Talán egy echte németet kellene megkérdezni... ha meglátja a képet talán kapásból rávágja hol van, vagy útba igazít hol keresd. Ezeket a fórumokat találtam, hátha segít:
Én nem tudtam, csak a fazonjuk volt nagyon hasonló. Nem is figyeltem, de a régi képen a tornyon a táblán ott a 7-es szám. Erősen úgy néz ki, hogy sikerült az azonosítás.
Mindenesetre létezett 1921 és 1977 között "Stellwerk 7" név alatt ilyen váltókezelöhely Stuttgartban, úgyhogy ezek újabb adalékok ahhoz, hogy stuttgart legyen a megfejtés.
úgyhogy, bár nem tudom közvetlenül bizonyítani, de azért, mert:
1. az adományozó több képe is Stuttgartban készült,
2. a mai kinézete a területnek elég jól passzol az akkorihoz (kellöen meredek a rézsü, a vágányok is megfeleltethetöek a képen lévönek, kivéve a fordítókorongot)
3. a vágányok futása elég jól passzol a képen lévöékhez
4. a háttérben ugyanott van egy csarnok, ahol most is van csarnok, ugyanazon szöget bezárva a közelebbi vágányokhoz képest
5. a távolban vannak dombok, amik nagyjából megfeleltethetöek a képen lévöknek
6. a Stellwerk 7 típusa megfelel a környékbeli Stellwerkek típusának (v.ö. "Stellwerk West")
7. pont ott van a Stellwerkek sorában, ahol a kép és a mai helyszín összevetésében esne
8. ugyanolyan a felirata a Stellwerk 9-nek, mint a képen a Stellwerk 7-nek
szóval ez szerintem
Stuttgart, a Hauptbahnhof (Föpályaudvar) és Stuttgart-Nord (Észak) közötti személykocsi-rendezö pályaudvar.
A "vezeték nélküli kapcsolat" kijelzése csak azt jelenti, hogy a számíógéped és a wifi-router között van kapcsolat. Hogy a wifi-routered (vagy wifi-s modem?) kapcsolatban van-e a külvilággal, arról ez számodra semmit nem árul el.
Közben dolgoztam tovább, mint a kútásó a kútban, és, habár a víztornyon lévő feliratot most sem sikerült olvashatóvá tennem, a különböző "Stellwerk" keresésekre egyszer csak kijött Stuttgart West váltótorony. Nem tudom, ezek mennyire készültek szabvány szerint sorozatban, de, némi modernizálástól eltekintve, meglehetősen hasonlít...
Végül is vanni van, csak néha valami történik. A "vezeték nélküli hálózati kapcsolat" jelzi a folyamatos Internetet, viszont, bármilyen oldalt próbálok megnyitni, a képernyőn a "Nincs Internet" felirat jelenik meg. Na, ilyenkor jön a kikapcsolom-bekapcsolom > egyszercsak helyreáll a kapcsolat.
Router nélkül, direktben LAN-kábbellel a laptop lan portján keresztül a modemet összekötve a laptoppal próbáltad már? Ha úgysem jó, vagy a modem a router is egyben, hívd a szolgáltatódat, mert a netnek folyamatosnak kellene lennie.
Hát... előzmények/sütik törlése nálam minden kikapcsolás előtt rendszeres. A router néha magától se hajlandó Netet adni, vagy a laptop nem látja (úgy hetente egyszer), és egy darabig ki-be kell kapcsolgatni, amíg a Net helyreáll. Ezt a legutolsót, a tápegységes-villásdugós kihúzást nem próbáltam még, most ezt is ki fogom próbálni.
Másik böngészö, kikapcsolás- párperc várakozás-bekapcsolás, elözmények/sütik törlése, rmodem+router kikapcsolása+pár perc várakozás+újraindítása nem segít? Elsösorban a legutolsót kéne megpróbálnod, kikapcsoláskor a tápegységet/villásdugót is húzd ki.
Egy darabig nélam is az volt, hogy a Fortepanig eljutottam, aztán a végtelenségig forgott a betöltést jelző karika, de soha nem sikerült, vagy legalábbis ebben az évezredben nem akart befejeződini.
Ma már egyszerűsödött a dolog, mert néhány percen belül ezt kapom:
azt tudom csinálni, ha a a kép megvan a fotók.hu-n, akkor azt nyitom meg, de tegnap már az se ment, ma se; maradt még a Wikimedia Commons, és a Wikiwand, ezeken elég sok Fortepan kép van, a legnagyobb méretben is letölthetően. Rossz eseben marad a Pinterest, de ott maximum 500x800, 600x700-as képméretekre lehet számítani.
Az nálam is mindennapos, hogy az oldalt betölti, de a képet aztán már nem. Viszont Violette problémája, ha jól értem, nem ez, hanem, hogy eleve az oldal se jön be. Az meg valószínűleg nem szerveroldali probléma.
Nekem legfrissebb iOS és iPadOS alatt Safari és Chrome böngészővel is csinálja mobilinternetes kapcsolaton. Főleg Digin, de Telenornál is, mindkettő 10 Mbps feletti sebességet tud. Wi-fin, Telekom vezetékes internetére kapcsolódva nincs probléma. Egy időre megoldódott, pár hete vagy hónapja, amikor többeknél volt hasonló probléma és csináltak vele valamit, azóta megint nem jó. Néha betölti a kép egy részét, de inkább semmit. Már inkább rá se nézek. :-(
Amikor a vezetékesen sem volt jó, javított a helyzeten, ha külföldi VPN-t állítottam be, vannak erre böngészőbővítmények is.
Elsösorban azért nem nagyon találni vasúti képeket, mert stratégiai fontosságú helyek voltak, ezért nem nézte senki jó szemmel, ha ott valaki fényképet készített (ez is a vonatból készült).
Nincs semmilyen regisztráció, ami miatt nem enged téged "belépni".
Az odáig rendben is lenne, de a laptop nem tölti be. Illetve tölt egy jó darabig, aztán feladja, és kiírja, hogy: "az oldal túl hosszú ideje nem válaszol." Pár hónappal ezelőtt még nem volt ilyen gond, most már van, sok oldalra nem tudok belépni, vagy csak nagyon nehezen. Windows 7 van rajta, már nincsen semmilyen támogatása, lehet, hogy újat kell telepíteni.
Az a stuttgarti pályaudvar nagyon úgy néz ki, hogy mintha az lenne. Nem tudom, mekkora bombázást kaphatott a háborúban, a német pályaudvarok régi formáját mai képeken nem nagyon lehet megtalálni.
a távolban dombok, a háttérben lévö szerelöcsarnok/fütöház(?) és a távolabbi vágányok iránya olyan, mint itt, a pesung/rézsü is kellöen meredek, egy házikó most is van a vágányok és a rézsü közt, ha nem is ott, ahol -a hely egyezösége esetén- lennie kéne, van olyan rész, ahol lehetett valamikor fordítókorong...