Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9036

ez így van...

de fognak, előbb utóbb...

a tények nálam munkahelyi ártalmak

Előzmény: Az ápoló (9029)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9035

Mitől indifferens egy minta,

Attól, hogy nem a rendőrség prekoncepcióját támasztja alá.

Előzmény: Az ápoló (9030)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9034

Teccik érrteni? Az egyik legfontosabb bizonyítási lépéssel vár a rendőrség, mert szakértői véleményeket vár.

Milyen szakértői vélemény késleltethet egy mindentől független antrolpólógiai vizsgálatot?

"Speciális szakértőt amiatt érdemes bevonni az eljárásba, mert az antropológus az alany mozgásából, testtartásából, testfelépítéséből meg tudja határozni, hogy a felvételen látható személy megegyezik-e azzal, akire a hatóságok gyanakszanak. Ha szükséges, ezt a vizsgálatot bűncselekmény helyszínén is le tudják folytatni, ahogy ezt néhány éve az Aranykéz utcai robbantás ügyében a merénylettel vádolt, majd első fokon elítélt Jozef Rohác esetében is megkísérelték. Ez a vizsgálat azért is lehet érdekes, mert a feltételezett merénylő apja korábban interjút adott a zaol.hu-nak, amelyben kijelentette: a nyilvánosságra hozott köztéri kamerafelvételeken látható férfiban nem ismerte fel a fiát. Brunner Tamás ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy az ügyészség még szakértői véleményekre vár, azután dönt majd a vizsgálat lefolytatásáról."

Előzmény: martinaxe7 (9031)
halkergető Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9033

:)))))))

Előzmény: Az ápoló (9025)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9032

Plít ettensön.....

Tehát a helyszínen találtak egy csomó DNS-t. Na de ha jól értem, akkor itt "célzott mintavétel" történt.

Magad írtad, a szívecske rajzolójától nem vettek mintát se az üvegről, se annak anyjától.

Meg a többi ott talált minta gazdájától, azaz egy csomó mintát figyelmen kívül hagytak.

Ez azért elég magas labda lesz a védelemnek, egyrészt a hanyag nyomozati munka bizonyítására,

másrészt arra, hogy PLaci urat direkt kipécézte magának a rendőrség, és nem csak ő lehetett a tettes....

Előzmény: macmester (9024)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9031
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9030

Mitől indifferens egy minta, ami esetleg odadörgölődzésből keletkezett? Mitől igazi egy tenyérlenyomat? Mitől releváns és mitől nem az?

Előzmény: macmester (9028)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 1 9029

A tények a legkevesebbek, amik nyilvánosságra kerülnek ebben a kiemelt ügyben:)

Előzmény: macmester (9027)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9028

Indifferens mintát nem vizsgáltak, mijafasznak?

releváns mintát vizsgáltak, mitől releváns, olvass vissza mi a "teória" és gondold át.

ps. mivel releváns minta vizsgálat folyt így vagy 0 az eredmény vagy aki odalapult annak a profilja/prolitöredéke...

Előzmény: Az ápoló (9026)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9027

látom nem fogod még mindig ezt: ;)

én nem hiszek, tényekkel vagyok tisztába.

Előzmény: Az ápoló (9025)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9026

és igen jó sok mintát elemeznek egyesével...

Igen És? Ki a minta gazdája? Hol találják meg Bélát, aki odaírta, hogy Julcsa! Vagy a hajlékony a nagykabátban odadörglődzött, és egy éve nem járt arra? Vagy lesz egy csomó minta, aminek nincs gazdája? (vakvágány?)

Előzmény: macmester (9024)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9025

Ugye, te sem hiszed el, hogy az esetleges odadörgölődzésből eredmény lesz? Teleüvöltötték a médiát, hogy anyu DNS. És? Nem gyerektartásra kellett. Akkor minek? Ha nem stimmel a DNS akkor nem is ő a tettes/gyanusított?

Várni várhatod, mély kuss van a kiemelt ügyben............ Most a Horváth doszié és, meg a négyes metro a fő csapás iránya. Terelésügyileg.

Előzmény: macmester (9023)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9024

Drónos értő olvasás pls

"amin látszik a robbantó testlenyomat töredéke (görnyedt testtartás, textillenyomat, bőrlenyomat, kéz/arclenyomat töredékek"

nem tudom mi ez a f@szság, hogy sérültnek kell lennie hogy DNS-t hagyjon...

az ablakot jó ideje senki nem tisztította, bezárt épület hetek-hónapok óta porosodó ablaka...

igen rajzoltak rá szívecskét ezt-azt, de azt minek vizsgálni?

célzott mintavétel? esetleg...

és igen jó sok mintát elemeznek egyesével...

hála égnek hülye a nép ehhez, így a bűnözők nagy része is, ezért buknak meg sokan...

bár a sitten eléggé kikupálódnak ilyen témában is. sajnos

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9022)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9023

bolhafingnyi esély is esély

ember nem figyelsz 

;) 

kíváncsian várom az ügyészség mikor nyilatkozik a szakértői véleményektől pl. DNS, ill. mit lép a mélyen hallgató fél erre.

Előzmény: Az ápoló (9021)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9022

Az nagyjából a enszíájesz-helyszínelők mesesorozat újabb epizódja lenne, ha egy falhoz érő ruhából DNS-t lehetne venni.

A robbanás hatásvektora ellen védve volt, tehát kissé nehezen hihető, hogy a légnyomás nekilökte a falnak.

Arról nem beszélve, hogy még sérülnie is kellett volna ahhoz, hogy DNS-t hagyjon hátra.

És azoktól is vettek DNS mintát, akik előtte tisztították az ablakot, megfogták, nekitámaszkodtak, leköpték, vagy rajzoltak a koszos részreí? Mert ott kell lenni vagy 20-30 különböző mintának, amit nyilván mind egyesével elemezett a hatóság.....

Előzmény: macmester (9016)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9021

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142131170&t=9233463

Igazad van, nem te írtad, rosszul emlékeztem.

Szerintem a hozzátörleszkedés nyoma halovány bolhafing, tekintettel arra, hogy csövitanya volt:)

Előzmény: macmester (9020)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9020

Csak vázoltam egy teóriát ;) Hogy akkor mi van ha?

én biztos nem állítottam hogy nuku 

miért ne lehetne egy érdes felületű ablakon DNS nyom?

A kirakat a körúton amit jó ideje nem pucoltak az nem tiszta és sima, van rajta egy finom olajos porréteg...

ha a nyomás nekinyomja az oda behúzódó simuló elkövetőt, akkor nekinyomódik, súrlódik az üvegen

Hagy nyomot, direkt ill. indirekt transzferrel, (bőr/ruha). em sokat de hagy...

ha látszik a lenyomat sutlófényben így úgy, ill az érintkezési töredékek, akkor onnan lehet törletet venni...

DNS kevés lesz vagy nagyon kevés, amiből vagy lesz profil vagy nem (inkább nem)

de ha jó a hely a törlet, és a profil akkor mi van?

Előzmény: Az ápoló (9018)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9019

hess agyatlan troll

Előzmény: nagyanyo5:0 (9017)
Az ápoló Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9018

az üvegen DNS-sel?

Mintha te állítottad volna, hogy így nuku DNS........... Vagy megnyalogatta?

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2017.02.01 -1 0 9017

"antrolpológus mondhat akármit..." lényeg, hogy "független" legyen:DDDDDDD

macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9016

halkan jegyzem meg...

antrolpológus mondhat akármit...

elég nehéz lesz kimagyarázni azt a videót amin látszik, hogy a robbantó vár, táskával babrál, behúzódik egy ablakmélyedésbe, bumm, kilép és elmegy a sérültek mellett...

mondhat az antropológus sok mindent, kérdés:

abban az ablakmélyedésben ahol a robbantó meglapult amikor robbantott, ott ahol nekinyomódott az üvegnek ami megrepedt, amin látszik a robbantó testlenyomat töredéke (görnyedt testtartás, textillenyomat, bőrlenyomat, kéz/arclenyomat töredékek) vajon ki lesz az üvegen DNS-sel?

;) 

további jó tamáskodást

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9014)
macmester Creative Commons License 2017.02.01 0 0 9015

Drónos ne reménykedj... érkeznek a vélemények az ügyészségre... 

súlya lesz kilóban is

Előzmény: Dr. Ónos Misi (9005)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.31 0 0 9014

A rendőrök tanultak fizikát.

Biztos meg akarják várni, hogy ugyanolyan meleg legyen, mint a robbantáskor, mert hátha a hőtől magasabb lesz PLaci....

Előzmény: halkergető (9013)
halkergető Creative Commons License 2017.01.31 0 0 9013

Még mindig nem történt meg az antropológiai vizsgálat, összehasonlítás?

Nincsenek antropológusok Mo-on? 

Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.31 0 1 9012

A nagy hallgatás oka szerintem ez: hatósági szerveinket az ügy jelenlegi stádiumában nem kötelezi jogszabály információk nyilvánossá tételére.

És előtte vajon mi ösztönözte őket arra. hogy még PLaci mamájának DNS tesztjét is nyilvánosságra hozzák....?

Előzmény: Bétaverzson (9008)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.01.30 0 0 9011

"Egyszerűen hallgatnak"

A jól képzett/született harcosok már csak ilyenek!  (Nem fecsegnek feleslegesen,  tudva tudván, hogy ami felesleges, az bizonyos esetekben akár még káros is lehet.)

Én vótam katona. Remélem értve vagyok!

Előzmény: S mint Borenzen (9009)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.01.30 0 0 9010

A gyanúsított ügyvédjének se lehet ám könnyű a dolga, hiszen vélhetően rengeteg kíváncsiskodó próbálkozgat tőle különféle információkhoz jutni.

S mint Borenzen Creative Commons License 2017.01.30 0 0 9009

Sem kis színes, sem más rovatban nem fog erről nyilatkozat megjelenni. Egyszerűen hallgatnak. Pedig milyen jó lenne bejelenteni a sikert, azután, hogy a főkapitány elvtárs kifizette a 15 ezer forintos birságot, egy jogtalanul megbirságolt helyett.

Bétaverzson Creative Commons License 2017.01.30 0 0 9008

"nagy a hallgatás a témában.

Majd annyi lesz a hírecske a Kis Színes rovatban, hogy nem volt elég bizonyíték a vádemeléshez a jelenlegi gyanúsított ellen...."

A nagy hallgatás oka szerintem ez: hatósági szerveinket az ügy jelenlegi stádiumában nem kötelezi jogszabály információk nyilvánossá tételére. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 0 0 9007

Megjósoltam a cseresznyevirágzást. Közeleg.

Előzmény: Az ápoló (9004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!