. Később majd megy a leanderekkel együtt a napra. Majd csinálok képet, mutatom.
Egy napot kellett volna még kibírnod!!!!Mára orkán várható, éjszaka mÍnuszok, holnaptól tavasz:-)))))))Füge? Mekkora? Hogyan? Mi kinn tartjuk őket a földben, de egyet megpróbálhatnánk. Persze ez nem füge topic, bocs.
Úgy döntöttem, hogy nem dőlök be a -8-ról szóló rémhíreknek és tegnap kivittem néhány leandert (nekem "csak" 7 van), a fügét, a rozmaringot és a gránátalmát. Mostantól aztán legyen tavasz! :-))
Én 2. napja nem voltam itt kb, de alig gyözöm visszaolvasni a topikot. De nagyon hasznos dolgokat irtok. Kiváncsi leszek az enyémböl milessz amit KEDVES Anbolck küldöt. Remélem kigyökereznek. Azt is irtátok, hogy van 20. éves példány is. Erre se gondoltam, hogy ilyen sokáig él a leander. Szerintem ez a topik, jobb mint, ha az ember egy Leander neveléséröl szoló könyvet venne. Mert itt mindenki megossztja a másikkal a tapasztalatát!!!
Kedves Anblock Italia! Nekem megjött a kis csomag, mit küldtél. Köszönöm szépen!!! Nagyon szakszerüen becsomagadoltad öket. A szárak nem száradtak ki, melyeket alufoliába csomagoltál. Nagyon bizom benne, hogy megfogja és énis bövithetem majd a szép fotokkal -e topikot. mégegyszer köszönöm szépen!!!!
Néha előfordul a magosoknál, azokat különösen becsben tartom, csak az a baj, hogy még később fog vsz. virágozni. Majd közelebbről is lefotózom, teljesen természetesen ágazik el és ráadásul sötét a szára, ami minimum ciklámenszínre utal.
Hát az a jobb oldali nagyon érdekes. Biztos, hogy magától csak úgy elkezdett elágazni? Nem volt elvágva a főszára? Úgy néz ki, mintha ez hajtásról lenne gyökereztetve, nem magról
Egyébként nekem a ritkaságokat vmiért sosem sikerül meggyökereztetni, csak a "kommersz" fajtákat. most pld narancssárga virágúval próbálkozom, és reménykedek
Ahogy így elnézem azt a száracskát, elképzelhető, hogy számít, egyébként a tpasztalat akkor is tapsztalat, ha nem a mienk. Én csak azt mondom, általában nincs szükség segítségre, de vannak nehezen gyökerezők, lehet, hogy ott érdemes bevetni. És mit szólsz a képemhez?
Sajnos egy-egy darabot hoztunk. A dudorodás az valójában nem az hanem úgy próbáltam az anyavirágból kiemelni, hogy az általam szemnek nevezett kis valami sérülésmentesen kijöjjön. Ez sikerült és az erősebb hajtás abból bújt elő. A dudorodásnak látszó valami az a hajtás alsó részének szélesebb része. Így sikerült (vandál módra) kiemelni. Nem tudom, hogy érthetően írtam e?
Hát szegényke elég rosszul néz ki, pedig ha ilyen messziről van, akkor nagyon meg kell becsülni, hiszen gyakorlatilag pótólhatatlan. Az a nagy dudorodás nem tetszik, amikor rothadás kezdődik, akkor szokott ilyen lenni. A leveleknél lévők talán reménykeltőbbek. Csak ez az egy van?
Levél tőböl bújt elő. Én nem használtam zabszemet csak az idősektől hallottam valamikor. Ha azt számítjuk, hogy én is sok nyarat láttam már akkor nagyon régi módszer lehet.
Mind a kétszínű hajtató virágom dupla virágú. Származási helye Costa Brava, vizes pézsé, relámszatyor gyakori vízpermettel és kibírt 24 óra utazást.