A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Szerintem Igornak tényleg semmi köze az egyházhoz, legalábbis úgy tűnik, engedett a zsarolásnak és szerepet játszik. De ha Boni mindezek után még szószékre lép, megérdemel néhány jól irányzott záptojást, az ájtatosságot mímelő, kavarógép püspökkel együtt. :)
A mai részben Róza mama jól összeszidja a püspököt, amiért kitalálta ezt a szerencsétlen megoldást az esküvő megakadályozására!
Tuti van valami oka, hogy a püspök tart a Keresztanyutól, legalábbis ezt vettem ki a korábbi viselkedéséből.
Lehet, hogy Igornak még semmi köze az egyházhoz, az egész csak a püspök ármánykodása a nász ellen, hiszen egy férjes asszonnyal "paráználkodni" nem kisebb bűn!
Olvasom, hogy a Laurát alakító színésznő babát vár, és a terhességét beleírják a sorozatba. Jó kis poén (látszik, hogy az élet írta, nem HB nagyasszony). Vajon Laurának mekkora mellénye lesz, hogy neki a férj és a gyerek is összejött, égi áldás nélkül. Míg szegény Ildi úgy járt, ahogy... Bár Laura nem rossz indulatú, csak heves. Pont a régen csendes és visszahúzódó Ildi ült fel a magas lóra és várta el, hogy essenek hasra a várandóssága előtt. Ez a szituáció most elég érdekes.
Boni tényleg leszerepelt, de én azt nem értettem, hogyan került a csizma az asztalra, azaz a köztudottan férjes asszonnyal "paráználkodó" Igor a szószékre. Talán a püspök így akarta kiugrasztani a nyulat a bokorból, és demonstrálni, hogy Bonifác alkalmatlan a házasságra, mert a "szakmai féltékenység" erősebb lesz, ha ilyen "Igor-félék" foglalják el a helyét? Sejtettem, hogy Bonifác vissza fog lépni, de remélem, a szószékre nem tér vissza, mondjuk a hívek előtt már többszörösen hiteltelenné vált, a faluban sem igazán lenne maradása. Legföljebb az Anatolij-féle szektához csatlakozhat ezek után. Ildit mint szereplőt viszont sajnálom, ezek után jó lenne, ha végül Imihez menne férjhez, még ha nem is tőle van a gyerek.
A készítőknek viszont "gratulálok", ilyen katyvaszt szinte művészet összehozni. És ezek után még nem átallják promotálni és fényezni magukat!
Ildi nagy rajongasa ennyit ert.. Boni egyszer lefekudt vele, mert o is ferfi, de soha nem szerette viszont.Akkor mar rogton felvallalta volna a baba nelkul is..Kivancsi vagyok ezek utan Ildi nem vetele e el a megrazkodtatastol, vagy benne hagyjak a sorozatban...
Bonifac kepes volt csak azert otthagyni mindent, mert Igor lesz az utodja? Idiota...
Jól "kinyalta" magát Mariann a lánya esküvőjére?! Rá aztán nem lehetett mondani, hogy túlöltözte a lányát, mint örömanya.
Bonifác "rájött, hogy mire megy ki a játék, bedobta a törölközőt, majd világgá szaladt a titkával?! :) A püspöknek pedig sikerült végül is sunyi módon megzsarolni Igort. Kár!
Ildikót sajnáltam. Imi odavan érte lehet, hogy összejönnek? Polgári esküvőn két tanúval - bámészkodók nélkül! - akár össze is házasodhatnak.
Ildi úgysem akarja már látni többet a papot. (Én sem! :)
Damil jól mondta Lajosnak, hogy ne szaladjon a pap után, hagyja csak elmenni, úgysem illenek össze! :) Igaza volt!
Én azon döbbentem meg, hogy Mira volt olyan könnyelmű, és Damilra bízta a Janinak szóló levelet. Ami akár a srác halálos ítélete is lehetett volna. Hogyan lehetett biztos benne, hogy Damilék nem bontják fel? Azért, mert szigorúan rájuk szólt, hogy nem szabad?
Ami Bonifácot illeti, nagyon találónak éreztem bk_barát egyik korábbi jellemzését, miszerint Bonifác "egy jellemtelen szépfiú papi köntösben" - olyan, mint egy elkényeztetett, romlott mamakedvence, aki folyton csak menekül a felelősségvállalás elől, a papi hivatáshoz nem sok köze van. Viszont legalább szakítottak a papok ábrázolásával kapcsolatos, szokványos sztereotípiákkal (pl. ahogy a Mi kis falunk papját ábrázolták), csakhogy eközben teljesen átestek a ló túloldalára.
Egyházellenességet viszont nem látok sem a sorozatban, sem a társadalomban. A sorozatban azért nem, mert az itt megjelenő "egyház" csak karikatúrája a valódinak. A társadalomban pedig azért nem, mert a Magyar Katolikus Egyház messze nem makulátlan, jócskán vannak ott is emberi gyarlóságok. Papokat viszont tudtommal nem zaklatnak, és templomokat sem rongálnak. A többi felekezetre ugyanez vonatkozik. Az időnkénti, kívülről jövő jogos kritika viszont még messze nem egyházellenesség.
A rendőröket régóta hülyének mutatják, ez nem újdonság, de ennek alapján senki sem beszél "rendőrellenességről". Sem a sorozatban bemutatott rendőrség, sem az egyház nem azonos a valódi rendőrséggel, illezve egyházzal, de az egyházi szslakban több olyan elem van - nyilván jócskán és hatásvadász módon eltúlozva - ami a valóságban is előfordul (papok titkos viszonya, különböző machinációk). A rendőrségnél ugyanilyenek lehetnek az időnként előforduló túlkapások, amiket a KA-ban ugyancsak eltúloznak.
Visszanézve a tegnapi részt, tényleg komplett idiótákat csináltak a püspökből és a hívekből is. De a legjobban az tetszett, amikor Tivadar a képükbe röhögött. :)
Egyébként nekem a püspök negatív pálfordulásánál még gyomorforgatóbb, hogy láthatólag szegény Ildit próbálták felelőssé tenni Boni "botlásáért", úgyhogy Pamacs pont a legjobbkor jelent meg.
Damil nem lehet annyira idióta, hogy Gina és Gyurka beszélgetése alapján ne essen le neki, hogy a poloska nem "olyan" poloska.
Érdekes, hogy a "hétpróbás bűnőző" Mira egyértelműen pozitív szereplő lesz. Amúgy tudjuk, hogy eredetileg miért került börtönbe?
A szektával kapcsolatos fejlemények láthatólag egyre abszurdabbak lesznek, de az előzetes alapján legalább már sejteni lehet, milyen célra szerveződtek.
A tegnapi részt még nem láttam, majd a mai ismétlést nézem meg, nyilván a dilinyós viselkedéssel újra átmennek idétlen burleszkbe. Amit viszont életszerűnek tartok a pűspöknél, az a macchiavellista kavarás Boni ügyében, az ilyesmi nagyobb léptékben nagyon ismerős az irodalomból és a történelemből is. Csak a püspöktől a korábbiak alapján nem vártam volna ilyen negatív értelemben vett pálfordulást.
Egy bolond százat csinált tegnap! Kár, hogy Klárika "elhallgatta", hogy az a "Homályka" vagy mifene, a Huba állatkája.
Node akkor nem lett volna ez a csoportos, hisztériakeltő rohangálás. Élükön az agyon tanult püspökkel. ( Kezében azzal a "nehéz" papír kereszttel, amit lekapott a falról. És úgy tartotta fél kézzel, mint Toldi a szekér rúdját.)
Egyébként bizonyára, az idős asszonyok sem viselkednek úgy a templomban, mint Klárikáék! Akár az óvodában!
Már a püspök is besokallt tőlük! :)
Gyorsan lezavarta volna a misét, mondta is, hogy jöjjenek gyorsan és kapják be az ostyát és menjenek Isten hírével! :))))
Ám a hívek nem fogadtak szót, tovább randalíroztak. A helyzethez hűen, ők is szaladgáltak, mint pók a falon!
A püspök atya meg jobbnak látta, ha bedobja az ördögűzést a "bogaras" híveinek. :)))
Úgy láttam, hogy Huba állatkái újabb galibát fognak okozni még, Ginának köszönhetően?!
Egyfelől rárezonál a néphangulatra (a társadalomban olyan egyházellenesség van, hogy komolyan meg lehet tőle ijedni), másfelől nyilván rém viccesnek tartja, hogy a papokat részben hülyének, részben manipulátornak lehet ábrázolni - bár a kettő nemigen fér alapból össze.
Bonifác karaktere elképesztő, ennyire ide-oda csapkodó, hektikus, döntésképtelen egy figurát...
A tegnapi rész tényleg szekunder szégyen volt, ahogy a püspök egy pókot kikiáltott az ördögnek, azán ahogy a megvadult, hisztérikus tömeget vezette egy bazi nagy fakereszttel és szenteltvízzel az utcán a sátán ellen.....olyan volt, mintha ezek a jelenetek valamikor a középkorban játszódott volna.
Nehogy aztán a következő részek valamelyikében boszorkányégetés is legyen......:(
Úgy tűnik a Főnéninek valamiért nagyon a bögyében van a katolikus egyház, ha ennyire negatívan mutatja be.
Először volt beépített rendőrspicli, majd az egyik fiatal hívet felcsináló pap (illetve diakónus), majd zsaroló püspök, most meg ez, hogy a püspök pillanatok alatt meghülyít egy csomó embert....
Az előzetesből pedig nekem még mindig nem egyértelmű, hogy Bonifác elveszi-e Ildit, nagyon búvalbaszott képpel álldogált az esküvőjén.
Ez az egész hisztéria Elzatol indult!Gagyi jelenetek sokasága!Elza mindha mondta volna,hogy ez a Hubáé,aztan rohant o is ki a tobbivel!De a püspök is megérte a pénzét,adta alájuk a lovat!
Még ha ez burleszkszerű is, azért van valóságmagva. Néha a papok is lejáratják magukat, amikor manipulálják a híveiket. Vannak az egyház visszásságairól komolyabb filmek is, pl. az Ördőgűzés Emily Rose üdvéért, vagy korábban szóba került a Különös házasság, az is papi machinációkról szól. Sajnos a püspök bizonyos értelemben nagyon is életszerű figura, a dühítő az, hogy pozitív szereplőnek indult, de teljesen kifordították önmagából, most már ő kavar a háttérből, még Boni tudta nélkül is. Ezt én is kihagytam volna.