Keresés

Részletes keresés

LaCatolica Creative Commons License 2016.05.27 0 0 189

Evvel nem értek egyet. Bár ezt ki-ki a maga elveivel magyarázza, és amúgy ma már a világ is jóval összetettebb, mint egykoron.

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 188

Guilherme azért legalább már régóta ott él, elképzelhető, hogy tényleg otthonra talált és nemcsak a foci miatt vette fel az állampolgárságot. Neustadter viszont egy vicc, Oroszországhoz nulla köze van.

Előzmény: LaCatolica (187)
LaCatolica Creative Commons License 2016.05.27 0 0 187

Hát a brazil kapusuk is túl van már a harmincon, ráadásul ő is csak legfeljebb második számú lesz Akinfeev mögött. Neustadterrel mindenképpen nyertek, bár ő eléggé relatív mennyire számít honosítottnak (egykoron az Orosz birodalomban több millió német élt).

Persze az is lehet, hogy a későbbiekben jobban elkezdenek honsítgatni, mint mondjuk futsalban.

Előzmény: bendeguz90 (186)
bendeguz90 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 186

Lehet, hogy ezért is kezdtek el honosítgatni játékosokat.

Előzmény: LaCatolica (185)
LaCatolica Creative Commons License 2016.05.27 0 0 185

Nézem itt az orosz 23 keretet, és elég meglepő, de még mindig a 2008-as sikercsapat adja gyakorlatilag a csapat fél gerincét: Akinfeev, a két Berezutski, Ignasevich, Torbinski, Shirokov (ebből a generációból már nem válogatottak olyan karakterek mint például: Arshavin, Zhirkov, Pogrebnyak, Pavljucenko, Anyukov,...), sőt korban akár ez a generáció még a 2004-es eb-n is ott lehetett volna (néhányan közülük ott is voltak).

Nem valami túl jó a keretük kor összetétele: 9 db 30 éves vagy annál idősebb játékosuk van, 4 db 29 éves, és mindössze egy olyan játékosuk van, aki 25 évnél fiatalabb (Golovin, CSKA Moszkva).

Mindez azért is meglepő, mert a következő vb ép Oroszországban lesz, és azt gondoltam a mostani eb-t beáldozzák, bedobnak több fiatalt a csapatba, hogy aztán két év múlva a hazai vb-n (a mostani fiatalok kellő rutinja után) lehető legsikeresebbek legyenek.

Ők tudják, de szerintem a 2018-as vb után (de már lehet, hogy az alatt is) sanyarú idők jönnek az orosz válogatottra.

zo73 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 184

Persze itt a "kicsikre" gondolok. CR7 vagy Ibra nem fog többet érni csak mert kerettag :D

Előzmény: zo73 (183)
zo73 Creative Commons License 2016.05.27 0 0 183

Szerintem valamennyit (5-10%) jelent már az is, ha az illető bekerül a 23-as keretbe. Persze, ha játszik és ráadásul jól az még sok +%-ot jelenthet.

Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.27 0 0 182

Az eb-n azoknak is felmegy az ára, akik végigpadozzák a meccseket? Vagy róluk megfeledkeznek őszre? Vagy ha csereként kapsz 5-25 percet akkor is drágulsz?

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 0 181

Felkészülési meccsen:

Anglia-Törökország 2:1

1:0 Kane 3.

1:1 Calhanoglu 13.

2:1 Vardy 83.

Kane 1:1-nél tizit hibázott a 72. percben.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 180

A pihenésről jut eszembe. Minden selejtező fordulóban is ezen gondolkodok, hogy ahol nincsenek válogatott játékosok, simán lehetne bajnokit játszani. Az íreknél, walesieknél simán van válogatott hétvégén is bajnoki. Tudom, egyik bajnokságban sem játszanak alapválogatottak. :)

Előzmény: Pretorious (179)
Pretorious Creative Commons License 2016.05.19 0 0 179

"...Amúgy játékosok ezrei vannak Európában, készen az őszi rajtra, az eb-n meg lesz 24*23 játékos."

?

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 178

Az a rövidke vakáció 16 csapat helyett most már 24-nek lett még rövidebb. :) Vagy plusz 8-nak, ahogy nézzük. Amúgy játékosok ezrei vannak Európában, készen az őszi rajtra, az eb-n meg lesz 24*23 játékos.

Előzmény: Pretorious (175)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 177

visszanézve a lehetőségeket, jobb is ez így. egyedül talán 2008-ban lehetett volna jobb az orosz-török, de ott meg a törökök tele voltak már sérültekkel.

Előzmény: Törölt nick (174)
LaCatolica Creative Commons License 2016.05.19 0 0 176

Mondjuk ez engem is mindig idegesít az európabajnokságokon. Ha rajtam múlna, akkor lenne bronzmeccs.

Pretorious Creative Commons License 2016.05.19 0 0 175

Azért ódzkodnak mert a bronzmeccs egy tét nélküli bánatmeccs és maguk a válogatottak se kérnek belőle, hiszen mindenki már menne a rövidke vakációra, gondolj bele hogy a ligákban a régebben őszi kezdésből most már július vége-augusztus eleje lett (no meg előtte a felkészülési haknimeccsek). Az se túl korrekt a vébén hogy a két elődöntőben kikapott válogatottból az egyiknek még egy vereséget el kelljen könyvelnie, ahelyett hogy egyértelmű sikerként értékelhetnék a négy közé jutást.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.19 0 0 174

Akkor már csak az érdekelne, miért ódzkodnak évtizedek óta a bronzmeccstől? Az UEFÁ-nál ilyen jóságosak, hogy két vesztes csapat már ne játsszon vigaszági meccset? Van Gaal pl. erről panaszkodott 2 éve a brazil-holland előtt, aztán egész szépen behúzták a 3. helyet.

Előzmény: LaCatolica (173)
LaCatolica Creative Commons License 2016.05.19 0 0 173

A bővítés legfőbb oka szerintem a pénz. A 24 csapatos eb-n 51 meccset játszanak, a 16 csapatos eb-n pedig 31-et. Lényeges különbség van már itt. Mindehhez még hozzájön (ha észrevetted), hogy a selejtezőkben a 9 csoportot három részre osztották és első nap az első három, a második nap a másik három, harmadnap pedig a megmaradt három csoport meccseit rendezték két időpontban. Szóval egy fordulóban lehetőséged nyílt 6 meccset megnézni, egy héten pedig a két fordulót nem két nap alatt rendezték mint korábban, hanem hat nap alatt (csütörtök, péntek, szombat / vasárnap, hétfő, kedd). Ezt nagyon profin megszervezték, azt pedig mondanom sem kell, hogy a közvetítési jogokból mennyi pénz áramlik be (mint az uefának, mint pedig a tagszövetségeknek). Szóval, összességében szerintem a pénz volt a döntő tényező a bővítésre, nem pedig a kis(ebb) szövetségek lobbi tevékenysége.

A selejtezőkre is előzőleg a kritikusok azt mondták, hogy unalmas lesz, mert az erősebb csapatok simán kijutnak majd. Hát nem így lett. Amióta követem a selejtezőket, azóta szerintem ez volt a(z egyik) legizgalmasabb sorozat. Elég csak megnézni az első öt kijutó csapat nevét:

- Anglia

- Csehország

- Izland

- Ausztria

- Északírország.

Ezek közül csak egy számít amolyan nagy csapatnak, míg a csehek rendszeres résztvevői a tornának.

Előzmény: Emi2 (151)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 172

ez se új példa.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (170)
van_Persil Creative Commons License 2016.05.18 0 0 171

A német nevü flansziák lehetnek elzásziak, akik pont nem tehetnek arról, hogy hova születtek, annyiszor változott az elmúlt másfél évszázadban a határ arrafelé...

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (167)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2016.05.18 0 0 170

Az nem számít :)
Tottenhames is csak anyai ágon lehet valaki, nem ? :)

Annyira nem vagyok ellene, meg nyilván csak érdekesség volt, de pld: Laporte is francia válogatott ( és a világ egyik legjobb védője ) lesz, de a spanyol bajnokságban induló baszk Bilbao, ahol nem lehetnek légiósok - alapembere volt sérüléséig.

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 169

ráadásul Lloris apja pl. katalán származású.

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 168

ekkora szűkítés már értelmetlen, olyan, mintha a svábokat tennéd ki a magyar csapatból.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (167)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2016.05.18 0 0 167

Bocs, Thauvint akartam. Ribery született fehér francia nem ? Csak a Galatában felvette, én úgy tudom.
Tehát:
Lloris - Jallet, Mexes, Mathieu, Digné - Thauvin, Cabaye, Gonalons/Toulalan, Ribery - Gignac, Giroud

Kos az Arsenalból lengyel felmenőkkel, mint a sevillai gyerek, így azt nem írhattam.
Gríz és Sch meg német nevű.
Amúgy tényleg nem tudnék Mexes helyett ( főleg fejből ) senkit ha őket nem számolhatjuk.

Előzmény: Authentik1 (166)
Authentik1 Creative Commons License 2016.05.18 0 0 166

Coquelin ? Ribery is muszlim.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (162)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 165

jó, de Mexes azért csak nincs ott a két legjobb fehér francia középső védő között.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (164)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2016.05.18 0 0 164

Mihajlovic faszán leépítette a Milánnál.
Nem tudom mi lesz vele, igazi őstulok, de kurva jó védő, amikor beállt mindig volt valami.
Amúgy még ilyenek is játszanak, sőt alapemberek:
Puygrenier - Auxerre, Armand - Rennes, Squillaci - Bastia

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 163

Mexes még focizik?

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (162)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2016.05.18 0 0 162

Már régóta az argentin válogatott a legeurópaibb :)
Na vajon mi a fura ebben a francia kezdőben ?
Szerintem Deschamps börtönbe kerülne ezért :)
Lloris - Jallet, Mexes, Mathieu, Digné - Cabaye, Coquelin, Gonalons - Ribery - Gignac, Giroud

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 161

Lássuk csak ezt a csapatot!

Morgó - Gyúró, Műkengyel, Rúdtegez, Szendergő - Berámol, Szemán, Kása, Sakk-Király - Méhközép, Tarahaj.

Echte magyarok ők is. Max. a támadó soruk török leszármazott, még Eger visszafoglalása után maradtak itt, tértek át a keresztény hitre.

Előzmény: van_Persil (158)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.18 0 0 160

Klose sincs benne a keretben. mondjuk ő se sokat játszott idén, de Inlernél azért többet.

Előzmény: van_Persil (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!