A 2,8/20-as MD Minoltát próbáltam, aztán váltottam egy 3,5/17mm Tamron Adaptallra. De a széleken egyik se túl erős... De a 17mm már elég jó korrigált nagylátónak :-)
Használtok valamilyen régi fényerős (<=2.8) 17- 20 mm körüli objektívet? Melyik vált be?
Nem hiszem, hogy vennék mostanában, de ha jön egy kihagyhatatlan ajánlat, akkor nem hagyom ki.
Igazából új Voigtlander UWA-kra fáj a fogam, kiváló alternatíva lenne a 10-18-nak (gyakorlatban 12-16, szóval egy fix lenne a legjobb). Mondjuk ezek sem fényerősek
Csinálj egy ujat. Mind a A7 mind a NEX vázon már több alkalmazás fut és frissítettem is. Illetve még az is lehet hogy a fényképezőről lépsz be a shopba és onnan telepítesz. Az a legbiztosabb.
Sziasztok, azt nem tudjátok véletlenül, hogyan lehet "meghackelni" a playmemories-t, hogy A7-re tudjak letölteni alkalmazásokat? Tavaly csináltam egy fiókot, de magyar account-tal nem lehetett letölteni, ezért átállítottam UK-ra, egy alkalmazást le is tudtam szedni. Azóta viszont próbálkoztam többször, többféleképpen, de sehogy nem sikerült ugyanazzal vagy másik fiókkal sem, amit létrehoztam. Nem tudtok esetleg valami trükköt, amivel működhet? Köszi.
Kipróbálnám szivesen, bár a fényerős fixeim mellett a magas iso már nem annyira nélkülözhetetlen. És állítólag normál fényviszonyok közt jobb az A7. Viszont most egy Varisoftot szeretnék, arra kell a pénz.
Eladó egy utángyártott portrémarkolat Sony a7 / a7S gépekhez. Nem egy csúcsminőség, de a célnak megfelel. 2akksit fogad és van hozzá távirányító. 8000 Ft
Találtam 28-70 OSS obit. Ahhoz képest, hogy KIT objektív, tök jó az építési minősége, kicsi, szép a képe, jó a stabija és gyors a fókusza. A Canon 24-105 f4L obimnál sokkal jobb. Egyedül a változó fényerő zavaró, de az sem olyan csúnyán ugrik mint a Canonnál. Egy szó mint száz, nagyon elégedett vagyok, főleg ennyi pénzért.
A kiolvasás módja nem változik, az XAVC-S pedig egy teljesen jó kodek, nem azzal van a probléma.
Egyébként szimplán attól hogy FF és érdekes fixeket is rá lehet tenni (igaz csak az A7II stabilizált), esztétikailag érdekes lesz a videó képe még így is, hogy a minősége kifogásolható. Meg legalább a rolling shutter kevesebb mint az A7S-ben.
Az a7 videó képe nagyon gyatrára sikerült, szerintem semmivel sem lesz jobb mint a 700D. Az igazi nagy előrelépés az a7s, annak álom a képe, imádom. Az még az 5D MK IIIra is köröket ver, hatalmas köröket. Inkább gyűjtögess.
Az A7-nél videóban lényegesen több az zaj, mint állóképek esetében, mert nem a teljes szenzort olvassa ki.
Persze fényerős fixek esetében elég jó értékeken lehet tartani, csak ez esetben amit írtál, a kis mélységélesség, amire figyelni kell de legalább rá lehet nagyítani felvétel közben is (meg az utód A7II esetében rendelkezésre áll a stabi is).
De a kit objektív fényereje valószínűleg nem elég (csak egy A7S-hez lenne az megfelelő, ami teljesen más kategória)
Pl. egy A6000 (vagy A5100) lehet az olcsóbb alternatíva, hiába nem FF de az is egy kicsit az is jobb videó zajban, mint az A7, maga a videó minősége is jobb kicsit. És ahhoz is van Zeiss 24/1.8, igaz nem olcsó, de pl. az SEL35F18 már emészthetőbb (és stabilizált is)
Vedd kitobi nélkül mondjuk a 2/28 Sonyval. Egyébként elég sok fényerős manuális obi megvehető nevetségesen olcsón, csak kézzel kell fókuszálni. Az újabb Sony érzékelők valóban jobban bírják a zajt és szerintem szebben is viselkednek. A Canon zajszűrése sose jött be. Mondjuk alapvetően fényképezek, de 6400-ig már bátrabban felhúzom a gépet mint korábban. És nem mellesleg a dinamikatartomány is tágabb mint a Canonnál.