Szia kösz a választ, azt hiszem a sörcsomagot vesszük meg, azt a tájékoztatást adtók az utazási irodában, hogy egész nap van automatából kávé, tea, viz.Végül ugy döntöttünk, hogy a repcsi megérkezik 30-án reggel ott vár a Divinás hajóstársaság busza és csak odafelé megyünk a busszal, visszafelé 10-én a vonattal. Mi egy éjszakát még maradunk Milánóban, és hétfőn este jövünk haza. Igy egy utra a transzfer 38 euró oda, vissza nem tudom mennyi a vonat. Előre kell foglalni? Ti foglaltatok. Igazából a sztrájktól féltem - nehogy legyen - remélem a hajós társaság busza odajön akkor is.Szia majd írj üdv.Kati
ha szabad Aqabával kapcsolatban válaszolnék neked, bár nem hajóval, de már voltunk ott. A hajó honlapján Petrai, Wadi rum-i kirándulás szerepel, az ő szervezésükben, de Aqabából taxival bárhová bátran elindulhatsz, a taxisok ott eléggé rá vannak erre készülve, és nem vészes az áruk sem, főleg ha össze tudsz esetleg valakivel állni, és négyen mentek.
Tegnap este jött az akciós levél a hajósutak-tól, amiben ez volt. Ennyiért kihagyhatatlannak tűnik. Kérdezném, hogy Ti ugyanerre az útra mentek jan. 12-én? Főleg Aqaba-ból induló "lehetőségek" érdekelnének, mert erről nem sok (semmi) infó nincs ezen a fórumon.
Szepember végén a Fantasia-val hajóztunk egy hetet a földközi tengeren Genovából és felejthetetlen élmény volt. Talán az Armonia is hasonlóan jó lehet, bár kisebb és régebbi hajó. Cruzos is írta, hogy mindentől messze áll meg a hajó és enm egyszerű eljutni sehova. Izraelben a barátunk elvisz bennünket mindenhova, ami fontos, Egyiptom nevezetességeinél voltunk, így az út nagy részét pihenéssel, napozással töltenénk. A hajóról van pár videó a yutube-on... Bevállalható egy ilyen ad-hoc út ilyen kevés infóval?
Mondjuk az italcsomagot 8 napra felszámolni egy kicsit túlzónak találom, tekintve, hogy első nap este 10-kor indul, és utolsó nap 00.01 perckor van érkezés, gondolom nem véletlenül. :) ettől eltekintve az ár barátinak mondható.
Az AKCIÓ a szabad helyek függvényében, visszavonásig érvényes.
Tervezett menetrend:
VIE 09:55 - SSH 15:00 SSH 15:45 - VIE 19:15
Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bécs - Sharm El Sheikh - Bécs útonalon, az Austrian Airlines közvetlen menetrendszerinti járatával - a repülőtéri illetékeket és díjakat - az elhelyezést kétágyas belső vagy ablakos kabinban - teljes ellátást (italok nélkül) - retúr transzfert Sharm El Shiekh repülőtér - kikötő - repülőtér között - a közös rendezvényeket és szórakoztató programokat - a csomaghordást ki-és beszálláskor, valamint idegen nyelvű asszisztenciát - a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát
Részvételi díj nem tartalmazza:
- a bécsi repülőtérre történő kijutás költségét - a kikötői illetékeket - a helyszínen fizetendő kötelező borravalót - az italfogyasztást - a fakultatív kirándulásokat - a személyre szabott szolgáltatások díjait - az útlemondási (a részvételi díj 1,4%-a), valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet Bécs-Sharm el Sheikh-Bécs útvonalon, reptéri illetékkel együtt, hajózás a választott kétágyas kabinban 7éj teljes ellátással, kikötői illetéket, transzfert Sharm el Sheikben a repülő és a hajó között, idegen nyelvű (angol, német)
Nem értelek benneteket, mi ez a nagy rohanás. Budapest és Genova közt nagyon sok a látnivaló. Miért nem kötitek össze a kellemest a hasznossal? Szeptemberben kinézitek az akciós pár tizezres hajóutat, kiveszitek a szabit, majd minél előbb essünk túl rajta, fel a repcsire, letudva a hajóút, majd irány gyorsan haza. Üljetek autóba, odafelé és visszafelé is nézzetek meg valami jó kis látnivalót. Én mindig úgy csináltam , hogy az indulás előtti napon reggel elindultam, majd útközben beiktattam Velencét vagy a Garda-tót vagy Veronát, stb..., este alvás, majd másnap kényelmesen érkeztem a déli órákban a kikötőbe és irány a hajó. Visszafelé ugyanez. Nem akartam még aznap hazaérni, hanem csak másnap. Semmi értelme egyseggel lenyomni a Budapest-Genova távot- még ha nem is én vezetek- majd pedig holtfáradtan elfoglani a hajót. Ha azt akarjátok , akkor ez egy életre szóló élmény legyen, ne pedig egy Budapest-Genova rally.
Ahogy olvasom a fórumot, sok utazónak gondot okoz a kiutazás a hajó indulási helyszinére.
Szerintem jó lenne Budapest - Genova transzfert szervezni, ugyanis oda-vissza tudná az utasokat szállítani. A repülő drága, és bizonytalan, a hajó nem vár.
Amennyiben van ilyen vállalkozás, aki ezt vállalja, az kérem irjon.
Minden egyes utas személyenként szigorúan egyetlen legfeljebb 10 kg súlyú és 55 cm x 40 cm x 20 cm méretű poggyász szállítására jogosult (kivéve a csecsemőket). Az összes kézipoggyász (aktatáska, laptop, a repülőtéri üzletekben vásárolt áru, fényképezőgép stb.) ebben az egyetlen 1 poggyászban szállítható fel a fedélzetre.
FELADOTT POGGYÁSZ
Minden utas a vonatkozó feladott poggyász díj megfizetésével legfeljebb két csomagot adhat fel, és a kezdeti foglalás alkalmával megválaszthatja, hogy 15 vagy 20 kg súlykorlátozással kívánja-e feladni a csomago(ka)t.
A 15kg-os feladott poggyászt 20 kg-os feladott poggyászra való módosítása nem negedélyezett.
Szia, mi is Ryanair-rel megyünk a jövő 7en! 1 darab 10 kg-os kézipoggyász benne van a repülőjegy árában, azon felül 1 darab 15 kg-os csomag feladása 15 euro, ha 20 kg-os a csomagod az pedig 25 euroba kerül! A Ryanairnél 2. csomagot is fel lehet adni személyenként, ebben az esetben az elsőért 15, a másodikért 35, összesen 50 eurot kell fizetni.
Persze négy embernek abszolút jó megoldás az autó. Kettőnknek már elgondolkodtató, bár ahogy írod a repülős útnak is vannak hátrányai. Ha repülővel mennénk, akkor 1 nappal később jönnénk az biztos. Mi "csak" a 9.-en leszünk. :)
Még nem tudjuk mi sem. Szerencsére van még egy kis idő azért kitalálni. A Ryanair-nél tudjátok esetleg, hogy mennyi db, mennyi kg-os csomagot lehet feladni es mennyibe kerülnek?
For lovers of spicy food, Sacramento Tex Mex Restaurant is the right choice. Sample all the tastes of Mexican cuisine: from Texas steaks to enchiladas, fajitas to burritos and tacos, guacamole to tortillas, all accompanied by Mexican beer, Tequila and Margaritas. The full-view kitchen completes the traditional atmosphere of this restaurant.